Evo moj kratki review oko baterije i njenog korištenja.
Prije svega, sebe smatram heavy userom telefona u punom smislu. Na telefonu imam 4 mail accounta i sve social appove potrebne.
Ono što niti jedan stats ne prikazuje to su količine poziva, ne samo vremenski nego i količinski koliko njih ima (ja ih imam dnevno preko 50 u prosjeku radi naravi posla).
Kako u uredu nisam, nego sam stalno u autu ili na terenu, koristim PowerSaver ali samo sa CPU lower speed, sve ostalo držim uključeno, a pogotovo brightness radi rada na otvorenom. Isto tako, GSM/WCDMA/LTE Auto isto koristim stalno, jer sam rijetko pri WiFi-u. Jedino što ne držim je AutoSync jer to sam ustanovio da ENORMNO troši bateriju, tako smatram da stvarno nema potrebe ga držati uključenog. Mailove sam provjerim kada me zanimaju, isto tako i FB/TW i ostalo ...
AutoBrightness je ON, što se vidi iz SSove, gdje je večinom Medium ili Bright. U 90% slučajeva baterija mi bez problema izdrži cijeli dan, tako je stavljam punit noću.
GPS i WiFi su mi uvijek skoro upaljeni, jedino kada znam da neću biti u blizini WiFi-a (na putu u autu), onda ga gasim. GPS je uvijek ON radi GPS lokacija gdje slikajem (potrebe posla).
Niže sam stavio po nekoliko SSova iz dva različita režima rada.
1) TALK - dosta na telefonu tog dana, skoro 3h, a uz to isto toliko i SCREEN ON na odgovaranju na mailove, Tapatalk, Whatsapp i ostale IMove.
2) GPS - nekoliko sati vožnje, upaljen GPS i MireoGPS navigacija cijelim putem, te spojen na BT radio u autu tijekom vožnje.
Ono što je zajedničko i jednom i drugom je loš mobile network signal koji također jako utječe na bateriju. Na žalost, kako sam stalno u autu, signal je katastrofa večinom u RH i to do razine da ga se gubi na određenim dionicama. Bilo bi najbolje gasiti mobile data, ali to meni ne dolazi u obzir.
Isto tako, ja jako puno puta u kratkom vremenu palim mob, što radi poziva, što radi odgovaranja na poruke razne, što se vidi iz Awake/Screen on slika.
Sve je STOCK ROM, ne rootan uredjaj, zadnja službena verzija OTA Upgradea.
U istom režimu rada, HOX mi nije mogao izdržat dulje od 5h-6h, ovaj uredno 16h+. Nemam zamjerki. Po meni je baterija zaslužila 10/10 ocjenu.
OST nije važan ukoliko se ništa ne radi na njemu. Pa lako svaki H1 može 10h+ OST ako se ništa ne dira po telefonu i ostavi upaljen ekran :)
U Stanby modu, noću, ako nije na punjaču gubi oko 0.5%/h, što je zanemarivo i IZVRSTNO!
Nekoliko savjeta:
- GPS ne troši ništa ako je upaljen, a aplikacije ga ne trebaju
- WiFi ima odličan prijem i samim tim nije veliki potrošač baterije, pa nije problem ako je ON cijelo vrijeme
- AutoSync je najveći problem (meni, 1600 kontakata u telefonu, FB, Skype, TW, LN, 4 Maila, Gmail, ...)
- AutoSync upalim manualno kada je na punjaču, čisto da posyncam sve.
- BlinkFeed je super, ali ga treba manualno refreshati, ne da on to radi automatski
- Gasiti Appove pod recent apps
- PowerSaver ON stalno, pogotovo CPU. Ostalo kako tko želi i ima potrebu.
Eto, to je to od mene.
Svakako preporuka za telefon bilo kome. Duži review oko samog telefona i SW-a napišem uskoro.