OnePlus Nord 2

poruka: 46
|
čitano: 17.551
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
offline
OnePlus Nord 2

Jučer predstavljen, mogao bi biti prilično zanimljiv izbor za oko 400€...

6,43 inča AMOLED FHD+, 90 Hz

Dimensity 1200, 6/8/12 GB RAM-a, 128/256 GB

50 MP (Sony IMX766), OIS, 8 MP ultrawide, 2 MP (monochrome), 32 MP selfie

Baterija 4500 mAh, 65W Warp Charge

Stereo zvučnici, NFC...

Recenzija

https://m.gsmarena.com/oneplus_nord_2_5g-review-2289.php

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.7.2021 17:01 (vepar).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
offline
OnePlus Nord 2

Nisam mislio da cu to rec, al ovaj Nord 2 je jako dobar mob, a cijena bi trebala bit isto takva..

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
offline
OnePlus Nord 2

ultrawide je 8mp, a 2mp je monokrom senzor. ali svejedno je to odličan mobitel za te pare, sad kad su se obvezali za 3 nadogradnje andorida, 65w punjenje za 420 eura. čak i razmišljam da se rješim oneplus 7 pro i uzmem ovo. ovaj zakrivljeni ekran mi svaki dan sve više i više ide na kuki...

Tko leti vrijedi, tko ne leti ne vrijedi!
 
0 0 hvala 0
12 godina
offline
Re: OnePlus Nord 2
Dvije nove verzije Androida i 3 god. security patch...
Evo ispravio sam za kamere 😉
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.7.2021 17:02 (vepar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
offline
OnePlus Nord 2

https://9to5google.com/2021/07/02/oneplus-android-update-schedule-years-oxygenos-coloros/

 

svi modeli od serije 8 i nord linija imaju 3 godine android nadogradnji i 4. godina samo sigurnosne zakrpe (kao samsung).

Halo Bing! Kako bratac?
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
offline
Re: OnePlus Nord 2
Eh da je barem malo manji
Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
offline
OnePlus Nord 2
Pa ukupno gledajući ovo je jako dobar mob za oko 3300kn. Možda i najbolji izbor.
Konkurencija mu je Poco F3 sa malo većim 120Hz ekranom i Snapdragon 870 koji nije puno jači. Nord bi trebao imati dosta bolju glavnu kameru i optimiziraniji softver.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
offline
OnePlus Nord 2

Bome, jako dobar je ovaj Nord 2, odlična kamera, baterija, munjevito brzo punjenje, odlični stereo zvučnici, pa čak i ovaj MTK proc je odličan..

 

Iznenađen sam skroz.. Samo me zanima podrška dev.zajednice za Nord 2 pošto ima MTK proc i kolko će bit raspoloženi da slože gcam za njega..

 

Kolko gledam, cijena je oko 3200kn, za te novce, jel postoji uopće nešto bolje? Ovo mi se čini, praktički pun pogodak za te novce, ispravite me ako sam u krivu

 

Sad ne znam kak One+ stoji sa updejtanjem, ispravljanjem bugova i sl. kolko su brzi po tom pitanju ili spori.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.8.2021 9:13 (zvonac).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
offline
OnePlus Nord 2

Jel uspio tko kupiti N2 sa OP stranice?

Javlja, The SKU storage area is short of inventory.

 

EDIT: Ljudi, jel vrijedi garancija kod nas u slučaju reklamacije ako je OP kupljen sa njihove stranice? Ili se ipak mora direktno njima slati u slučaju reklamacije?

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.8.2021 16:35 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
offline
Re: OnePlus Nord 2
zvonac kaže...

Jel uspio tko kupiti N2 sa OP stranice?

Javlja, The SKU storage area is short of inventory.

 

EDIT: Ljudi, jel vrijedi garancija kod nas u slučaju reklamacije ako je OP kupljen sa njihove stranice? Ili se ipak mora direktno njima slati u slučaju reklamacije?

 A di u nas bi ga ti slao :D

Moraš njima.

Jel to u11 ide u penziju?

14 godina
offline
Re: OnePlus Nord 2
thebatman kaže...

 A di u nas bi ga ti slao :D

Moraš njima.

Jel to u11 ide u penziju?

 Pa vidim da ima i kod nas za kupit OP (Links, Mobis) onda znači da imaju i servis..

 

Da, U11 ide u penziju.. Nord 2 bi trebao zauzet njegovo mjesto

10 godina
offline
Re: OnePlus Nord 2
zvonac kaže...

 

 

Kolko gledam, cijena je oko 3200kn, za te novce, jel postoji uopće nešto bolje?

Poco F3. 8/256 za 2899kn.

 

14 godina
offline
OnePlus Nord 2

Pao je N2

 

Što reć, radi ko flagšip, ali po prihvatljivoj cijeni

 

Ne bi vjerovali, Nord 2 je fluidniji neg Sony Xperia 5ll, nekak to sve lijepo i brzo radi uz 90Hz, ne vidim razlike spram 120Hz koje sam imao na Xperiji 5 ll.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.8.2021 17:41 (zvonac).
Moj PC  
6 0 hvala 0
5 godina
offline
Re: OnePlus Nord 2
Ima li kakvih bugova, kakvo je zagrijavanje?
14 godina
offline
Re: OnePlus Nord 2
Iscodisco22 kaže...
Ima li kakvih bugova, kakvo je zagrijavanje?

 A ima nekih sitnica za riješit kolko sam videl, prisutan je lagani battery drain, prek noći potroši 4-6%. U početku se malo zagrijaval, ali sad nakon dva dana korištenja, nisam primjetio da se nešto grije..

12 godina
offline
Re: OnePlus Nord 2
To je nov mob s MediaTek čipsetom (prvi ugrađen u OP), pa će trebati par updateova da se ispegla.
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
offline
Re: OnePlus Nord 2
zvonac kaže...

Pao je N2

 

 

 

Gdje si ga uzeo?

I dalje ga vidim samo na službenoj str... pitam se hoće, kad dođe, u ostalim trgovinama biti jeftiniji (tih 400e koliko najavljuju za Europu)

14 godina
offline
Re: OnePlus Nord 2
bor11 kaže...

 

Gdje si ga uzeo?

I dalje ga vidim samo na službenoj str... pitam se hoće, kad dođe, u ostalim trgovinama biti jeftiniji (tih 400e koliko najavljuju za Europu)

 Uzeo na njuškalu, korišten kratko, ma mob je očito samo služio za probu, tek tolko da se vidi kak radi.. Na služb.stranica ga nije bilo za kupit, bar dok sam ja gledao, to je bilo prije 3-4 dana, sad ne znam kak je sad.. Doći će kod nas, al će biti skuplji, a sigurno negdje 3700-4000kn. Prek OP stranice je oko 3200kn.

13 godina
offline
Re: OnePlus Nord 2
bor11 kaže...

 

Gdje si ga uzeo?

I dalje ga vidim samo na službenoj str... pitam se hoće, kad dođe, u ostalim trgovinama biti jeftiniji (tih 400e koliko najavljuju za Europu)

 Imaš na amazonu, 375 eura plus shiping

Sve što imam u životu sam ukro, jedino sam vozačku kupio
3 godine
offline
Re: OnePlus Nord 2
E a kako funkcionira garancija preko OnePlus str., jel postoji uopće?
 
0 0 hvala 0
14 godina
offline
Re: OnePlus Nord 2
bor11 kaže...
E a kako funkcionira garancija preko OnePlus str., jel postoji uopće?

 Vrijedi garancija samo kod njih...  Ak kaj bude, javis im, posaljes mob i oni rijese reklamaciju.

14 godina
offline
OnePlus Nord 2

Stavim N2 na punjač sa 29% do 100tke mu trebalo 20min. Pa ovo je fakat smijurija, odeš se otuširat, ručat i, voila, mob je pun

Inače ovo mi je prvi susret s tim punjačima inače i s onim "bržim" (18-20w), mob mi se napunio za cca 1h i nekaj sitnog, obično je prosjek ok 1.5h, ovo je žešći preporod..

Inače nisam nikad vodio računa oko punjača, al bome, ovo se osjeti, 30min. vs prosječni punjači 1.5h, dobro dođe ovo brzo punjenje tj, hvalevrijedan feature.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.9.2021 13:21 (zvonac).
Moj PC  
2 0 hvala 0
4 godine
offline
Re: OnePlus Nord 2
zvonac kaže...

Stavim N2 na punjač sa 29% do 100tke mu trebalo 20min. Pa ovo je fakat smijurija, odeš se otuširat, ručat i, voila, mob je pun

Inače ovo mi je prvi susret s tim punjačima inače i s onim "bržim" (18-20w), mob mi se napunio za cca 1h i nekaj sitnog, obično je prosjek ok 1.5h, ovo je žešći preporod..

Inače nisam nikad vodio računa oko punjača, al bome, ovo se osjeti, 30min. vs prosječni punjači 1.5h, dobro dođe ovo brzo punjenje tj, hvalevrijedan feature.

Ima to čudo wireless charging? Nadam se da da, jer mi je dosta telefona niže klase bez toga 

9 godina
offline
Re: OnePlus Nord 2
I moja osmica preko noci potrosi dosta ako samo stoji.
Bezveze.
Al ovaj nord 2 mi je prelijep,taman izgleda kao iphone.
Moj Youtube kanal - DAKI92 (Subscribe me for more videos)
14 godina
offline
OnePlus Nord 2

Nema bezicno punjenje..

 

 

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
offline
OnePlus Nord 2

Eto me nazad, nakon 2.5mj.korištenja, što reć, mob radi ko grom...

 

Možda bih zamjerku dao samim dimenzijama, pošto sam ipak fan kompaktnijih smartfona i eventualno, da su zvučnici malo glasniji i da imaju izraženiji bas, a i da je slušalica malo glasnija, uglavnom, nije niš posebno..

Brzina punjenja je fenomenalna, 30min. 0-100%, a obično ga stavim na 20% i naravno napuni se za manje od 30min. ma ovo je prava stvar

Baterija izgura bez greške jedan dan, 6sot min. prosjek je oko 7-8h sot, dok dođe do 20% ide na punjač, većinom je surfanje prek 3g/wifi, dok se streama muzika prek spotifya, onda naravno batka brže curi, očekivano, ali, generalno gledajući, baterija je jaaaaako dobra, iznenađujuće dobra

Performanse odlične, nisam primjetio štucanje, trokiranje, zamrzavanje i sl radnje, radi ko podmazan, doduše, neke aplikacije nemaju podršku za 90Hz (brave browser) ak neko zna kak bi se to dalo riješiti, nek javi..

Kamera, praktički odlična, pa čak i stock, gcam je odličan, imam verziju 8.1, al kolko vidim, izišla je verzija 8.3, doduše, ne fotkam tolko, tak da ne znam što donosi nova verzija gcama..

 

Jučer updejtao mob pa ćemo vidit benefite firwmarea, a kolko čitam, još je jedan firmware u opticaju, pa će biti samo pitanje vremena kad će i kod nas doći, zadnja verzija je puštena u Indiji, a uskoro bi i za EU trebalo bit pušteno. Problem s N2 je bio u battery drainu, koji je bio izražen, bar su se neki žalili, mada ja nisam primjetio neka veća odstupanja u potrošnji baterije u deep sleepu, troši oko, 4-6%, a sad nakon jučerašnjeg updejta, potrošnja je bila 2% deep sleep..

 

Generalno gledajući, ovo mi je pun pogodak u 2021oj godini, iznenađenje samo takvo, fakat, ovaj mob vrijedi svake kune, ima nekih sitnica koje mi možda malo fale, ali, na jedno oko zažmirim dok vidim što nudi.

Novce koje sam dao za njega

 

Dal postoji bolji mob, vjerojatno, ali, s tim ide i dublje posezanje ruke u džep.

 

O+ je ove godine napravio maestralan posao sa midrejnđ smartfonom i s njim teško da možete pogriješiti, jel sam spomenuo da ima i flagšip kameru, u midrejnđ smartonu!

Moj PC  
5 0 hvala 0
21 mjesec
offline
Re: OnePlus Nord 2
zvonac kaže...

Eto me nazad, nakon 2.5mj.korištenja, što reć, mob radi ko grom...

 

Možda bih zamjerku dao samim dimenzijama, pošto sam ipak fan kompaktnijih smartfona i eventualno, da su zvučnici malo glasniji i da imaju izraženiji bas, a i da je slušalica malo glasnija, uglavnom, nije niš posebno..

Brzina punjenja je fenomenalna, 30min. 0-100%, a obično ga stavim na 20% i naravno napuni se za manje od 30min. ma ovo je prava stvar

Baterija izgura bez greške jedan dan, 6sot min. prosjek je oko 7-8h sot, dok dođe do 20% ide na punjač, većinom je surfanje prek 3g/wifi, dok se streama muzika prek spotifya, onda naravno batka brže curi, očekivano, ali, generalno gledajući, baterija je jaaaaako dobra, iznenađujuće dobra

Performanse odlične, nisam primjetio štucanje, trokiranje, zamrzavanje i sl radnje, radi ko podmazan, doduše, neke aplikacije nemaju podršku za 90Hz (brave browser) ak neko zna kak bi se to dalo riješiti, nek javi..

Kamera, praktički odlična, pa čak i stock, gcam je odličan, imam verziju 8.1, al kolko vidim, izišla je verzija 8.3, doduše, ne fotkam tolko, tak da ne znam što donosi nova verzija gcama..

 

Jučer updejtao mob pa ćemo vidit benefite firwmarea, a kolko čitam, još je jedan firmware u opticaju, pa će biti samo pitanje vremena kad će i kod nas doći, zadnja verzija je puštena u Indiji, a uskoro bi i za EU trebalo bit pušteno. Problem s N2 je bio u battery drainu, koji je bio izražen, bar su se neki žalili, mada ja nisam primjetio neka veća odstupanja u potrošnji baterije u deep sleepu, troši oko, 4-6%, a sad nakon jučerašnjeg updejta, potrošnja je bila 2% deep sleep..

 

Generalno gledajući, ovo mi je pun pogodak u 2021oj godini, iznenađenje samo takvo, fakat, ovaj mob vrijedi svake kune, ima nekih sitnica koje mi možda malo fale, ali, na jedno oko zažmirim dok vidim što nudi.

Novce koje sam dao za njega

 

Dal postoji bolji mob, vjerojatno, ali, s tim ide i dublje posezanje ruke u džep.

 

O+ je ove godine napravio maestralan posao sa midrejnđ smartfonom i s njim teško da možete pogriješiti, jel sam spomenuo da ima i flagšip kameru, u midrejnđ smartonu!

Slažem se sa skoro svim napisanim. Ipak ne bih rekao da ima flagship set kamera. Glavna kamera je dobra, a ultrawide i selfie kamere prosjek za svoju klasu. Monochrome četvrta kamera služi samo jednoj svrsi, da poveća broj kamera. Mislim da u svojoj klasi Nord 2 ima dva konkurentska mobitela, čije kamere su sigurno bolje, Pixel 4A i 5A. Samsung A52S 5g ima raznovrsniji set kamera, možda nisu ukupno bolje od Norda 2. ali su tu negdje.

 

Imam svog Norda od 10. mjeseca prošle godine, mogu ga svima preporučiti.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.1.2022 10:54 (Hrgecijo).
12 godina
offline
OnePlus Nord 2

zvonac još uvijek imaš ovaj telefon ?

Kakva je situacija s battery drainom, vidim dosta se piše o tome ?

Mislim se malo za promjenu vratit na OP, a ovaj model mi se čini nekako best buy.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice