Sve je to relativno tj. ovisi o ukusima. iOS se cesto definira kao za casual usere, dok Android zbog velikih mogucnost customiziranja vise kao "pro user friendly".
iOS daje dojam dovrsenijeg os.a,dok ce Android to bit tek negdje na 3.0 verziji, no unatoc tome Android je po broju korisnika vodeci mob os. Isto tako vrijedi napomenuti kako Android app market jos uvijek nije u potpunosti dostupan kod nas,dok App Store jest.
Sto se tice mobitela. Dobre strane su svima poznate, pa bi bilo bolje napisat one tzv."down sides", barem iz moje perspektive.
iPhone4 - baterija koja se ne da promijeniti, no usb, no microsd, no flash, svako malo trazi neki update.
HTC desire hd - nije multimedijski mob, kao sto je npr. N8 tj."los zvuk" , prevelik ekran, te Imam osjecaj da baterija traje krace nego kod N8 i SGS.u. ( makar na vecini smarphona baterija traje 1-2 dana max ).
Osobno vise preferiram Android i HTC, no siguran sam da iOS tj. iPhone useri nisu nista manje zadovoljni.
Ljudi moji...svaki mobitel treba pomno istražiti i podesiti...
Kupio sam u 12 mjesec iPhone4 i prilikom dolaznog poziva kad sam se javio otišao je kvragu.
Telefon se ugasio i ostao je vibrirati...toliko o tome...vratio ga isti dan u T-mobile, otkazao pretplatu i uzeo pare nazad.
Uostalom sada sam na SGS-u i baterija mi traje do cca.3 dana nakon njene kalibracije.
Evo nešto sa naše T-mobile stranice.
Je li na novom modelu moguće samostalno zamijeniti bateriju ili je, u tome slučaju, potrebno uređaj odnijeti u T-Centar?
iPhone ima ugrađenu bateriju te stoga nije moguće kupiti i samostalno zamijeniti bateriju. U slučaju problema s baterijom, uređaj je potrebno odnijeti u T Centar radi zamjene cijelog uređaja.
Uostalom što je iPhone4 kad si ne možete prebaciti ništa preko Bluetootha,prednja kamera radi samo između Iphoneova(koji idiotizam) Wi-Fi, i treba ti iTunes za išta ubaciti u njega, baterija se ne
može mijenjati tek tako...i najbitnije jamstvo za iPhone traje 1 godinu
Sad čekam da mi dođe baterija od 3000mAh za Galaxya i ostali se mogu slikati.
Sa custom ROM-vima dobit ćete najbrzi uređaj na planeti...i totalno je customizible.
Dakle...za mene je suma summarum...
iPhone je jedna velika prevara koja je uspjela!!!