Treba mi pomoc u vezi navedenog mobitela inace pre zadovoljan sam s njime
Al svremenom mi se pokazao "izbljedeno" na displayu ono sta me cudi je da zna nestat i onda se opet pojavi i sve tako
takoder sam skuzio tek kad mobitel otkljucam pojavi se nakon koristenja nestane i sve tako u krug ,steta nije strassna al me bode u oci ,molim vas ak ko ima prijedlog kako da fixiram predlozite
takoder novi sam clan na Bug :)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

To ti je takozvani backlight bleed, i normalna je pojava kod svih tipova LCD ekrana (jedino AMOLED ne muče ti problemi),
Popraviti ne možeš nikako, jednostavno je takav ekran i konstrukcija mobitela.
I ako te jako smeta, probaj neku temu koja ima čim manje crne boje, jer je na njoj najočitiji ovaj problem.
Malo si pobrkao lončiće....
Status bar mu ima manju širinu od ciijelog ekrana, to je normalno od uvođenja Material designa (lollipop pa na dalje).
To je estetska fora.

Oukitel ima AOSP firmware, a vjerovatno su birali layout koji je namijenjen za neku drugu rezoluciju.
Uglavnom, ta fora je i od prije bila prisutna, ali na tabletima.
Pa to ti i je backlight bleed.

Možda.
Ako se digitizer počne odvajati od ekrana, onda bude sve gore i gore....
Ali, to ne budeš tak skoro doživio....
Btw, kak traje baterija?
Jel uspiješ izgurati 5 dana?
Ajme kakva krama xD
Da ima 20000 mah ne bi 1500 dao za ovo. Trebao si šajomija sa 4100 mah kupiti pa bi actually imao pristojan mob uz to, a i manje bi ga i platio, te imao garanciju kod nas...
Moze neki ss baterije? :D
a daj me nemoj XD
Eto ti tenka a ni display ne mogu normalno složiti sa kućištem. Miui ili ne bolje neg ovaj beta rom. Ko da sam ja doma složio mob i nagurao akumulator u njega
Eto ti tenka a ni display ne mogu normalno složiti sa kućištem. Miui ili ne bolje neg ovaj beta rom. Ko da sam ja doma složio mob i nagurao akumulator u njega
Display je normalno spojen s kučištem, backlight bleed je normalna pojava, pogotovo na jeftinim LCD ekranima.
A ovo sa status barom je dizajnerska fora, i zapravo super izgleda kad je lijep wallpaper u pozadini.
Ali, slažem se da je dizajn ružan.
Pogotovo ovaj romb gore i dolje, i logo na zadnjem poklopcu.
Glomaznost nije uopće problem, koristio sam Blackview BV5000 tjedan dan, i naviknuo se, premda je težak, a ovaj je još i teži.
Uglavnom, da napravi novi model, boljeg dizajna, i da bude vodootporan, kupio bih ga odmah.
Ovak bi rađe uzeo Blackview.
To ti je takozvani backlight bleed, i normalna je pojava kod svih tipova LCD ekrana (jedino AMOLED ne muče ti problemi),
Popraviti ne možeš nikako, jednostavno je takav ekran i konstrukcija mobitela.
I ako te jako smeta, probaj neku temu koja ima čim manje crne boje, jer je na njoj najočitiji ovaj problem.
Treba to malo precizirat, tak da neko neupučen odma zna o čem se tu zapravo radi.
LCD Panel
- pozadinsko osvjetljenje, bez njega na zaslonu je mrkli mrak
AMOLED ili OLED
- nema pozadinskog osvjetljenja, ako je crno onda je crno kao u rogu jer na tom mjestu panel ne svjetli
Display je normalno spojen s kučištem, backlight bleed je normalna pojava, pogotovo na jeftinim LCD ekranima.
A ovo sa status barom je dizajnerska fora, i zapravo super izgleda kad je lijep wallpaper u pozadini.
Ali, slažem se da je dizajn ružan.
Pogotovo ovaj romb gore i dolje, i logo na zadnjem poklopcu.
Glomaznost nije uopće problem, koristio sam Blackview BV5000 tjedan dan, i naviknuo se, premda je težak, a ovaj je još i teži.
Uglavnom, da napravi novi model, boljeg dizajna, i da bude vodootporan, kupio bih ga odmah.
Ovak bi rađe uzeo Blackview.
Opet malo detaljnije, Backlight Bleed moš nač i na vrlo skupim IPS LCD zaslonima ili monitorima koji nisu namjenjeni za Profi upotrebu.
- Backlight Bleed je najizraženiji ili najproblematičniji na TN i IPS LCD panelima
- VA LCD paneli obično nemaju ovih požutjelih problema, ili ako ih ima onda je to vrlo slabo izraženo