Internet bankarstvo

poruka: 56
|
čitano: 53.907
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Internet bankarstvo

Zanima me koja banka na našim prtorima pruža najbolju uslugu internet bankarstva. Zanimaju me vaša iskustva, dobre i loše strane, naknade, mogucnisti i sl.

Hvala?

http://internet-posao-zarada.blogspot.com/

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Internet bankarstvo

Kao prvo, ako namjeravaš koristiti internet bankarstvo, obavezno ugovori uslugu koja zahtijeva korištenje tokena i za plaćanje nemoj koristit Internet Explorer.

Ja koristim usluge Zagrebačke banke. Privatno e-zaba za građane, a za firmu e-zaba poslovno bankarstvo. Obje usluge vrlo je jednostavno koristiti i nikada nisam iskusio nikakve poteškoće.

Sve se obavlja brzo i efikasno, imaš pregled nad svim uslugama unutar banke koje koristiš, pregled svih računa na jednom mjestu (tekući, žiro, devizni, oročena štednja itd.), moguća je kupovina GSM bonova i sl.

Naknada je 10,00 kn mjesečno.

Naknade po transakciji ovise o računu na koji uplaćuješ (dakle, ovisno u kojoj banci je račun na koji uplaćuješ), a iznose od 0 kn (najčešće), pa do 2 kn, što je zanemarivo.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Internet bankarstvo

Ako si korisnik ZABE i imas njihovu lepezu onda nemas naknade i imas barem 15 transakcija bez naknade.

Token je dobar i jako dugo traje baterija i jednostavno za koristit kao sto je receno u postu iznad.

PBZ je isto tako lak za koristiti i cak ima ljepse sucelje od Zabe, ali mi se ne svida sto isto tako dobijes token u kojeg moras umetnuti svoju karticu pa se zna desiti da karticu ostavis doma ako je ne spremis odmah nakon koristenja za int. bankarstvo.

Naknade su ti vise manje svugdje iste. Do 2 kn. max

ECS A780GM-A; AMD Athlon 64 X2 5000+; 4096 MB DDR2; NVIDIA GeForce 7600 GS (512 MB); Hitachi HDT725032VLA360 320 GB; WDC WD800BB-00JHC0 74 GB

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Internet bankarstvo
macak kaže...

Kao prvo, ako namjeravaš koristiti internet bankarstvo, obavezno ugovori uslugu koja zahtijeva korištenje tokena i za plaćanje nemoj koristit Internet Explorer.

Ja koristim usluge Zagrebačke banke. Privatno e-zaba za građane, a za firmu e-zaba poslovno bankarstvo. Obje usluge vrlo je jednostavno koristiti i nikada nisam iskusio nikakve poteškoće.

Sve se obavlja brzo i efikasno, imaš pregled nad svim uslugama unutar banke koje koristiš, pregled svih računa na jednom mjestu (tekući, žiro, devizni, oročena štednja itd.), moguća je kupovina GSM bonova i sl.

Naknada je 10,00 kn mjesečno.

Naknade po transakciji ovise o računu na koji uplaćuješ (dakle, ovisno u kojoj banci je račun na koji uplaćuješ), a iznose od 0 kn (najčešće), pa do 2 kn, što je zanemarivo.

e jel se moze koji drugi preglednik koristit i koji jel mojoj staroj oce samo na internet exploreru
17 godina
neaktivan
Internet bankarstvo

Zaba radi najnormalnije na Firefoxu...

ECS A780GM-A; AMD Athlon 64 X2 5000+; 4096 MB DDR2; NVIDIA GeForce 7600 GS (512 MB); Hitachi HDT725032VLA360 320 GB; WDC WD800BB-00JHC0 74 GB

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
lucky_look kaže...
e jel se moze koji drugi preglednik koristit i koji jel mojoj staroj oce samo na internet exploreru
 Preporučam Firefox, na kojem radi bez problema. Internet Explorer poznat je po svojim sigurnosnim propustima, posebno u internet bankarstvu. A pogotovo ako se koriste usluge koje ne zahtijevaju upotrebu tokena.
16 godina
neaktivan
Internet bankarstvo

Negdje sam pročitao da raiffeisen banka ima isto tako dosta dobre pogodnosti pa ako netko zna nešto o tome neka napiše.

http://internet-posao-zarada.blogspot.com/

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Internet bankarstvo

RBA iDIREKT je financijski servis Banke koji omogućava korisniku - vlasniku ili opunomoćeniku RBA računa, raspolaganje sredstvima na svom računu u vrijeme kada mu to najbolje odgovara, neovisno od radnog vremena Banke i sa svakog mjesta na svijetu. Potrebno je samo osobno računalo s pristupom na Internet.

RBA iDIREKT omogućuje:

• plaćanja svih vrsta računa u kunama s kunskih računa na području Republike Hrvatske

• plaćanja u inozemstvo (do maksimalnog iznosa protuvrijednosti 22.000 kuna - ograničenje vrijedi za rezidente) 

• plaćanja u korist članica Raiffeisen Grupe i UNIQE s tekućeg i žiro računa bez naknade

• plaćanja obveza po RBA kreditima građana i troškova po RBA kreditnim karticama bez naknade

• prijenos sredstava unutar kunskih računa u RBA bez naknade 

• kupoprodaja deviza (do maksimalnog iznosa protuvrijednosti 100.000 kuna) 

• naručivanje čekovnih blanketa 

• oročavanje i razročavanje sredstava, te pregled stanja oročenih depozita 

• mogućnost davanja zahtjeva za odobrenje/promjenu iznosa dopuštenog prekoračenja po RBA Flexi tekućem računu 

• pregled stanja RBA računa, skrbničkih računa, depozita, kredita i RBA kreditnih kartica 

• kupnju, prodaju, pregled transakcija i stanje udjela u investicijskim fondovima pod upravljanjem Raiffeisen Investa

• pregled prometa po RBA računima i kreditnim karticama 

• pregled svih plaćanja zadanih RBA iDIREKT-om.

Korištenjem RBA iDIREKT-a moguće je zadavanje platnih naloga unaprijed, s mogućnošću opoziva prije datuma izvršenja i predefiniranje platnih naloga, uz najpovoljnije naknade za usluge.

Za korištenje usluge RBA iDIREKT potrebno je samo:

• imati otvoren račun u RBA

• ugovoriti korištenje usluga RBA iDIREKT-a

• primiti poštom identifikacijski token (ili koristiti isti RBA token kojim se uključujete u usluge RBA tDIREKT-a)

• osobno računalo s Internet pristupom bilo gdje u svijetu, u bilo koje vrijeme.

Sigurnost razmjene podataka

Za RBA iDIREKT sigurnost korištenja servisa je osigurana:

• 128 bitnom enkripcijom

• autentifikacijom korisnika pri prijavi za korištenje servisa kroz jednokratnu lozinku generiranu pomoću identifikacijskog tokena.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Internet bankarstvo

Osobno koristim e-zabu već preko 2 godine i jako sam zadovoljan.

Imam uvijek najnoviju verziju Firefoxa.

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

RBA je podigla naknade pa sad za "prijenos s računa fizičke osobe u korist računa u drugim bankama" = max. 50 kn dok je to kod drugih banaka 1-2 kn (OTP, HPB, PBZ...). RBA doduse ne naplacuje koristenje IB-a (mjesecno).

16 godina
neaktivan
Može netko stavit sreenshot of RBA jer jedino oni nemaju demo (ili ga ja ne vidim)?
17 godina
neaktivan

koristim PBZ - radi i u IE i u Firefoxu.

Nemam apsolutno nikakvih prituzbi - sve je intuitivno i brzo se naviknes.

Mislim da je mjesecna naknada 8 kn ali to nisam siguran pa provjeri.

naknade za placanje ovise o tome da li placas na racun unutar PBZ-a (1kn) ili na neki racun u drugoj banci - to uzima neki postotak. nedavno je bila neka obavijest o smanjenju tih naknada ali ne znam tocno koja je promjena i kolko sada iznosi naknada...

17 godina
neaktivan

PBZ rulez!

Ovako,

ako stigneš do 30.06. ugovoriti PBZ Internet bankarstvo trajno si oslobođen upisnine od 45 kuna, to je OK, jer imaju sada akciju.

Isto tako ako ugovoriš u akcijskom periodu do rujna ti je mjesečna naknada 4 kune, akcijska, a nakon toga standardnih 8 kuna.

Plaćanje na račune unutar PBZ-a (pravne osobe, fizičke osobe) ti je 1 kunu bez obzira na iznos. Plaćanje van PBZ-a ti je 2 kune.

Radi u svim pretraživačima (Firefox, IE, Safari, Opera).

Imaju najnoviju State Of The Art tehnologiju čitača kartica za autentifikaciju, čitač se ne spaja s kompom, samo umetneš karticu u njega i identificiraš se PIN-om kartice (koji btw možeš promijeniti u odnosu na inicijalni koji si dobio, na bilo kojem njihovom bankomatu, jer kartice imaju taj čip koji to sve podržava, a to je fora jer ne moraš pamtiti 100 različitih PIN-ova, PIN kartice, PIN tokena, PIN druge kartice...)

Ako još šta treba pitaj!

Pozdrav!

17 godina
neaktivan
macak kaže...

i za plaćanje nemoj koristit Internet Explorer.

Pa ja ću riknit od nebuloznih savjeta! Odakle sada ovo?! Evo ja godinama koristim IE za internet bankarstvo i druga plaćanja na webu i nikada ništa mi se nije dogodilo. Kako to?! BTW koristim i Firefox, da ne bi bilo da sam neobjektivan. Odakle samo izvlačite ovakve gluposti i plašite ljude?!

Opinion is like an asshole, everybody has one! - Inspector Callahan AKA Dirty Harry
16 godina
neaktivan

OTP internet bankarstvo-unutar..... 0 kuna, izvan...... 1kuna.

Mjesečno mislim da je 10kn

Nebi se složio sa ekipom iz zabe jer su meni od plaće mjesečno dizali 40 kuna bez ikakvog internet bankarstva ni ičega.

Pozdravili smo se fino.

Ovdje dobijam cijelu plaću napokon

40x12=480kn pa vi vidite

Sad su izbacili strašnu stvar za nas koji vršimo kupovinu putem web-a.

Web visa karticu i sistem je jako dobar ako nećeš da ti ludi klinac iz švedske okine račun dok kupuješ nešto. Ubaciš lovu na karticu i tek onda plaćaš sa njom. kad si platio stanje 0 kuna pa nek on hakuje hehe.

Kartica je priznata kao Visa kreditna kartica prilikom plaćanja.

meni osobno je baš to trebalo

LP

edit: mfranković je u pravu browser neigra ulogu

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.6.2009 19:43 (Fidel).
17 godina
neaktivan
mfrankovic kaže...
macak kaže...

i za plaćanje nemoj koristit Internet Explorer.

Pa ja ću riknit od nebuloznih savjeta! Odakle sada ovo?! Evo ja godinama koristim IE za internet bankarstvo i druga plaćanja na webu i nikada ništa mi se nije dogodilo. Kako to?! BTW koristim i Firefox, da ne bi bilo da sam neobjektivan. Odakle samo izvlačite ovakve gluposti i plašite ljude?!

U vrijeme mog posta aktualizirao se problem oko sigurnosti pri korištenju internet bankarstva zbog pojave trojana pod nazivom Banker. Iako je u to vrijeme u svijetu već bila poznata takva vrsta napasti, ovo je bio prvi put da je isti napao sustave Internet bankarstva hrvatskih banaka. Bitno je ovdje napomenuti da je tada trojan pogađao isključivo Internet Explorer (zbog MS06-014), zbog čega je jasna preporuka da se isti ne koristi prilikom e-bankarstva.

U međuvremenu je izašao Internet Explorer u verziji 8, koja donosi mnoga sigurnosna poboljšanja, tako da je u ovom trenutku opasnost vjerojatno manja.

Banker

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.6.2009 23:45 (macak).
17 godina
neaktivan

Niti IE a niti Firefox niti ijedan drugi internet browser nisu imuni na exploite i rupe. Prema tome reći da se ne koristi IE je pretjerano. Ne može samo jedna aplikacija preuzeti kompletnu ogdovornost za nemar korisnika i za sve instalirane aplikacije. Malo opreza i zdravog razuma i 99% problema će bit izbjegnuto.

Opinion is like an asshole, everybody has one! - Inspector Callahan AKA Dirty Harry
17 godina
neaktivan
mfrankovic kaže...

Niti IE a niti Firefox niti ijedan drugi internet browser nisu imuni na exploite i rupe.

U ovome se slažem s tobom. Ali činjenica je da je u jednom trenutku konkretna opasnost pogađala samo Internet Explorer. Stoga, nije li logično da je tada bilo bolje koristiti neki drugi preglednik?

17 godina
neaktivan
macak kaže...

Stoga, nije li logično da je tada bilo bolje koristiti neki drugi preglednik?

Logično je pazit šta radiš, koje aplikacije otvaraš i pokrećeš. Ali opet, koliko to ljudi stvarno radi? Koliko ljudi nije admin na svom kompu doma? Koliko ljudi će kliknut na link u mailu ili otvoriti attach?! Prema tome, nijedna aplikacija nije sigurna, a posebno nijedan internet preglednik.

16 godina
Dado_ZG78 kaže...

Osobno koristim e-zabu već preko 2 godine i jako sam zadovoljan.

Imam uvijek najnoviju verziju Firefoxa.

... kako si uspio upogoniti Firefox da radi sa e-zabom, ja se patima sa IE-om?

15 godina
neaktivan
Internet bankarstvo

Preko Zabe sam imao internet bankarstvo cca 3 god, i sve je bilo OK,

Zadnjih 3 god sam kod Erste,

Najnormalnije radi kako preko IE tako i FF.

Za vrijeme godišnjeg sam preko mobitela koristio internet bankarstvo (Nokia E65, Nokia N73 i BB Bold)

malo je sporije ali sve obaviš najnormalnije.

E da,

Erste nema token već tan tablicu (pristupne šifre)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Internet bankarstvo

...ima kakva alternativa IEu za e-zabu?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tintin kaže...

...ima kakva alternativa IEu za e-zabu?

Zaba radi najnormalnije i s IE i za FF, kada se koristi token. Ne znam kako je za poslovne korisnike, ali ne vidim da bi trebalo biti problema ni s tim.

17 godina

Nažalost Marine Zaba ne radi sa Firefoxom, a ni IE 8 za poslovno bankarstvo provjereno u firmi :-)

Marko Majerić

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2009 13:53 (Sammy).
16 godina
Internet bankarstvo

Ja sam na Zabi, jako zadovoljan.

Računi, kartice, krediti, oročenja, fondovi, dionice i sl.

Ne znam za poslovno bankarstvo, ali privatno radi bez problema na FF, provjereno u praksi.

No pain!

0 0 hvala 0
16 godina
Sammy kaže...

Nažalost Marine Zaba ne radi sa Firefoxom, a ni IE 8 za poslovno bankarstvo provjereno u firmi :-)

Marko Majerić

...morem te ispraviti, IE8 radi sa poslovnim bankarstvom samo ga treba podesiti (radim na IE8)

17 godina
protjeran
Internet bankarstvo

Koristim MebaNET Medimurske banke vec 10 godina i super sam zadovoljan.Cool

I DONT NEED SEX, THE GOVERNMENT FU*KS ME EVERY DAY
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Internet bankarstvo

Jel radi ezaba bankarstvo na win7?

"As I walk through the valley of the shadow of death I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley!"

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
lucky_look kaže...

Ti to ozbiljno ili se zezas?

I DONT NEED SEX, THE GOVERNMENT FU*KS ME EVERY DAY
16 godina
lucky_look kaže...