Jel zna tko kako isključiti t9 u sms poruci na cubotu?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Settings-Langugage and input - postavi tipkovnicu na Croatian, Show corrected suggestions- Always Hide, Next words suggestion- isključeno.
Pozdrav svima,
da li je netko stavio koji custom rom na hrvatskom na cubota?
Radi ok, rootao sam ga no koristila bi ga osoba koja slabo zna engleski...
Može neki hint kako na početku vidim da ljudi su pričali o custom romovima
Može li koji link & procedura?
Thnx;)
Ništa od hrvatskog za sada. Treba nam rom od nekog drugog kineza koji ima hrvatski u sebi ali nitko ne uploada to...
Eventualno ako se netko želi igrati, može staviti CWM, upute su tu http://anton008.com/instalacija-prilagodenog-rom-a-na-cubot-gt99/

Kako TS7 nema custom romova, netko je probao romove od GT99 staviti na TS7 i nije radilo. Mislim da onda neće ni u obrnutom smjeru.

Ništa od hrvatskog za sada. Treba nam rom od nekog drugog kineza koji ima hrvatski u sebi ali nitko ne uploada to...
Eventualno ako se netko želi igrati, može staviti CWM, upute su tu http://anton008.com/instalacija-prilagodenog-rom-a-na-cubot-gt99/
Hvala,
gledam na http://www.aliexpress.com/item/free-shipping-by-hk-post-4-5-XYZ-X1-Android-4-2-IPS-1280-720-Touch/1218989652.html
da xyz x1 imaj hrvatski u sebi a vjerojatno se radi o istom mobu (jedino je 8Mpx kamera što je izgleda kao i kod Cubota no interpolirano)
Znači trebalo bi naći njegov rom negdje na webu...
Može biti, traži novu. Operator je na zahtjev korisnika dužan besplatno zamijeniti karticu.
Koji GPS Fix si koristio i je li ti mobitel rootan?
Ako ti je rootan, koristi ovaj http://www.gizchina.com/2013/07/23/how-to-fix-poor-gps-on-mediatek-phones/
Meni je taj najbolji...
Dobro , ali ja sam gledao nešto slično za GPS fix za mtk procesor i Gps čip ali pokazane za Thl modele i evo link ali samo informativno, a ako se netko i upusti u pokušaju popravka Gps-a radi to na svoju odgovornost.
http://www.thlmobilestore.com/news/tag/GPS/ ovdje se govori kako se postavlja Gps-uključuje i podešava, ali ima i tutorijal za brže zakljućavanje i pronalaženje satelita pri samom dnu stranice je Gps fix kako pokušati napraviti, a poslije toga slikovno pokazano kako i setup gps napraviti za kineske mobilne uređaje.
Jedan od romova za XYZ X1 (rade na GT99) u build.propu stoji Lenovo S920, a taj mobitel u sebi ima hrvatski. Kada bi našli cwm .zip datoteku od tog lenova, možda bi radila i na cubotu...
Prvo punjenje za ovaj mobitel ide standardno ko i za sve druge kad se neš kupuje ili ga se dobije s potpuno praznom/punom baterijom?
Može biti, traži novu. Operator je na zahtjev korisnika dužan besplatno zamijeniti karticu.
Koji GPS Fix si koristio i je li ti mobitel rootan?
Ako ti je rootan, koristi ovaj http://www.gizchina.com/2013/07/23/how-to-fix-poor-gps-on-mediatek-phones/
Meni je taj najbolji...
Probao sam taj fix, ništa ne pomože. Pokušao sam i editirat gps.conf al ga ne mogu naći, nije u navedenom folderu i preko search opcija ga nemogu naći.
Ima još koji način da pokušan?
Prvo punjenje za ovaj mobitel ide standardno ko i za sve druge kad se neš kupuje ili ga se dobije s potpuno praznom/punom baterijom?
baterija dode napola puna, ili na polaprazna kako god zelis.
ViPER4Android radi bez problema - za razliku od mog LG Optimusa P990 na kojem ga nikako nisam uspio upogonti da radi kako treba.
Preporučam i instalaciju Xposed framework modula GravityBox - brdo tweak-ova.
ima li itko da je stavljao ovaj update za GT99, ako on vec ne dolazi s istim predinstaliranim?
Meni na onom koji je došao sve radi, evo noviji http://blog.geekbuying.com/index.php/2013/08/03/latest-firmware-0802-for-cubot-gt99-mtk6589-quad-core-smart-phone/#.UjRsmtKHeo0
Evo da napisem problem koji mi se poceo pojavljivati na ekranu. Dobivam fleke po ekranu. Kada ga malo pritisnem preljevaju se. Nije nista bilo namoceno i na vlazi. Jednostavno su se pojavili. Kada tako nastavim pritiskati samo nestanu ali nakon mirovanja opet se pojave.
Pozdrav decki
Slucajno naletio na ovu temu i mob mi je odlican procitao sam dosta vasih komentara,mislim sam prodati galaxy ace gt5830 koji trenutno imam oko 2godine,i jos dodati novca i naruciti cubot preko one stranice banggood.Iz BiH sam da li cu imati problema? moze mi dati neke savjete kako sto prvi put mi je i da ustvari hoce li mi se to u opsta isplatiti?
pozdrav i hvala volim bi da mi pomognete da se osjeziv malo sto se tice mobitela,nema se para pa se gleda sto jeftinije :)
Evo da napisem problem koji mi se poceo pojavljivati na ekranu. Dobivam fleke po ekranu. Kada ga malo pritisnem preljevaju se. Nije nista bilo namoceno i na vlazi. Jednostavno su se pojavili. Kada tako nastavim pritiskati samo nestanu ali nakon mirovanja opet se pojave.
Nakon koliko vremena ti se to počelo dešavati?
Fleke na LCD ekranu tipično su posljedica fizičkog pritiska. Drugim riječima, tvornička greška. Vjerojatno staklo radi prejaki pritisak na ekran pa kad stisneš, fizički putem stakla stiščeš i matricu. Ili je staklo pretanko ili nedovoljno čvrsto. Ili oboje. Uglavnom, ne možeš tu ništa napraviti, možeš ga jedino slati na popravak, da zamijene ekran (ili odlijepe pa pažljivije zalijepe staklo - možda bi već i to pomoglo). Ili da se sam upustiš u pokušaj popravka.
Samo je to čudno ako ti mobitel nije došao takav... Si siguran da ga nisi stavio u džep pa ga stisnuo ili da ti je pao, sjeo na njega...

Ako je stvar fizičkog pritiska, odvajanje LCD matrice od stakla/touch senzora i ponovno stavljanje bi možda moglo riješiti problem. Samo ono... Uzet će ti 120 ili koliko već kuna, a uspjeh nije zagarantiran. Probaj pitati na nekom servisu, možda ti neće ništa računati ako ne uspiju složiti. Pitanje je zapravo koliko će se htjeti zamarati s tvojim mobitelom, jer je to rijetki uređaj kod nas.
Slucajno naletio na ovu temu i mob mi je odlican procitao sam dosta vasih komentara,mislim sam prodati galaxy ace gt5830 koji trenutno imam oko 2godine,i jos dodati novca i naruciti cubot preko one stranice banggood.Iz BiH sam da li cu imati problema? moze mi dati neke savjete kako sto prvi put mi je i da ustvari hoce li mi se to u opsta isplatiti?
pozdrav i hvala volim bi da mi pomognete da se osjeziv malo sto se tice mobitela,nema se para pa se gleda sto jeftinije :)
Pozdrav i tebi kolega iz BiH.
Ovako... Prije svega, ako ćeš naručivati telefon na adresu u BiH morat ćeš se odmah pomiriti s činjenicom da postoji mogućnost ćeš platiti carinu i PDV na robu koju uvoziš.
Ukoliko robu prihvate kao da je uvezena iz EU, onda ćeš platiti samo iznos PDV-a od 17% ukupne vrijednosti telefona. U protivnom, iznos koji ćeš dodatno platiti bit će veći za iznos carine.
Carina na uređaje za mobilnu telefoniju je 10% od ukupne vrijednosti + 17% PDV-a na ukupnu vrijednost telefona s uključenim iznosom carine.
Ako imaš mogućnost, telefon možeš naručiti na adresu u Republici Hrvatskoj. U HR plaćaš isključivo PDV od 25% ukupnog iznosa pošiljke.
Sam procijeni koja ti je mogućnost povoljnija.
To mi je onda vise 50KM (otprilike) nemam nikog u HR pa mi otpada ta mogucnost.Posto sam citao da ovaj banggood iz Kine salje u Svedsku,mogao bi jedino da ga narucim na Svedsku adresu posto tamo imam rodbinu pa da mi oni posalju busom ili eventualno preko nekoga ali treba to cekati ...ne znam ni sam a toliko mi se svidja mob..
Isključi 3G: Settings-More-Mobile network-3g service- OFF
Super! Sad mi je opet bez greške :D Pričao sam 7min na istom mjestu i nije bilo gubljenja signala.. A pošto podatkvoni promet ionako nikada ne koristim, neće mi trebat 3G...
Može kupon za bangggood?
Hvala
i ja bi molila za jedan kupon s popustom...
thx!