Nisam mjerodavan jer mjenjam mob češće nego gaće, ali ne, nikad. Stari ima ip4 već 4 godine i nije mjenjao tak da...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Da, Zenfone 5 je stvarno ok za cijenu, ali mi se ne svidja sto ima integriranu bateriju. Rikne baterija, rikne mob i moram na servis.
Ako mislis da mi 1GB RAMA-a nije dovoljno, reci to mojoj Xperiji X8 sa 168 MB koju imam vec 4 godine. :D
Ovaj LG mozda ne odgovara svima, ali za moje potrebe ce biti sasvim dovoljan i odgovara svim kriterijima koje sam trazio. A i sigurno je dobar napredak od proslog mobitela.
Zahvaljujem svima koji su podjelili svoje misljenje, puno ste mi pomogli!
Vjeruj mi, ta tvoja xperia x8 nije doživjela "pravi osjećaj" androida, nije dobila kitkat niti lizalicu, nije pokretala zahtjevne aplikacije. Tih 168mb rama ti nemre browser upalti danas, stari ima stari samsung galaxy s1+, 360 mb free, upalim browser sa 2 stranice steka ko blesaav. Nemre gledat twitch, ne zeli loadat video, koma... Vjeruj mi, samo ti hoću pomoć. Sa zenfonom si sigurniji, daleko ćeš više dobit nego sa lg-om, bolje uzet 2gb, makar i sa tom neizmjenjivom baterijom, neće ona crknut, ako crkne ja ću ti platit servis. Drži me za riječ.
Ekipa pozdrav,
što mi preporučate za nekih 3000-4000 kn? Vrijeme je da svoju Lumiu 820 konačno pošaljem u mirovinu. Android ili WP, svejedno mi, nisam isključiv. I ne bih htio tablet, dakle nešto normalnijih dimenzija. Fala
Ja sam mijenjao na samsungu ace 2 nakon dvije godine. Mobitel otišao curi, ja sam uzeo novi. I osjetna je razlika između trajanja nove i stare baterije. Ja bih rekao cca 30%.
Rikne baterija, rikne mob i moram na servis.
Aj sad jedno pitanje, ne samo tebi nego svima na forumu?
POSTOJI li osoba koja je zamjenila bateriju na android telefonu prije samog telefona?
Mijenjao sam na nexusu 4, jer je baterija otišla ... i mob je počeo luditi, gasiti se i trzati sa iznenadnim gašenjima... Naravno, nakon zamjene i stavljanja zamjenske baterije s ebay-a kao novi opet i sve uredno...
@maks0806 Nisam bas obozavatelj nevadljivih baterija, ali za RAM cu se sigurno sloziti s tobom.
@chaselol Evo sad, iskreno, na prva 2 moba mi baterija oslabila do granice nekoristenosti i morao sam mjenjat. Napunim bateriju i nakon 20 minuta se isprazni. Posto se tvoje pitanje odnosi na ANDROID telefone, u tom slucaju nikad nisam mjenjao bateriju. Xperia je jedini Android koji sam imao. Kolko traju i mob i baterija me iznenadilo. Jos sam mu stavio i custom rom sa Gingerbreadom i jos bolje radi.
@molnyi Da, ipak je to stari mobitel i nikako se ne moze mjeriti sa danasnjima. Nije dobio ni Android 2.2 od Sonya, a kamo li ovaj zadnji.
A sto se tice otvaranja web stranica, ne mozes biti vise u pravu. Dosta stranica se jako sporo ili nikako ne otvori bez da brzina mobitela padne na razinu Commodora 64. :P Obavezno moram koristit Operu Mini da surfam bez da stekanja.
Gledao sam ima vise tipova Zenfona 5, ako uzmem, mislim uzet ovaj tip sa 2GB RAM i 16GB memorije u Italiji ima za 200 eura: http://www.mediaworld.it/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=20000&storeId=20000&productId=32615382&langId=-1&category_rn=60597134
Jos je i jeftiniji od LG-a, tako da bi stvarno mogao biti bolji uzbor u svakom slucaju.
Moram se jos jednom zahvaliti na pomoci, stvarno ste od srca. Svaka cast!
svatko danas moze zamijeniti bateriju, imas youtube tutoriale, ne trebas bit inzinjer strojarstva da bi odsarafio par sarafa, izvadio staru i ubacio novu bateriju...bit ce sve manje mobitela sa izmjenjivom baterijom, cak je i samsung poceo pravit mobitele sa unybody kucistem

Gledao sam ima vise tipova Zenfona 5, ako uzmem, mislim uzet ovaj tip sa 2GB RAM i 16GB memorije u Italiji ima za 200 eura: http://www.mediaworld.it/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=20000&storeId=20000&productId=32615382&langId=-1&category_rn=60597134
Jos je i jeftiniji od LG-a, tako da bi stvarno mogao biti bolji uzbor u svakom slucaju.
Nemoj taj model zenfone-a, taj ima snapdragon unutra, jedina prednost toga je 4g (ako ti je to bitno). Evo izvoli link - https://www.alzashop.com/asus-zenfone-5-a501cg-16gb-black-d2167343.htm . Za 3-4 dana stigne ;)
Nemoj taj model zenfone-a, taj ima snapdragon unutra, jedina prednost toga je 4g (ako ti je to bitno). Evo izvoli link - https://www.alzashop.com/asus-zenfone-5-a501cg-16gb-black-d2167343.htm . Za 3-4 dana stigne ;)
I ja taj zelim kupiti, no imam pitanje, kako s garancijom u alzashopu? Jer znam da su iz Česke pa me to pomalo brine recimo da mi se za godinu dana nesto pokvari
Meni se na tom zen phone-u ne svidjaju ti njegovi debeli rubovi oko ekrana, deblji cu cak nego na S3... LG G2 s njuskala po meni bolje rjesenje.
Ekipa hvala vam za preporuke za mobitel, uzeo sam Lumiu 640, stigne mi u ponedjeljak.
Dajte mi sad preporuku za micro SD karticu do 128 GB.
Jel se isplati uzimat jeftine, kak to ide s tim?
Puno hvala :)
Ljudi jel itko narucivao taj zenfone 5? A sad bas gledam i zenfone 2 , samo mi je prevelik i takoder nema ga na alzashop. A najvise me brine garancija na alzashopu, sto i kako ako mi se pokvari nakon godinu dana il pola, gdje da ga saljem, koliko cu cekati?
Ekipa hvala vam za preporuke za mobitel, uzeo sam Lumiu 640, stigne mi u ponedjeljak.
Dajte mi sad preporuku za micro SD karticu do 128 GB.
Jel se isplati uzimat jeftine, kak to ide s tim?
Puno hvala :)
Ljudi jel itko narucivao taj zenfone 5? A sad bas gledam i zenfone 2 , samo mi je prevelik i takoder nema ga na alzashop. A najvise me brine garancija na alzashopu, sto i kako ako mi se pokvari nakon godinu dana il pola, gdje da ga saljem, koliko cu cekati?
asus bi trebao imati međunarodno jamstvo stoga bi ga mogao i kod nas servisirati...
Pardon, krivo sam napisao. Ne treba mi kartica DO 128 GB nego OD 128 GB pa ako može neka od 128 GB.
THX
asus bi trebao imati međunarodno jamstvo stoga bi ga mogao i kod nas servisirati...
Ok, zanima me recimo gdje kod nas ima ovlasteni servis za Asus? Jer koliko sam cuo da jamstvo s alze ne vrijedi kod nas...
Tu vrijedi:
Pardon, krivo sam napisao. Ne treba mi kartica DO 128 GB nego OD 128 GB pa ako može neka od 128 GB.
THX
jako ih malo ima od 128GB i totalno su cijenom neisplative u odnosu na 64GB, ali ako bas hoces evo http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=micro+sd+128gb
Tu vrijedi:
Jesi siguran da vrijedi garancija i na koliko kod tih, jer ako vrijedi onda samo čekam da dođe zenfone 5 od 16gb crni u zalihe i kupujem
Uh, da, bolje onda uzet dvije od 64GB. Mislio sam kad več imam mob od 128 da iskoristim. A valjda će cijene nekad u budućnosti past...
A gle, šta kažeš na ovo :
Asus worldwide jamstvo je 24mj
Uh, da, bolje onda uzet dvije od 64GB. Mislio sam kad več imam mob od 128 da iskoristim. A valjda će cijene nekad u budućnosti past...
A gle, šta kažeš na ovo :
http://www.ebay.com/itm/Samsung-128GB-MicroSD-EVO-48MB-s-UHS-I-micro-SD-SDXC-Class-10-Memory-Card-Brand-/251920830085?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item3aa7a6ce85
nisam znao da ima evo model od 128GB, ako ti nije strano kupovanje preko e-baya kupi to je vrlo dobar buy, samo mi je cudno tako niska cijena, recimo na amazonu je 86$
Asus worldwide jamstvo je 24mj
Zanimljivo zvuci, no imali netko iskustva s jamstvom asus zenfonea 5 sa alze? maks0806 puno hvala!
Ekipa pozdrav,
što mi preporučate za nekih 3000-4000 kn? Vrijeme je da svoju Lumiu 820 konačno pošaljem u mirovinu. Android ili WP, svejedno mi, nisam isključiv. I ne bih htio tablet, dakle nešto normalnijih dimenzija. Fala
LG G4
Meni se na tom zen phone-u ne svidjaju ti njegovi debeli rubovi oko ekrana, deblji cu cak nego na S3... LG G2 s njuskala po meni bolje rjesenje.
Bolje rješenje, rabljeni 600 kuna skuplji od njega, novi 1000. Pa sad... koliko je bolje rješenje onda? A ti rubovi, navikne se čovjek na njih, vjeruj mi, i uopće nije toliko loše. Uostalom zašto je dobio Red Dot za dizajn 2014, sigurno nebi da se ljudima ne sviđa.
@Ivanoman - jamstvo ti vrijedu svugdje, mislim da je netko provjeravao, prolistaj temu o zenfonu, mislim da tamo to piše.
EDIT: da, jamstvo vrijedi kod svakog ovlaštenog asus servisa. A to je u hr., System one, kao što je jedan od kolega rekao u postu iznad :)
Bolje rješenje, rabljeni 600 kuna skuplji od njega, novi 1000. Pa sad... koliko je bolje rješenje onda? A ti rubovi, navikne se čovjek na njih, vjeruj mi, i uopće nije toliko loše. Uostalom zašto je dobio Red Dot za dizajn 2014, sigurno nebi da se ljudima ne sviđa.
@Ivanoman - jamstvo ti vrijedu svugdje, mislim da je netko provjeravao, prolistaj temu o zenfonu, mislim da tamo to piše.
EDIT: da, jamstvo vrijedi kod svakog ovlaštenog asus servisa. A to je u hr., System one, kao što je jedan od kolega rekao u postu iznad :)
Hvala ti puno, a zna li itko kakav je asus zenfone 2 i kad ce doc na alzu?
Ma gledao sam podosta videa o njemu na yt ali me zanima kakv je inace u radnom danu kad se koristi i cini mi se prevelik pa me zanima ako ga netko koristi da kaze kakav je il nesto o njemu. Ima NFC sto mi je vazno za neke projekte.
Ma gledao sam podosta videa o njemu na yt ali me zanima kakv je inace u radnom danu kad se koristi i cini mi se prevelik pa me zanima ako ga netko koristi da kaze kakav je il nesto o njemu. Ima NFC sto mi je vazno za neke projekte.
5 mm širi i viši od Zenfone-a 5, mnogi smatraju zenfone 5 prevelik, pa sad neznam kako to tebi igra ulogu, npr. htc one m8 je u širini i visini za 2 mm manji od zen 5 - ako ti to ikako pomaze. Neznam, mislim da nitko na forumu još nema zen 2.
http://www.phonearena.com/phones/Asus-ZenFone-5_id8279/size
Hvala ti puno, a zna li itko kakav je asus zenfone 2 i kad ce doc na alzu?
Zen 2 koliko sam primjetio je bukvalno 5 na steroidima, tj malo jaci fon generalno gledajuci. Ja sam razmisljao da ga kupim ali jednostavno nemam potrebe za tim jer se 5 predobro drzi i bar jos godinu necu razmisljati o kupovini.
Jedini nedostatak po meni je sto su ubacili veci display 5.5" mi je stvarno overkill, jedva sam se navikao i na 5" a oni jos veci izbacili...