"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.519.021
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
15 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

ne znam kako vama, ali meni je uvijek poslije "Insert item into domestic bag" dolazio paket direktno doma,

a poslije "Send items to customs (Inb)" na carinu (PDV), tak da mislim da kolegi ide paket bez dodatnih troškova,

osim - kak sam napisal - ak neko s carine/pošte ovo ne čita

dak
14 godina
Ma nije tako,Insert item into domestic bag se univezalno koristi za slanje unutar države znači za bilo što
robimarko@gmail.com
11 godina
protjeran
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Evo nesto pise :

Send Items to costums (Inb)

Sti ti znaci?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Pa ode na carinu eto što znači
robimarko@gmail.com
14 godina
neaktivan
Ovi s carine nisu normalni! Jutros na tracking osvanio natpis invoice missing! Džabe moja muka i objašnjavanje da je to rabljeni već carinjeni mobitel. Nejerojatno kao borba s vjetrenjačama. Al neću im kune dati tako mi svega! Jel ima netko kakav savjet što dalje da činim???

0 0 hvala 0
13 godina

Polako, ali sigurno, naručivanje iz Kine postaje riskantno i neisplativo, barem što se mobitela tiče.

Moj PC  
0 4 hvala 0
14 godina
neaktivan
Jednostavno ti ljudi koji rade na carini samo jedna riječ za njih OLOŠ! Al ništa čudno s obzirom u kojoj banana državi živimo

3 0 hvala 2
17 godina
jimgitara kaže...
Ovi s carine nisu normalni! Jutros na tracking osvanio natpis invoice missing! Džabe moja muka i objašnjavanje da je to rabljeni već carinjeni mobitel. Nejerojatno kao borba s vjetrenjačama. Al neću im kune dati tako mi svega! Jel ima netko kakav savjet što dalje da činim???

Promijenili su se interni pravilnici i više nije dovoljan CN23 obrazac za privremeni izvoz.

Reci kako je mobitel rabljen te je samim time smanjena mu vrijednost, procijeni je na pola vrijednosti mobitela.

Nažalost, morati ćeš platiti pdv, bolje na pola vrijednosti nego na cijelu.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
13 godina
Mozete mi TD-at koliko hocete, ali ne znam zasto bi ista od elektronike narucivao iz Kine kada vidimo kakva su stoka na carini. Pogotovo gospodja sefica s kojom sam imao priliku jednom razgovarati.
Moj PC  
0 5 hvala 0
14 godina
neaktivan
assassin.st kaže...
Mozete mi TD-at koliko hocete, ali ne znam zasto bi ista od elektronike narucivao iz Kine kada vidimo kakva su stoka na carini. Pogotovo gospodja sefica s kojom sam imao priliku jednom razgovarati.

Zato sto je jeftino i dobro napravljeno napokon. Umjesto da potrosim tu na novi galaxy s3 ili s4 uzmem si doogee valenciju ili coolpad f1 za 650-1200 kn. I da saljem ponovo u kinu sa pdv-om stvarno ustedim bilo to 150 ili 200 kn pdv-a ponovo placenih. Samo se treba vidjeti koliko bi tocno doslo posto je mobitel vec koristen itd. Ako netko tocno zna neka napise

14 godina

Xiaomi MI3 64GB leather case

Navali dok ima.

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || Xiaomi MI3 user ||
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ovaj 'šiaomi' stvarno nije loš.

Koliko vidim, mogao bih udomiti jednog Xiaomia.

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.6.2014 22:23 (krojex).
13 godina
neaktivan

+25% PDV

14 godina
neaktivan

pa postoje EU skladišta, npr xiaomishop.it, cijene su vece 100+ kn, no imas 2 god garancije i ako se nes dogodi saljes natrag u italiju. naravno, troškove unutar garancije snosi prodavač

0 0 hvala 0
13 godina
cickova kaže...

pa postoje EU skladišta, npr xiaomishop.it, cijene su vece 100+ kn, no imas 2 god garancije i ako se nes dogodi saljes natrag u italiju. naravno, troškove unutar garancije snosi prodavač

Nažalost u slučaju problam (RMA), uređaji se ne šalju u Italiju već u Kinu. Evo upravo se moj vratio iz Kine i čeka na carini za novi PDV :)

Fuck me I'm famous.
11 godina
protjeran

Decki kakav ste problem imali da ste morali slat mobitel natrag (kvar) ?

http://www.bubblews.com/?referral=51fcf2f7ebd785.06019995

0 0 hvala 0
13 godina

ako može preporuka moba do nekih 100-110 $,

gledam Jiayu G2f radi dimenzija ako ima nešto bolje za tu lovu ali da je unutar tih dimenzija 125x65

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
matija410 kaže...

Ja sam imao problem s ledicama na home i settings touchu, zatim problem s touchscreenom, nemogućnost punjenja uređaja... to je to što mi pada na pamet.

Fuck me I'm famous.
11 godina
protjeran
guls kaže...
matija410 kaže...

Ja sam imao problem s ledicama na home i settings touchu, zatim problem s touchscreenom, nemogućnost punjenja uređaja... to je to što mi pada na pamet.

Sve me vise udaljavaju kvarovi od kupovine kineskih mobitela..

13 godina
Čak meni nisu problem ni ti sitni kvarovi. Problem je kad to treba slati na RMA, pa to traje tri mjeseca (dok pošalješ, oni poprave, pa ti šalju nazad) i kad konačno uređaj sleti u HR uzmu ga carinici, opletu kaznu i PDV. Užasna je ova država u kojoj živimo.
Fuck me I'm famous.
Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Katastrofa..jos to dugo cekanje..neisplati se zet kineza..isplati se  novcano al kaj ti to vrijedi kad bude mobitel vise  u KIni nEgo kod tebe

14 godina
neaktivan

Na novom novcatom zopu zp1000 ne mogu izvuć ladicu za sim :(

Odnio ga na popravak pa dojmove napišem kad se vrati

12 godina
protjeran

kak dugo treba čekat da mob stigne sa To2c ??  naručio sam ga 8.6.2014.  kolko njima treba da ga pošalju, još uvjek mi je status Processing ... :?

0 0 hvala 0
13 godina
matija410 kaže...

Zna se koji uredjaji vrijede, koji ne, koji su na dobrom glasu, koji ne, koji imaju EU warehouse, koji ne, zato umjesto kupovine nekog govneta po 70-80$, no name brand, kopija kopije, radije birajte nesto provjereno s njuskala za te novce, nego naruciti iz kine, cekati da dodje, platiti carinu i ako se pojavi kvar plakati na forumu..

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
16 godina
neaktivan

A ovi kinezi s njuskala su dosli odakle? Daju godinu dana garancije na njuskalu a opet se mora na RMA u Kinu. Isto je i sa vecinom sellera koji imaju EU warehouse, isto RMA u Kinu.

Samo skupim mobitelima preko 1000 kn i više se eventualno isplati RMA. Jos kako je posta uvela da se mora raditi privremeni izvoz preko speditera kada se salje na RMA i kosta 400+ kuna, RMA nema smisla.

Eto, suma summarum, garancija na Kineze je 45 dana od kupnje, tocnije dok traje Paypal mogucnost zalbe. I tu cete izgubiti ali manje nego da saljete na RMA

11 godina
protjeran
majdo kaže...
matija410 kaže...

Zna se koji uredjaji vrijede, koji ne, koji su na dobrom glasu, koji ne, koji imaju EU warehouse, koji ne, zato umjesto kupovine nekog govneta po 70-80$, no name brand, kopija kopije, radije birajte nesto provjereno s njuskala za te novce, nego naruciti iz kine, cekati da dodje, platiti carinu i ako se pojavi kvar plakati na forumu.

Ma ne te..mislil sam na ove kao bolje za do $200 ali neznam za kvarove..aj dobro ledice i to sitno ali najvaznije touch screen,lose

14 godina
neaktivan
cyclone kaže...

A ovi kinezi s njuskala su dosli odakle? Daju godinu dana garancije na njuskalu a opet se mora na RMA u Kinu. Isto je i sa vecinom sellera koji imaju EU warehouse, isto RMA u Kinu.

Samo skupim mobitelima preko 1000 kn i više se eventualno isplati RMA. Jos kako je posta uvela da se mora raditi privremeni izvoz preko speditera kada se salje na RMA i kosta 400+ kuna, RMA nema smisla.

Eto, suma summarum, garancija na Kineze je 45 dana od kupnje, tocnije dok traje Paypal mogucnost zalbe. I tu cete izgubiti ali manje nego da saljete na RMA

Zar se nemoze samo poslati mob na popravak tamo i kada se vraca platiti PDV ?

13 godina
INKOGNITO3 kaže...

Zar se nemoze samo poslati mob na popravak tamo i kada se vraca platiti PDV ?

Više ne. Mora se raditi privremeni izvoz. Preko špeditera. Troškovi su oko 450kn, ako sam dobro shvatio.

Fuck me I'm famous.
13 godina
matija410 kaže...

Ma ne te..mislil sam na ove kao bolje za do $200 ali neznam za kvarove..aj dobro ledice i to sitno ali najvaznije touch screen,lose

Sve vise proizvođaca otvara EU workstation-e, tako da se servis moze obaviti unutar EU, tako da samo treba malo traziti.. Osobno zna da je ibuygou.com za sve svoje kupce otvorio workstation u Bugarskoj tako da garancija nije problem u tom slucaju.. Vjerujem da ce i ostali webshopovi uskoro krenuti s istim potezom..

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice