Moisture has been detected na S7 edge.

poruka: 45
|
čitano: 22.101
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Kako sam bio na moru,jedan da se samo pojavila poruka pri spajanju punjača:

Moisture has been detected.To charge your device make sure your charger/USB port is dry.

Telefon nije kvašen niti je bio blizu mora cijelo vrijeme je bio u torbi na plaži.Punjač je bio u apartmanu.

Danas ne mogu nikako da da napunim izbacuje mi tu poruku.Imam 2 punjača neće ni sa jednim.

Koje smeće od telefona je ovaj S7 edge,zar on ne bi trebao da bude vodootopran?

Ima li ko predlog šta da tradim,i ako je imao istu situaciju šta je uradio?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Re: Moisture has been detected na S7 edge.
Zelja kaže...

Kako sam bio na moru,jedan da se samo pojavila poruka pri spajanju punjača:

Moisture has been detected.To charge your device make sure your charger/USB port is dry.

Telefon nije kvašen niti je bio blizu mora cijelo vrijeme je bio u torbi na plaži.Punjač je bio u apartmanu.

Danas ne mogu nikako da da napunim izbacuje mi tu poruku.Imam 2 punjača neće ni sa jednim.

Koje smeće od telefona je ovaj S7 edge,zar on ne bi trebao da bude vodootopran?

Ima li ko predlog šta da tradim,i ako je imao istu situaciju šta je uradio?

Uzmi alkohol u ljekarni, 70%tni, namoci utor sa alkoholom i ispusi, tako bar 2/3 puta, pricekaj onda da se osusi i javi jeli uspjelo

14 godina

Puni bežičnim dok ne nađeš rješenje, ima ih za cca 100HRK kupiti polovne.

Očisti port vaticom i probaj drugi USB kabel.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Čistio sam vatom ništa doduše bez alkohola.

Eh sad probao 3 kabla različita sa svakim isto.Onda sma uzeo kabl od vanjske baterije koji je nekh 5 cm dug i s njime ne izbacuje grešku tu.Kako to?

Mogu vam slikati kabl da vidite kako izgleda.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Zelja kaže...

Čistio sam vatom ništa doduše bez alkohola.

Eh sad probao 3 kabla različita sa svakim isto.Onda sma uzeo kabl od vanjske baterije koji je nekh 5 cm dug i s njime ne izbacuje grešku tu.Kako to?

Mogu vam slikati kabl da vidite kako izgleda.

Probaj bas napraviti ovo sto sam ti rekao, 99% sam uvjeren da ce ti pomoci. Sto se tice te greske, uvjeren sam da je softverska greska u pitanju

16 godina
neaktivan

Jel mora bas 70%?

Da necu napraviti kakvu stetu vecu.

Mislim da je najbolje da kupim bezicni punjac.

jel mora orginalni samsung-ov?malopre sam probap na neki univerzalni bezicni punjac i puni.

13 godina

Bilokoji, i oni za 20kn su ok samo su spori dozlaboga

Hearthstone: Maks0806#2960
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Odakle si?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ma sad ne znam dal da nosim telefon u servis ili da kupujem bezicni punjac?uzeo bi taj malo skuplji fast charging bezicni samo za s7 edge on je 22 eur ovde.

necu te univerzalne vjerovatno su spori dozla Boga.Za ovaj su mi rekli da je fast.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.7.2018 12:46 (Zelja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Zelja kaže...

Jel mora bas 70%?

Da necu napraviti kakvu stetu vecu.

Mislim da je najbolje da kupim bezicni punjac.

jel mora orginalni samsung-ov?malopre sam probap na neki univerzalni bezicni punjac i puni.

Neces ga ostetiti, alkohol se susi odma i nema stete. Ako oces bezicni, uzmi orginalni Samsungov fast charge punjac

16 godina
neaktivan

sad cu prvo u servis da vidim mozel sta napraviti.ako ne,idem kupiti punjac.

koliko vidim ovako od oka ima kao vlage u portu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Zelja kaže...

sad cu prvo u servis da vidim mozel sta napraviti.ako ne,idem kupiti punjac.

koliko vidim ovako od oka ima kao vlage u portu.

Ne idi u servis ako nije ovlasteni, zasto ne napravis ono sto sam ti rekao? Radio sam u servisu, ne govorim ti ovo kao blef

16 godina
neaktivan

Ja gledam dosta je ljudi riješilo problem na svoju ruku,googlajući.Ja sam pitao u servisu zamjena porta je 25 eura i kao to je jedini način da se riješi problem u što sumnjam.

Onda su me navukli u prodavnici mobitela prodali su mi zadnji korišteni wireless punjač za 22 eura.I poslao sam im poruku i sutra ću im vratiti i reći da hoću novac nazad jer 2x sam pitao momka koliko dugo se puni bežično jel 2-3 sata kaže jeste a ja spojio na wireless punjač meni piše da se telefon puni 7 sati.Znači momak radi nema veze koliko se dugo bežično puni.

Ali drugi mi je lik rekao da ne postoji brzi bežični punjač za s7 edge.A opet u drugoj prodavnici sam vidio da  piše Fast Charging punjač za Samsung 40 eur cijena crne boje i neobičan.Mada nisam vidio nigde da piše ni na kutiji ni na njemu SAMSUNG.

Eh sad sam totalno zbunjen.

Ovima ću sutra ići i tražiti novac nazad ali ne vjerujem da će vratiti jer me niko nije tjerao da kupim korišten punjač ali ne iz tog razloga nego iz razloga što su me slagali jer da sam znao da se puni 7 sati ne bih ni kupovao punjač zamjenio bi port za taj novac.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.7.2018 16:34 (Zelja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

e ovaj sam vidio koji je koštao 40 eur,i piše da je brzi punjač:

https://www.olx.ba/artikal/30197035/samsung-brzi-bezicni-punjac-tip-c-s7-s7-edge-s8-s8-plus-s9/

A opet ovaj lik iz servisa mi je rekao da ne postoji takav punjač za s7 edge.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Daj poslušaj kolegu gore, ti si stvarno najtvrdoglaviji član ovog foruma... Pitaš procjenu, savjet, štogod i radiš po svome. Uzmi alkohol, prođi ušnim štapićem po konektoru... zašto bacati 40 eura kada je problem riješiv za 5...

Hearthstone: Maks0806#2960
Moj PC  
9 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

OK.Bilo koji % alkohol?Sad ću prvo da probam sa sušilom za kosu pa sa alkoholom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Zelja kaže...

OK.Bilo koji % alkohol?Sad ću prvo da probam sa sušilom za kosu pa sa alkoholom.

Ne sa susilom za kosu nego s alkoholom!!!! Citaj

16 godina
neaktivan
Mitch kaže...
Zelja kaže...

Koliko % alkohol?

10 godina
Mitch kaže...
Zelja kaže...

Trebali ste mu rec da proba sa sušilom za kosu pa bi onda sam probao sa alkoholom :P

16 godina
Zelja kaže...
Mitch kaže...
Zelja kaže...

Koliko % alkohol?

70 i Iznad je okej jer brze hlapi....imas ga u svakoj ljekarni, samo nemoj aceton. Cak je i 40% bolje nego aceton

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.7.2018 18:02 (Mitch).
16 godina
neaktivan

evo sad cu da probam sa 90 % i pustim malo da se osuši.Javim rezultate.

17 godina
moderator
Zelja kaže...

Čim viši postotak, tim bolje. Najbolje bi bilo da uzmeš izopropilni alkohol (izopropanol, IPA) koji se za relativno mali novac može kupiti u jako visokoj koncentraciji (tipa 99,8%) i može se koristiti za čišćenje svega i svačeg. Takav bi se alkohol trebao moći kupiti u bolje opremljenim informatičkim trgovinama, u Chipoteci recimo.

Ako ne uspije - vidio sam na YouTubeu da neki kažu da im je pomoglo stavljanje u vrećicu riže.

Ako to ne uspije, možda je problem softverske prirode - tu ti lik pokazuje kako se može resetirati taj programčić koji pazi na vlažnost porta.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.7.2018 18:07 (mbaksa).
16 godina
neaktivan

Koliko sam uspio gurnuti čačaklicu za uši uspio sam samo doći do onog konektora za punjenje u portu.A iza njega vidim sve kao žuto kao korodiralo i do tog područja ne mogu doći.Sačekat ću malo da se osuši pa budemo vidjeli.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Spojio sam na kabl i punjač,prvi put nije htio,kad sam malo pomjerao kabl gore dole primjetio sam da nema čvrste veze između kabla i usb utora na telefonu,kao da je utor na neki način oslabio/popustio i lako je kabl tj vezu micro usb kabla sa usb portom micati gore dole.

Jel to moguče?

Na neki način kad spojim kabl od punjača sa telefnom nije čvrsta veza nego na neki način labava.

Sada puni kablom vidjet ćemo hoće li doći do 100 %.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.7.2018 19:07 (Zelja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Potrgane su kukice na konektoru kabla ili utoru

Ali da, sto dulje cekas to vise korodira.

Na S7 je nemoguce zamjenit usb port....ili moras imat hebene vjestine s lemilicom ili moras dignut ekran i rashebat LED tipke
16 godina
neaktivan

ČOvjek/Serviser je meni rekao da može zamjeniti usb port na s7 edge i to košta samo 25 eura.Sad ću da vidim na youtube jel to izvodljivo.

Punjač sam kupio nov znači nije problem punjač,punio sam novim punjačem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Meni ovde nije jasno zašto skida sve kad je usb port odmah vidljiv i zamjenjiv čim se skine plastika, bez skidanja baterije i matične ploče??

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.7.2018 21:13 (Zelja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Zelja kaže...

ČOvjek/Serviser je meni rekao da može zamjeniti usb port na s7 edge i to košta samo 25 eura.Sad ću da vidim na youtube jel to izvodljivo.

Punjač sam kupio nov znači nije problem punjač,punio sam novim punjačem.

Ima li ti mob garanciju jos? Ako ima rade zamijeni u ovlastenom servisu, ako nista bar stave nazad brtve. Ako nema onda te briga

16 godina
neaktivan

Završio mi je punjenje sa kabl punjačem do 100 %.Nije izbacio grešku o vlagi.

Eh sad jedini problem ostaje ova labavost što prekida često punjenje,odnosno krene pa prekine vjerovatno jer je taj port oslabio ili ne znam od čega.

Gubi tako reći kontakt pri punjenju pa moram pomjerati kabal i usb utikač na adapteru gore dole lijevo desno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Zelja kaže...

Čim viši postotak, tim bolje. Najbolje bi bilo da uzmeš izopropilni alkohol (izopropanol, IPA) koji se za relativno mali novac može kupiti u jako visokoj koncentraciji (tipa 99,8%) i može se koristiti za čišćenje svega i svačeg. Takav bi se alkohol trebao moći kupiti u bolje opremljenim informatičkim trgovinama, u Chipoteci recimo.

Ako ne uspije - vidio sam na YouTubeu da neki kažu da im je pomoglo stavljanje u vrećicu riže.

Ako to ne uspije, možda je problem softverske prirode - tu ti lik pokazuje kako se može resetirati taj programčić koji pazi na vlažnost porta.

Ja ne znam na kojem je on androidu al kod mene nema ovih opcija nema opcije all apps na 1:45.

Ja sam još na 6.0.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.7.2018 21:35 (Zelja).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice