Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 38.721
|
čitano: 11.434.877
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
Europa

1. Samsung 35%
2. Apple 22%
3. Xiaomi 19%
4. Motorola 5%
5. TCL 3%
6. Ostali 16%

0 0 hvala 0
14 godina
HadELisK kaže...

Pozdrav svima,

gledam da uzmem novi mob sad na popustima (cifra 200-300€).
Vidim da su ova 2 najistaknutija pa me zanima vaše mišljenje. Dodat ću I ovaj malo skuplji isto.

Ukoliko postoji nešto u ovom rangu što je možda bolje/povoljnije vičite. 

Zahvaljujem svima!

Motorola Edge 40  je bolja od Neo, a jeftinija....

https://www.mobileshop.eu/motorola/mobile-phones/edge-40-5g-dual-sim-256gb-8gb-ram/

4 godine
Memphis kaže...
Europa

1. Samsung 35%
2. Apple 22%
3. Xiaomi 19%
4. Motorola 5%
5. TCL 3%
6. Ostali 16%

Honor?

14 godina
Pomoć pri odabiru mobitela
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
zelenapaprika kaže...
Memphis kaže...
Europa

1. Samsung 35%
2. Apple 22%
3. Xiaomi 19%
4. Motorola 5%
5. TCL 3%
6. Ostali 16%

Honor?

Među ostale

Je u plusu po isporukama ali ovo je poredak udio tržišta u EU još nije došao do neke veće razine. No ne sumnjam da će vrlo brzo biti. 

Zabrinjavajuće je što u EU nema više ni jednog branda BBK među većima. Njihovo mjesto je sad preuzela Motorola.

12 godina
neaktivan
Evo i ja ugrabio ženi G84 moto za 250ojra u Santa Domenica...

Žena prezadovoljna. Ekran, brzina, osjecaj u ruci, kamera (iznenađenje malo moram priznati).

Tako da... Toplo preporučam.

1 0 hvala 0
14 godina
Odlična cijena ako je očuvan. Toliko sam ja platio na eBay....
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

" domac5 

Ima ko iskustva s ovim web shopom? "

Pozdrav ,

imao par narudžbi , jednom poslali krivi model mobitela no bez ikakvog kompliciranja poslali "ispravan" nakon par dana a dostavna služba preuzela "krivi" ...

Ugodno iznenađen i svaka preporuka ..... ne znam kako je sa eventualnim reklamacijama uređaja zbog kvarova...

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.11.2023 12:33 (freerock0).
2 godine
protjeran

Jel netko od vas koristi one magnetske kablove za punjenje mobitela, fora je zapravo da tako čuvate USB-C utor od prljavštine i trošenja. Ima li to smisla i preporuka nekog modela sa Amazona ili u Hrvatskoj?

https://www.amazon.de/s?k=magnet+ladekabel+usb+c&i=computers&crid=202GD8KLCZXTF&sprefix=magnet%2Ccomputers%2C131&ref=nb_sb_ss_ts-doa-p_3_6

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 mjeseci
Strm kaže...

Meni su daily Pixel 6 i Note 10 Pro... Kamera je na Pixelu bolja, no nekakvom običnom useru ne previše, jedino u videu i baš u teškim uvjetima se pokaže ogromna razlika.

Ostatak uređaja isto tako, manja razlika, nešta je sporiji Note 10 Pro, heavy useru osjetno, nekome ne zahtjevno bi radije preporučio Note 10 Pro

Redmi Note 10 Pro ili Mi Note 10 Pro, ogromna je razlika.

16 godina
Kakav je galaxy a54 što se tiče performansi, imali puno štekanja/laga pri korištenju. Imam a71, dosta šteka, dosta često samo kad ga upalim.. Koliko je a54 bolji spram a71 recimo. Volim imat dosta instaliranih app i da je kamera solidna tako reč. Jel se isplati taj a54 ili nešto drugo možda.
Što nose vjetrovi sudbine nitko ne može znati.

0 0 hvala 0
9 godina

Solidan mob. Neće štekati u normalnoj upotrebi.

https://m.gsmarena.com/samsung_galaxy_a54-review-2546.php

Koji ti je max. budžet?

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.11.2023 20:55 (hardcoree).

0 0 hvala 0
2 godine
protjeran
Qui-Gon-Jinn kaže...

Jel netko od vas koristi one magnetske kablove za punjenje mobitela, fora je zapravo da tako čuvate USB-C utor od prljavštine i trošenja. Ima li to smisla i preporuka nekog modela sa Amazona ili u Hrvatskoj?

https://www.amazon.de/s?k=magnet+ladekabel+usb+c&i=computers&crid=202GD8KLCZXTF&sprefix=magnet%2Ccomputers%2C131&ref=nb_sb_ss_ts-doa-p_3_6

Ponavljam upit 

14 godina
edit
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.11.2023 8:56 (tadeii).
14 godina
motorola edge 40 i edge 40 neo ga jedu za doručak
14 godina
motorola edge 40
12 godina

Trenutno imam Poco X3 nfc. Koji mob bi bio preporuka, bitna mi je kamera, baterija, da funkcionira sa dvije simice, 250 - 300€ da li se moze sta naci za te novce, nekako volim Xiaomi. Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
16 godina
Qui-Gon-Jinn kaže...
Qui-Gon-Jinn kaže...

Ponavljam upit 

koristim ... ali za punjenje miša i tipkovnice, znači za one uređaje za koje ne očekujem da mogu ispasti i nabosti se na taj mali USB-C stick koji strši ... pretpostavljam da bi pad na taj dio polomio utor

13 godina

note 10 pro isprike

15 mjeseci
Strm kaže...

note 10 pro isprike

sad je sve jasnije 

16 godina
@hardcoree

Pa taj a54 kolko vidim je na oglasima do nekih 380-400 eu, tako da bi to bio max iznos. S obzirom da a54 nema eis stabilizaciju videa, kolko je to loše za kvalitetu video snimanja.
Što nose vjetrovi sudbine nitko ne može znati.
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.11.2023 17:53 (sage).
9 godina

https://m.gsmarena.com/samsung_galaxy_a54-review-2546p5.php

Pogledaj u recenziji. Izgleda da nije strašno, a stabilizaciju nema u 4k samo. 

Po meni je to ok mob. 

Možda stvarno da pogledaš i motorolu Edge 40. Isto super mob, jedino je baterija nešto slabija i ja više volim one ui. + Ima zakrivljen ekran što je meni odbojno. Ako ne smeta pogledaj si i njega isto je recenzija na gsmarena. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.11.2023 20:31 (hardcoree).
13 godina

Nord 3 je 400 eura 8/128GB. 16/256GB je 450 eura.

Osim što je jači i bolji mob, u paketu dobiješ i brzi 80w punjač.

Samsung se više ne udostoji ni barem 15w dati.

Pametnije onda uzeti A34 jer ima 90% funkcija A54

Moj PC  
6 0 hvala 1
9 godina

Slažem se sa ovim za A34. Za manje para se dobije gotovo isti mobitel sa većim ekranom i dužim trajanjem baterije. 

Oneplus ima puno jači soc. Nego čitao sam da su se ljudi žalili na užasan SOT. Ne znam da li se to riješilo. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.11.2023 8:28 (hardcoree).
15 godina
Ekipica pozdrav

Nakon 5 godina korištenja OnePlus 5, mislim da je napokon došlo vrijeme za novi mobitel.
Bare in mind prethodni mobitel je bio oneplus one, tako da mi se oneplus jako sviđa, pogotovo s činjenicom da se mob star 5 godina može borit s današnjim zahtjevima.

Prvotno sam gledao oneplus 9 pro kao dostojnu zamjenu, al vidim da oneplus 11 izleti na oglasu za 500e, što nije puno, pa zašto se ne istegnut na relativno noviji uređaj.

Moje pitanje je sljedeće, s obzirom da oneplus nije ono što je nekad bio i nisam dugo već u mobitelima, vjerovatno postoji ovdje netko tko će na moja pitanja dat pravi odgovor.

Main focus mobitela je dobra kamera ( toga me najviše strah kod OP, da nije dobra za današnje standarde ), i ajmo reć fluidnost i sposobnost multitaskinga.
Ne koristim mob za neke teške zadatke, većinom su to društvene mreže i teška uporaba chroma.
Ali želim mobitel koji će uslikat jako dobru sliku kao što je bio OP5 kad je izašao..

Naravno povlači se i pitanje iPhonea, imam par prijatelja što ih koriste i jbg, kamera je neusporediva s ičim drugim i fluidnost isto neupitna..

Ono što bi molio Vas je preporuka, jednom okorjelom Android useru, vrijedi li kupovati što od OP ili ipak prijeći na drugu stranu?

Budget do nekih 550e za rabljeno.

Hvala
Gamers dont die, they respawn! :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
hardcoree kaže...

Nego čitao sam da su se ljudi žalili na užasan SOT. Ne znam da li se to riješilo. 

Ja sam uzeo Nord 3 16/256 za 420€ prije 2 tjedna, nisam imao nikakvih problema sa SOT, izdrži dan i pol bez problema. Ako uzemo da mu treba 30min od 0% do 100%, baterija je među zadnjim stvarima na koje bi se žalio.

9 godina

Dan i pol meni nebi izdržao nema šanse. Koliki ti je SOT u tih dan i po? Ili recimo dnevni SOT ? Može neki screenshot. 

Ja sam uglavnom po cijele dane na terenu (poslovno) pa ga nemam baš gdje dopuniti, a niti se ne želim zezati sa time. Želim mobitel kojem dugo traje baterija. s23+ recimo bi trebao biti takav. Mada bi volio da ima brže punjenje, naravno, tako da mi je nord 3 interesantan. 

2 0 hvala 0
13 godina

Pošaljem sutra poslijepodne kad se isprazni .

Rekao bih 6h bez problema, tehnički i nešto više kad ga obično stavljam na punjenje sa 15%. Ja se ne 'igram' na mobu, ali sve ostalo je tu, pogotovo YT u pozadini...

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.11.2023 10:14 (Promster).
13 godina
MilkMan kaže...
Ekipica pozdrav

Nakon 5 godina korištenja OnePlus 5, mislim da je napokon došlo vrijeme za novi mobitel.
Bare in mind prethodni mobitel je bio oneplus one, tako da mi se oneplus jako sviđa, pogotovo s činjenicom da se mob star 5 godina može borit s današnjim zahtjevima.

Prvotno sam gledao oneplus 9 pro kao dostojnu zamjenu, al vidim da oneplus 11 izleti na oglasu za 500e, što nije puno, pa zašto se ne istegnut na relativno noviji uređaj.

Moje pitanje je sljedeće, s obzirom da oneplus nije ono što je nekad bio i nisam dugo već u mobitelima, vjerovatno postoji ovdje netko tko će na moja pitanja dat pravi odgovor.

Main focus mobitela je dobra kamera ( toga me najviše strah kod OP, da nije dobra za današnje standarde ), i ajmo reć fluidnost i sposobnost multitaskinga.
Ne koristim mob za neke teške zadatke, većinom su to društvene mreže i teška uporaba chroma.
Ali želim mobitel koji će uslikat jako dobru sliku kao što je bio OP5 kad je izašao..

Naravno povlači se i pitanje iPhonea, imam par prijatelja što ih koriste i jbg, kamera je neusporediva s ičim drugim i fluidnost isto neupitna..

Ono što bi molio Vas je preporuka, jednom okorjelom Android useru, vrijedi li kupovati što od OP ili ipak prijeći na drugu stranu?

Budget do nekih 550e za rabljeno.

Hvala

U Tradingshenzhen je 577 eura novi 12/256GB

Ja sa iznimno zadovoljan kamerom. Nisam zahtjevan korisnik po pitanju kamere, ali vidi se da je iznadprosječna. Nema pravu tele kameru. UW je odlična.

Imam problem ne mogu ga spojiti preko Android auto pa ako ti je to bitno, rađe preskoči.

Imaš nove Xiaomi 13T po oglasima za 400 eura, odličan za te pare, a blizu budžeta ti je i Galaxy S23

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice