dobio sam prosli tjedan voip i stavili mi taj ruter.
imam i zyxel d-660.
sad razmisljam kak oba spojiti da mi je domet wifia veci...
ima nekto neku ideju???
dobio sam prosli tjedan voip i stavili mi taj ruter.
imam i zyxel d-660.
sad razmisljam kak oba spojiti da mi je domet wifia veci...
ima nekto neku ideju???
jedino da ta dva routera spojiš žicom, druge mogućnosti nema
ako nađeš neki drugi firmware koji je isproban i funkcionalan slobodno daj link
zicno spojiti nije problem..nego kak onda zycela natjerati da wifi baca??ili da oba istodobno wifi imaju??
sorry.....P600 je i do par dana radio umjesto novog rutera.oba od t-com....
kakav firmware bi trebao imati ??
kaj nitko nezna???
Spoji ZTE i zyxela i zicno. Kabel iz LAN1 u LAN1. Na zyxelu promjeni ip adresu da nije ista kao i zte-u tj. 192.168.1.1. Odes kasnije u postavkama di su ti opcije za wifi i tamo upali wifi i to je to.
na zyxelu u bilo koji lan port mozes ustekat lan kabel. i ugasi dhcp i sve bi trebalo radit. ako ne radi, na kompu/mobitelu samo podesi staticku ip adresu a pod gateway upisi 192.168.1.1 i to je to.
edit: t-com je u ponudi imao 2 zyxel routera: P660HW-D3 i P660HW-T3. ti ocito imas jedan od ta dva. odi tu, koristi option2 za pretragu po modelu i skini firmware. odi u web ui routera pod sekciju za upgrade firmwarea i odaberi .bin datoteku. koristi lan kada nadograđuješ firmware. nakon nadogradnje firmwarea sva 4 lan porta su ti za internet.
hvala na odgovorima...imam ovaj D3 i stavio sam jednom neki update na njega,sa zyxel stranice.probat cu danas ili sutra jos jednom pa javim da li je uspjelo :)
evo samo da javim da mi ovo nekak i ne ide....ZTE je u bridge,signal do zyxela ne dojde,barem po LEDicama na njemu.WLAN od zyxela vidim na mobu i mogu se spojiti.al od neta ni N...
molim pomoc.gdje moram kaj podesiti da ovo pošteno radi
Neznam odgovor na tvoje pitanje, nazalost, ako netko moze pomoc kako postaviti ogranicenje na promet iz routera prema WLAN-u na nekih 8000kbps bio bih veoma zahvalan. U starom zyxel p660hw-d3 sam to jednostavno napravio pomocu bandwidth managementa, ovo je napredniji router i ima vise opcija pa i qos ali nemogu naci to jednostavno ogranicenje prometa. Svaka pomoc je dobrodosla :D
Jel se može s ovim routerom spojiti preko WIFI znači da podržava WDS s tompsonom 2 komada imam i siemens se555, znači spojio bi recimo na ZTE 2 komada, jer moram provući u drugu kuću cca 15m od routera i na kat, jer wifi signal je koma.
Za sada imam spojen tompson kao glavni i na njega preko wdsa nakačena ostala 2 i sve radi perfektno.
E sad kako bi prešao na vdsl morao bi promjeniti i drugi router.
Pa me zanima jel podržava wds i jel radi s wep enkripcijom.