4G/5G routeri, mobilni hotspot, antene

poruka: 4.176
|
čitano: 1.828.682
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Hvala na savjetima, budem se sutra poigrao. A ako ga postavim kroz DMZ? Što gubim time?

0 0 hvala 0
4 godine
Re: 4G/5G routeri, mobilni hotspot, antene
Daynn kaže...

Hvala na savjetima, budem se sutra poigrao. A ako ga postavim kroz DMZ? Što gubim time?

Pa ništa, samo ti Unify neće dobiti javni WAN IP koji dobije B818 nego će od B818 dobiti LAN IP adresu kao da je Unify neki PC/mob spojen na B818, što znači da ako koristiš neki DDNS servis, moraš ga podesiti na B818 (koji vjerojatno ne podržava širok raspon DDNS servisa) a ne na Unify-u, na Unifyu dalje samo stavljaš port forwarde ako si zbog toga tražio skidanje CGNAT-a.

4 godine

Lijepo je ugledati 400 Mbps na 4G mreži i to na 2x2 MIMO 

HT 4G mreža, router Teltonika RUTX50, vanjske antene 4x Iskra P-60, 2,9 km udaljenost od tornja, čista optička vidljivost, selo

Agregacije 4CA B3+B1+B3+B20

A vide ludog SINR-a, max 30 na pojedinim ćelijama 

U ranojutarnjim satima mjerim najveće brzine a prema kraju dana se jasno vidi kako zbog većeg broja korisnika i opterećenja padaju i onda nakon ponoći kada svi spavaju i ne surfaju, rastu na max

https://www.speedtest.net/result/c/eee4435b-5228-4bf0-9751-43a58ce825fe

Da kojim slučajem toranj ima 4x4 MIMO, rasle bi brzine skoro duplo 

Moj PC  
5 0 hvala 1
16 godina

Evo update moje situacije. Resetirao sam B818 na tvorničke postavke, prebacio ga u Bridge mode, isključio Wifi. Povezao sam ga na Ultru novim CAT6 kablom, prije sam koristio neki stari CAT5e i proradilo je, nema pucanja veze . U prvom pokušaju mi je B818 bio na IP adresi 10.88.1.10 dok je ultra bila na 10.88.1.1 pa je možda i u tome bio uzrok.

2 0 hvala 0
14 godina

ima netko od forumaša b818 za prodaju

može pp

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice