Neobičan problem s mobitelom

poruka: 7
|
čitano: 5.669
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina

Imam Samsung Galaxy S2 i trebam napravit snimku zvuka na mobitelu. Problem je da nešto nije u redu s mikrofonom.

Kad razgovaram s nekim ja čujem njih ali oni ne čuju mene osim ako prebacim na zvučnik. A kad se snima zvuk očito se mikrofon koristi na isti način ko i na normalnom razgovoru (tj. kad ne prebacim na zvučnik) jer se moram derat da bi se išta čulo.

Sad, moram ili:

1. skužit zašto mikrofon ne funkcionira kako treba u ovom nezvučničkom modeu

2. naći neki app s kojim mogu snimati u zvučničkom modeu

Ima li neko neki prijedlog?

0 0 hvala 0
11 godina
Re: Neobičan problem s mobitelom
Kad prevacis na zvucnik aktivira se sekundarni mikrofon. Probaj pocistiti mikrofon cetkicom i alkoholom.
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina

Našao sam upute da treba spajalicu gurnut u onu rupicu na donjoj strani mobitela da se pročisti mikrofon, ali ja ne mogu uopće gurnut spajalicu unutra. Spajalica uđe samo mrvicu, ono 1/10 mm. Jel to tako treba ili bi trebala moći dublje uć?

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.6.2017 11:44 (Gleeson).
17 godina

Na donjoj strani mobitela imaš malu rupicu iza koje je mikrofon. Tu se zna nakupiti prašine i prljavštine koja blokira mikrofon. Probaj čačkalicom ili iglom PAŽLJIVO i bez preterane sile da očistiš tu rupicu i onda probaj da li se stanje popravilo. Tako sam riješio isti problem na nekoliko Samsung telefona kod porodice i prijatelja.

0 0 hvala 0
8 godina

Probao sam i možda se MRVICU stanje popravilo, ali manje više situacija je ista.

Jesi ti koristio alkohol?

Jel ima neki app koji bi mi omogučio da snimam preko ovog zvučničkog mikrofona?

17 godina

Nisam koristio alkohol, samo sam nježno kružnim pokretima iglom očistio prljavštinu iznutra. Možda si bio prenježan pa nisi dovoljno dobro očistio.

0 0 hvala 0
8 godina

Ne znam, probao sam već nekoliko puta i ništa. Mislim da je možda kod mene ipak nešto drugo problem.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice