Zdravo, preuzeo sam ažuriranje softvera na androidu pa me zanima gdje je to spremljeno?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ažuriranje kakvog/kojeg softvera, na koji način? Preko Google Playa?
Imam HTC Desire 820 i stalno mi javlja dostupnu novu verziju softvera android 6.0 marshmallow.
No kada preuzmem ažuriranje i pokrenem instalaciju na jednom dijelu prekine i javlja mi neku grešku kao na slici.
Onda ga ugasim pa upalim pa ponovno treba preuzimati to isto ažuriranje no uvijek javi tu grešku kod instalacije.
Mislio sam možda pokrenut instalaciju preko recoverya no ne mogu pronaći mjesto gdje on spremi tu datoteku odnosno ažuriranje kada ga preuzmem.
Sada sam na androidu 5.0.2, HTC Sense 6.0 pa bih htio staviti neku noviju verziju ako je moguće za taj mob ili neki custom rom no nigdje ništa ne mogu pronaći a kod ovog ažuriranja javlja grešku.
Jedan lik je za Lenovov mobitel našao u mapi: /data/data/com.lenovo.ota/app_otapackages/
Tako da je moguće da je i kod tebe u sličnoj mapi, naravno samo što bi umjesto lenovo pisalo htc.
Kod OnePlusa je u drugoj mapi:
Uglavnom, morat ćeš se malo potruditi i sam pronaći.
A lik je na ovom forumu stavio link baš na taj OS koji tebi dolazi s nadogradnjom, samo je pitanje bi li to mogao skinuti (jer je uploadano na nekoj yadi.sk stranici).
Da možda tvoj mobitel ne muči nešto drugo? Možda da ga vratiš na tvorničke postavke, dakle da bude skroz čist, pa da onda probaš ponovno napraviti OTA update?
Neznam što ga muči no vraćao sam ga već min. 5 puta na tvorničke postavke i pokušao ispočetka no ništa.
Može li se na neki drugi način instalirati noviji softver da ne idem preko postavka jer tad javlja grešku?
Tražio sam na internetu no nisam pronašao niti jedan custom rom za taj mob.
Kontaktirao sam HTC Hrvatska u vezi s problemom kod ažuriranja i dobio sam ovaj odgovor:
Naime, pre svega savetujem da idete u : Meni >Postavke> Aplikacije > tapnite na 3 tackice u gornjem desnom uglu> odaberite “prikazi sistem” i na listi pronadjite najpre "Aplikaciju za azuriranje" ili “Updater” i udjite u nju. Ocistite podatke i pred-memoriju. Isto cete uciniti sa aplikacijom "Za preuzimanje azuriranja" , ukoliko je sistem prepoznaje.
Pokusajte, pre toga, I druge internet konekcije, a azuriranje pokusajte kroz Postavke>o uredjaju> softverska azuriranja> proveri odmah. Takodje, proverite memoriju telefona I bateriju.
Treba da imate 2 GB najmanje slobodne memorije I preko 50% baterije.
Siguran nacin rada omogucuje rad uredjaja bez skinutih aplikacija i omogucuje rad samo sa preinstaliranim HTC aplikacijama. Bezbedan rezim se aktivira da bi utvrdili da li neka aplikacija utice na funkcionalnost Vaseg uredjaja ,jer je to moguc uzrok poteskoce. Ako Vas uredjaj radi normalno u bezbednom rezimu, to znaci da cete nakon povratka u normalan rezim, obrisati aplikacije, po principu obrisite prvo poslednju instaliranu aplikaciju. Da udjete u siguran nacin rada, pritisnite Power dugme, dok se otvori prozorcic sa opcijama za gasenje telefona, avionski rezim i restart. Pritisnite prstom opciju za gasenje telefona, dok Vas telefon ne pita da li zelite da ga restartujete u sigurnom nacinu rada. Potvrdite i sistem ce krenuti da se podize u bezbednom rezimu. Siguran nacin rada (Safe Mode) tekst ce se pojaviti u donjem levom uglu ekrana nakon paljenja telefona. Kao sto sam Vam vec napomenula, ukoliko i u Sigurnom nacinu rada poteskoca postoji, vraticete se u Normalan rezim rada i pripremiti Vas telefon za tvornicko resetiranje. Povratak u normalan rezim rada se vrsi jednostavnim restartom uredjaja. Naime, sacuvajte sve podatke iz telefona, pre svega kontakte, slike i sve ostale fajlove koje imate da biste izbegli gubitak istih.
NAPOMENA: Nemojte raditi tvornicki reset, pre nego spremite podatke.
Nakon toga idite u : Meni (Menu) > Postavke (Settings) > Sigurnosna kopija i ponistavanje (Backup and reset) > Ponisti postavke telefona (Reset phone).
Nakon tvornickog reseta, samo unesite Gmail, bez instalacije aplikacija I vracanja podataka, te pokusajte azuriranje.
No niti to nije pomoglo
Zašto HTC-ova podružnica u Hrvatskoj odgovara na srpskome jeziku?
Ne znam i ja sam se začudio
Ako nije u pitanju softverski problem, onda je hardverski, možda flash memorija ne radi kako treba.
Resetiraj mob na tvorničke postavke, izvadi SD (ukloni ju privremeno dok traje update) karticu ako ju imaš, napuni mob na 100% i trebao bi se marshmallow instalirati.
Probat ću iako sam 90% siguran da neće radit