"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.486
|
čitano: 6.511.753
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
13 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
delta-hawk kaže...

Bolje platiti 20 $ vise mobitel ako dolazi sa europskog skladista nego uzeti 20-30 $ jeftinije mobitel sa kineskog skladista i da ti oni udare PDV i carinu.

I ako tamo pise shiping free to nemora nuzno znaciti da nema carine ni PDV-a.

Ozbiljno sad pitam. Zašto pišeš stalno kada ni sam ne razumiješ što piše?

Po nti put u ovoj temi: NEMA, NEMA CARINE NA MOBITELE. Ima 25% PDV i nekih 30kn troškova carinske obrade.

11 godina

-

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.2.2016 15:49 (Dario7).
9 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

A sta je ta carinska obrada po rijeci carinska ja bi rekao da je carina.

Ili se varam, ako nije carina onda sta je.

Jesam li ja spominjao iznos carine, jeli mobitel nakon sto dodje iz Kine ide prvo u carinsku upravu.

Ili ide iz Kine direktno tebi na kucna vrata, ako ide u carinsku upravu na carinsku obradu onda tih 30 kuna sto ti platis je carina.

Ili ako ja nisam upravu onda me ispravi.

1 0 hvala 0
11 godina
Penzo kaže...

Pozdrav!

Koji 5.5 incha na više mob bi bio upgrade sa Samsung Galaxy S5? Poželjno da je "stylish", znaci neko metalno kuciste ili slično i da je do cca 2500kn.

Hvala :D

Xiaomi Note 3

Xiaomi Note 3 pro

LeTv 1s

16 godina
delta-hawk kaže...

Jesam li ja spominjao iznos carine, jeli mobitel nakon sto dodje iz Kine ide prvo u carinsku upravu.

Ili ide iz Kine direktno tebi na kucna vrata, ako ide u carinsku upravu na carinsku obradu onda tih 30 kuna sto ti platis je carina.

ako već spominješ carinu i PDV u istoj rečenici/kontekstu onda nema carine! u tom kontekstu stopa carine je 0%, a PDV se naplaćuje. ako na nešto postoji stopa carine (npr. 5%) onda se ona obračuna i doda na plaćenu vrijednost, te se na sve to obračuna PDV od 25%. Udarnik ti je lijepo rekao...

13 godina
neaktivan
delta-hawk kaže...

Nisi u pravu. To nije carina nego samo trošak usluge. I npr. Hrvatska pošta naplaćuje usluge carinskog posredovanja. Misliš da je to carina jer ima pridjev "carinsko"?

Prouči malo što pišeš. Evo ti jedan koristan link za početak

13 godina
neaktivan

Naručio sam Redmi 3 s xiaomiforsale.com za 167.70 €što je 1337kn. Valjda si PayPal uzima neku naknadu.

Uzeo bih još jednog, pa zna li tko ima li gdje za naručiti Redmi 3 iz EU Warehouse a da je manja cijena?

Minideal je najavio da će Redmi 3 uskoro biti na EU Warehouse.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
silos65 kaže...

Naručio sam Redmi 3 s xiaomiforsale.com za 167.70 €što je 1337kn. Valjda si PayPal uzima neku naknadu.

Uzeo bih još jednog, pa zna li tko ima li gdje za naručiti Redmi 3 iz EU Warehouse a da je manja cijena?

izvoliš

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
13 godina
neaktivan
jura kaže...
silos65 kaže...

izvoliš

Hvala!

Opet se nameće pitanje želimo li mob iz Kine i tamo slati na eventualni popravak ili npr. šaljemo u EU na popravak, što opet daje zaključak da sve ima svoju cijenu, kao što je npr. veća na xiaomiforsale.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.2.2016 17:05 (silos65).
15 godina
jura kaže...
silos65 kaže...

izvoliš

opa pa ovo je jeftinije nego na giztopu i jos dode unutar tjedan dana 

13 godina
domac5 kaže...
jura kaže...
silos65 kaže...

izvoliš

opa pa ovo je jeftinije nego na giztopu i jos dode unutar tjedan dana 

ma dođe vraga mačkovog unutar tjedan dana...

17 godina
neaktivan

meni stiglo mislim za 8 radnih dana

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

o tek sad vidim da je to redmi 3 a ne note 3, giztop poskupio note 3 na 200$ za 2 gb verziju 

ako uopce dozivim to da mi vrate novce za ukradeni mobitel vratit ce mi 180$ koliko je i placen u to vrijeme, gubim 20$ bezveze

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.2.2016 19:40 (domac5).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Bome ovaj mi5 je zvijer... Uf

Pucaaaajjjj :)
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Je li netko možda napravio preoder za Umi Touch 5.5? od 150$?

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com (+recenzija Cubota X16- top mobitela iz EU za početak 2016.) Banggood kuponi za -10$ na PP
12 godina
Ag008 kaže...

Je li netko možda napravio preoder za Umi Touch 5.5? od 150$?

Ja sam mislio, ali cekam neku recenziju da vidim kakav je

13 godina

ekipa da necitam sada unazad sve, gdje neplacam PDV? Giztop?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Kupio mob preko Merimobilesa odabrao EUROLINE dostavu, dodje 24 dolara  i sa time sam izbjegao plačanje pdv i ostalih nameta. 

13 godina
Markić7 kaže...

Kupio mob preko Merimobilesa odabrao EUROLINE dostavu, dodje 24 dolara  i sa time sam izbjegao plačanje pdv i ostalih nameta. 

prekl njih sam meizu narucila tako ali sam se ponadala da cu negdjw jeftinije proci!

13 godina
jura kaže...

Jel 8 dana od kada je DHL pokupio pošiljku iz Hong Konga ili od kada si naručio/platio?

10 godina
neaktivan
delta-hawk kaže...

Evo i ja da te ispravim posto si iz BiH i u nas imas carinu i plus tih 10km carisnkih troskova sto je stiglo kod njih, dok je u RH samo carinskih troskova 30 kn tako da se samo varas ;) I mora doci na carinu da ti mogu opalit PDV na uredjaj

17 godina
neaktivan
Klipson kaže...
jura kaže...

Jel 8 dana od kada je DHL pokupio pošiljku iz Hong Konga ili od kada si naručio/platio?

Od trenutka plačanja

13 godina
jura kaže...
Klipson kaže...
jura kaže...

Od trenutka plačanja

pa koji vrag onda toliko moj stoji na carini od utorka ujutro...jel i tebi toliko bio na carini? jooooj mogo sam platit dodatnih 100-150kn i naručit sa honorbuya i već bi stigao, ovo me već lagano nervira, zovem hrvatski dhl naravno oni ne znaju ništ jer još nije krenuo iz uk za hrvatsku.. niti mogu saznat. Top-One se ne javlja na poruku...

16 godina
neaktivan
Zašto pobogu uvijek netko svakih par stranica kuka o shippingu i carini.
Znači zvao si dhl u hrvatskoj da ti provjeri paket koji se nalazi na carini na Heathrowu u Londonu, a naslovljen je na nekog kineza koji gore živi?!
Ajde malo razmisli...

Prvi tracking broj koji ti je chigon/top-one/upbea seller dao se odnosi na tebe i na njemu ti piše samo information received.

0 0 hvala 0
13 godina
jozak kaže...
Zašto pobogu uvijek netko svakih par stranica kuka o shippingu i carini.
Znači zvao si dhl u hrvatskoj da ti provjeri paket koji se nalazi na carini na Heathrowu u Londonu, a naslovljen je na nekog kineza koji gore živi?!
Ajde malo razmisli...

Prvi tracking broj koji ti je chigon/top-one/upbea seller dao se odnosi na tebe i na njemu ti piše samo information received.

Nisam blentav fala bogu, zvao sam da ih pitam u cemu moze bit problem i zasto tako dugo to traje... znam za prvi tracking broj, njega sam dobio odmah.

16 godina
neaktivan
Gledaj, mobitel ti je iz hong konga krenuo 22.02.
23.02. je zadržan na carini u Londonu. Danas je 25.02. znači da je u još u okviru 3-5 radnih dana koje top-one obećava od kine do engleske.
Zaključak je da si nestrpljiv, nisi blentav, ali kad su nestrpljivi, ljudi znaju raditi blentave stvari. Nhf, ali zvanje dhl-a i kukanje po forumu, a pogotovu u krivoj temi, ti neće pomoći

5 0 hvala 0
13 godina

Nestrpljiv jesam da, al samo zato jer sam ga platio 14.2. i sad za vikend idem na put a po svemu sudeći ne bude stigao a ova krntija trenutačna će me izludit...

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Ovo je zvijer koja ce opasno konkurirati Samsungu S7 koji btw ima i nekih nepotrebnih stvari za prosjecnog korisnika a koji samo sluze da mu napumpaju cijenu.

I cjenom od 350 € za PRO verziju je daleko ispod donje granice za najjeftiniji Samsung S7.

http://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_5-6948.php

Samsung S7 ce uzeti samo oni koji ne znaju za kvalitete kineskih mobitela i zele imati uvjek prvi imati najnoviji uredjaj. I oni koji hoce samo brandirano i za to su spremni dobro i platiti.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.2.2016 14:41 (delta-hawk).

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
delta-hawk kaže...

Ovo je zvijer koja ce opasno konkurirati Samsungu S7 koji btw ima i nekih nepotrebnih stvari za prosjecnog korisnika a koji samo sluze da mu napumpaju cijenu.

I cjenom od 350 € za PRO verziju je daleko ispod donje granice za najjeftiniji Samsung S7.

http://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_5-6948.php

Samsung S7 ce uzeti samo oni koji ne znaju za kvalitete kineskih mobitela i zele imati uvjek prvi imati najnoviji uredjaj. I oni koji hoce samo brandirano i za to su spremni dobro i platiti.

samo pro verzija bude daleko skuplja od tih 350 eura, ne znam di si videl da bi bila ta cijena?

9 godina
neaktivan

Evo i prva recenzija  Xiaomi MI5 na koju sam naisao https://www.androidpit.com/xiaomi-mi5-review

cini mi se kao jako dobar telefon za te novce.

Za 375 € ili ti ga po trenutnom tecaju nekih 2900 kuna dobijes trenutno najnoviji high end uredjaj koji tek treba izaci.

Taman da trebas platiti i shiping i PDV i carinu ja opet mislim da bi opet jeftinije izasao nego S7 ili G5 koji su slicnih karakteristika.

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice