"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.521.955
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
8 godina
protjeran
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Psiho246 kaže...

Ja imam Xiaomi 4x i za sad sam prezadovoljan.

Kamera je sranje ali to je jedina zamjerka mobitelu koji u ducanu kosta 1200 kuna...LOL

Bacio si 1200 kuna u vjetar. I još to javno priznaješ.

8 godina
protjeran
korbu kaže...

Ma k.... mu se odlijepio s leđa. To je nemoguće ili moguće jedino ako ga je stavio u pečnicu na 250 stupnjeva

Moguće je. Događalo se i da se na Z3c odlijepi prednje staklo.

8 godina
protjeran
TTTT kaže...
korbu kaže...

a šta misliš zašto je 400 eura jeftiniji, lol?

a kada se gleda uloženo dobiveno doogee je ipak bolja kupovina jer za kineza poput Xiaomia nikada ne bi dao kao npr. za Sony

Za Sony bi dao 5000 kn, ali za jadnog Kineza poput Xiaomia nikada

Meni je Sony jadan, vec 10 godina imaju isti dizajn ko stari lcd televizor. Pa taj doogee se prodaje za 220$, za tu lovu kupis bar 10 boljih mobitela. 

I onda ti taj Doogee padne na pod i odmah trčiš kupiti novi. I tako 10 puta. Onda shvatiš da si mogao kupiti neki razvikaniji brand odmah jer za njega postoji servis i stvarna podrška.

8 godina
protjeran
maks0806 kaže...

Za sonije je istina. Frendu na z3 i meni na z1 compact se samo odlijepilo niodčega. A prva xperia Z je totalni šrot od moba. Ekran je blago rečeno katastrofa, imao sam ih 10tak različitih primjeraka, na svima idu mrlje kada ekran stisneš, otpadaju flapovi, fuj. Sadašnji popularniji kinezi nemaju nikakvih problema sa kvalitetom izrade što se toče takvih tvorničkih nepravilnosti

Na Z1c otraga nije staklo nego je plastika. I ja sam tu plastiku sam odljepljivao kada sam samostalno mijenjao bateriju. Ta plastiku s unutrašnje strane ima po rubu ljepljivu vrpcu kojom se poklopac lijepi za mobitel. A ljepljiva vrpca nije bila baš tako loša da se poklopac sam od sebe mogao odlijepiti.

Pa nema ni sadašnji Sony probleme koje je imao s prvim modelom Z. :-)

8 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Pozdrav, hoću naručiti Redmi 4X pa gledam opcije, čini mi se da dosta "Global" oglasa nema verzije sa podrškom LTE 800, za sada sam našao ova dva:

https://www.geekbuying.com/item/Global-Version-XIAOMI-Redmi-4X-3GB-32GB-Smartphone---Gold-381853.html

https://www.aliexpress.com/store/product/Global-Version-Original-Xiaomi-Redmi-4X-Pro-Mobile-Phone-4-X-3GB-RAM-32GB-Snapdragon-435/311331_32810910620.html

Geekbuying ispada 10-ak dolara jeftiniji i trebao bi puno prije doći, ali čitam da je bilo problema s carinom?

A recimo ovaj Redmi NOTE 4X: https://www.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Redmi-Note-4X-4-X-Mobile-Phone-3GB-RAM-16GB-ROM-Snapdragon-625-Octa/311331_32812362809.html košta skoro isto kao i 4X, ali ne piše nigdje da ima LTE 800 podršku. Je li to prodavač zaboravio napisati ili je točno tako?

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
TTTT kaže...
ridealong kaže...
Psiho246 kaže...

Kamera je sranje ali to je jedina zamjerka mobitelu koji u ducanu kosta 1200 kuna...LOL

Koji si ti pokemon. Zakaj trolas u temi kineski mobiteli sa japancem?

Niš ja ne trolam nego ste mi se popeli na vrh glave (da ostanem pristojan) SVAĐANJEM. Tjednima nisam čitao ovu temu i danas pogledam i imam što vidjeti, 5-6 stranica poruka, a sve gola svađa. Da sam moderator, pobacao bih vas sve van s foruma.

0 7 hvala 0
17 godina
Pro verzija ima 4g 800mhz dok obični nema, piše ti na stranici prodavača. Nema nigdje jeftinije od goldwaya, platiš DHL dostavu i to su svi troškovi.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
8 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

note 4x modeli sa 64gb unutarnje imaju 4gb rama, dok  16gb i 32gb imaju 3gb rama

A to baš i nije ono što sma pitao... :)

Znam i ja da 4GB ide sa 64GB, a 3GB s 32GB, ali moje pitanje je odakle HK Goldway-u 4GB+64GB s SD625? Ili se pak radi o nekoj greški... Zadnje što želim je reklamirati mobitel čim dođe...

8 godina
neaktivan
ridealong kaže...
Psiho246 kaže...

Malo argumenata ne bi škodilo..

8 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
Pro verzija ima 4g 800mhz dok obični nema, piše ti na stranici prodavača. Nema nigdje jeftinije od goldwaya, platiš DHL dostavu i to su svi troškovi.

https://www.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Redmi-4X-4-X-Pro-Mobile-Phone-3GB-RAM-32GB-ROM-Snapdragon-435-Octa/311331_32799765400.html

To je isto PRO verzija pa ne piše da ima 4G 800MHz. Za onu drugu piše da dolazi Eu punjač i da ima B20, i sa DHL dostavom izađe 156 dolara. Ali shipping je 06.10. zbog praznika, i onda još 10-ak dana... Dok na geekbuying sa shipping insuranceom, povrat u Italiju za garanciju, izađe 150 dolara, i trebao bi doći kroz par dana. Ne bi se previše razmišljao ali vidim dosta negativnih iskustava sa geekbuyingom.

U svakom slučaju ne bih htio završiti sa verzijom bez B20.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.10.2017 21:08 (franzi).
15 godina

jos uvijek me zanima ralzika izmedu global version i ostalih? ako je u mhz, nisam vidio neku razliku bas...barem za nase HR mreze

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Global ima softver zasnovan na Google Playu koji je uglavnom stabilan, a "ostali" (samo engleski jezik) imaju hrpu kineskih sranja. Vjerojatno ima i potpuno kineska verzija. Uglavnom, uzeo sam prošle godine Mi 4s ne pazeći previše na to i softver je bio smeće, morao sam ga flashati na globalni ROM, ali nikad nije radio 100% dobro iako je bila razlika nebo i zemlja - tu i tamo se znalo pojavljivati da syncam account sa kineskim cloudom. Dok sam prije koji tjedan uzeo Note 4 pazeći da bude Global i mobitel radi ko sat, doduše na njemu je već MIUI 8. Ako gledaš npr. na Neutrino Mobile stranici, oni imaju istaknuto Global ROM i B20. Mobitelu su malo skuplji, ali dobiješ 2 godine garancije u Hrvatskoj.

U Hrvatskoj se uglavnom za 4G koriste frekvencije 800 i 1800Mhz, i ako nemaš podršku za 800MHz (B20), možeš očekivati slabiji 4g signal, pogotovo u ruralnim područjima. To je stvar modema, dakle hardverski, ne može se riješiti flashanjem drugog ROM-a. U kupusu od verzija se nitko ne može snaći, ja još uvijek ne mogu shvatiti jel svaki Redmi 4X global ima podršku za LTE 800.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.10.2017 21:59 (franzi).

1 0 hvala 0
8 godina
protjeran
justbob kaže...
ridealong kaže...
Psiho246 kaže...

Malo argumenata ne bi škodilo..

Napisao je da je kamera sranje. Što danas možeš bez kamere? Ne treba ti za selfije, ali ti treba za razne aplikacije koje koriste prepoznavanje oblika i uzoraka, od doplate bona na prepaid račun (npr. bonbon aplikacija to ima, kao i neke druge aplikacije), video razgovora putem Skypea ili Vibera, treba ti za proširenu stvarnost (AR) itd.

Drugi piše da je mikrofon loš za snimanje videa. Trebam li i to argumentirati posebno ili je dovoljno napisati da smo izašli iz ere Charliea Chaplina (tj. nijemih filmova)?

Ne podržava band 20 (800 MHz), koji je meni bitan. Postoje international modeli, od kojih sam mislio odabrati svoj primjerak, ali sam na kraju odustao.

Servis? Tko je ovlašteni servis za Xiaomi u Hrvatskoj? Pojedini trgovci to spominju (da ne reklamiram), pa me zanima.

Meni je ovo sasvim dovoljno.

I vlasnik sam kineskog mobitela. Huaweia.

14 godina
neaktivan
justbob kaže...

Idući tjedan idem u Kinu pa gledam uzeti novi mobitel.

Čitajući i odvagujući, za sada mi je najveću pažnju zaokupio RN 4X, pa me zanimaju dvije stvari:

1.) Postoji li neka alternativa koja je vrijedna spomena i razmatranja (pitam za slučaj da mi je promaklo)

2.) Htio sam kupiti 4GB + 64GB verziju, ali ispada da ona dolazi samo s Helio X20, a ja bi radije SD625. Na netu nailazim na kontradiktorne informacije, pa npr. HK Goldway koji vas dosta preporučuje prodaje 4GB+64GB verziju sa SD625, dok sam čitajući na nekim drugim mjestima naišao na podatak kako SD625 ne dolazi u 4GB+64GB izvedbi, već u 3GB+32GB... Postoji li onda 4GB+64GB izvedba sa SD625 ili ne?

Unaprijed hvala!

Zašto bi bila greška? Meni upravo danas stiže s Goldwaya ta verzija 4/64GB s SD625, jedino što ga svi imaju samo u plavoj boji.

14 godina
franzi kaže...

U Hrvatskoj se uglavnom za 4G koriste frekvencije 800 i 1800Mhz, i ako nemaš podršku za 800MHz (B20), možeš očekivati slabiji 4g signal, pogotovo u ruralnim područjima. To je stvar modema, dakle hardverski, ne može se riješiti flashanjem drugog ROM-a. U kupusu od verzija se nitko ne može snaći, ja još uvijek ne mogu shvatiti jel svaki Redmi 4X global ima podršku za LTE 800.

Ako nemaš B20, onda uopće nemaš 4G signal na tom području, a ne da ti je slabiji 4g signal.

14 godina
@frulex , hvala oko ulefone armora. Narucio ga sa geekbuying, de store.

Reci, jel sve ok out of the box, ili si updejtao rom, micao kineske appove i tako? Hvala.
15 godina
neaktivan

Imao sam kratko Ulefone metal, nije imao nikakvog kineskog smeća, kejeg bi se trebalo rješavati,

tak da mislim da je i sa Armorom isti slučaj. Pali i vozi.

dak
8 godina
neaktivan

Kamera na mobitelu starom 3 godine odlično prepoznava oblike i uzorke i hvata nekad čak i prije nego li je u zadanom prostoru na ekranu.

VR koristi koliko ono korisnika? 0,1% ako i toliko. Aktivno još i manje. A kad imam video poziv, onda najveću pozornost obraćam na kvalitetu slike koja je najčešće uzrokvana lošom vezom s jedne ili druge strane, a nikako na samog sugovornika i ono što priča... :rolleyes:

"Piše mikrofon je loš za snimanje" - krči i šumi? Da, to mi je još jedan deal breaker jer nemam Dynaudio mirkofon dok snimam video, a stock je toliko loš, da se čuje samo šum, sigurno...

A servis i to još ovlašteni? Luksuz da mi mobitel bude xy dana na servisu si i tako i tako ne mogu priuštiti, tako da mi je to stvarno svejedno, a načina za servis itekako ima.

Toliko pljuvanja uz onog Sony fanboya skoro nisam vidio, imam dojam da neki rade za konkurenciju. :D

I čisto ako se Sony fanboy bude osjećao prozvanim, imao sam i volio Sony brand još prije nego je postao Sony Ericsson, a i nakon toga. I nije bio bez mane. Brat i dalje uzima Sony jer ga uvijek dobije u DE na pretplati doslovno badava i mijenja svake godine. Zgodne stvarčice na njemu, sve 5, ali meni se niti plaća premium cijena zbog branda niti mi se veže za pretplatu.

Ono što mene zanima su specifikacije poput veličine ekrana, baterija, CPU, RAM i memorija...

15 godina
neaktivan

meni je najsmjesnije kad prigovaraju sto ne postoji ovlasteni servis za kineske mobitele.Ja sam smotan,nestrpljiv,nervozan,sve samo ne pedantan.Nemam niakave pozadine sa elektronikom osim slaganja racunala ,ali svaki kvar na kineskim mobitelima sam sam popravio uz malo truda i interneta.Meni je smjesno kad netko salje na servis mobitel jer vise ne puni bateriju ili slicno i onda mjesec dana ceka da se vrati sa popravka,a toliko je jednostavno za zamjenit neki dio na mobitelu skoro kao promjeniti graficku na racunalu samo malo sitnije :)

8 godina
protjeran
Blue2 kaže...

meni je najsmjesnije kad prigovaraju sto ne postoji ovlasteni servis za kineske mobitele.Ja sam smotan,nestrpljiv,nervozan,sve samo ne pedantan.Nemam niakave pozadine sa elektronikom osim slaganja racunala ,ali svaki kvar na kineskim mobitelima sam sam popravio uz malo truda i interneta.Meni je smjesno kad netko salje na servis mobitel jer vise ne puni bateriju ili slicno i onda mjesec dana ceka da se vrati sa popravka,a toliko je jednostavno za zamjenit neki dio na mobitelu skoro kao promjeniti graficku na racunalu samo malo sitnije :)

Ček, ti mobitel za koji imaš važeću garanciju od dućana sam otvaraš iz razloga jer ti se neda čekat servis da odradi svoj posao ?

To je jedini razlog ?

11 godina
neaktivan

Vozdra raja, planiram uzet Xiaomi mi 5s pa me zanima ova zezancija oko rootanja flashanja i ostalo. Da li se to mora radit?

0 0 hvala 0
15 godina

nemora, samo pazi koji je software...

11 godina
neaktivan
bodija kaže...

na šta tačno da pazim? 

15 godina
franzi kaže...

Global ima softver zasnovan na Google Playu koji je uglavnom stabilan, a "ostali" (samo engleski jezik) imaju hrpu kineskih sranja. Vjerojatno ima i potpuno kineska verzija. Uglavnom, uzeo sam prošle godine Mi 4s ne pazeći previše na to i softver je bio smeće, morao sam ga flashati na globalni ROM, ali nikad nije radio 100% dobro iako je bila razlika nebo i zemlja - tu i tamo se znalo pojavljivati da syncam account sa kineskim cloudom. Dok sam prije koji tjedan uzeo Note 4 pazeći da bude Global i mobitel radi ko sat, doduše na njemu je već MIUI 8. Ako gledaš npr. na Neutrino Mobile stranici, oni imaju istaknuto Global ROM i B20. Mobitelu su malo skuplji, ali dobiješ 2 godine garancije u Hrvatskoj.

hvala na detaljnom objasnjenju, ali ja ne koristim 4G nikako, tako da me to ne brine

8 godina
protjeran
justbob kaže...

Kamera na mobitelu starom 3 godine odlično prepoznava oblike i uzorke i hvata nekad čak i prije nego li je u zadanom prostoru na ekranu.

VR koristi koliko ono korisnika? 0,1% ako i toliko. Aktivno još i manje. A kad imam video poziv, onda najveću pozornost obraćam na kvalitetu slike koja je najčešće uzrokvana lošom vezom s jedne ili druge strane, a nikako na samog sugovornika i ono što priča... :rolleyes:

"Piše mikrofon je loš za snimanje" - krči i šumi? Da, to mi je još jedan deal breaker jer nemam Dynaudio mirkofon dok snimam video, a stock je toliko loš, da se čuje samo šum, sigurno...

A servis i to još ovlašteni? Luksuz da mi mobitel bude xy dana na servisu si i tako i tako ne mogu priuštiti, tako da mi je to stvarno svejedno, a načina za servis itekako ima.

Toliko pljuvanja uz onog Sony fanboya skoro nisam vidio, imam dojam da neki rade za konkurenciju. :D

I čisto ako se Sony fanboy bude osjećao prozvanim, imao sam i volio Sony brand još prije nego je postao Sony Ericsson, a i nakon toga. I nije bio bez mane. Brat i dalje uzima Sony jer ga uvijek dobije u DE na pretplati doslovno badava i mijenja svake godine. Zgodne stvarčice na njemu, sve 5, ali meni se niti plaća premium cijena zbog branda niti mi se veže za pretplatu.

Ono što mene zanima su specifikacije poput veličine ekrana, baterija, CPU, RAM i memorija...

Daj, štedi se malo. Stres može djelovati štetno na zdravlje.

8 godina
protjeran
Blue2 kaže...

Čemu prčkati sam po mobitelu dok je pod jamstvom? Ne pada mi na pamet. Zato imam pisano jamstvo 24 mjeseca.

15 godina
VahaMaha kaže...
bodija kaže...

na šta tačno da pazim? 

...da ima Official Global Firmware. Pimjer  ... u opisu piše za software.

11 godina
neaktivan
bodija kaže...
VahaMaha kaže...
bodija kaže...

na šta tačno da pazim? 

...da ima Official Global Firmware. Pimjer  ... u opisu piše za software.

A da to, kupujem kod nas, u Bosni, a svakako ću pogledat da je global. hvala svakako 

13 godina

Best buy za tipa 150-170eur?
Do sad sam imao tj imam i dalje Zenfone 5 i 2 i prezadovoljan sam kvalitetom ali petica vec crkava, 3 i po godine rada sa dvije kartice cini cuda

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ridealong kaže...
Blue2 kaže...

Čemu prčkati sam po mobitelu dok je pod jamstvom? Ne pada mi na pamet. Zato imam pisano jamstvo 24 mjeseca.

Prije 4-5 god neka nokia iz xpress music serije bila mi je 4 puta za redom na servisu, ukupno oko 70 dana, dali su mi zamjenski neki siemens sa narancastim ekranom i baterijom koju sam punio svaki dan 2 puta. Nakon toga mi je neki sony bio na servisu, slicna stvar, samo njega sam prodao nakon servisa. Tak da to pisano jamstvo mi jako puno znaci. 

Npr. One plus posalje kurira, mob ode u poljsku i vrate ga natrag sve unutar tjedan dana, kod nas za to vrijeme nije stigao iz trgovine do servisa. 

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice