"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.517.519
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
16 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Vidim da tu hogmi nije više dostupan, dali če biti ili neče više?

Bili su problemi sa hogmijem neki ljudi koji su naručili iz kine dobili su neke kopije(ali neznam koliko je to bilo rašireno), a i ako se pokvari neda mi se slati u kinu nazad.

A što kažete na ovaj dali je on dobar, koliko sam ja vidio po recenzijama ljudi su zadovoljni?

Do nekih 1200 kn bi uzeo.

S budalama se ne isplati svađati.Prvo te spuste na svoj nivo,a onda te dotuku s iskustvom ! ! !
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Patrick_cro kaže...

Ako već ide na Xiaomi neka ide na 1s verziju koja je jača od prethodnog i bolja. Za prvi nema ni podataka dali ima gorilla glas ili nema a mtk 6589t ima neke svoje mušie sa gps, nekima je radio dobro a nekima i nije radio gps kako spada

Kako prepoznati da je 1s verzija?

S budalama se ne isplati svađati.Prvo te spuste na svoj nivo,a onda te dotuku s iskustvom ! ! !
17 godina

1s verzija ima snapdragon 400 a prethodni je imao mtk 6589t chipset

Specifikacije http://www.xiaomi.com/hongmi1s

Uskoro bi trebao u prodaju pa ako nije hitno ja bih sačekao taj model. Ili bilo koji koji ima 900/2100 3g frekvenciju i gorilla glas.

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.4.2014 14:59 (Patrick_cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

Uskoro bi trebao u prodaju pa ako nije hitno ja bih sačekao taj model. Ili bilo koji koji ima 900/2100 3g frekvenciju i gorilla glas.

Zanimljivo, dali če ovaj biti brži od sadašnjeg modela, i dali če cijena biti ista, ili veča, ne kužim se kinesku valutu.

Edit: sada vidim da piše da če cijena biti nekih 130 dolara, dok je prvi bio 115 dolara ako se ne varam, ako su njega prodavali za 200 dolara na početku ne vjerujem da če sada biti manje, za koji dan če se vidjeti.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.4.2014 15:10 (ivan262).
13 godina
Patrick_cro kaže...

Ako već ide na Xiaomi neka ide na 1s verziju koja je jača od prethodnog i bolja. Za prvi nema ni podataka dali ima gorilla glas ili nema a mtk 6589t ima neke svoje mušice sa gps, nekima je radio dobro a nekima i nije radio gps kako spada

Nemoj siriti dezinformacije, orginal Hongmi nema problema s GPS-om, iako je u njemu MTK, opcenito mobitel nema mane.. Za nezahtjevnog korisnika, kojem je potreban uređaj s dvije kartice ovo je best buy!

TEMA od Hongmija je tu, ukoliko imas bilo kakvu nedoumicu ili nejasnocu slobodno pitaj, a između ostaloga tamo imas apsolutno sve objasnjeno, i napisani dojmovi koristenja, te trajanje baterije sto je zapravo svakome od nas najbitnije..

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
15 godina

Ima li netko iskustva sa Fastcardtech.com i focalprice.com?

Izradujem web stranice i web shopove, privatna poruka za detalje
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Stvar je u tome što već cca 2 mjeseca koristim iNew V3 i nemam nikakvih većih primjedbi. 

Međutim, dobio sam ponudu da prodam mobitel i kupim nekog drugog kineza za slične pare.. Eventualno bi trebao nadoplatiti nekih 200kn.. Sad nemam pojma što da radim. Sa iNew V3 sam zadovoljan, a koliko vidim, taj Xiaomi Hongmi je bestbuy. Sad koliko se isplati ponovno prolaziti kroz naruđbu i nadoplaćivati nešto sitno za taj mobitel?

Ništa ne ostavljam nezavrš
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ivan262 kaže...

Vidim da tu hogmi nije više dostupan, dali če biti ili neče više?

Bili su problemi sa hogmijem neki ljudi koji su naručili iz kine dobili su neke kopije(ali neznam koliko je to bilo rašireno), a i ako se pokvari neda mi se slati u kinu nazad.

A što kažete na ovaj dali je on dobar, koliko sam ja vidio po recenzijama ljudi su zadovoljni?

Do nekih 1200 kn bi uzeo.

u tom mlaisu ti je isti hardware ka i u elephone p7 mini (sad mu je cijena 99$ na banggood) sta san ga sebi naručija...koliko san vidija na stranim forumima čak i romovi pašu....kad ga dobijen napisat ću kratak osvrt...

14 godina

Ako ima koji bankar da mi pojasni neke stvari. Naručim mobitel u vrijednosti od 233 Kanadska dolara, što je po današnjem tečaju (Erste banka 5.002600) i iznosi 1165 kune, kupim preko PayPal-a i tamo mi izbaci denied i cifru od 1223.61 kunu. To je 60 kuna više nego bi trebalo biti i zbog tog ne mogu kupit mob! Ovo me baš rasp!zdilo {#}

EDIT: morao am stavit na drugu opciju konverzacije i prošlo je {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.4.2014 20:33 (David87).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dv14 kaže...

Stvar je u tome što već cca 2 mjeseca koristim iNew V3 i nemam nikakvih većih primjedbi. 

Međutim, dobio sam ponudu da prodam mobitel i kupim nekog drugog kineza za slične pare.. Eventualno bi trebao nadoplatiti nekih 200kn.. Sad nemam pojma što da radim. Sa iNew V3 sam zadovoljan, a koliko vidim, taj Xiaomi Hongmi je bestbuy. Sad koliko se isplati ponovno prolaziti kroz naruđbu i nadoplaćivati nešto sitno za taj mobitel?

Pa ako si zadovoljan sa iNew V3 onda je možda bolje da ga (još) ne mijenjaš.

13 godina
Patrick_cro kaže...

Po specifikacijama ima gorillu. WCDMA 1s bi trebao uskoro u prodaju, ali u startu vjerojatno ne za manje od 200$.

Ja sam isto mislio pričekat 1s, ali mi se sad ukazala prilika dobit Hongmija izravno iz Kine za 799 yuana, a to se ne propušta :)

16 godina
neaktivan
dv14 kaže...

Ništa nećeš dobiti prelaskom na Hongmi, dapače, samo bi mogao izgubiti. Prvenstveno jer V3 ima fenomenalnu kameru, bolju čak i od mnogih prošlogodišnjih flagshipova. Pogotovo kad se narihta ručno (što mnogi drugi mobiteli ne mogu). Jedina slaba točka V3 je baterija i malo jeftinija plastika. Ali, za te novce, za tih 1000kn teško ćeš naći bolji mobitel s 5-inčnim ekranom.  

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
17 godina
majdo kaže...
Patrick_cro kaže...

Ako već ide na Xiaomi neka ide na 1s verziju koja je jača od prethodnog i bolja. Za prvi nema ni podataka dali ima gorilla glas ili nema a mtk 6589t ima neke svoje mušice sa gps, nekima je radio dobro a nekima i nije radio gps kako spada

Nemoj siriti dezinformacije, orginal Hongmi nema problema s GPS-om, iako je u njemu MTK, opcenito mobitel nema mane.. Za nezahtjevnog korisnika, kojem je potreban uređaj s dvije kartice ovo je best buy!

TEMA od Hongmija je tu, ukoliko imas bilo kakvu nedoumicu ili nejasnocu slobodno pitaj, a između ostaloga tamo imas apsolutno sve objasnjeno, i napisani dojmovi koristenja, te trajanje baterije sto je zapravo svakome od nas najbitnije..

Ne sirim ja dezinformacije nego Mtk 6589t čip ne radi kako spada, uvijek neka podešavanja i nekada niti ona ne uspiju da gps profunkcionira. Svatko svoga konja hvali, gps ne radi kod svakoga odmah a kod nekoga niti ne proradi kako spada, u voznji fula i to dosta. Ako več imaš mobitel i ako želiš dokazati da radi 100 odlično na svim verzijama onda lijepo stavi gps aplikaciju i lijepo istestiraj kako spada. Isto su govorili za druge mobitele sa mtk6589 i 6589t da gps radi odlično a kasnije se to pokazalo netočno kao i kod tog mobitela i to ne samo u jednom slučaju, čovjek naručio direktno preko official xiaomi shopa i onda nije original? Gdje si ti testirao gps i na kojoj kilometraži da malo potkrijepiš svoje tvrdnje ovako je to samo hvaljenje svoga konja. Isto tako sam ja mogao nahvaliti svoje mobitele koje sam imao ali rekao sam kako stvari stoje jer sam objektivan. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.4.2014 1:37 (Patrick_cro).
12 godina
odjavljen
Patrick_cro kaže...

Ne sirim ja dezinformacije nego Mtk 6589t čip ne radi kako spada, uvijek neka podešavanja i nekada niti ona ne uspiju da gps profunkcionira. Svatko svoga konja hvali, gps ne radi kod svakoga odmah a kod nekoga niti ne proradi kako spada, u voznji fula i to dosta. Ako več imaš mobitel i ako želiš dokazati da radi 100 odlično na svim verzijama onda lijepo stavi gps aplikaciju i lijepo istestiraj kako spada. Isto su govorili za druge mobitele sa mtk6589 i 6589t da gps radi odlično a kasnije se to pokazalo netočno kao i kod tog mobitela i to ne samo u jednom slučaju, čovjek naručio direktno preko official xiaomi shopa i onda nije original? Gdje si ti testirao gps i na kojoj kilometraži da malo potkrijepiš svoje tvrdnje ovako je to samo hvaljenje svoga konja. Isto tako sam ja mogao nahvaliti svoje mobitele koje sam imao ali rekao sam kako stvari stoje jer sam objektivan. 

Gps na hongmiu radi sasvim uredu kod mene. Na par mjesta mi je dao nešto dužu rutu, al to nije do uređaja već google-a. Gdje živim ne treba mi gps al ovo malo što sam probao radi kako spada tako da doista ne znam o čemu pričaš. 

Don't these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there's one you're bound to divide it .....Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.4.2014 2:51 (eywa33).
13 godina
Patrick_cro kaže...

Pricas samo da se prica nesto, i isto tako siris dezinformacije, i nisi uopce objektivan.. Prije si subjektivan prema MTK chipsetu jer se na veliko pisalo da on nevalja za gps kod nekih drugih ne toliko poznatih kineza, pa ides i ti pisati..

Hongmi je korišten na relaciji Zagreb - Laško (Slovenija) preciznost lokacije unutar par metara, u Sloveniji je koristen bez data prometa.. To je relacija od nekih 100 km..

Isto tako je koristen na relaciji Zagreb - Mostar bez data prometa od prvog metra kako je upaljen, u bobu je tocan bio na udaljenosti od cca 450 km s dvije međutočke, jedina mana sto karte nisu pokazale jedan kruzni tok, ali to nije do gps-a to je do stare karte.. Bez data prometa za lockanje satelita mu treba mrvicu duze, ali iza toga radi perfektno.. Za gps na mobitelu i više nego dovoljno kilometara da potkrijepim moje tvrdnje..

I isto tako osobno znam masu ljudi koji su kupili navedeni mobitel, i apsolutno nitko nije imao nikakav problem s GPS-om niti s bilo kojim drugim djelom mobitela sto se tice njegove kvalitete i funkcionalnosti.. Niti je bilo potrebe za podesavanjem niti ikoji drugi vragovi, lemljenja antena i ostala riješenja koja su se pojavljivala kod nekih drugih kineskih mobitela, samo update i pali i uzivaj u korištenju..

I ne, ovo nije hvaljenje svoga konja, ja od hvaljenja nemam nista.. Mobitel nece bolje raditi ako ga ja pohvalim.. Ovo je samo izlaganje čistih činjenica na osnovu korištenja navedenog uređaja/mobitela i na osnovu dojmova ostalih ljudi koje znam da imaju navedeni mobitel, a ne pricanje rekla kazala, ja cuo jedan kupio, ja cuo jedan reko.. 

I rest my case!

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
16 godina

Ja imam problema sa navigacijom na samsung tabletu, a vama radi dobro na kinezu.

0 1 hvala 0
13 godina
+1 vezano za GPS na Hongmiju. Radi kako spada otkad je kupljen, nisam morao raditi nikakve fixeve niti slicne radnje. Testirao sam ga koristeci Navigona aplikaciju, lock traje kojih 10-20s, a nakon toga navodi bez problema. Prema mojim iskustavima, GPS je puno bolji na mobitelima s 6589T chipsetom (3/3 testirana rade dobro) nego na 6589 chipsetu (1/2 testirana radi dobro)
Ne koristiš dropbox? Isprobaj ga i donesi sebi i meni 500MB bonusa. http://db.tt/6fi3NQ9
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

Danyel i Patrick cro možete dati ruku jedan drugome. Ti Danyel si prije kojih par mjeseci pljuco po kineskim mobitelima da si na kraju bio suspendiran na neko vrijeme, a sada je INew V3 najbolji mobitel jedino mu baterija malo smanjuje reijting. Taj mobitel je po tvom skromnom mišljenju u rangu sa flagshipom...

Patrick cro ...nemoj molim te pričati više o GPS-u, jer je to prožvakana tema i ako imaš itimalo razuma mogao si zaključiti čitajući raznorazne forume da ja najveći problem u samoj anteni. Pojedinci kao ti i dotična osoba samo zbunjujete potencijalne kupce tih istih mobitela....

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.4.2014 11:53 (bodija).
Moj PC  
6 1 hvala 0
11 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
15 godina

Ta stranica...shop mi baš ne uljeva povjerenje, a i mobitel koji je na linku je za kinesko tržište... Vidim da je WCDMA verzija 20$ više , a i još se plaća shiping...

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.4.2014 14:19 (bodija).
17 godina
majdo kaže...
Patrick_cro kaže...

Pricas samo da se prica nesto, i isto tako siris dezinformacije, i nisi uopce objektivan.. Prije si subjektivan prema MTK chipsetu jer se na veliko pisalo da on nevalja za gps kod nekih drugih ne toliko poznatih kineza, pa ides i ti pisati..

Hongmi je korišten na relaciji Zagreb - Laško (Slovenija) preciznost lokacije unutar par metara, u Sloveniji je koristen bez data prometa.. To je relacija od nekih 100 km..

Isto tako je koristen na relaciji Zagreb - Mostar bez data prometa od prvog metra kako je upaljen, u bobu je tocan bio na udaljenosti od cca 450 km s dvije međutočke, jedina mana sto karte nisu pokazale jedan kruzni tok, ali to nije do gps-a to je do stare karte.. Bez data prometa za lockanje satelita mu treba mrvicu duze, ali iza toga radi perfektno.. Za gps na mobitelu i više nego dovoljno kilometara da potkrijepim moje tvrdnje..

I isto tako osobno znam masu ljudi koji su kupili navedeni mobitel, i apsolutno nitko nije imao nikakav problem s GPS-om niti s bilo kojim drugim djelom mobitela sto se tice njegove kvalitete i funkcionalnosti.. Niti je bilo potrebe za podesavanjem niti ikoji drugi vragovi, lemljenja antena i ostala riješenja koja su se pojavljivala kod nekih drugih kineskih mobitela, samo update i pali i uzivaj u korištenju..

I ne, ovo nije hvaljenje svoga konja, ja od hvaljenja nemam nista.. Mobitel nece bolje raditi ako ga ja pohvalim.. Ovo je samo izlaganje čistih činjenica na osnovu korištenja navedenog uređaja/mobitela i na osnovu dojmova ostalih ljudi koje znam da imaju navedeni mobitel, a ne pricanje rekla kazala, ja cuo jedan kupio, ja cuo jedan reko.. 

I rest my case!

Ne kažem ja da mobitel ne valja ali da je savršen daleko od toga i ima bugova i to dosta  Link i ima rješenja tih bugova na tom forumu. A ti i dalje hvali da je sve savršeno na njemu.

11 godina
neaktivan

dan.jel mi netko istinski može pomoć??

moja žena zapela za ovaj mobitel.nije skup,ali ni ona ni ja ne razumijemo se bas u tehnologiju i te mobitele,

pa bih molio nekog tko se razumije i u kineske mob da kaže jel to smeće ili ne.hvala lijepa

http://www.ebay.com/itm/191109530140?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

Ne sirim ja dezinformacije nego Mtk 6589t čip ne radi kako spada, uvijek neka podešavanja i nekada niti ona ne uspiju da gps profunkcionira. 

Ne bih rekao da 6589T ne radi kako spada, na mom Neu GPS radi odlično "out of the box" već 6 mjeseci, locka satelite za 30 sekundi od paljenja GPS-a, preciznost je 3 metra...

14 godina
neaktivan
damirica_00 kaže...

moja žena zapela za ovaj mobitel.nije skup,ali ni ona ni ja ne razumijemo se bas u tehnologiju i te mobitele,

pa bih molio nekog tko se razumije i u kineske mob da kaže jel to smeće ili ne.hvala lijepa

http://www.ebay.com/itm/191109530140?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

Teško da će ti itko reći jel smeće ili ne budući da je "no-name" te neće biti nikakve podrške za njega te iskustava drugih, a i prevelika cijena za to što nudi u rangu 100$. Dakle, preskočiti, jer za te pare se nađe skoro duplo bolji uređaj...

Npr. za 100 kn više evo ovaj koji je spejs-šatl za ovog gore, a sigurno će biti i još preporuka... 

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.4.2014 15:39 (frulex).
11 godina
neaktivan
damirica_00 kaže...

Ako ćeš iskreno smeće je.   Za te novce 120$ je thl t5s, newman N2, Umi x1pro. Nek uzme neki od tih modela, Thl t5s bijeli sasvim pristojno izgleda. No name brand, stari procesor, mala rezolucija itd. da sad ne nabrajam sve ovog modela.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.4.2014 15:37 (seadriver).
11 godina
neaktivan

hvala.dajte još preporuka koje su kvalitetni ti kineski mob jer nemam baš novce za neki 

galaxy s4 mini.

gledala je još i red rice i newman n2 i Inew v3,

ali kaže da su joj preveliki malo.

ima kaj tak manjeg pametnog možda?

njoj je bitna fotografija i dizajn ,a ja bih joj ipak kupio mob koji vrijedi a ne neko

lijepo smeče

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ako joj je bitna fotografija, onda ne trebaš ni gledati ništa ispod cca 150$, ispod tog iznosa (ovisno i o modelu) kamere su upotrebljive, ali ne i jako dobre. Ova tri navedena (red rice i newman n2 i Inew v3) imaju dobre kamere

11 godina
neaktivan

a gle sad,kamera..ona je zadovoljna sa 8 mp,a mislim da joj je 13 več plafon

0 0 hvala 0
12 godina

efox-shop.com
site iz njemačke... koliko znam, nema 25% pdv-a onda...

jel ima netko iskustava?

ZOPO zp998 je za 250€ pa me zanima dal je netko bilosto vec tamo kupovao... HVALA!

Kovačić
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.4.2014 17:50 (acmilan2).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
damirica_00 kaže...

hvala.dajte još preporuka koje su kvalitetni ti kineski mob jer nemam baš novce za neki

galaxy s4 mini.

gledala je još i red rice i newman n2 i Inew v3,

ali kaže da su joj preveliki malo.

ima kaj tak manjeg pametnog možda?

njoj je bitna fotografija i dizajn ,a ja bih joj ipak kupio mob koji vrijedi a ne neko

lijepo smeče

Evo ti jedan ,malo je veći 5" ,ali uz kupon koji dobiješ od našeg agenta mobitel te dođe 99,99 Elephone P7 Mini.

-UMI X1 Pro , isto uz kupon dođe 105,99$. Ovaj ima 2100 i 900MHz na 3G te rezoluciju 1270x720 i manji je 4,7".

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice