Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.045
|
čitano: 12.543.710
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
djigibao kaže...
Valja sta Samsung Galaxy Core Prime ili su ovi drugi bolji?

SPEC:
3G 4.5 inch, 480x800, 8GB ROM, 1MB RAM, Quad-core 1.2 GHz Cortex-A53, Android OS, v4.4.4 (KitKat), upgradable to v5.0.2 (Lollipop), 5MP,2, 2000mAh

sony xperia e4g ga kida,a da ne velim ovi drugi :P

Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.[121119962015]
13 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Ma kakva magma mrtva pored spirita, šta buncaš ti xD 

Pa da za 2 mj opet kupuje mob jer će ovaj bacit u zid koliko je smeće. Kao što je kolega primjetio, ne buncaj i ne preporučuj telefone napamet. Spirit je super izbor, i to uzmi, Lp

Moj PC  
3 0 hvala 1
14 godina
maks0806 kaže...

Nit je zenfone 2 top model od kineza nit je zebfone 2=z5... 

Nije rekao da je top model nego best buy i da je dobar. az5 je zen5, ne z5.

Inace da, zen 2 (2gb) je, imho, jos uvijek odlicna jeftina kupnja. Nadje ih se za 1k kn vec, kamera je bolja nego na vecini skupljih "kineza", intel skroz dobro radi i prekrcan aplikacijama, vizualno i dalje izgleda skuplje i bolje nego dosta skupljih "kineza", softverska podrska i dalje redovna, redovni update, a asus servisni centar u HR priznaje garanciju iz dosta ducana vani (konkretno, frendu priznali garanciju iz alzashopa, a meni na mail rekli (po ser brojevima) da mi priznaju moj iz kine, xiaomishop).

Dosta robusutan, puno puta mi je odletio i nikad nista, napuklo staklo teknakon velikog pada direkt na staklo, 15$ novi touch na ebayu (hvala @chaselol).

Uglavnom, trenutno koristim 7 mobitela po kuci, skupljih i jeftinijih, tako da u praski mogu reci da je zen jos uvijek prilicno dobar buy.

btw netko je pitao za usporedbu doogia, nokia 535 i zena - 535 radi skroz pristojno, jedino meni osobno djeluje dosta plasticno i jeftino no cini mi se uzasno fragilan. Od prvog dana je nesto krckao, a kad mi je pao na pod sa pola metra (doslovce pola metra) staklo se razletilo na 30 pukotina i krepao touch. Doogia sam imao tjedan dana i prosljedio dalje, klasa ispod ova dva (ne sjecam se koji model, ali tu negdje u tom rangu, cca 100-130$).

11 godina
neaktivan

pozz

Htio bi kupiti neki novi mob?

Koji mi preporucate do 1500 kn 

ja si mislim kupiti ZTE blade l3

0 ZTE blade l3
13 ili neki drugi mob

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Mislim da imaš puno boljih opcija do 1500kn, recimo Xiaomi Redmi 2, verziju sa 2GB RAMa 

11 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
14 godina
moze neki savjet za mob treba mi za moje znaci poziv,poruke :D sta je best buy za nekih 250kn...jel nokia 108 taj izbor ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ne znam gdje bi stavio, ali danas mi je izašao plaćeni post na FB-u u kojem netko dijeli novu Sony Experia Z5 vrijednu oko 5000 kn, no slučajno sam zatvorio stranicu pa nisam stigao vidjeti što treba napraviti niti tko ju dijeli. Ima netko neku info, je l netko vidio tu reklamu?

0 0 hvala 0
12 godina
haker28 kaže...

Ne znam gdje bi stavio, ali danas mi je izašao plaćeni post na FB-u u kojem netko dijeli novu Sony Experia Z5 vrijednu oko 5000 kn, no slučajno sam zatvorio stranicu pa nisam stigao vidjeti što treba napraviti niti tko ju dijeli. Ima netko neku info, je l netko vidio tu reklamu?

https://www.facebook.com/TechnoMarket.hr?sk=app_254099834753058&app_data=https://www.socialapplications.co//tab/photocontest/view/index/id/8173||utm_source=Technomarket|utm_campaign=d730a153ab-2015-10-23-strasno|utm_medium=email|utm_term=0_c124f95cef-d730a153ab-331526577

15 godina

ljudi kakva je razlika izmedu snapdragona 801 u lenovu i mtk helio x10 chipseta u meizu metal? na lenovu mi se sve svida, baterija 4100 mAh, 64 gb memorija, usb type c i quick charge jedino ne znam kolko mi je isplativ taj snapdragon 801 koji je vec star lagano. 

Meizu, kod njega me bode najvise 2 gb rama umjesto 3 gb, nema quick charge, nema usb type c, slabija baterija, ima LTPS ekran koji je kao bolji od ovog obicnog ips

Xiaomi mi je zadnji izbor jer je od plastike

0 Meizu Metal
0 Lenovo Zuk Z1
5 Xiaomi Mi 4C
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Helio je 64bit, tako da ako je i operativni sustav Lollipop naviše velika je vjerojatnost da je i sustav 64bit pa će aplikacije za koje su developeri namjenili da mogu radit u 64bit sustavu bolje i brže radit. Performansama su tu negdje, iako osbno preferiram Snapdragone. SD801 sam imao u prethodnom uređaju i jako me dobro služio, a i lakše je imat developer podršku za njega s obzirom da je qualcomm susretljiviji po tom pitanju od Mediateka. To u praksi znači da bi trebalo imat više custom Romova na Qualcommu.

14 godina
neaktivan

Pozdrav,

Trebale bi mi neke preporuke za mobitel do 1400 - max.1500kn (što niže to bolje).
Mobitel je za žensku osobu tako da bi se trebalo držati brenda i neke jednostavnosti. :D

Min. 8GB ROM

Min. 1GB RAM(poželjno 1,5 do 2GB),
Kupovina samo u Hrvatskoj (poželjno Links - nemaju nekog izbora, ali eto).

Nešto od navedenog ili ima i boljih stvari za tu cijenu?

1. HTC Desire 526/526G

2. LG Spirit

3. XIAOMI REDMI 2/ADVANCED (napraviti cemo iznimku)

4. MICROSOFT Lumia 535 DS/ 640 DS,

Sve mi se to čini tu negdje samo neki imaju stariji CPU, neki noviji, ali nisam trenutno u toku sa modelima(CPU, GPU) pa ne znam dovoljno.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.10.2015 5:09 (Stux).

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Microsoft Lumia 535 je od svih tih što si nabrojao najbrža,jedino fale neke aplikacije ali bi imala sve što joj treba facebook,whatsapp,instagram ovisno šta koristi a i 640-ka je također odlična

L.P
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.10.2015 10:19 (xXTheLuka1998xX).

1 0 hvala 0
14 godina
Ja bi tu uzeo u obzir Meizu M2
Moj PC  
5 0 hvala 0
12 godina
Stux kaže...

Pozdrav,

Trebale bi mi neke preporuke za mobitel do 1400 - max.1500kn (što niže to bolje).
Mobitel je za žensku osobu tako da bi se trebalo držati brenda i neke jednostavnosti. :D

Min. 8GB ROM

Min. 1GB RAM(poželjno 1,5 do 2GB),
Kupovina samo u Hrvatskoj (poželjno Links - nemaju nekog izbora, ali eto).

Nešto od navedenog ili ima i boljih stvari za tu cijenu?

1. HTC Desire 526/526G

2. LG Spirit

3. XIAOMI REDMI 2/ADVANCED (napraviti cemo iznimku)

4. MICROSOFT Lumia 535 DS/ 640 DS,

Sve mi se to čini tu negdje samo neki imaju stariji CPU, neki noviji, ali nisam trenutno u toku sa modelima(CPU, GPU) pa ne znam dovoljno.

ako zelis windows phone idi na lumiu 640,dosta bolji izbor od 535.. a sto se tice androida tu imas dosta veci izbor... 

12 godina
neaktivan
Dvoumim se između ova dva:
2 Vivax Smart Fly 1
0 Gigabyte GSmart GX2

0 0 hvala 0
13 godina
omega12345 kaže...

Pitaš za mob do 1500kn i onda odabereš ovo smeće. To ti je bačeno 600kn u vjetar

14 godina
kaw_liga kaže...
moze neki savjet za mob treba mi za moje znaci poziv,poruke :D sta je best buy za nekih 250kn...jel nokia 108 taj izbor ?

Uzeo bi odmah nasao sam ovdje koji da uzmem od ovih.....http://www.ekupi.hr/Standardni-mobilni-telefoni-g16110.aspx

do nekih 300kn....

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.10.2015 14:33 (kaw_liga).
11 godina
neaktivan
maks0806 kaže...
omega12345 kaže...

Pitaš za mob do 1500kn i onda odabereš ovo smeće. To ti je bačeno 600kn u vjetar

da li si imao mob u rukama?

14 godina
neaktivan
res03pem kaže...

ako zelis windows phone idi na lumiu 640, dosta bolji izbor od 535.. a sto se tice androida tu imas dosta veci izbor... 

Nije za mene pa bi možda jednostavniji bio android..., a reci mi kakav bi bio izbor za android od onoga što sam ponudio ili nešto drugo?
Dosta bi se koristio za surfanje i ove standarne aplikacije... pa sad koliko je u tome bolji windows nisam baš siguran.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.10.2015 17:34 (Stux).
12 godina
Stux kaže...
res03pem kaže...

ako zelis windows phone idi na lumiu 640, dosta bolji izbor od 535.. a sto se tice androida tu imas dosta veci izbor... 

Nije za mene pa bi možda jednostavniji bio android..., a reci mi kakav bi bio izbor za android od onoga što sam ponudio ili nešto drugo?
Dosta bi se koristio za surfanje i ove standarne aplikacije... pa sad koliko je u tome bolji windows nisam baš siguran.

od androida...

xiaomi redmi 2 advanced nije los no bolje uzeti meizu m2(cijena u wowshopu 1400kn,2g garancije).. na njihovu tipku se jako brzo naviknes  i to ne bi trebao predstavljati problem :)

lg spirit zaostaje za meizu m2 dosta..

ili lumia 640 ili meizu m2..

sto se tice aplikacija,"standarne" aplikacije tipa fb,messenger ,yt,instagram,whatup ce ti raditi na oba moba odlicno i neces imati nikakvih problema..

win je dosta jednostavan(po meni bolji za starije ljude,cure i ljude koji se ne zele igrati s mobom) jer se nece nakon pola godine osjetiti lag(ne mora biit no dogada se na androidima dosta)..

oba moba imaju zadovoljavajucu kameru i perfomanse..

edit: sto se tice branda u danasnje vrijeme ono samo podize cijenu i smanjuje karakteristike.. meizu nije neki lijevi kinez tako da nemas brige s tim+imas garanciju 2godine..

a microsoft lumia 640 ti je stara nokia tako da nemas neki briga ni tu :D

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.10.2015 18:20 (res03pem).
14 godina
neaktivan
res03pem kaže...
edit: sto se tice branda u danasnje vrijeme ono samo podize cijenu i smanjuje karakteristike.. meizu nije neki lijevi kinez tako da nemas brige s tim+imas garanciju 2godine..

Zahvaljujem na detaljnijem odgovoru... pa da za žensku je osobu tako da bi onda mogla ici preporuka sa lumiom 640, a reci mi ovaj htc desire 526/ 526G+ to ne dolazi u obzir? On je u rangu sa LG Spiritom.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.10.2015 18:35 (Stux).
12 godina
Stux kaže...
res03pem kaže...

Zahvaljujem na detaljnijem odgovoru... pa da za žensku je osobu tako da bi onda mogla ici preporuka sa lumiom 640, a reci mi ovaj htc desire 526/ 526G+ to ne dolazi u obzir? On je u rangu sa LG Spiritom.

lg spirit je bolji od tog htc-a ..

procitao sam na par mjesta da mu je kamera losija te da se nekada zagrijava(ne garantiram za to)

np,javi dojmove :P

15 godina

jooj nemojte... nemojte trpat windows os sa androidom jer su to 2 razlicita svijeta, sve te aplikacije na windowsu su toliko losije i zaostale naspram onih na androidu da se razocaras u citav mobitel, nek uzme meizu m2 i nece pozalit, onaj windows se moze svidit samo nekom ko je prije koristio neki dumbphone al ako sa androida prelazis na windows ostat ces razocaran, osjetio sam to na svojoj kozi

Moj PC  
1 5 hvala 0
11 godina
neaktivan
domac5 kaže...

jooj nemojte... nemojte trpat windows os sa androidom jer su to 2 razlicita svijeta, sve te aplikacije na windowsu su toliko losije i zaostale naspram onih na androidu da se razocaras u citav mobitel, nek uzme meizu m2 i nece pozalit, onaj windows se moze svidit samo nekom ko je prije koristio neki dumbphone al ako sa androida prelazis na windows ostat ces razocaran, osjetio sam to na svojoj kozi

ukrivusi ja sam presao sa androida na windows i zadovoljan sam  sa tim mobom radi se o nokia lumia 520(pukao displej i zaslon)

12 godina
domac5 kaže...

to ti je subjektivan dojam...

ako zelis stabilnost,bez stekanja,bez rootanja i instaliranja romova(sto danas nije neki problem) uz normalan rad na mobu windows je odlican izbor..

sve ovisi sto trazis i koliko si "zahtjevan" korisnik.. Android naravno nudi vecu mogucnost prilagodbe i podesavanja no nije svima to toliko bitno..

najbolje bi bilo da isprobate oba i onda vidite sto vam odgovara..

11 godina

Mala dilema izmedu ova 2 moba,e sad kojeg bi vi uzeli i ako moze razlog

5 Sony xperia z3
11 Huawei p8
tomas
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Koristio sam iPhone 3GS 2 godine i LG G2 godinu i po i sad Lumiu 830 2 mjeseca i mogu reci da Win phone jako zaostaje za oba. Kamera se otvara predugo, pola aplikacija se pokrece uz poruku resuming, selectanje i ispravljanje teksta ne radi kako treba, tipkovnica tako-tako. Aplikacije postoje ali nisu mi u rangu ostala dva OSa. Slazem se de za low end uredjaje mozda bolji win jer ce vjerovatno raditi istom brzinom citavo vrijeme. A i aplikacije u storu su sigurnijevubodnosu na android. Eto, je*ena tipkovnica. Na iphonu i lg nikad problema.

2 3 hvala 0
15 godina
neaktivan
CroDexter kaže...
Koristio sam iPhone 3GS 2 godine i LG G2 godinu i po i sad Lumiu 830 2 mjeseca i mogu reci da Win phone jako zaostaje za oba. Kamera se otvara predugo, pola aplikacija se pokrece uz poruku resuming, selectanje i ispravljanje teksta ne radi kako treba, tipkovnica tako-tako. Aplikacije postoje ali nisu mi u rangu ostala dva OSa. Slazem se de za low end uredjaje mozda bolji win jer ce vjerovatno raditi istom brzinom citavo vrijeme. A i aplikacije u storu su sigurnijevubodnosu na android. Eto, je*ena tipkovnica. Na iphonu i lg nikad problema.

Poredi LG G2 sa Quad Coreom 2.26Ghz i 2GB rama sa Lumiom 830 koja ima Quad core 1.2Ghz i 1GB rama, znači otprilike LG G2 duplo jači i brži, i ti našao to dvoje da porediš ? E bravo

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=5543&idPhone2=6638

http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
16 godina
protjeran
Očito ne razumiješ da Win ne zahtjeva resurse poput Androida. Ne gleda se to baš 1 na 1. Pogotovo za osnovnu stvar poput tipkovnice. Nije mi cilj pametovati. Samo kazem da mi je Win najmanje user friendly i nije bas ispoliran. Cekam Win 10 kao zadnju sansu. BTW, iPhone 3GS sa starijom verzijom OS radi i danas kao urica.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice