Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 38.973
|
čitano: 11.659.953
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Hey ekipa,

kompić traži neki mobitel 150-200€, totalno nezahtjevan korisnik (surfanje + ott-ovi najviše).

Gleda https://www.sancta-domenica.hr/mobitel-xiaomi-redmi-14c-8gb-256gb-midnight-black.html jer je na akciji trenutno, ali ima li nekaj bolje u tom razredu za prosječnog korisnika?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
sinkee kaže...

Hey ekipa,

kompić traži neki mobitel 150-200€, totalno nezahtjevan korisnik (surfanje + ott-ovi najviše).

Gleda https://www.sancta-domenica.hr/mobitel-xiaomi-redmi-14c-8gb-256gb-midnight-black.html jer je na akciji trenutno, ali ima li nekaj bolje u tom razredu za prosječnog korisnika?

Izbjegavat. 

Pogledaj za 30e vise xiaomi note 13. 

Puno bolji ekran, procesor, brza memorija, bolja kamera, brze punjenje, s u kutiji se dobije i punjač i maskica. 

15 godina
sinkee kaže...

Hey ekipa,

xiaomi poco m6 pro

15 godina
sinkee kaže...

Hey ekipa,

Honor 200 lite imaš ih puno njuškalo po 150€ novi zapakirani. Za te pare top telefon.

15 godina
sinkee kaže...

Hey ekipa,

Imaš Motorolu Edge 50 Neo zapakirane 150-180 eur...Imam jednu kod kuće, baš dobar mob.

12 godina

molim vas preporuku za mobitel, da ekan nije veci od 6" i da je cijena ispod 200 eura

0 0 hvala 0
13 godina
hurem kaže...

molim vas preporuku za mobitel, da ekan nije veci od 6" i da je cijena ispod 200 eura

Stari iPhone... Jedino mi oni padaju na pamet kad je riječ o 6"...

Ali tu su znalci pa će reći nešto mjerodavno...

Nisam ja ništa prčko.
15 godina
Nema toga. Imas Honor 200 lite telefon za 150€, bez obzira na veličinu ekrana je lagan i kompaktan. Flat ekran ergonomski odličan. Koristio sam ga nekoliko dana umjesto flagshipa telefon je za te pare top. Pogotovo ergonomski.

0 4 hvala 1
9 godina
hurem kaže...

Morati ćeš ili dosta dignuti budžet ili se pomiriti sa većim ekranom.

Pogledaj na oglasima imaš dosta novih, zapakiranih motorola edge 50 neo.

To je relativno "mali mob" za današnje pojmove, a ulazi ti u budžet.

Od ostaloga, ovako na prvu, dignuti budžet pa uzeti polovni Samsung s23 npr.

12 godina

0 0 hvala 0
10 godina

0 0 hvala 0
4 godine

Taj je 4G.

4 godine

Ne znam kamo je nestao običan Pro 5G? Još ima ovog Pro+, ali Pro je nestao.

12 godina
Osim kod operatera nije ga ni bilo u trgovinama
12 godina

Prodao sam Pixel 8 Pro, radi promjene pa gledam šta bi mogao dalje probati.

Oneplus 12/Honor Magic 6 Pro? Jel imao netko i kakvi su dojmovi :D

Vjerojatno ću kad tad opet uzeti Pixel 9 Pro, ali u prijelaznoj fazi da probam i nešto drugo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
21 mjesec

Pozz, trenutno imam Samsung a33 5g star neke 3 godine i imam problema sa portom za punjenje, već sam ga jednom mijenjao i opet zeza pa gledam kupit mobitel. Gledam Xiaomi, imao sam prije Xiaomi redmi note valjda 8 pro prije par godina i bio mi je super al sam ga zamijenio samsungom i sad bi se nazad vratio na Xiaomi. Gledam sada Xiaomi redmi note 13pro+ (SD 300€) i Xiaomi 14T 5g 12/256 GB (500€). Znam da su mobiteli dvije različite klase ali me zanima isplati li mi se uzimat mobitel koji je 200€ skuplji ako im je životni vijek isti cca 3 godine?

0 0 hvala 0
5 godina
Van_hohenheim kaže...

Pozz, trenutno imam Samsung a33 5g star neke 3 godine i imam problema sa portom za punjenje, već sam ga jednom mijenjao i opet zeza pa gledam kupit mobitel. Gledam Xiaomi, imao sam prije Xiaomi redmi note valjda 8 pro prije par godina i bio mi je super al sam ga zamijenio samsungom i sad bi se nazad vratio na Xiaomi. Gledam sada Xiaomi redmi note 13pro+ (SD 300€) i Xiaomi 14T 5g 12/256 GB (500€). Znam da su mobiteli dvije različite klase ali me zanima isplati li mi se uzimat mobitel koji je 200€ skuplji ako im je životni vijek isti cca 3 godine?

Kako si izracunao zivotni vijek? Update? Klinac mi ima ovaj prvi i ok je mobitel a za sebe sam gledao ovaj drugi i nisam ga nasao pa sam uzeo POCO F6 pro i mobitel je zvjerka.  13pro+ je odlican mobitel za te pare....ali nije top.....

13 godina
Van_hohenheim kaže...

Tu je koliko vidim jeftiniji?
https://www.elipso.hr/mobile/mobiteli/REDMI-NOTE-13-PRO-PLUS-5G-BLACK/?utm_source=nabava.net.hr&utm_medium=cpc&utm_campaign=nabava.net.hr_cjenik

21 mjesec

Nisam računao nego neka procjena i iskustveno,  toliko mi traje ovaj samsung a toliko sam primjetio nekako životni vijek u prosijeku kod prijatelja, nakon 3 godine kreću problemi i znatno opadanje performansi...Kada sam uzimao taj samsung (koštao je onda 2500kn), mislio sam da dajem puno novaca i da će duže trajat ali izgleda nije tako...

EDIT: Zapravno ni ne mora biti Xiaomi ali sam gledao su mi zapeli za oko, za ostale marke nisam gledao. Vidio sam da se spominje motorola. Kakve su one u cijenovnom rangu od oko 300 - 350€?

Redmi Note 13pro+ mi npr ima kameru koja meni u potpunosti ne treba. Meni je kamera da slikam kada me netko pošalje u trgovinu da znam što uzet i takve stvari a mobitel koristim ugl za pozive i poruke, eventualno nekad knjigu čitam ili se logiram u Forge of empires...

Pa sam mislio ako dam sada 500€ za Xiaomi 14T da sam miran barem 5 -6 godina

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 11:20 (Van_hohenheim).
13 godina
Ma uzmi A55 zapakirani preko oglasa. Cca. 300 eura, ima sve za prosječnog korisnika pa i više te dugu podršku.
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
zuper kaže...
Ma uzmi A55 zapakirani preko oglasa. Cca. 300 eura, ima sve za prosječnog korisnika pa i više te dugu podršku.

Za taj rang možda bolje Motorola Edge 50 Neo, također ima dugu podršku, manji gabariti,...

A na njušci novi zapakirani ispod 200eur.

15 godina
Po meni najbolji je Honor 200. Duga softverska podrška, jako dobre kamere u svojoj klasi, SoC, punjenje, baterija....Na oglasima se nađu zapakirani za 250€. I još svi dolaze s 12/512 memorije.
Moj PC  
3 0 hvala 0
21 mjesec

Otišao na njuškalo, našao Motorolu Edge 50 NEo za 212€ ovdje kod mene u mjestu, nisam morao ni vozit do Osijeka. Hvala na pomoći ^^

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 13:24 (Van_hohenheim).
15 godina
mrbean kaže...

Prodao sam Pixel 8 Pro, radi promjene pa gledam šta bi mogao dalje probati.

Oneplus 12/Honor Magic 6 Pro? Jel imao netko i kakvi su dojmovi :D

Vjerojatno ću kad tad opet uzeti Pixel 9 Pro, ali u prijelaznoj fazi da probam i nešto drugo.

Imao OP11 pa prešao na HM6PRO. Uglavnom Honor je hardwareski bolji uređaj, Oneplus ima bolji software. Prednost OP je kaj ih možeš naći za đabalesku ... i sa 12icom još dolazi punjač na određenim tržištima.

4 godine
Poruka je uređivana zadnji put danas u 15:21 (zelenapaprika).
4 godine
Van_hohenheim kaže...

Životni vijek ovisi o kvaliteti proizvoda, ali ponajviše o načinu korištenja. Nekima traje kraće, nekima duže.

Pričekaj Poco X7 Pro. Vidimo da nisi izdržao... :-)

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 16:05 (zelenapaprika).
15 godina

Ove Motorole kupljene u t comu nisu zaključane na njihove mreže?

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Ni jedan telefon kod operatera više nije zaključan

1 0 hvala 2
8 godina

Koji je trenutno best buy (value for money) mobitel s velikim ekranom (6.67 incha i veće), a da nije preskup do 300-400 eura.

Trenutno vidim da se preporučuje redmi note 13 pro+, honor 200 a usput sam vidio da postoje i: poco f6, realme 12 pro, xiaomi 13t, 14t

Nije mi toliko važno koji je daleko najjači, a da je blizu 400 eura granice, nego samo da je najbolji omjer uloženo dobiveno.

Po svemu što vidim da pišete ispadne da je trenutno redmi 13 pro+ najbolji omjer uloženo dobiveno. Ispravite me ako griješim.

Isplati li se čekati poco x7 pro. Hoće li on biti još bolji value for money?

0 0 hvala 0
15 godina
Jure123321 kaže...

Koji je trenutno best buy (value for money) mobitel s velikim ekranom (6.67 incha i veće), a da nije preskup do 300-400 eura.

Trenutno vidim da se preporučuje redmi note 13 pro+, honor 200 a usput sam vidio da postoje i: poco f6, realme 12 pro, xiaomi 13t, 14t

Nije mi toliko važno koji je daleko najjači, a da je blizu 400 eura granice, nego samo da je najbolji omjer uloženo dobiveno.

Po svemu što vidim da pišete ispadne da je trenutno redmi 13 pro+ najbolji omjer uloženo dobiveno. Ispravite me ako griješim.

Isplati li se čekati poco x7 pro. Hoće li on biti još bolji value for money?

Redmi Note 13 Pro+ nema što tražiti pored Honor 200. Noviji SoC, više memorije/RAM-a i bolje kamere. Ali ako ti se više sviđa HyperOS od MagicOS, onda tu imaš prostora za premišljanje. Na oglasnicima se za tu lovu nađu čuda od telefona...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice