Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 38.721
|
čitano: 11.434.989
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Bok ekipa,

Gledam teti nekakav mobitel koji bi praktički služio za whatsapp i obične pozive i to joj je zapravo prvi mob ikako :)

A opet nisam htio uzimati najslabiji model pa sam gledao Samsung A14, a Samsung zato jer njezin brat koji bi joj pomagao kad zapne također ima Samsunga pa bi joj i mogao pomoći s obzirom na sučelje jer inače i on je slab s tehnikom...

A s druge strane s obzirom da bi se uglavnom koristio whatsapp, možda mogu i na drugu marku ići, šta mislite, valjda ih sučelje nebi imalo šta zezati oko postavki i sl.?

Npr. Motorola G32 mi se čini kao bolji mob...

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.10.2023 20:46 (Chriss).

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
Chriss kaže...

Bok ekipa,

Gledam teti nekakav mobitel koji bi praktički služio za whatsapp i obične pozive i to joj je zapravo prvi mob ikako :)

A opet nisam htio uzimati najslabiji model pa sam gledao Samsung A14 jer njezin brat koji bi joj pomagao kad zapne također ima Samsunga pa bi joj i mogao pomoći s obzirom na sučelje jer inače i on je slab s tehnikom...

A s drruge strane s obzirom da bi se uglavnom koristio whatsapp, možda mogu i na drugu marku ići, šta mislite?

A14 svakako izbjegni, prastari procesor, spora memorija, loš ekran i nema punjača. G32 je solidan izbor, iako samo 4GB RAM-a. Za neko duže korištenje ipak je bolje malo više. Na njuškalu imaš Oppo Reno 7 Lite za 140 eura zapakiran s 2 god. garancije. Ja kupio mami od tog tipa. Ima 5g, 8/128, maskica, punjač 30W, Oled ekran, 5000 mAh baterija. Mislim da vrijedi...

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.10.2023 20:30 (vepar).
12 godina
vepar kaže...
Chriss kaže...

Bok ekipa,

A opet nisam htio uzimati najslabiji model pa sam gledao Samsung A14 jer njezin brat koji bi joj pomagao kad zapne također ima Samsunga pa bi joj i mogao pomoći s obzirom na sučelje jer inače i on je slab s tehnikom...

A s drruge strane s obzirom da bi se uglavnom koristio whatsapp, možda mogu i na drugu marku ići, šta mislite?

A14 svakako izbjegni, prastari procesor, spora memorija, loš ekran i nema punjača. G32 je solidan izbor, iako samo 4GB RAM-a. Za neko duže korištenje ipak je bolje malo više. Na njuškalu imaš Oppo Reno 7 Lite za 140 eura zapakiran s 2 god. garancije. Ja kupio mami od tog tipa. Ima 5g, 8/128, maskica, punjač 30W, Oled ekran, 5000 mAh baterija. Mislim da vrijedi...

Mislio sam da si skroz izbrisao svoj odgovor pa sam proširio citat i vidio da je odgovor u citatu :)

G32 sam našao u aloalo 6/128 za 165eur.

Što se Samsunga tiče, vidio sam da nije nešto al najviše radi sučelja, bojim se da se tetin brat neće snaći na Motoroli ili Oppo-u :)

16 godina

Po pravilu mobitele imam 4 godine i to mobitele od 200 eura. U životu nisam posjedovao flagship.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.10.2023 21:39 (Korny1603987).
14 godina

@Chriss

Ne znam kako hoćeš, ali A14 je daleko lošiji od navedenih. Ako mora Samsung uzmi A52s rabljeni ili A53, A33, samo ne taj A14...

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Pozdrav...jesu počeli isporučivati ove S21 FE iz Samsung akcije "Kupi jedan, razveseli dvoje"?
Ili gdje ih ima za 300e?

0 0 hvala 0
12 godina
vepar kaže...

@Chriss

Ne znam kako hoćeš, ali A14 je daleko lošiji od navedenih. Ako mora Samsung uzmi A52s rabljeni ili A53, A33, samo ne taj A14...

Ma vjerojatno ću morati ići na Motorolu, inače bi gledao Oppo što si spomenuo al sad mi kasno, preksutra idem na put do nje tako da mi ne može stići...

Jedino probati busom? 😅

16 godina
Chriss kaže....

Mislio sam da si skroz izbrisao svoj odgovor pa sam proširio citat i vidio da je odgovor u citatu :)

G32 sam našao u aloalo 6/128 za 165eur.

Što se Samsunga tiče, vidio sam da nije nešto al najviše radi sučelja, bojim se da se tetin brat neće snaći na Motoroli ili Oppo-u :)

U instaru G32 imaš po nešto povoljnijoj cijeni, 152 eura

14 godina

Koliko vidim s G32 se ne dobije punjač. Pa zar i Motorola 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Uzimao bih novi mob: u dvojbi sam između motorole g32, xiaomi redmi note 12, sta je najbolje do 200 eura. pozz

0 0 hvala 0
14 godina
goran022 kaže...

Uzimao bih novi mob: u dvojbi sam između motorole g32, xiaomi redmi note 12, sta je najbolje do 200 eura. pozz

Motorola G72 209 eur...

https://www.sancta-domenica.hr/mobitel-motorola-g72-8gb-128gb-xt2255-1-ds-polar-blue.html?

2 godine
neaktivan

U potrazi sam za mobitelom do cca 350 eura. Neki allround best buy oko te cifre 

Vecinom bi se koristio za drustvene mreze, surfanje, pokoju igru i sl. uz otvaranje brda tabova xD.

Za sad nekako gledam: Motorola Edge 40 Neo

Honor 5 Lite

Motorola G84

Samsung A34 / 54

Prihvacam komentare i savjete za pojedine modele. Hvala :)

0 0 hvala 0
13 godina

Preko OnePlus stranice se prodaje Nord 2T sa 12/256GB memorije za 379 eura

Realno bitno jači mob od svih navedenih.

Moj PC  
8 0 hvala 2
13 godina

Ali je zato G84 285€, gotovo 100€ jeftinije. Na kraju se to više manje sve svede na onu, koliko para toliko muzike.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

istina, ali samo taj soc vrijedi 100e više, posebno ako će se mob koristiti 3-4 god.

Tko leti vrijedi, tko ne leti ne vrijedi!

2 0 hvala 0
9 godina

Umire mi s10 lite (snapdragon 855) i vrijeme je za nešto novo. Da napomenem, da mi je sasvim dovoljan. Najbitniji su mi procesor/fluidnost i battery life (što duži SOT). Kamera nije od tolike važnosti ali ok je ako je dobra, naravno. Ekran nebi ispod 6,6" i nikako zaobljen. (To je izbacilo Honor magic 5 pro Oppo x.. i Oneplus 11 iz priče, kojeg bi uzeo 99% da nije zaobljen ekran).

Logičan nastavak je s23+ ili ultra (može proći ta zakrivljenost na ultri). To mi je i neki plan, ali me malo muči istovar tolike količine novaca pa gledam da li dolazi nešto vrijedno čekanja ili mi je nešto promaklo, a da je jeftinije od tih 800tinjak eura. Tu mi paše taj nesretni oneplus 11, ali... Ekran.

Xiaomi ne dolazi u obzir...

Gledao sam Oneplus nord 3 (kažu da nije neka baterija), realme gt2 pro (isplati li se krajem 2023.?), realme gt5,... 

Ako imate koju preporuku, bacite. Sa samsungom i One UI-em sam ful zadovoljan. 

P.s. ne mijenjam mobitele često. Znači dugogodišnje korištenje je u planu. 

U biti sam odgovorio sam sebi... s23+ ili ultra i to je to. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.10.2023 14:49 (hardcoree).

1 0 hvala 0
15 mjeseci
hardcoree kaže...

Umire mi s10 lite (snapdragon 855) i vrijeme je za nešto novo. Da napomenem, da mi je sasvim dovoljan. Najbitniji su mi procesor/fluidnost i battery life (što duži SOT). Kamera nije od tolike važnosti ali ok je ako je dobra, naravno. Ekran nebi ispod 6,6" i nikako zaobljen. (To je izbacilo Honor magic 5 pro Oppo x.. i Oneplus 11 iz priče, kojeg bi uzeo 99% da nije zaobljen ekran).

Logičan nastavak je s23+ ili ultra (može proći ta zakrivljenost na ultri). To mi je i neki plan, ali me malo muči istovar tolike količine novaca pa gledam da li dolazi nešto vrijedno čekanja ili mi je nešto promaklo, a da je jeftinije od tih 800tinjak eura. Tu mi paše taj nesretni oneplus 11, ali... Ekran.

Xiaomi ne dolazi u obzir...

Gledao sam Oneplus nord 3 (kažu da nije neka baterija), realme gt2 pro (isplati li se krajem 2023.?), realme gt5,... 

Ako imate koju preporuku, bacite. Sa samsungom i One UI-em sam ful zadovoljan. 

P.s. ne mijenjam mobitele često. Znači dugogodišnje korištenje je u planu. 

U biti sam odgovorio sam sebi... s23+ ili ultra i to je to. 

Ultra ti je bacanje novaca ako ti olovčica i kamere nisu bitne. Za kameru si napisao, za olovčicu ne znam. Ako je razlika u cijeni preko 200 eura onda bi išao na S23+, ako je manja onda bi razmislio o Ultri. Po meni je S23+ odličan mob. Ultra je još klasu iznad, ali je odvratnog oblika i u ruci leži kao cigla.

9 godina

Nebitna mi je olovčica sasvim. Uzeo bih sa oglasnika tako da je razlika 200tinjak eura.

Malo mi je s23+ manji od  sadašnjeg pa zato gledam ultru, ali da, logično je uzeti s23+. Volio bih jedino malo brže punjenje i ne volim glass back, to samo daje veću mogućnost da se skrši iako je uvijek u masci... Čak sam razmišljao da bi mi bio dovoljan i A34 (battery monster), ali ne znam koliko će biti time proof.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.10.2023 15:41 (hardcoree).
14 godina
hardcoree kaže...

Nebitna mi je olovčica sasvim. Uzeo bih sa oglasnika tako da je razlika 200tinjak eura.

Malo mi je s23+ manji od  sadašnjeg pa zato gledam ultru, ali da, logično je uzeti s23+. Volio bih jedino malo brže punjenje i ne volim glass back, to samo daje veću mogućnost da se skrši iako je uvijek u masci... Čak sam razmišljao da bi mi bio dovoljan i A34 (battery monster), ali ne znam koliko će biti time proof.

S23+ je zicer i nema greške. Jedino ako ćeš malo fantazirati pa možda OnePlus 10T za 400 eura 

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.10.2023 20:20 (vepar).
15 godina
goran022 kaže...

Honor 90 Lite

9 godina
vepar kaže...
hardcoree kaže...

S23+ je zicer i nema greške. Jedino ako ćeš malo fantazirati pa možda OnePlus 10T za 400 eura 

Kažu da nije neki battery life na Op 10t. Bar na GSM areni nije neki score. Gledao sam i njega, naravno 🙂. Rađe bi  Op 11 nekako progutao, samo da nije jako zakrivljen ekran.

Možda Realme gt2 pro, ne znam koliko je bugovit i ipak je kraj 2023.

Najpametnije se možda ipak držati provjerenoga i sa Samsunga, koji mi je ok, na bolju verziju istoga, iliti s23+ i kraj priče. Mada me češe taj Op 11 ful. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.10.2023 21:16 (hardcoree).
14 godina

Oneplus 11 fino lezi u ruci sa onom original maskicom koja se dobije uz njega i ne kuzim uopce da je zakrivljeni ekran. Zvijer je u svemu osim u kameri. Kamera ce zadovoljit prosjecnog korisnika ali nas picajzle ne (dosao sa pixela na ovo). Zoom na kameri mu je prosjecan i problem je sto izblijedi facu previse u dosta scena i to sve izgleda neprirodno a ne mozes to iskljucit.. To su mu jedine 2 mane i zbog toga se moze kupit ispod 600e nov iz kineskih webshopova, negdje su morali sparat..

Kad bi izbacili neki dobar gcam za op 11 gdje bi se rijesio problem blijede koze na slikama to bi mi bio savrseni mobitel eto

S23+ je sigurno odlicno zaokruzen mobitel al neces ga dobit za tu cijenu i samsungovo punjenje je smijeh. Jednom kad naviknes na 100w tesko ti se vracat na sporo punjenje. Kaj se softwera tice sa one ui mi nista ne fali, rutine su mi jedino falile a to sam rijesio tasker aplikacijom 

Moj PC  
2 0 hvala 2
9 godina

Volio bi ga probati, čisto đir i odmah bi znao da li mi paše. (Što se ekrana tiče). Šteta što ga nemaju (tcom/a1/telemach) izloženoga negdje. Kamere bi mi bile sasvim dovoljne, to nije upitno.  Možda ga iskopam negdje u Puli/okolici ili uzmem pa proslijedim ženi ako mi ne sjedne 😂 I njoj je vrijeme za novi mob ionako. 

Kakav ti je SOT?

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.10.2023 22:28 (hardcoree).

0 0 hvala 0
14 godina
hardcoree kaže...

Volio bi ga probati, čisto đir i odmah bi znao da li mi paše. (Što se ekrana tiče). Šteta što ga nemaju (tcom/a1/telemach) izloženoga negdje. Kamere bi mi bile sasvim dovoljne, to nije upitno.  Možda ga iskopam negdje u Puli/okolici ili uzmem pa proslijedim ženi ako mi ne sjedne 😂 I njoj je vrijeme za novi mob ionako. 

Kakav ti je SOT?

Ne pratim bas sot, mogu samo rec da u zivotu nisam imao ovakvu bateriju.. Vikendom ujutro volim bar sat-sat i pol u krevetu cackat po mobitelu prije ustajanja. U sat vremena toga ako 5% izgubi, traje i traje i kad nisi siguran jel bude mogo a trebas nekud ic piknes ga na 10 min taman dok se spremis za van i miran si.. A na 15% kad stednju ukljuci sam, ma nemos ga ubit.. Baterija i brzina rada su mu jaki aduti.

I za one koji misle da 100w ubije bateriju, od pocetka kolovoza je kod mene mobitel, kolko vidim 1% zdravlja je izgubio sto je isto kao kod 25w punjenja

13 godina
hardcoree kaže...
vepar kaže...
hardcoree kaže...

Kažu da nije neki battery life na Op 10t. Bar na GSM areni nije neki score. Gledao sam i njega, naravno 🙂. Rađe bi  Op 11 nekako progutao, samo da nije jako zakrivljen ekran.

Možda Realme gt2 pro, ne znam koliko je bugovit i ipak je kraj 2023.

Najpametnije se možda ipak držati provjerenoga i sa Samsunga, koji mi je ok, na bolju verziju istoga, iliti s23+ i kraj priče. Mada me češe taj Op 11 ful. 

Ja isto preorucam S23+ (ali za ispod 1000€, ja platio 700 nedavno u A1 akciji), jako dobro zaokruzen mob - snaga, brzina, ekran, baterija, kamere, velicina... sve u vrhu. Ne preporucam jedino onaj orig. punjac od 45W, minimalno brzi od 25W, a kvare se i skuplji su. Sa 25W se vec brzo puni u kratkom vremenu. Ovo da netko nema bar 30-60 min unutar 24 sata za punjenje necu komentirati.

Uglavnom, draga pici neku igricu pol dana, stalno u browseru, slika okolo onako nabrzinu "iz zgloba" ne pazeci previse, wifi charging doma i u autu, na kraju dana je na cca 30%... uglavnom nismo nasli nista negativno u klasicnom koristenju. Ima i njihov sat i Buds2Pro, sve savrseno radi... A inace smo prije bili tradicionalno protiv Samsung mobitela.

9 godina

Naravno, uzeti ću sa oglasnika. Preko 700e ne dam. U drugu ruku, za 800/850 već ide ultra. 

Gledao sam da li mogu proći jeftinije (da li mi je promakao neki uređaj), a da budem zadovoljan,  ali ne vidim baš ništa pametno. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.11.2023 14:46 (hardcoree).

0 0 hvala 0
14 godina

Po meni ultra ima jebeni pomak u kamerama zbog bolesnog zooma i to mi vrijedi 100e vise ali kad je takva kockasta, ko to moze u dzepu nosim ne znam.. 

Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina

ekipa za 300-350 eurića (može i polovno) ima li kaj za uzeti? Najbitniji mi battery life,NFC, mozda wireless punjenje, a usage je klasika OTT, youtube i više manje to je to.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.11.2023 21:24 (sinkee).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Evo ja čekam balck Friday krajem mjeseca za istu priču .. Motorola G84 i Redmi note 12 pro su trenutno u igri (od onih što se gospođi svidjelo u trgovini)..
9 godina
sinkee kaže...

ekipa za 300-350 eurića (može i polovno) ima li kaj za uzeti? Najbitniji mi battery life,NFC, mozda wireless punjenje, a usage je klasika OTT, youtube i više manje to je to.

Samsung A34 za battery life, a i općenito. Može i A54 polovan. 

Wireless u ovoj klasi teško. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.11.2023 7:20 (hardcoree).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice