Dvojba oko kupnje novog mobitela

poruka: 10
|
čitano: 1.788
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Za par dana planiram  kupiti novi mob u Tele 2 na pretplatu. I sada nasao sam 3 moba koja mi se svidaju, pa bi vas molio za neki savjet  ili preporuku koji bi mi se najvise isplatio.

Nokia X3--------------po meni najljepsi izgled, dobar za slusanje glazbe, ali bez WLAN-a

Sony Ericsson W705->ima odlicnu kameru, WLAN itd. al opt kao da mu nesto fali..

Lg GT540 Optimus---touch, veliki ekran....i sada velika dvojba; Android, iskreno da vam kazem da nemam blage sta je to, ali pretpostavljam da je to program?!

Da li mu je osjetljivost ekrana losa kao i kod npr. Cookia, cuo sam da je brz, no sto dobivam sa tim Androidom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Imamo Hrvatsku...u Banani...
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.8.2010 22:22 (Kaiserex).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nakon  svega procitanog i recenzije sve mi se vise svida, al sam opet  nekako konzervativan -.-'. Da li je upravljanje tim uredajom komplicirano s obzirom na mnostvo aplikacija i mogucnosti Androida, jer sam noob i navikao sam se na tipicne sony ericssone. I da kada stize novi update 2.1 ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Upravljanje Android pogonjenim mobilnim uređajima uopće nije teško niti komplicirano. Naravno ovdje se radi o "pravom malom" OSu pa je manipuliranje sa objektima i izvršavanje nekih zadaća potpuno drugačije nego na klasičnim stupac/redovi sučeljima na kakve smo navikli kod platformi na klasičnim mobilnim uređajima. Rukovanje aparatom vrši se "na ekranu" te senzorskim ili fizičkim tipkama za brzo pristupanje opcijama i mogućnostima uređaja. Uređaji koji su opremljeni Android OSom donose izdašniju hardversku platformu koja i mora biti snažnija kako bi isti i pogonila. Uz predinstalirane googleove aplikacije, te aplikacije koje odabere sam proizvođač, na raspolaganju su tisuće drugih kvalitetnh i manje kvalitetnih aplikacija preko "market" online servisa. Znaci nadogradnjom aplikacija nadograđuju se mogućnosti uređaja. Kad se jednom proba platforma koja počiva na "malom OSu" tada se više jednostavno nema smisla vraćati na staro. Ono što ti ja preporučam da odeš u TELE 2 centar i isprobaš mob na licu mjesta, pa ćeš vidjeti o ćemu pričam. Ipak ovo jest više ili manje "smartphone" te kao takav donosi niz pogodnosti i mogućnosti koje su na standardnoj platformi nemoguće ili su izrazito nespretne za koristiti.  

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da li se većina tih aplikacija sa Marketa plaća?

I da..da li se naplaćuje internetski promet dok ja to downloadam?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Većina aplikacija preko 55% je besplatna!

Download se plaća podatkovnom tarifom operatera ukoliko se kao mreža pristupa koristi 3G ( HSDPA, UMTS i sl. ). No ukoliko se uređaj poveze na Wi-Fi router/hot spot tada se ne naplacuje promet mobilnom operateru, u tom smislu je "besplatno".

Uz market postoje i niz web stranica koje dozvoljavaju skidanje .apk datoteka ( izvršnih/instalacijskih Android datoteka ) koje se spremaju na SD/memoriju telefona i odande instaliraju na uređaj.

Jedna od njih:

https://slideme.org/

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Mislim da cu vjerovatno kupiti Optimus Lg gt540...

Puno si mi pomogao, hvalaCool

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dobar izbor :)
ja isto imam gt540 i moram reci da je super mob (osobito za pocetnika).
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Moj savijet ti je da pod svaku cijenu uzmes mobitel sa androidom.

windows mobile jednostavno ne radi najbolje na slabijim procesorimatj; potreban je bar procesor od 1ghz (npr snapdragon)

i po mogucnosti izaberi mob koji ima wi-fi mogucnost konekcije.

Fila2mad
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Dvojba oko kupnje novog mobitela
lajK kaže...

Mislim da cu vjerovatno kupiti Optimus Lg gt540...

Puno si mi pomogao, hvalaCool

dobar izbor muchacho ;)

nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice