Dilema između iPhonea 5 i Samsung Galaxy S III

poruka: 17
|
čitano: 3.430
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Poštovani mobilni znalci, kao što sam naslov kaže, u dilemi sam između nabavke Apple iPhonea 5 ili Samsung Galaxy S III smartphonea.

S obzirom da radim kao fotoreporter i skoro stalno sam na terenu, poželjno je da mobitel ima što stabilniju vezu na mrežu, da je relativno brz, da ima kvalitetan ekran, veličina može svaka od 4 inča nadalje i da ima neku pristojnu memoriju za pohranu podataka

HVALA

16 Apple iPhone 5
55 Samsung Galaxy S III
1 Neki drugi (navesti koji)
7 Samsung Galaxy Note II
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.12.2012 0:09 (kale_fotograf).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Po tvom opisu definitivno galaxy s3

prodajem/mjenjam galaxy note vrlo povoljno!!!
Moj PC  
3 5 hvala 0
15 godina
neaktivan

a kako oba uređaja stoje sa USB tetheringom jer ponekad na terenu di nema wirelessa imam naviku spojiti mob sa laptopom pa slati materijale i zanima me nevezano sad za moj gornji opis koje su prednosti iPhonea 5 ispred Samsunga Galaxy S III i obrnuto

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Pa ustvari s iphoneom 5 nema nikakve vrste usb tetheringa i to je skroz zatvoreni os... bez itunesa na terenu nemres gotovo nista prebaciti s kompa na mob i obrnuto... jailbreak donekle sredi nekolicinu stvari al ga na ip5 nema

Takoder iphone nema removable bateriju niti prosirivu memoriju a modeli od 32 i 64gb su dosta skuplji od 16gb modela. 

S3 je jeftiniji dosta od tog 16 gb modela i ima prosirivu memoriju,uzmes micro sd od 16/32gb i to je to

O hardwareu necu,oba mobitela rade bezprijekorno brzo bez zastajanja ikakvog tako da nemas brige s tim. Uvijek preferiram veci ekran i vise funkcija tako da osobno iphone bez jailbreaka nebih ni pogledo,a da ima jailbreak,ne opravdava cjenu od 4000+kn dok samsunga mozes za 2800 nac ko novog a nudi dosta vise. Uglavnom evo ti jedna detaljnija usporedba ip5 sa s3 pa si odredi prioritete

www.gsmarena.com/iphone_5_vs_galaxy_s_iii-review-837.php

Moj PC  
7 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

a jesi li kada isprobao Galaxy Note II, kakav je on naspram Galaxy S III, dimenzijama znam da je veći, ali hardwareom, kakav je ekran i kvaliteta kamere

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.12.2012 20:51 (kale_fotograf).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Re: Dilema između iPhonea 5 i Samsung Galaxy S III
maks0806 kaže...

Pa ustvari s iphoneom 5 nema nikakve vrste usb tetheringa i to je skroz zatvoreni os... bez itunesa na terenu nemres gotovo nista prebaciti s kompa na mob i obrnuto... jailbreak donekle sredi nekolicinu stvari al ga na ip5 nema

Takoder iphone nema removable bateriju niti prosirivu memoriju a modeli od 32 i 64gb su dosta skuplji od 16gb modela. 

S3 je jeftiniji dosta od tog 16 gb modela i ima prosirivu memoriju,uzmes micro sd od 16/32gb i to je to

O hardwareu necu,oba mobitela rade bezprijekorno brzo bez zastajanja ikakvog tako da nemas brige s tim. Uvijek preferiram veci ekran i vise funkcija tako da osobno iphone bez jailbreaka nebih ni pogledo,a da ima jailbreak,ne opravdava cjenu od 4000+kn dok samsunga mozes za 2800 nac ko novog a nudi dosta vise. Uglavnom evo ti jedna detaljnija usporedba ip5 sa s3 pa si odredi prioritete

www.gsmarena.com/iphone_5_vs_galaxy_s_iii-review-837.php

Ima USB tethering još od kad je izašao 3GS

Slike mozes bez problema i bez iTunesa prebacivati

Za cijenu se slažem, iP5 je još debelo napuhana cijena

Ekrani su neusporedivi, na iPhoneu 5 je ekran savršen, na SGSu je jako daleko od toga, samo je dosta veći, zavisi što ti više znači, a ako planiraš i slikati mobitelom(iako u to sumnjam) iPhone 5 ima dosta bolju kameru.

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
13 godina

Kakva gomila gluposti kolega...

Ekran od iphonea 5 je daleko od savrsenog... jako dobar ali tamniji od 4s makar kontrasniji i boje su saturiranije.

Dok je na s3 hd rezolucije,velik i udoban za koristenje a ne kobasicasti ip5. Te super amoled daje puno bolje i jace boje sto se odmah kuzi

Kamera sa ljubicastom tintom kad ti sunce svjetli izvan slike?? Pihh... a kad toga nema nije puno bolja. Neprimjetno gotovo. Ja nisam primjetio tako strucnjaci kazu... 

Note 2 sad imam i odlican je. Bolji od s3 svakako a s ip5 nema smisla usporedivat haha ako oces veci ekrak i homilu funkcija note 2 je jedini izbor. Presao sam s s3 na note 2 i prezadovoljan

Moj PC  
9 3 hvala 1
15 godina
neaktivan

a maks, ako si kupio Note II u T-Mobileu u Hrvatskoj, možeš li mi reći koje sve mreže podržava, kakav mu je CPU, koliko RAM-a ima, unutarnja memorija za pohranu kolika mu je i tako par detalja jer sam se odlučio za nabavku samsunga Galaxy Note II

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Imam note ll , skeptican sam bio prema velicini, dolazim sa SE Xperia Ray, koji je zaista mali mobitel.. Iskreno neznam kako sam prije mogao koristiti mobitel, jer sada kada uzmem iphone 4 u ruke to je tako malo da izgleda kao igracka .. Rama 2 gigabajta, vise od kompa s kojeg pisem, 1,6 procesor, potpuno fluidno bez trunke laga.. Stajlus dodatni plus, iako ga ne koristim previse.. ma bez dvojbe mi je sljedeci mobitel note lll kada izadje

15 godina
neaktivan

definitivno je odluka pala na Note II, zanima me samo da li ima koju opciju spajanja na TV sa HDMI jer sam negdje čitao da i to ima

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
kale_fotograf kaže...

definitivno je odluka pala na Note II, zanima me samo da li ima koju opciju spajanja na TV sa HDMI jer sam negdje čitao da i to ima

Ima spajanje pomoću HDMI, samo moraš dokupiti kabel {#} !!!!

LINK; http://www.samsungdirect.com/uk/products/accessories/mobile-devices/adapters

ATJ Lučko
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.12.2012 15:53 (ATJLučko).
13 godina

Nabavio sam ga preko njuskala iz tele 2 izvorno

Ima 16gb quadcore cpu 2gb rama ma powerhose samo tako

Jos imas prosirivu memoriju itd :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

a ovo 4G/LTE ima li i to s obzirom da nisam u toku da li ima kod nas 4G i LTE

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

to ti je tek sad doslo kod nas i ne,international note 2 ne podržava lte. meni osobno nije problem. hsdpa+ je vrlo brz i ne patim od momentalnih otvaranja stranica

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

a garant će ga sa nekim updateom uvalit i u internacionalni note II {#}

a to pitam čisto radi downloada/uploada za 4G, ako se ne varam, vidio sam da internacionalna verzija ima 4G, a nema samo LTE (ili sam krivo vidio?)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Gle nemogu to ubacit updateom jer je to chip na maticnoj. Recimo international s3 nema lte jer exynos quad ne podrzava lte chipove. Dok s3 americki ima dualcore snapdragon s4 koji je slabiji ali podrzava lte chipove

Lte=4g

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.12.2012 13:05 (maks0806).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

a i čitam baš u jednom članku da skoro pola ispitanika uopće nema nikakve potrebe za 4G shitom jer im je i 3G i više nego dovoljan

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice