Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.045
|
čitano: 12.542.956
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
Ne valja taj Poco M3. To vrijedi max 100 Eura. Bolje uzeti Redmi Note 10, Realme 7 ili neku Motorolu (G9 Plus ispod 1000kn na njuškalu zapakirana)...
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.8.2021 14:07 (vepar).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
vepar kaže...
Ne valja taj Poco M3. To vrijedi max 100 Eura. Bolje uzeti Redmi Note 10, Realme 7 ili neku Motorolu (G9 Plus ispod 1000kn na njuškalu zapakirana)...

De moli te reci što ne valja M3 Pro 5G Max (il inon-Max). Jer je to telfon za koje mi opare stoje na tastaturu - jedii je problem što nemaju dleri žutog..

Molim te objasni mi!

13 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

De' molim te objasni mi koliko si ti gemišta popio prije tog posta?

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.8.2021 15:49 (2happy2beu).
Moj PC  
8 0 hvala 0
16 godina
2happy2beu kaže...

De' molim te objasni mi koliko si ti gemišta popio prije tog posta?

2 (dva) i zašto ti odgovaraš mjesto kolege? 

12 godina
neaktivan

Pozdrav, Moze preporuka za mobitel, cijena 1000-1300kn. Da ima 128gb hdd i solidnu kameru.

Novi mobitel, zaboravih naomenuti.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.8.2021 23:10 (mrba).

0 0 hvala 0
13 godina

Možda 

1. Xiaomi Redmi Note 10 64 GB (običan)
Pucaaaajjjj :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Pozdrav, u potrazi sam za novi mobitel iz dućana do 3500-4000kn. Mobitel je za žensku osobu koja ne igra igrice, a najbitnija stavka je kvalitetan ekran i dobra baterija.

0 0 hvala 0
15 godina
mrba kaže...

Pozdrav, Moze preporuka za mobitel, cijena 1000-1300kn. Da ima 128gb hdd i solidnu kameru.

Novi mobitel, zaboravih naomenuti.

Na eKupi za 1400kn uz Premium Visu još par sati je akcija za Realme 8.

Iscodisco22 kaže...

Pozdrav, u potrazi sam za novi mobitel iz dućana do 3500-4000kn. Mobitel je za žensku osobu koja ne igra igrice, a najbitnija stavka je kvalitetan ekran i dobra baterija.

OnePlus Nord 2 bi te mogao zadovoljiti...

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.8.2021 15:55 (vepar).
8 godina
neaktivan

Koji dućan ga prodaje u HR i koji još imaju u tom cjenovnom rangu?

15 godina
Nord 2 najbolje uzeti u official OnePlus shopu (EU). Tamo je s dostavom 439€.

Poco F3 možda, 2600kn, ali ima lošije kamere.

Za oko 3600kn ide Galaxy S20 FE, ali Exynos verzija...
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.8.2021 14:43 (vepar).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina

Sto mislite o realme 8 za nekih 1400 kn? Trenutno imam mi 10 lite 5g i problem je sto mi je 64 gb premalo a ne moze se prosiriti.. Inace kamera na njemu uz gcam je zadovoljavajuca, miui radi ponekad lose i to je tako od azuriranja na android 11 a podrska na xda za neke ciste android romove nije neka.. Izbor ie slab i bore se od samog pocetka s bugovima koji jos dan danas nisu do kraja ispeglani. 

Kakav je taj mediatek naspram ovog sn765g na kojem mi miui cesto radi trzavo?

Ili se rastegnuti na realme 7 pro

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.8.2021 10:44 (domac5).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
domac5 kaže...

Sto mislite o realme 8 za nekih 1400 kn? Trenutno imam mi 10 lite 5g i problem je sto mi je 64 gb premalo a ne moze se prosiriti.. Inace kamera na njemu uz gcam je zadovoljavajuca, miui radi ponekad lose i to je tako od azuriranja na android 11 a podrska na xda za neke ciste android romove nije neka.. Izbor ie slab i bore se od samog pocetka s bugovima koji jos dan danas nisu do kraja ispeglani. 

Kod mene je SD 730G i MIUI radi bez greške i trzanja, tako da vjerojatno problem nije do SoC-a.

12 godina

Odlucio sam definitivno uzet Galaxy flip 3,prvi mob unazad vise od desetljeca da me odusevio dizajnom.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
vepar kaže...
Nord 2 najbolje uzeti u official OnePlus shopu (EU). Tamo je s dostavom 439€.

Poco F3 možda, 2600kn, ali ima lošije kamere.

Za oko 3600kn ide Galaxy S20 FE, ali Exynos verzija...

Slažem se.. Nord 2 je ove godine iznenađenje samo takvo, do 3tkn, ne vidim bolju kupnju na vidiku, naravno, govorimo o novim smartfonima a ne rabljenima..

Nord 2 je privukao veliku pažnju na tržištu, s razlogom, a hvalospjeva o N2 ne nedostaje, čak i skeptični MTK čip je pobrao hvalospjeve, te je skinuo sa sebe stigmu "lošijeg" SoCa u odnosu na svehvaljeni SD, sad se situacija okreće značajno i MTK ima konja za utrku u srednjem segmentu koji stoji bok uz bok SD čipovima, mislim da parira SD 870 potonji je malo brži..

Ovaj 1200 AI je custom čip baš za N2 smartfon, eto, vidit ćemo u praksi na duže staze kak će se pokazat N2, mada već sad je ekipa prezadovoljna sa Nordom 2.. 

Galaxy S20 FE samo i isključivo sa SD! 

A ono najbitnije, N2 je još kolko tolko normalnih dimenzija, ovi ostali su fakat glomazni i teški smartfoni, tak da mu je i to veliki plus..

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.8.2021 11:36 (zvonac).
15 godina
domac5 kaže...

Za Mi 10 Lite ne znam, ali u kući imamo Realme 6s sa Helio G90T i radi jako dobro s obzirom na cijenu. Pomaže 90Hz i dobro složen Realme UI. Isprobao sam i Realme 7 na istom procu i opet isto iskustvo. Pretpostavljam da i Realme 8 mora dobro raditi iako nema 90 Hz, što je stvarno šteta. Realme 7 Pro radi na SD720G, koji je štedljiviji i manje se grije, ali je recimo u igrama slabiji od Helio G95... 

15 godina
vepar kaže...
domac5 kaže...

Za Mi 10 Lite ne znam, ali u kući imamo Realme 6s sa Helio G90T i radi jako dobro s obzirom na cijenu. Pomaže 90Hz i dobro složen Realme UI. Isprobao sam i Realme 7 na istom procu i opet isto iskustvo. Pretpostavljam da i Realme 8 mora dobro raditi iako nema 90 Hz, što je stvarno šteta. Realme 7 Pro radi na SD720G, koji je štedljiviji i manje se grije, ali je recimo u igrama slabiji od Helio G95... 

Ma bitno da cod moze vrtit, to jedino tu i tam odigram.. Razlika mi je 400 kn pa moram vidit koji cu od ta 2.. Mogao sam jos 10% popusta imat da sam ranije kupio ali jbg sad.. Nije nikakav upgrade naspram ovog mog mobitela jednostavno mi fali memorije i baterija bu jaca + novci koje dobijem za svoj mobitel.. Kamere su valjda iste na 7 pro i 8

15 godina

trebam prijedlog ili ideju za mobitel za staru. ima stari Redmi 7 i stalno se zali da steka. Gledao sam prvo budget do 1500 kn, ali sto vise gledam, budget ide gore. Trenutno su mi favoriti Poco F3, X3 Pro, Redmi Note 10 Pro i vidim tu zadnjih par stranica svi hvale Samsung A52. Sta bi bilo najpametnije za nju. Koristi i tako mobitel za fejsbuk, youtube nekad, i nekad nesto slika. Koristim Xiaomije godinama i sve mi je zlo od njih i uvijek nekih bugova, ali nazalost su uvijek best buy. Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
A52

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
JuXo kaže...

trebam prijedlog ili ideju za mobitel za staru. ima stari Redmi 7 i stalno se zali da steka. Gledao sam prvo budget do 1500 kn, ali sto vise gledam, budget ide gore. Trenutno su mi favoriti Poco F3, X3 Pro, Redmi Note 10 Pro i vidim tu zadnjih par stranica svi hvale Samsung A52. Sta bi bilo najpametnije za nju. Koristi i tako mobitel za fejsbuk, youtube nekad, i nekad nesto slika. Koristim Xiaomije godinama i sve mi je zlo od njih i uvijek nekih bugova, ali nazalost su uvijek best buy. Hvala!

Ako ti je zlo od Xiaomija zašto ga forsiraš? Nije baš da nemaš izbora. Imaš Realme skroz pristojne modele za odličnu cijenu.

8 godina
neaktivan

Hvala na preporuci. Upravo naručen Nord 2 sa One Plus službene stranice. Krajni rok za dostavu je 10.9. što me je iznenadilo jer sam očekivao bar upola bržu dostavu. Eto čisto informacija ako još netko planira naručit.

0 0 hvala 0
14 godina
Piše da je isporuka u roku od 24 sata. Ako je to istina doći će ti već sljedeći tjedan
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Priority je za manje od 5 dana (palaća se dodatnih 10€) a standard je oko tjedan dana..

Jel OP+ inače daje kakve popuste? Da ne bi bilo uskoro, dodatnih 10% jeftinije u odnosu na sadašnjih 439€.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.8.2021 21:35 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
@mzopg

Zlo mu je možda od zasićenosti.

Ali nije ni Realme bez bugova. Imao sam ih nekoliko. Tu i tamo neke stvari jako živciraju...Ako mi diže tlak, prodam i kupim nešto drugo 😁

Dugo vremena nisam imao neki skuplji Xiaomi, pa ne mogu komentirati, ali ovi jeftiniji malo su mi skratili život 😁

@iscodisco22

Oni se ograde ako bude nekih problema. Stiže brzo, bez brige. Naručio par puta od njih, nikad nisu spori 😃

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.8.2021 22:21 (vepar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

imao sam ih barem 10 komada, sto ja, sto u familiji i nevjerojatno da svaki mora imati nesto da ne valja, eo imam sad MI 10T Pro i to mi je najskuplji mobitel od Xiaomija, i uvjerljivo najgori (imao sam prije toga Huawei Mate 20 Pro na kojem je otisla baterija i ekran je dobio burn in screen, dao ga na servis da sve to poprave, i odmah ga prodao da ga rijesim, ali sam se pokajao)

tako da gledam da nesto kupim sto po mogucnosti nema bugova, ali sto vise guglam nema tog modela da radi normalno sve

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ima ako je polovno opcija!

Samsung note 10 plus za oko 2000kn ako ubodes na njusci da je jos pod grancijom i u dobrom stanju kao i ja sto sam napravio!

Premium uredjaj dan danas u svim aspektima sa ispeglanim softwerom!
joolkator
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.8.2021 23:43 (joolka).
11 godina
JuXo kaže...

imao sam ih barem 10 komada, sto ja, sto u familiji i nevjerojatno da svaki mora imati nesto da ne valja, eo imam sad MI 10T Pro i to mi je najskuplji mobitel od Xiaomija, i uvjerljivo najgori (imao sam prije toga Huawei Mate 20 Pro na kojem je otisla baterija i ekran je dobio burn in screen, dao ga na servis da sve to poprave, i odmah ga prodao da ga rijesim, ali sam se pokajao)

tako da gledam da nesto kupim sto po mogucnosti nema bugova, ali sto vise guglam nema tog modela da radi normalno sve

Slicno nesto sam i ja prosao.

Uzeo na kraju opet mate 20 pro i miran. 

7 godina

Moze preporuka smartphone-a do 800-900kn?

Ako je moguce da bude kompaktnijih dimenzija, za stariju je osobu i upotrebljava se najvise za google, viber, pozivi, sl., poneka slika

Pa bi bilo pozeljno da izdrzi bar 4 godine i da odrzi neku fluidnost u radu za te osnovne stvari

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Realme 6s za 1000kn pa si na miru. 

Ili neka motorola tipa e7 power za 860kn.

15 godina
javax kaže...

Moze preporuka smartphone-a do 800-900kn?

Ako je moguce da bude kompaktnijih dimenzija, za stariju je osobu i upotrebljava se najvise za google, viber, pozivi, sl., poneka slika

Pa bi bilo pozeljno da izdrzi bar 4 godine i da odrzi neku fluidnost u radu za te osnovne stvari

Ako se možeš protegnuti, Realme 6s 999kn u Emmezeti, a na eKupi ima jedan zanimljiv Lenovo S5 Pro, nešto stariji, ali 6 GB RAM-a i 64GB memorije, SD636. 6,2 inča FHD reza i dosta kompaktan (7,7 mm debljina) - 899kn i 10% na Masters čini mi se..

Motorola E7 Power generalno je ok, ali ima nešto lošiji ekran i dosta he velika. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.8.2021 13:31 (vepar).
14 godina

I od mene glas za Realme 6S, odličan mob za te novce, već ga koristim skoro pol godine, nemam neke primjedbe. Za nezahtjevne korisnike će biti odličan izbor i trebao bi trajati neko vrijeme. A i s obzirom na 90Hz ekran, mob je fluidan.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.8.2021 22:14 (DiRT).
Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice