Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.045
|
čitano: 12.542.420
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
Pomoć pri odabiru mobitela

Kad nas je garancija živi očaj. mmm agramservis drži većinu brendova pod sobom, a živa su katastrofa. Ako ti je mob stariji od 6 mjeseci, onda se na njemu uče gušteri i praktikanti.

Pred 5 godina sam prekrižio kupovinu moba u HR upravo zbog toga- platiš više zbog neke tobožnje garancije i onda ti savršeno očuvan mob izmasakriraju i vrate kao da je netko s njime nogomet igrao. To mi je bila jedna od najboljih odluka u životu-uštedio sam gomilu love i živaca. :)  

2 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
Malo pretjerujete, je da im dugo treba ako nije poznata marka ali obave posao u većini slučajeva.

Ja sam recimo imao s privatnim iPhone servisom (i to najpoznatijim kod nas) gdje nije radio zvučnik pa je sve mijenjao dole (na jednom dijelu je i onaj konektor punjenja) da se nakon toga više ne bi mogao puniti i od funkcionalnog iPhona kojemu ne radi vanjski zvučnik dobio sam ciglu jer se ne isplati više ulagati za mob od 1000 kn.

0 0 hvala 0
9 godina

ja stvarno nisam vjerovala da su ti servisi kod nas tako losi dok meni nije trebalo. Slala sam Samsung s5mini zbog zelenog treptavog zaslona kad je svjetlina na minimumu. I sad mi je zao sto jesam. Osim sto sam cekala mjesec dana da dodje (u tele 2 kupljen u Karlovcu, a servis je bio mislim da taj Agram iz Zareba), mobitel je poceo jaaako stekat, i ne mogu vise normalno radit na njemu. Taman sa pomislila kako imam odlican mobitel vec skoro 2godine, koji radi kao prvog dana, i eto, dodje sa servisa i sad planiram kupiti novi bas zbog toga jer mu se pogorsala fluidnost i brzina za 70%. 

Da ne bude offtopic, ako bas zelis u Hrv mob onda je bolje uzeti  s8 nego s7, huawei p10 mi je isto super, a od Xiomia nije los mi5s ili mi6. Mi mix isto nije los ali meni pre glomazan, sto mi igra veliku ulogu kod odabira mobitela.

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

Ako kupim mobitel u Tele2 na bonove, znači ne na pretplatu, zanima me hoće li taj telefon biti zaključan na njihovu mrežu?

Nisam baš u toku s time, znam da se nešto mijenjalo oko tog zaključavanja pa ne znam jel to još rade.

P.S. Da li Tele2 brendira telefone koje prodaje, ono da ubacuju neke svoje gluposti u softver?

Hvala

0 0 hvala 0
8 godina
zalman1 kaže...

Ako kupim mobitel u Tele2 na bonove, znači ne na pretplatu, zanima me hoće li taj telefon biti zaključan na njihovu mrežu?

Nisam baš u toku s time, znam da se nešto mijenjalo oko tog zaključavanja pa ne znam jel to još rade.

P.S. Da li Tele2 brendira telefone koje prodaje, ono da ubacuju neke svoje gluposti u softver?

Hvala

Zaključani: da. Ako kupiš na bonove možeš dobiti kod nakon 12 mjeseci od kupovine.

Brendiranje: minimalno. Koliko znam, nema custom animacija i aplikacija kao kod drugih.

12 godina
neaktivan
bill_jobs kaže...

Za 3500 kn imaš LG G6, novi iz trgovine, barem bi meni on bio prvi izbor.

Gdje ima? Mislim rado bih uzeo, ako ima. 

14 godina

LG G6 - nabava

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
zuper kaže...

LG G6 - nabava

Da, samo većina ovih jeftinijih su web shopovi samo. Ipak preferiram osobno u trgovinu otić.

14 godina
Znači da preferiraš davati više novaca umjesto manje...
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
12 godina
neaktivan
bill_jobs kaže...

Super! Onda uskoro pada jedan platinum, tenkju. 

12 godina
robogo kaže...

Zaključani: da. Ako kupiš na bonove možeš dobiti kod nakon 12 mjeseci od kupovine.

Brendiranje: minimalno. Koliko znam, nema custom animacija i aplikacija kao kod drugih.

Kupnja na bonove je znaci kupnja za kes?

Ako je tako, od kuda im pravo da ogranice uređaj koji sam u potpunosti platio?

Zadnji par godina uvijek kupujem novo preko njuskala od nekoga tko je produzio pretplatu. Nema logike da na pretplatu budu otkljucani sa za kes ne.

16 godina
neaktivan

Majka mi poželjela smartphone čisto da može imati slike unuka i da joj se mogu poslati na viber.

Znači nema nekih velikih zahtjeva. Koristi mob za pozive i eventualno sms. Znači sad bi se to proširilo na mogućnost instaliranja vibera ili whatsappa ili eventualno još jednu-dvije aplikacije. I da može imati fotkice (mogućnost neke manje sd kartice).

Naravno, tražim nešto jeftino, a opet da je realno za očekivati neke osrednje performanse. Koliko je jeftino uopće moguće tražiti?

Svi mi nude NOA-u. Što mislite o tome?

0 0 hvala 0
8 godina
MatijaZG kaže...

Kupnja na bonove je znaci kupnja za kes?

Ako je tako, od kuda im pravo da ogranice uređaj koji sam u potpunosti platio?

Zadnji par godina uvijek kupujem novo preko njuskala od nekoga tko je produzio pretplatu. Nema logike da na pretplatu budu otkljucani sa za kes ne.

Pitaj HAKOM, oni su tako odredili. Za uređaje kojima platiš maloprodajnu cijenu možeš odmah dobiti kod, za uređaje kupljene na bonove (koji imaju popust) nakon 12 mjeseci.

Lael kaže...

Majka mi poželjela smartphone čisto da može imati slike unuka i da joj se mogu poslati na viber.

Znači nema nekih velikih zahtjeva. Koristi mob za pozive i eventualno sms. Znači sad bi se to proširilo na mogućnost instaliranja vibera ili whatsappa ili eventualno još jednu-dvije aplikacije. I da može imati fotkice (mogućnost neke manje sd kartice).

Naravno, tražim nešto jeftino, a opet da je realno za očekivati neke osrednje performanse. Koliko je jeftino uopće moguće tražiti?

Neki NOA su OK, neki nisu uopće. Gledaj Xiaomi, Cubot, UMI, General Mobile i takve firme. Barem 2 GB RAM da ne bude problema, 32 GB interne memorije da ne dođe do toga da nema mjesta za aplikacije. 

Može se naći vrlo solidan uređaj do 1000 kn, čak i 800.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.9.2017 11:01 (robogo).
9 godina
odjavljen
robogo kaže...
M.....

Neki NOA su OK, neki nisu uopće. Gledaj Xiaomi, Cubot, UMI, General Mobile i takve firme. Barem 2 GB RAM da ne bude problema, 32 GB internet memorije da ne dođe do toga da nema mjesta za aplikacije. 

Može se naći vrlo solidan uređaj do 1000 kn, čak i 800.

Internet memorije? ;) 

14 godina
Lael kaže...

Pod svi misliš 1 ili 2 naša dućana? :)

Odkud misliš kupiti? Svejedno? Obavezno naš dućan? Može iz vana?

Kolika bi ti bila krajnja cijena? 500? 1000?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
15 godina
Lael kaže...

NOA se isplati... ako imaš sreće...

ali s obzirom da je za majku tj. stariju osobu, uzmi za 1100 kn (može i rate) u Neutrino Mobileu Xiaomi Redmi 4X... možeš birati i dosta boja...

ima ti "iOS" like UI, možeš staviti i jednostavni način, kvalitetno je napravljen i ako ti majka ne živi daleko od grada, nećeš ni osjetiti nedostatak LTE kanala 20 (ostali LTE rade)

Ju je je? Je ju je!
16 godina
neaktivan

@ CyberDemonVZ: Mislim na ljude, prijatelje. :P

Kupila bih iz našeg dućana.

A cijena... ako se nađe neki s tim zahtjevima za 500 kn, dapače. :-) Najniže moguće, a da opet nije najveći junk.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.9.2017 9:15 (Lael).
10 godina
neaktivan
Stric_Jura kaže...
Lael kaže...

NOA se isplati... ako imaš sreće...

ali s obzirom da je za majku tj. stariju osobu, uzmi za 1100 kn (može i rate) u Neutrino Mobileu Xiaomi Redmi 4X... možeš birati i dosta boja...

ima ti "iOS" like UI, možeš staviti i jednostavni način, kvalitetno je napravljen i ako ti majka ne živi daleko od grada, nećeš ni osjetiti nedostatak LTE kanala 20 (ostali LTE rade)

cim si kupio nou vec znaci da neces imati srece :D

4x ako izvana kupujes dodje otprilike 840 kn

ali evo ovako jos jeftinija solucija, imas redmi 3s tu na bugu koji je dosta jeftin

http://www.bug.hr/malioglasi/prodajem-xiaomi-redmi-3sverzija-2-gb--16-rom/28578.aspx -750 kn

ja bi na tvome mjestu uzeo taj 3s 

14 godina
Lael kaže...

@ CyberDemonVZ: Mislim na ljude, prijatelje. :P

Kupila bih iz našeg dućana.

A cijena... ako se nađe neki s tim zahtjevima za 500 kn, dapače. :-) Najniže moguće, a da opet nije najveći junk.

Do 500kn su obično marke koje ponekad čak imaju iznenađujuću opremu za tu cijenu.

Ali, razliku u cijeni plaćaš u nepostojećoj podršci, nema updatea (a to zapravo ni netreba tvojoj majci ako sve radi kak spada) i najgora stvar - kontrola kvalitete.

Ima ljudi koji koriste smartphone za 300-400 kn već godinama i nikakvih problema, a ima i onih kojima se odlijepio i otpao ekran, prestale raditi tipke, krepala baterija...

Uglavnom, da ja tražim mob za 500 kn, kupio bi mob za 500kn. :) Kod kupnje bi prvo gledao koliko ja garancija i koliko mi je udaljen dućan ili servis :)

EDIT: ipak sam zaboravio da govorimo o našim dućanima, nemam pojma dal se može pronaći 2 GB / 16 GB mobitel kod nas za 500kn.

Pogledaj i Njuškalo "Novo s garancijom", možda naletiš na nešto dobro.

U Neutrinu ima dobrih Xiaomi mobitela za oko 1000 kn, napisao kolega na prošloj stranici.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.9.2017 9:34 (CyberDemonVZ).
14 godina
zalman1 kaže...

Hvala

Ako ga kupiš u slobodnoj prodaji onda odmah možeš tražit kod za otključavanje. Ako kupiš sa start paketom, onda za 12 mjeseci. Na pretplati odmah možeš tražit kod. Drugo, kod Tele2 nema baš nikakvog bloatware-a.

13 godina

XIAOMI Mi A1

Oko 200E + malo za dstributere i dostavu... Po meni cca 1800kn -2000kn ... 

https://www.android.com/one/

Pucaaaajjjj :)
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Imaš u Uzi shopu Meizu M5 za 928kn skroz ok mobitel za te stvari
13 godina

Da se osvrnem na tu raspravu sa garancijom, da zagovornik sam iste oduvijek bio, ali tek sam odnedavna shvatio da imam glupu stigmu u glavi od slanja mobitela na servis, međutim sada sam liberalniji glede toga zbog više pozitivnih iskustava (mojih i od kolega)

Osobno imam Razbijeni Mi5 kojeg sam platio 1700kn prije 10 mjeseci novog. Sve radi dandanas. Npr kod Iphonea to nije ni približno tako i tu ne mislim podbadati, ali koliko ljudi kupuju iphone bez garancije, a prosječan životni vijek ispravnog iphonea 6/6+ je 1,1 godina...

Hearthstone: Maks0806#2960
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

pozz, zanima me sto kazete za noa h10, da li se isplati uzeti mobitel ili imate neki drugi mobitel , na slicnu shemu, kao preporuku? 

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
zeroooo kaže...

pozz, zanima me sto kazete za noa h10, da li se isplati uzeti mobitel ili imate neki drugi mobitel , na slicnu shemu, kao preporuku? 

Noa općenito kao brand je tesko smeće i ne mogu konkurirati drugim brandovima poput xiaomija,huaweia itd...

Masu ljudi im prilaže pritužbe zbog raznoraznih simptoma poput odljepljivanja ekrana,savijanja mobitela..

Bolje je malo povećati budžet pa uzeti nešto bolje.

Nikako ne preporučujem!

Poslano sa Lenovo Vibe K5
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.9.2017 19:02 (xXTheLuka1998xX).
8 godina
xXTheLuka1998xX kaže...
zeroooo kaže...

Noa općenito kao brand je tesko smeće i ne mogu konkurirati drugim brandovima poput xiaomija,huaweia itd...

Masu ljudi im prilaže pritužbe zbog raznoraznih simptoma poput odljepljivanja ekrana,savijanja mobitela..

Bolje je malo povećati budžet pa uzeti nešto bolje.

Nikako ne preporučujem!

EISA BEST BUY SMARTPHONE 2017-2018: NOA ELEMENT H10LE

Nije to više Noa tipa V6 ili raniji modeli. H10 LE izrađuje UMI na temelju vrlo dobrog Pro Z modela.

Ali se u načelu slažem, bolje se strpiti koji dan pa uzeti Xiaomi Mi A1 ili Redmi Note 4.

13 godina
Potreban jedan savjet,produzit cu pretplatu za mob,koji uredaj bi se brzo mogao prodati kao novi zapakirani jer osobno mi netreba novi mob ali bi iskoristila mogucnost uzimanja uredaja.

0 0 hvala 0
13 godina
medoplavi kaže...
Potreban jedan savjet,produzit cu pretplatu za mob,koji uredaj bi se brzo mogao prodati kao novi zapakirani jer osobno mi netreba novi mob ali bi iskoristila mogucnost uzimanja uredaja.

Galaxy S8, iphone 7, Huawei Mate 9 sam lako prodavao u zadnjih mjesec dana. Ali generalno sve ide za ok cijenu. Javi se u pp ako imaš dvojbu, baš sam u zadnjih par mjeseci investiran u to :D

robogo, pa ova noa briše pod sa noteom 4, ali je i 1000kn skuplja

Hearthstone: Maks0806#2960
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.9.2017 10:41 (maks0806).
14 godina
neaktivan

Kaj vi to uz produljenje pretplate dobivate mobitele besplatno ili? Mislim je li stvarno besplatno ili barem jeftino ili na kraju kroz ta 24 mj. dođe cijena na isto? To mi nikad nije jasno svi nesto jeftino dobivaju od te pretplate, a kad ja racunam dolazi puno veca cijena nego u obicnom ducanu.

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2017.
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice