"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.492
|
čitano: 6.512.910
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
15 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Danyel...

Ako već ne kupuješ neki kineski mobitel onda bi ti bilo bolje da se makneš iz ove teme, jer nemaš ništa pametno za reći. Pomogni drugima koji žele kupiti nešto što bi tu kod nas platili možda i duplo više.

Pročitaj malo tu na Telekinezi i onda možeš komentirati, a skoro ni tada ,nego tek kad kupiš neki od tih mobitela. Netreba se ponavljati više puta koji su brandovi poželjni za kupnju i do koje cijene je isplativo ići, a tako isto na kojim šopovima kupovati te iste mobitele. Sve ti piše na forumima koje sam ti linkao isto kao što ti djelom piše i u ovoj temi. Ali treba se potruditi pročitati.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.2.2014 21:59 (bodija).
12 godina

Mislim da kineski mobiteli imaj svoju "nišu" na tržištu uređaja od 1000-2000 kn. U tom segmentu korejsko-japansko-tajvanska konkurencija nudi dvojezgrene uređaje sa 800*480 ekranima, koji performansama nikako ne mogu konkurirati jakim a povoljnim "kinezima" koji za te novce nude 720p ekrane i 4- jezegrene Mediatek procesore.

Prema sadašnjoj situaciji, ja osobno ipak ne bih dao preko 2000 kuna za kineza, ako zbog ničeg drugog onda radi slabe podrške custom ROM-ova (ali i slabog izbora dodataka, maskica itd.).

14 godina
odjavljen
robimarko kaže...

Onda mu je ispao,jer ovako nema teorije da je ekran sam pukao

Nije ispao, u jakni mu je bio cijelo vrijeme, danas sam se čuo s njim i danas mu prestao touchscreen radit, ma katastrofa

Što se tiče kineza samo podržavam Xiaomi, Oppo, Zopo, ZTE i još par kojih se nemogu sjetit sada

a ovo iOcean Cubot i taj crap nebi uzeo da mi je džaba, a pogotovo radi jamstva 

Galaxy S5570-Nokia X2-Nokia Asha 302-Galaxy S6500-HTC Desire Z-iPhone 4s-GSmart Rio R1-GSmart GS202-Prestigio 4500-Xperia S-Galaxy S2-Note I-GSmart Maya M1 v2-Galaxy S3-Xperia Z
16 godina
MARKOZD15 kaže...

Ne laže jer sam vidio kako je ekran oštećen.

I dalje je bolje otić po S3 na njuškalo nego uzet to čudo 

Tvoj taj prijatelj nije naveo što je radio s jaknom ili mu je neugodno reći pa je opalio  po kinezima....takav mob se ne nosi niti u hlačama niti ne znam sve kako...naravno da ga moraš paziti jer je ekran velik...on nije pazio i tu nije kriv niti mob niti kinezi nego samo ON.

Frka85
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.2.2014 22:24 (stručnjak).
14 godina
Samo u hrvatskoj nas ima hrpa s ioceanima i svi smo super zadovoljni i nikome nije ekran puknuo sam od sebe,vec je nekoliko dozivjelo dosta gadne padove
robimarko@gmail.com
14 godina
odjavljen
stručnjak kaže...

Tvoj taj prijatelj nije naveo što je radio s jaknom ili mu je neugodno reći pa je opalio  po kinezima....takav mob se ne nosi niti u hlačama niti ne znam sve kako...naravno da ga moraš paziti jer je ekran velik...on nije i tu nije kriv niti mob niti kinezi nego samo ON.

Gle sigurno ju nije šutnuo il nešto, nemože mob samo tako puknut to dovoljno govori o njegovoj kvaliteti

robimarko kaže...
Samo u hrvatskoj nas ima hrpa s ioceanima i svi smo super zadovoljni i nikome nije ekran puknuo sam od sebe,vec je nekoliko dozivjelo dosta gadne padove

gle ne želim se svađat ni ništa, drago mi je da ti je okej mob, izuzev lošeg GPS-a, malo trzavosti u sučelju, te lošoj XDA podršci, zar ti nebi bilo bolje da si uzeo GS3, LG X4, HTC One X? imaš hrpu romova, modova, svega živog i mrtvog za njih a daju se naći već od 1500KN, imat ćeš i Kitkat i Key Lime Pie sigurno (neslužbeno)

Galaxy S5570-Nokia X2-Nokia Asha 302-Galaxy S6500-HTC Desire Z-iPhone 4s-GSmart Rio R1-GSmart GS202-Prestigio 4500-Xperia S-Galaxy S2-Note I-GSmart Maya M1 v2-Galaxy S3-Xperia Z
14 godina
Genije pa bilo bi bolje samo što si ja takve uređaje nemogu priuštiti.
I za tvoj info sučelje je sređeno,kao i gps.
Priznajem podrška je loša,ali i sada ima hrpa romova,pa i cyanogenmod koji nema niti jedan bug.
Da si mogu priuštiti takve uređaje uzeo bi,ali s obzirom da mi kinezi mogu ponuditi hrpu stvari za daleko manje novce,ja zadovoljan.
I sljedeći uređaj će mi biti kinez i to najvjerovatnije iOcean X8
robimarko@gmail.com
14 godina
odjavljen
robimarko kaže...
Genije pa bilo bi bolje samo što si ja takve uređaje nemogu priuštiti.
I za tvoj info sučelje je sređeno,kao i gps.
Priznajem podrška je loša,ali i sada ima hrpa romova,pa i cyanogenmod koji nema niti jedan bug.
Da si mogu priuštiti takve uređaje uzeo bi,ali s obzirom da mi kinezi mogu ponuditi hrpu stvari za daleko manje novce,ja zadovoljan.
I sljedeći uređaj će mi biti kinez i to najvjerovatnije iOcean X8

Koliko si platio iOcean X7??

Nedavno je moj frend uzeo GS3, orginalni sa garancijom i svom opremom u odličnom stanju za 1600KN, ja sam mu ga u ZG pokupio na licu mjesta.

Ja da kineza kupujem za manje pare uzeo bih ZTE Geek ili Oppo Find 5 ili pak Xiaomi Mi3 ili Oppo N1, to su vrhunski telefoni  

16 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

gle ne želim se svađat ni ništa, drago mi je da ti je okej mob, izuzev lošeg GPS-a, malo trzavosti u sučelju, te lošoj XDA podršci, zar ti nebi bilo bolje da si uzeo GS3, LG X4, HTC One X? imaš hrpu romova, modova, svega živog i mrtvog za njih a daju se naći već od 1500KN, imat ćeš i Kitkat i Key Lime Pie sigurno (neslužbeno)

Marko, gle, ne isplati ti se s njima raspravljati. Kao što vidiš, to su ljudi nesposobni podnijeti kritiku i argumentiranu raspravu. Znaju samo napadati i vrijeđati one koji ne misle kao oni. Oni misle da se ova tema zove "rasprava" samo zato da bi se hvalili kineski mobiteli. Božesačuvaj reći svoje mišljenje, iznijeti da si imao loša iskustva s njima ili pak samo posumnjati u kvalitetu tih "jeftinih" kineskih šklopocija. Namjerno sam "jeftini" stavio pod navodnike jer na koncu shvatiš da uopće nisu jeftini ni isplativi, kao i masa kineskih bofl-proizvoda u dućanima sve po 8. 

Osobno sam imao i prodao nekoliko Kineza, i ima zadovoljnih kupaca, ali općenito ljudi nisu oduševljeni i vrlo brzo ih prodaju. Pogledaj oglasnike pa ćeš vidjet koliko se prodaje tih "krasnih" Kineza.

Dakako da ima i među njima dobrih, zanimljivih uređaja (poneki od Zopoa, Huaweija i Xiaomija) ali i ja osobno bih, kao i ti, prije odabrao do 1500kn nekog LG 4X, HTC One X ili Samsung S3 nego kineza u toj cjenovnoj klasi. Pa čak i Sony Xperiu T. 

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
14 godina
odjavljen
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Ma nemam se namjeru svađati niti ikoga vrijeđati, ja sam iznio ''svoje'' iskustvo i to je to, ako je netko zadovoljan sa kinezom drago mi je za njega, samo pokušavam pomoći

Pozz

2 1 hvala 0
16 godina
MARKOZD15 kaže...

Neznam čemu vi patite za tim romovima, modovima i neznam za čim ne još....pa moj neo radi kao sat (nakon popravka gps-a), došao rootan i ne pada mi napamet tražiti romove i zezati se sa tim...

PS. Kada kupiš s4 s3 s2 s64 s 78 ...ako budeš prčkao po njemu gubiš garanciju tako da 2 godine ...by by

Frka85
16 godina
neaktivan
stručnjak kaže...
MARKOZD15 kaže...

Neznam čemu vi patite za tim romovima, modovima i neznam za čim ne još....pa moj neo radi kao sat (nakon popravka gps-a), došao rootan i ne pada mi napamet tražiti romove i zezati se sa tim...

PS. Kada kupiš s4 s3 s2 s64 s 78 ...ako budeš prčkao po njemu gubiš garanciju tako da 2 godine ...by by

Da, tu si u pravu - mnogi dolaze rootani - i to je glavna i možda jedina prednost Kineza pred korejsko/tajvanskom konkurencijom. Međutim, što ti to vrijedi ako ti svejedno ne vrijedi garancija, osim ako nema HR ovlašteni servis koji te pokriva...

Kod S4 problem je Knox, Samsungova glupost, ali u većini slučajeva servisi priznaju čak i ako je Knox kontejner aktiviran, pa čak i ako je uređaj bio vidljivo rootan. Što je apsurd - jer zabranjivati rootanje mobitela je isto kao da zabranite korisnicima otvoriti service manager u Windowsima... dakle besmisleno. Kinezi su to shvatili i to što dozvoljavaju root im je veliki plus.

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
13 godina
neaktivan

E moj @Danyel ovo nije tema zamišljena da se pljuje ili ne kupi kineski mobitel.

Kažeš da se na oglasniku prodaju, pa normalno jer ljudi kupe malo jeftinije i prodaju da malo i zarade na njima.

I zašto preporućuješ S3, Lg, Htc kad je ovo tema za kineske brandove i modele.

Ljudi znaju što će si kupiti ako imaju love, a ovako za nekih 250 US$ mogu kupiti quad proc, hd , gps radi, mreže rade i sada ima Custom romova za dosta modela tako da mislim da nema potrebe za takvim raspravama.

"Just A Dream ".
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Fero kaže...

E moj @Danyel ovo nije tema zamišljena da se pljuje ili ne kupi kineski mobitel.

Kažeš da se na oglasniku prodaju, pa normalno jer ljudi kupe malo jeftinije i prodaju da malo i zarade na njima.

Ljudi znaju što će si kupiti ako imaju love, a ovako za nekih 250 US$ mogu kupiti quad proc, hd , gps radi, mreže rade i sada ima Custom romova za dosta modela tako da mislim da nema potrebe za takvim raspravama.

Nikome ne preporučujem ništa. Iznio sam svoje mišljenje i sa kolegom raspravljam upravo da bih radije ja osobno kupio, kao i on, nekog renomiranog nego kineza. Imam osobno jako loša iskustva s njima i premda je tomu tako, nikome ne kažem - gle, nemoj kupit to smeće. Samo upozoravam ljude da često nije onako kako ih reklamiraju na svojim stranicama i da najčešće ljudi plate recimo 1500kn za nešto što nema garancije, što je teško, glomazno, tvrde plastike, loših performasi, stare softverski napumpane kamere (da bi napisali kao 8 MPX), ekrana sa nekonzistentnim i neravnomjernim osvjetljenjem (ponegdje čak napišu da ima 16M boja a zapravo ima samo 260k!!) i najčešće nešto na njima "cikne" za mjesec-dva. Baterija i zvučnik najčešće. GPS je također problem.

Gle, to govorim iz mog iskustva i ljudi koje poznajem. Smijem li to reći ili ovo nije tema na kojoj se može raspravljati o kvaliteti tih kineskih jeftinih proizvoda? Ako sam promašio temu, molim da mi kažeš gdje mogu pisati o (ne)kvaliteti kineskih mobitela. Hvala.

I uvijek kažem - neka kupi što god tko hoće, ali nemojte drugima nametati da rmoraju misliti poput vas i zabranjivati da govore. Open your mind.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.2.2014 23:02 (Danyel).
15 godina
Danyel kaže...
Fero kaže...

Nikome ne preporučujem ništa. Iznio sam svoje mišljenje i sa kolegom raspravljam upravo da bih radije ja osobno kupio, kao i on, nekog renomiranog nego kineza. Imam osobno jako loša iskustva s njima i premda je tomu tako, nikom ene kažem - gle, nemoj kupit to smeće. Samo upozoravam ljude da često nije onako kako ih reklamiraju na svojim stranicama i da najčešće ljudi plate recimo 1500kn za nešto što nema garancije, što je teško, glomazno, tvrde plastike, loših performasi, stare softverski napumpane kamere (da bi napisali kao 8 MPX), ekrana sa nekonzistentnim i neravnomjernim osvjetljenjem 8ponegdje čak napišu da ima 16M boja a zapravo ima samo 260k!!) i najčešće nešto na njima "cikne" za mjesec-dva. Baterija i zvučnik najčešće.

Gle, to govorim iz mog iskustva i ljudi koje poznajem. Smijem li to reći ili ovo nije tema na kojoj se može raspravljati o kvaliteti tih kineskih jeftinih proizvoda? Ako sam promašio temu, molim da mi kažeš gdje mogu pisati o (ne)kvaliteti kineskih mobitela. Hvala.

Dobro ti je Fero reko. Ako imaš koji pametan prijedlog u vezi kupovine nekog kineskog mobitela onda reci, a ako nemaš onda prestani više se raspravljati sa svojim kolegom jer ste stvarno prekrdašili na ovih par stranica ove teme.

16 godina
Danyel kaže...

Osim toga, S4 koji ima isti Snapdragon S600 i odličnu 13 MPX kameru

Prosječnu, kao i 95% Samsungovih mobitela.

Da ne spomenete Note 3, on i S4 koriste isti senzor, može snimat u 4K čisto radi jačeg procesora.

Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani. // 2600K? // 6GB DDR3 // GTX660 2GB // TRUE120? // Silencio 652
15 godina
neaktivan

Deni .... ma nemaš ti pojma ... dosadan si ko proljev s tim njuškalima 

dak
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.2.2014 23:10 (dak0001).
13 godina
neaktivan

Tko dođe na ovu temu najvjerojatnije se interesira za kupovinu kineskog mobitela i nitko tu nikoga ne nagovara kupi obavezno kineski, a za te koji ne kupuju kineske mobitele ima druga tema tako da opet nisi u pravu. 

Ako hoćeš govoriti o kvaliteti ili ne kvaliteti kineskog mobitela, pa otvori temu i tamo slobodno piši, a ovdje je većina već kupila tako da nema svrhe pisati nama koji sve znamo.

Ovdje se preporućuju određeni modeli koji imaju kvalitetu , tako da svatko novi dobije preporuku ako se već odlući, a ako ne opet dobro. Svatko ima pravo izbora i nitko ne nameće svoje mišljenje da bi nekoga obmanuo ili nagovorio na nešto.

"Just A Dream ".
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Ekipa nemojte me krivo shvatit, ja sam samo pokušavao pomoći na temelju svoga iskustva

0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
Fero kaže...

Tko dođe na ovu temu najvjerojatnije se interesira za kupovinu kineskog mobitela i nitko tu nikoga ne nagovara kupi obavezno kineski, a za te koji ne kupuju kineske mobitele ima druga tema tako da opet nisi u pravu. 

Ako hoćeš govoriti o kvaliteti ili ne kvaliteti kineskog mobitela, pa otvori temu i tamo slobodno piši, a ovdje je većina već kupila tako da nema svrhe pisati nama koji sve znamo.

Ovdje se preporućuju određeni modeli koji imaju kvalitetu , tako da svatko novi dobije preporuku ako se već odlući, a ako ne opet dobro. Svatko ima pravo izbora i nitko ne nameće svoje mišljenje da bi nekoga obmanuo ili nagovorio na nešto.

Tako je, bravo. Za to se i ja zalažem. A kad već pitate prijedlog za neki kineski mob, evo mog: Huawei P6. Hardverski nije ništa posebno ali zato mu je dizajn odličan! {#}

17 godina
neaktivan

Kupnjom bilo kakvog i kojeg kineza riješio si problem "bez ugovora i bez obaveza" i naravno ima dobrih uređaja za relativno malu lovu s kojom kod nas nemoš kupiti ni upola dobar uređaj.

Netreba ni spominjati navlakuše po trgovinama/web shopovima naših tele-operatera koji uređaje cijene ko suho zlato{#} naravno uz masnu zaradu i ugovornu obavezu.

Trgovci na njuškalu isto tako cijene svoje polovne uređaje/islužene rootane i čaćkano po softweru do iznemoglosti naravno čast iznimkama te onda prodaju kao sve divno i krasno ma moš si mislit kako sve odgovara istini.......{#}

Tako da svaka prića ima dvije strane, ali svatko zna valjda što treba,za što će mu služiti uređaj i nadasve s koliko "keša" raspolaže te da odnos dobiveno/uloženo bude pokriveno potrebama.

Onaj tko sumnja u kineze neka kupi Motorolu{#}

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ja sam kupio tog koji je kupio Motorolu i imaju odlićne modele.{#}

"Just A Dream ".
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Fero kaže...

Ja sam kupio tog koji je kupio Motorolu i imaju odlićne modele.{#}

Ne brzaj, još nije odobrena prodaja Motorole (još uvijek u vlasništvu Googlea) Lenovu. No najvjerojatnije će biti prodana, s obzirom na visoku kinesku ponudu. Google je platio prije 2 g. Motorlu oko 12.5 milijardi USD, a Lenovo sada nudi oko 3 milijardi USD iako Motorola puši na svim poljima i niže gubitke u stotinama milijuna dolara. Ipak, Kinezima pod hitno treba "svježa krv", nova imena i tehnologije, jer su svjesni da trenutno kvalitetom ne mogu parirati "zapadnjacima". Ako išta imaju Kinezi, onda su to novac i roblje, odnosno "radna snaga".

EDIT: hvala kolega, pogrešna informacija u vezi cijene. Ispravljeno. {#} 

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.2.2014 0:14 (Danyel).
17 godina

nekaj si pobrko.. lenovo nudi 2.9 mlrd dolara za motorolu, i to samo mobilni odjel. patenti ostaju guglu

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
16 godina

Google će i nakon prodaje zadržati gotovo sve Motoroline patente, dok će Lenovu pripasti njih oko 2000.

Lenovo vidi da prodaja PC-a stagnira, pa je logično da je bacio fokus na mobilno tržište na kojem planira daljnji rast, a kupnja Motorole im otvara vrata ulasku na bogato US tržište.

Sve je to poput jedne velike rovovske bitke, u kojoj se svaka strana bori za što veći komad prostora...

Kineski mobiteli, tableti i gadgeti - TeleKineza.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.2.2014 2:13 (nkdz).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pa moj Lenovo A850 je već sad duplo jači od mog stolnog kompa i laptopa zajedno

dak
16 godina

Danyel ti si već bio frknuo s teme zbog svađanja? zašto se opet vraćaš?

Ostavi ekipu na miru. iznio si svoje mišljenje i bok.

Ja sam jučer prodao svog inew v3. Nije mi se svidio poklopac baterije koji je tanak ko papir. i činjenica što je bijel pa se jako brzo prlja.

Ostalo na njemu je fantastično. Ekran, dizajn fluidnost gps sve pet!

I već sam upotrazi za novim kinezom koji mi se bude sviđao. I ne pada mi na pamet da dam 2000 kn za rabljeni samsung. Em mi je ružan, em ga svaka baba ima, em je preskup.

[M|C] jokaCRO ingame
Moj PC  
6 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

vidi ovoga http://www.merimobiles.com/mlais-mx28-5inch-smartphone_p/meri8465.htm ... još samo da ima WCDMA na 900 MHz

dak
17 godina

Čini se i više nego dobar za $116.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Meni danas stigao Cubot One i izgleda fantastično.

Nažalost, ekran ne reagira na dodir. Pušiona.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice