Nokia 5230 gps pitanje

poruka: 4
|
čitano: 1.334
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Nokia 5230 gps pitanje

Pozz ekipa! Imam pitanje vezano uz gps na nokia 5230. Konkretno me zanimaju opcije "gps potpomognut internetom" koju sam maknuo jer ona kao troši promet dok se vozi jelda? A kao koristi za poboljsanje signala itd..ali meni gps kada ulovi radi super..  Druga je opcija koja me buni a to je pod opcijama ovi mapsa, pod "internet"   postoji opcija kao "veza" pa ima "na mrezi" i "van mreze". E sad,primjetio sam kada mi je to upaljeno da mi bez problema nadje neke male ulicice po imenu kada trazim da vozim do tamo, koje ako je to iskljuceno ne mogu nac direktno, nego samo rucno ako trazim po karti. Znaci pitanje je, da li gps trosi promet interneta dok se vozi ako je "gps podpomognut internetom" iskljuceno, a tu je stavljeno "na vezi" - ili ga torši samo dok napravi to trazenje za zadanu adresu?  Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
Nokia 5230 gps pitanje

To su dvije odvojene stvari... Naime Gps potpomognut internetom se pali samo na pocetku da locira brze satelite. Naime on sa interneta skine trenutne koordinate satelita i onda ti se kroz par sekundi (bar meni) spoji. I da, trosi internet... Ali gle, mislim da ti je 10 mega 10 kuna kod vecine provajdera paket (ja imam 50 mega za 10 kuna) pa se ni ne moras zamarati sa time. Ako to imas ugaseno, trazi po par minuta najmanje signal, cak meni i do 10 min ide. Za ovo drugo ti funkcionira da pretrazujes lakse po karti kao sto si naveo. E sada, ako ti je to ukljuceno i nadjes se u zemlji za koju nisi skinuo kartuz pokusati ce ti skidati tu kartu preko mreze, sto ako ti je romaing ukljucen kojim slucajem mozes popusiti povelike pare. Ja to imam ukljuceno zbog pretrazivanja jer stvarno pretrazivanje minimalno guta, ali isto tako imam skinute sve okolne zemlje oko hrvatske da mi ne bi ako se priblizim granici poceo vuci podatke. A ako idem negdje dalje, onda se pobrinem da je mapa vec na mobu...

Inace, ja na mjesec potrosim uz pregledavanje maila i gluposti + GPS oko 10 mega... :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.9.2011 12:31 (Leryan).

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Re: Nokia 5230 gps pitanje
Leryan kaže...

To su dvije odvojene stvari... Naime Gps potpomognut internetom se pali samo na pocetku da locira brze satelite. Naime on sa interneta skine trenutne koordinate satelita i onda ti se kroz par sekundi (bar meni) spoji. I da, trosi internet... Ali gle, mislim da ti je 10 mega 10 kuna kod vecine provajdera paket (ja imam 50 mega za 10 kuna) pa se ni ne moras zamarati sa time. Ako to imas ugaseno, trazi po par minuta najmanje signal, cak meni i do 10 min ide. Za ovo drugo ti funkcionira da pretrazujes lakse po karti kao sto si naveo. E sada, ako ti je to ukljuceno i nadjes se u zemlji za koju nisi skinuo kartuz pokusati ce ti skidati tu kartu preko mreze, sto ako ti je romaing ukljucen kojim slucajem mozes popusiti povelike pare. Ja to imam ukljuceno zbog pretrazivanja jer stvarno pretrazivanje minimalno guta, ali isto tako imam skinute sve okolne zemlje oko hrvatske da mi ne bi ako se priblizim granici poceo vuci podatke. A ako idem negdje dalje, onda se pobrinem da je mapa vec na mobu...

Inace, ja na mjesec potrosim uz pregledavanje maila i gluposti + GPS oko 10 mega... :D

Aha znači ako je oboje upaljeno, to nije nikakav promet? Jer sam ja prije vidio ili sam možda u krivu da to stvaaarno puno guta, ono na ruti od 100km da proguta masu kao... A znači ako imam sve karte (to i ja radim da uvijek imam okolne zemlje updateane) i ukljucim obje opcije,  kod nas neće tako reć me to ništa doć (imam itako 300mb u smiley paketu) - a ni vani se neće drastično povećat ništa ako već imam karte skinute i ono znači koristim za pretraživanje odnnosno prva opcija sluzi samo za povuc koordinate sto je kratko.. Ja sam mislio da on cijelo vrijeme vuče sa neta podatke dok se voziš

15 godina
Nokia 5230 gps pitanje

Dolje u desnom kutu imas mjerac u kilobajtima dok se vozis. Meni po voznji ne ide preko 200kb, ali ovako, ako si u inozemstvu uopce ti se nece spajati na net jer ja imam negdje u opcijama zagasen roaming po defaultu. Znaci, veliki promet ocekuj jedino ako nemas skinutu kartu na mob, onda on sam pocinje skidati. A ostalo je tako malo da nema razloga za brigu.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice