Alcatel X Pop

poruka: 50
|
čitano: 21.623
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Alcatel X Pop

Na drugoj stranici tog srpskog vodiča za root netko se žalio da je brickao mobitel, nitko nije pomogao kada ljudi nemaju taj mob

Ne postoji CWM za taj mob jer je riječ o Alcatel X popu, niti jedan rom nije napravljen za X verziju, a na xda forumu postoji način kako instalirati CWM ali za duo sim verziju uređaja i neki su potvrdili da ne radi na onim s jednim simom.

Rom za ovu verziju uređaja ne postoji, mobitel nije popularan i teško da će dobiti romove.

-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
13 godina
neaktivan
Alcatel X Pop

Pozdrav ljudi..

Ja sam kupio taj mobitel u Tele2 prije mjesec dana i prezadovoljan sam mobitelom {#}{#}

Mene zanima da li netko zna gdje bi se mogla nabaviti ovaka maskica za taj mobitel       http://www.alcatelonetouch.com/global-en/products/accessories/one-touch-xpop-flip-cover-raven-black.html    ??????

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

pogledaj po ebayu, za manje od 10ak dolara ima super stvari. inače i ja sam zainteresiran za kupnju ovog moba, reci mi kako ti se ponaša u radu i koliko mu traje baterija? te kakav je na direktnom dnevnom svjetlu, jel se vidi išta na ekranu?

DV
13 godina
neaktivan
vranac91 kaže...

pogledaj po ebayu, za manje od 10ak dolara ima super stvari. inače i ja sam zainteresiran za kupnju ovog moba, reci mi kako ti se ponaša u radu i koliko mu traje baterija? te kakav je na direktnom dnevnom svjetlu, jel se vidi išta na ekranu?

Baterija bih rekla da traje osrednje. Izdržala bi možda 2 dana nekog umjerenog korištenja, ja ga uglavnom punim svaku noć jer nisam sigurna da bi izdržao cijeli drugi dan ako ga ne bih napunila. Na suncu se praktički niš ne vidi, u zaklonu je donekle ok.

12 godina
neaktivan
LudaVjestica kaže...
vranac91 kaže...

Baterija bih rekla da traje osrednje. Izdržala bi možda 2 dana nekog umjerenog korištenja, ja ga uglavnom punim svaku noć jer nisam sigurna da bi izdržao cijeli drugi dan ako ga ne bih napunila. Na suncu se praktički niš ne vidi, u zaklonu je donekle ok.

da to sam i pretpostavljao pošto ima TFT. a jel funkcionira zaštita od grebanja? i kakav je u svakodnevnom radu, jel dovoljno brz? nemam namjeru neke zahtjevne igrice peglati, uglavnom internet, fotoaparat i slično

EDIT: mobitel kupljen prije par sati, za sada radi super, bez trzanja, wifi i gps odlični, baterija će se ispraznit svaki čas pa ga stavljan na duže punjenje. novi dojmovi kroz 10ak dana 

DV
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.6.2013 19:35 (vranac91).
12 godina
neaktivan
Alcatel X Pop

Nabavio sam i ja jednog, idem po njega veceras. Javim dojmove kroz koji dan {#}

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
a da i ja napisem par stvari :)) prva je ta kad telefoniram da ostanem bez signala ako je upaljen net,druga je ta da video poslan iz htc u hd nema slike vec samo ton,treca da bas i nije tako brz kao sto kolega kaze,ali da moze trpit udarce to itekako moze.bar iz mog iskustva jer je vec letio barem 3 puta u zid.ekran se ne sara bas tako lako.tako da ima kvalitetan,masa igrica od 9mb dalje mi steka,isto kupljen u tele2,neznam,mozda sam ja naletio na takav primjerak,ali brate mili ovo je taman za pivu otvarat ili dotegnut kakvu vecu maticu na motoru.jos samo da isprobam dali radi u wc skoljci,a to ce bit na sljedecem stekanju kada cu zvat i to je to.nema sta
savrsen telefon
12 godina
neaktivan
Alcatel X Pop

ovako, mobitel kupljen pred 2 dana kod tele2 za 1495 kuna. Pošto mi je ovo prvi smartphone, ja sam generalno zadovoljan. Ekran je velik i pregledan, no jedva čitljiv pri dnevnoj svjetlosti čak i s najvećim osvijetljenjem. Baterija (bar zasad) traje čitav dan, jutros u 9 je iskopčan s punjača i cijeli dan rade ili WiFi ili 3G, par poziva, konstantni Viber i Facebook Messenger, pola sata igrica i sad je na 18%, čini mi se da je to skroz ok. Što se performansi tiče, ICS generalno fluidan i brz, dosta instaliranih app-ova (uglavnom korisnih), jedina zamjerka ide ponašanju nakon izlaska iz zahtjevnijih aplikacija (primijećeno kod cca pola sata surfanja na Chromeu i nakon Subway Surfersa, koji rade ko sat), kada se ugrađeni launcher malo zblesira i na home ekranu nekih 10ak sekundi nema ikonica, no sve se odmah vraća na staro jako brzo. Mislim da je razlog tome 512MB RAM-a, ponekad se osjeti kako mobitel malo teže diše al ponavljam, samo pri žešćem multi-taskingu ili nakon zahtjevnih appova. Instalirani Smart Cleaner i Easy Task Killer na auto modeu održavaju top formu. Konstrukcija super osim dijela kraj miniUSB konektora gdje poklopac malo škljoca, ali ništa kritično. Slušalica glasna, kamera solidna za dnevno slikavanje, po noći je zrnata, šteta da nije 8mpx. Touch je precizan i fluidan. Uglavnom, po meni best buy u ovom rangu, razmišljao sam i o Prestigiu 4044 ali čujem da su lako kvarljivi, a za Gigabyte GS202 kažu da prašina upada pod zaslon. Toliko zasad.

DV
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Alcatel X Pop

još jedna stvar, veličina slike je otprilike 350 kb, jel se to može ikako povećat? ne mogu nać u postavkama kamere

DV
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
LudaVjestica kaže...

Eto ja ga imam sad nešto manje od mjesec dana i postajem prilično nezadovoljna, iako sam prvih dana bila izuzetno zadovoljna, a i dalje bih bila da nema sljedećeg problema.. U tih nepunih mjesec dana u 3 navrata se potpuno smrznuo. Dva puta se to dogodilo po noći pa mi se alarm ujutro uopće nije oglasio (srećom da sam freak pa za važne stvari uvijek imam neki back up alarm). Kad sam se napokon probudila i uzela ga u ruke vidim da je alarm namješten, mogu šetat kroz menu, ali neće pokrenut niti jednu aplikaciju i ne reagira na ništa. Danas je usred pisanja poruke iskočilo da je aplikacija Poruke prestala s radom i dalje više nije na ništa reagirao. Preostane samo ugasit ga kompletno i upalit ponovno. Sam ja jedina s tim problemom? Ima li možda neko objašnjenje/savjet ili da jednostavno odem u Tele2 reklamirat uređaj?

Poštovanje, samo da kažem da nisi jedina...do sad nisam imao profil na ovom forumu...ali jednostavno ovaj smartphone me natjerao na to...unutar mjesec i pola imam iste probleme...sad evo i sve veće...
Prvo što je počeo raditi, jest da se aplikacije nisu pokretale i sat je crko, alarm se ne oglašava, drugo, sam pokreće WIFI, GPS, mobilni internet prebacuje se s zrakoplovnog mod-a na normalnu mrežu, nisam nigdje u postavkama vidio da su mu umetnuli umjetniu (ne)inteligenciju pa odlučuje sam o stvarima, sad zadnje što radi jest da se gubi touchscreen...bilo di da dodirneš na ekran, napravi više operacija odjednom...npr. pišem poruku, u isto vrijeme prebacuje među slovima i pali GPS ili WIFI i još njemu slične stvari...to je valjda onaj multitouch kojeg su spomenuli :)
Kratki vijek baterije je još najmanji problem...

I htio bih te pitat, LudaVještice, da li si ti umetnula u njega memorijsku karticu, jer moji problemi su počeli i pogoršavaju se od kad je bila umetnuta u uređaj...

Hvala na čitanju!

11 godina
neaktivan
La Roca kaže...

Skinuo s njihovog sajta,One Touch Upgrade 2.8.0

http://www.alcatelonetouch.com/global-en/products/smartphones/onetouch_xpop.html#.UYJ0CMqB-70

Napravio je nekakav update,ali verzija androida je ostala ista

Isprika na 2. postu zaredom...upravo sam napravio update...pa ću javiti kroz par dana da li ima ikakvih problema...

EDIT: Opet sve po starom...aplikacije se ne pokreću...i ostatak stvari...

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.7.2013 11:02 (StRuNa).
15 godina

Stvarno mi je žao što ti se sve do događa..Evo ja ga imam tri mjeseca i nemogu se požalit,sve radi isto kao i prvi dan,nemam baš nikakvih problema s njim..

Garanciju imaš,nemoj se ustručavat odnijet ga u servis i neka ga srede

14 godina
neaktivan
Alcatel X Pop

Testirao sam ga desetak dana i mogu rećid a je čisto OK za tu lovu premda bih osobno dodao tih 400-njak kuna više za Idola. X Pop-u je najveć problem Ice Cream Sandwich verzija Androida. Ako bi ga nadogradili vjerujem da bi bio puno fluidniji, što bi dosta popravilo dojam. Također 720p video koji snima 5 MP kamera nije baš naročit. Ako vas zanima evo link na detaljnu video recenziju.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Alcatel X Pop

Da se javim nakon dugo vremena...ali samo da kažem da sam otkrio glavnog krivca za sve probleme s ovim mobom...problem je u App launcheru...od kad sam stavio alternativni...radi kao podmazan...nikakvi problemi...tko ima probleme neka isproba... :)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Alcatel X Pop

Korisnici ovog mobitela, kako stojite s baterijom? Dakle nakon što mobitel imam nekih 4-5 mjeseci došlo je do toga da mi baterija jedva izdrži dan, čak i kad ga skoro pa ni ne taknem (dakle možda par minuta telefoniranja i 5-10 minuta surfanja u cijelom danu). Nakon što se smrzavao na početku (sad se to već neko vrijeme nije javilo, a taman sam bila odlučila da ću ga odnijet na servis, ali sad čekam hoće li se ponovit), sad se i baterija ovako katastrofalno ponaša. Uglavnom skroz sam nezadovoljna ovim mobitelom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Alcatel X Pop

Malo da se digne tema iz prašine... Nakon nekog vremena korištenja evo mog laganog osvrta.

Uređaj je za novce koje se prodaje više nego dobar i ja sam vrlo zadovoljan.

Specifikacije neću navodit jer su lako dostupne na netu.

Najveća prednost mi je svakako ekran sa svojom veličinom, jer je surfanje i općenito rad vrlo ugodan. Odaziv je Odličan i nemam prigovora.

Na raznim forumima se navodi nedostatak ekrana loše vidljivost na suncu, te loši kutevi gledanja, budući da se ne radi o IPS ekranu.

Mogu reć da to možda i stoji, ali meni kao prosječno zahtjevnom korisniku, to i nije nikakav minus(uglavnom sve se vidi :) ).

Isto vrijedi i za kameru koja je O.K. osim u uvjetima loše osvijetljenosti(opet ne mogu reć da je minus s obzirom na cijenu, a i dosta skuplji uređaji imaju taj problem). Video snimanje vrlo dobro.

Baterija je u rangu sa velikom večinom Android uređaja. Dakle, uz moj način korištenja (nekoliko poziva, nešto poruka, malo surfanja, igranja...) izdrži mi cijeli dan bez problema. Pod cijeli dan podrazumijevam od 5.00 ujutro kad se budim do 21.00, 21.30 kad ga stavljam na punjač. I tad mi obično ima oko 40-ak posto baterije, ali nebi mi izašlo vjerojatno za idući dan.

Od svih preporuka za štednju baterije koristim jedino uključivanje 3G-a i WiFi po potrebi. Mobilna mreža mi je uključena stalno.

Uglavnom baterija ima prolaznu ocjenu.

Moj uređaj je iz TELE2 i nije zaključan. Dolazi sa Androidom 4.0.4. Navodno je i to nedostatak, ali sve aplikacije koje ja koristim rade vrlo fluidno, također sam rad OS-a vrlo je brz, bez zastanjkivanja... Zasad nisam nijednom trebao resetirati mobitel, a to mi se znalo događati na dosta Androida. Tako da mi ni to nije minus.

Povezivanja na WiFi, GPS, 3G rade bez greške i čekanja. Kao GPS aplikaciju instalirao sam Copilot Live koji radi vrlo fluidno, te ima odlične karte.

Kao eventualne mane(da ne ispadne da ih nema) svakakio je loša podrška na XDA, Modacco,itd. i nedostatak ugrađene memorije(budući da uređaj dolazi bez SD kartice). Makar za normalan rad je dosta i ovo što je ugrađeno, a kartice više nisu ni skupe.

512 MB RAM-a nisam još osjetio kao nedostatak. Od igrica imam Subway Surfer, Temple Run 1 i 2, razne sportske igre i sve rade bez i najmanje trzaja.

Uz sve te aplikacije uvijek mi je slobodno 100-tinjak MB RAM-a(Clean All aplikacija).

Vezano za citat iznad mojega po pitanju baterije: Ja sam instalirao aplikaciju Battery Doctor. Dal mi pomaže ili ne, nemam pojma, ali sam zadovoljan s autonomijom.

Sve u svemu, vrlo zanimljiv uređaj za relativno normalne novce. Za prosječnog korisnika poput mene stvarno zadovoljava sve potrebe.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.10.2013 8:27 (zposlon3).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Alcatel X Pop

Ako nekog zanima dobivanje root pristupa, najjednostavnije je pomoću aplikacije Framaroot sa samog mobitela.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Alcatel X Pop

Pozdrav!

Nedavno sam kupio x pop, i moram priznati da sam zadovoljan sa svime osim jedne stvari koja se događa neznam zbog čega.
Uglavnom, na mobilnoj mreži (2G, 3G itd.) mogu pročitat, ali nemogu slat poruke sa ni jedne aplikacije (facebook, whatsapp, viber, hangouts, messenger, gmail),
a dok sam spojen na wi-fi sve funkcionira... Da bi stvar bila fascinantnija, buraz ima s pop koji je slabiji mob, i nema tih problema...
Ima li netko sličnih iskustava, i kako bi to mogo rješit?? 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nemam ti što pametno za reći, jer nemam tih problema, a koristim skype, viber i facebook messenger. Možda da zatražiš nove postavke od operatera, ne znam.

15 godina
Alcatel X Pop

Ako nekog možda zanima :-) ,došla je službena nadogradnja na JB 4.1.1

Samo pokrenite "Ažuriranje sustava",update ima oznaku 01010

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice