Airlive wl 1600 usb ne radi na win7

poruka: 39
|
čitano: 50.397
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Airlive wl 1600 usb ne radi na win7

hahah ta ti je dobra samo je problem što ga ne prepoznaje jednostavno sami problemi

13 godina
neaktivan

Imam ga i radi kao urica,problem je što ne rade driveri s neta nego samo s cd-a

17 godina

Instalirao windows 8 x64 i odmah problemi, neprihvaća drivere od airlive wl-1600USB windows 7 x64.

Ako netko ima windows 8 i uspio je riješiti problem s ovim uređajem molio bih da me prosvijetli!

EDIT:

Riješio problem: http://hardforum.com/showthread.php?t=1713955

Enjoy

Stargate - checked | Star Trek - checked | Battlestar Galactica - checked | Farscape - dropped | Babylon 5 - watching
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.10.2012 20:00 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Dali je tko riješio problem na Win 7 x64

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Instalirao windows 8 x64 i odmah problemi, neprihvaća drivere od airlive wl-1600USB windows 7 x64.

Ako netko ima windows 8 i uspio je riješiti problem s ovim uređajem molio bih da me prosvijetli!

EDIT:

Riješio problem: http://hardforum.com/showthread.php?t=1713955

Enjoy

ja sam također instalirao win 8 64 bit i ne radi mi wireless kartica WL-1600usb, probao sam tak kak pise al nece mi .... :((

17 godina
ERROR1911 kaže...

Dali je tko riješio problem na Win 7 x64

Pa problema sa windows 7 x64 uopće nema.

BTW: ja instaliravam driver za taj wlan preko device managera.

Browse my computer -> locirate folder u driverima zvan W7x64 ili slično i to je to.

Stargate - checked | Star Trek - checked | Battlestar Galactica - checked | Farscape - dropped | Firefly - checked | Babylon 5 - watching
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.11.2012 20:12 (Hyperion).
16 godina
odjavljen

Neki dan isto tako instalirao na Windows 7 sustav bez problema.

0 0 hvala 0
17 godina

Samo javljam da ovaj stari wlan usb adapter iako ima podršku samo do windowsa 7, može normalno raditi i na windows 10 putem metode koju sam već spomenuo za windows 8 i 8.1:

CMD pokrenuti kao admin i upisati:

bcdedit -set loadoptions DISABLE_INTEGRITY_CHECKS
bcdedit -set TESTSIGNING ON

Restart/Reboot

Instalirati drivere preko device managera (update driver software -> browse my computer for driver software -> odabrati folder s driverima)

Tokom instalacije se pojavi upozorenje (crveni prozorčić, kliknuti na "install anyway")

Nakon instalacije opet pokrenuti CMD kao admin i vratiti one postavke na staro:

bcdedit -set loadoptions ENABLE_INTEGRITY_CHECKS
bcdedit -set TESTSIGNING OFF

Restart/Reboot

Trebalo bi nakon toga sve raditi, ne znam kako je kod vas, ali tako je kod mene. Problem je što neki WL1600 imaju Realtek 8187, a neki 8189 poput mog pa može biti problema.

8189 chipset također ima problema i na linuxima, mislim da je vrijeme za kupovinu novog jer neda mi se više s ovim zezat, samo šteta jer radi odlično i dalje.

Fortune favours the brave
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav.

Imam problem sa istim stikom od Airlive-a.  Naime, kad ga piknem na svježu instalaciju, win7x64 ga automatski prepoznaje po modelu, ali je u device manageru pod uskličnikom.

Zatim sam prije instalacije probao ovu šemu sa isključivanjem zaštite preko cmd-a i sve uspješno prođe, instalacija prođe, pali se utility koji konačno prikazuje stik i opcije, no on je disejblan.

E sad.. problem je postojao i prije ovog u cmd-u, no tad se ne bi niti u utilityju prikazao. A sad se vidi, ali je kod sata wifi indikator prekrižen, i pod network adapters je disejblan. 

Kako ga uključiti, izludit će me mamicu mu. A prije toga je na istoj verziji windowsa, samo 32-bitnoj, radio gotovo bez problema. Jel moguće da ga muči 32 vs 64 ili su neke više sile u pitanju? Ne znam što bi više pprobao.. barem sam dva puta snimao nove win samo da usranom stiku nešto ne bi smetalo od tih hrpa verzija drajvera i svega čime sam probao, no nisam uspio upogoniti dotičnog.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice