Mobitel umjesto fotića?

poruka: 7
|
čitano: 1.369
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Mobitel umjesto fotića?

Može neka preporuka koji mobitel uzeti da može poslužiti kao fotić (minimum 5 megapiksela)? Imam N95 8GB no nisam baš zadovoljan sa fotkama. Bitno mi je fotkanje samo pri dobrom osvjetljenju i ponekad za makro fotke. Možda ako netko ima kakav podatak o veličini optičkog senzora jer pretpostavljam da je problem što je kod većine mobitela senzor premali da bi se dobila pristojna fotka.

Tnx na pomoći...

Einsteine, da ti olakšam teoriju: samo za svemir postoji vjerojatnost da nije bezgraničan
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Mobitel umjesto fotića?

preporucio bih ti w995...

1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Mobitel umjesto fotića?

Čuo sam da c905 ima odličnu kameru,prema iskustvu nekih ,čak bolju od nekih digitalnih fotoaparata.

Kasda je zakon!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
RE: Mobitel umjesto fotića?
ivan123 kaže...

početne karakteristike su mi bile ok, no prema gsmareni - nemogućnost podešavanja ISO-a, preizoštrene i nazubljene slike (mislim bolje od ostalih mobitela, ali slabije od fotića sa normalnom lećom)

Ništa, probat ću doći do c905 da ga isprobam jer su njega nahvalili, a i slike koje sam vidio izgledaju dovoljno dobro za mobitel

Einsteine, da ti olakšam teoriju: samo za svemir postoji vjerojatnost da nije bezgraničan
16 godina
neaktivan
Mobitel umjesto fotića?

Samsung Pixon mi se čini dobar.......

Punk's not dead!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
doctor_crash kaže...

Samsung Pixon mi se čini dobar.......

vidio sam ga, no slike su mi iste kao i na starom Soulu (5 Mp) - dobre boje no količina detalja je lošija i kod jednog i kod drugog, svaki pokušaj kasnijeg uređivanja i rezanja dijelova slike završava lošom kvalitetom - čak lošijom od Nokije N95 8gb

17 godina
neaktivan
genije_čudo_prirode kaže...
ivan123 kaže...

početne karakteristike su mi bile ok, no prema gsmareni - nemogućnost podešavanja ISO-a, preizoštrene i nazubljene slike (mislim bolje od ostalih mobitela, ali slabije od fotića sa normalnom lećom)

Ništa, probat ću doći do c905 da ga isprobam jer su njega nahvalili, a i slike koje sam vidio izgledaju dovoljno dobro za mobitel

Ako mozes isprobaj ga,ja ga imam (C905) evo vec 2 meseca ima slikano preko 600 slike i uistinu su odlicne

Jedina mana je to sto se ne moze podesiti ISO kao na K850 (5 mp) ali doistinu ima odlicnu bljeskalicu,ISO se ne blesavi..ide max. do 200 u slabom osvetljenju,na suncu ide od 50 do 64 ISO ili 100. Nadogradnjom preko SEUS-a dobije se Smile Shuter i Smart Contrast (kontra svijetlo) ,brzina i trajanje baterije,Youtube i brze baratanje sa mediom..isto tako ima TV-OUT

Milina jedna :)

Ja sam svoj Canon A590 batalio sada u ovim letnjim danima (naravno da se C905 ne moze nositi u nicemu naspram Canona) ali za amatera slike su odlicne

Pohvalio bih i makro kada slikas sa bljeskalicom,slika ne izlazi sprzena odnosno nadeksponirana,blic je "pametan" :)

Jedino sto sam primetio nakon nadogradnje je da sada aparat malo ne zna raditi sa crvenom,prikazuje je i vuce na magentu. Ovo se moze srediti na dva nacina:

Smanjivanje expozicije u minus ili odabir centra kao merenje (metering mode),stavljanje na daylight i stavljanje drugog drivera sa A2 uploaderom   (sto ja nisam uradio,ne preporucam i najzad kod mene mobic je jos pod garancijom) i koliko sam video na ESATO-u modani driveri su odlicni. Poboljsan je ISO i ide do 100 u zatvorenom,poboljsana je ostrina i zasicenost boje (saturacija)

Ako imam vremena stavit cu kakvu sliku da pogledas (rapidshare ili sta god)

Inace na Gsmareni slike su losije nego sto su,mozda namerno a mozda su slikane sa starim driverima

Preporucam. Ako kupujes kupi ga nov kod ovlastenog

Umalo da zaboravim bateriju

Nakon burnin perioda ("razradivanje") traje vrlo dobro. Sa maltretiranjem (nekoliko slika dnevno,malo Wi-Fi,malo razgovora) minimum 2 dana (Wi-Fi trosi) a moze trajati uistinu dugo ako se ne koristi uopce (10% dnevno)

Sada kod mene traje od 2 do 4 dana. Sto je (mislim ) odlicno

A poet who reads his verse in public may have other nasty habits. Lazarus Long
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.7.2009 10:43 (Lazarus Long).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice