K850i - crni ekran

poruka: 12
|
čitano: 12.804
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
K850i - crni ekran
Pozdrav!

Imam K850i koji je do jučer radio bez ikakvih problema.
Prije mjesec dana sam uzeo novi čitač SIM/memorijskih kartica,jer nije htio očitat ni SIM ni memorijsku karticu i mislio da sam riješio problem.
Naravno,mob nije odmah prihvatio novi čitač - pri stavljanju SIMa bi izbacio Konfiguracijska greška,a bez SIMa bi radio normalno.Stavio sam novi custom ali ga nije uhvatio,morao sam još jednom staviti da bi uhvatio kako treba.
Nakon toga sve je bilo u redu,bez ikakvih problema - do jučer.

Pričao sam na mob. i normalno završio poziv te odložio mob.
Nakon par minuta sam išao poslati SMS i mob. je zaštekao na porukama - poslao poruku krivoj osobi (umjesto S na 0110 on je S poslao prvom u imeniku),nakon toga se zaledio (blokirao).Izvadio sam i vratio bateriju.
Pri sljedećem paljenju - sve radi,ali display crni.
Mogu zvati,može se mene nazvati,može se slušati muzika itd. ali ekran je crn (ugašen) bez osvijetljenja.
Probao sam ga gasiti i paliti bezbroj puta i preko noći izvaditi bateriju i ujutro je vratiti ali ne pomaže.

Da li je to softverska greška ili je ekran otišao?
Mobitel nikad nije pao na pod ili ispao.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
K850i - crni ekran

Kod tog moba nikada ne znaš. SE je pogriješio jer ga je previše opteretio sa nepotrebno velikim firmware-om. Možda je i hardverska greška. Ja sam inče to rješavao tako da sam "resetirao" ekran-kratko sam mu spojio dva kondenzatora koja služe za napajanje ekrana. Mogu te uputiti što da napraviš ali ne odgovaram za možebitnu ptetu. Ako nisi siguran u to, radije ga nosi u servis.

Ukoliko vam je mobitel u kvaru, ili ga želite prodati, zovite ovaj broj- 091 172 6697 ili posjetite stranicu- http://mobiservis.webs.com/
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: K850i - crni ekran

A probao sam preko a2 uploadera novi softver stavit (fs,main i custom) i to nije pomoglo.

Ako ti nije problem da mi kažeš što trebam napraviti,nema veze za možebitnu štetu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.2.2011 16:58 (mstaglicic).
17 godina
odjavljen
mstaglicic kaže...

A probao sam preko a2 uploadera novi softver stavit (fs,main i custom) i to nije pomoglo.

Ako ti nije problem da mi kažeš što trebam napraviti,nema veze za možebitnu štetu.

Trebao bi rastaviti mob, ali ne skroz (treba skinuti kučište, a sve ostalo ostaje). Zatim odmakneš tipkovnicu iz njenog ležišta i vidjet češ metalni poklopac. Njega pažljivo skini, zatim češ u gornjem lijevom kutu ispod poklopca naći dva SMD kondenzatora(smeđi su) te im ne mjestu gdje su zalemljeni stavi nakratko onaj lim (baterija mora biti u mobu, a mob može biti i upaljen).

Još jednom te upozoravam da sve radiš na vlastitu odgovornost, te ako to nikad nisi prije radio, nemoj, radije daj nekome tko zna i ima iskustva.

Vodič  za rastavljanje: http://www.formymobile.co.uk/Dismantle/k850idisassembly.htm

Ukoliko vam je mobitel u kvaru, ili ga želite prodati, zovite ovaj broj- 091 172 6697 ili posjetite stranicu- http://mobiservis.webs.com/
15 godina
neaktivan
Hvala :)

To je pomoglo.

Može Close.
17 godina
odjavljen
mstaglicic kaže...
Hvala :)

To je pomoglo.

Može Close.

Drago mi je da ti je uspjelo. {#}

15 godina
neaktivan
K850i - crni ekran

imam  problem mobitel pri pokretanju samo zavibrira i upali se svjeto na tipkovnici i ring oko kamere i ugasi se ,tako stalno svaki 4,5 sec...mozeli mi ko pomoc Unaprijed HVALA..

papic

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
intoxic kaže...

imam  problem mobitel pri pokretanju samo zavibrira i upali se svjeto na tipkovnici i ring oko kamere i ugasi se ,tako stalno svaki 4,5 sec...mozeli mi ko pomoc Unaprijed HVALA..

Da li je bio u vodi? Ako je onda servis, a ako nije treba ga flashat. Također servis.

14 godina
neaktivan
vexx5555 kaže...
mstaglicic kaže...

Trebao bi rastaviti mob, ali ne skroz (treba skinuti kučište, a sve ostalo ostaje). Zatim odmakneš tipkovnicu iz njenog ležišta i vidjet češ metalni poklopac. Njega pažljivo skini, zatim češ u gornjem lijevom kutu ispod poklopca naći dva SMD kondenzatora(smeđi su) te im ne mjestu gdje su zalemljeni stavi nakratko onaj lim (baterija mora biti u mobu, a mob može biti i upaljen).

Još jednom te upozoravam da sve radiš na vlastitu odgovornost, te ako to nikad nisi prije radio, nemoj, radije daj nekome tko zna i ima iskustva.

Vodič  za rastavljanje: http://www.formymobile.co.uk/Dismantle/k850idisassembly.htm

Isti slučaj s mobitelom, kad ga upalim ekran je crn. Mobitel bi rastavio i napravio isto kao i korisnik mstaglicic. E sad kvaka je u tome što ne znam kako izgleda taj SMD kondezator na mobitelu i gdje se točno nalazi? Model je W880i...

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.1.2012 5:18 (juventino).
14 godina
neaktivan
google and youtube are your friends
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
14 godina
neaktivan
google and youtube are not my friends...:)

Nisam pronašao nigdje na internetu traženu informaciju, pa može li itko zalijepiti sliku tog kondenzatora ili napisati kako zalemiti SMD na mobitelu.
14 godina
odjavljen
juventino kaže...
google and youtube are not my friends...:)

Nisam pronašao nigdje na internetu traženu informaciju, pa može li itko zalijepiti sliku tog kondenzatora ili napisati kako zalemiti SMD na mobitelu.

1. Ovo je moja metoda koja radi samo sa k850i

2. Ne znaš ni kako izgleda smd komponenta,a lemio bi ih(ni to ne znaš)?

Recept za katastrofu. <totalno češ si uništiti telefon.

Prepusti stvar stručnjacima i odnesi u servis.

SK crew
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice