Wifi share oprema(HITNO)

poruka: 40
|
čitano: 6.790
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Wifi share oprema(HITNO)

Pozz ekipa! Hitno mi je, znaci narucujem iz Future-IT(jel ima tamo toga?)

Zivim u selu, u selu ima jedan wifi isp.Ja u kuci ga mogu uvatit s svakim mobom, laptopom itd. ali problem je sto imam acc i mogu samo 2 uređaja odjenom bit spojena. A posto smo peteroclana obitelj i svih 5 clanova ima i mob/laptop/komp ta 2 acc-a su nam malo i svadjamo se oko toga. Zanimalo me dali se moze kupit ruter, koji bi se spojio na taj wifi, kao jedan uredjaj, i onda bi on taj interner kao wifi shareao po kuci, ali da mogu svih 5 uredjaja bit spojeni a taj ruter je kao jedan uredjaj spojen na wifi. Nadam se da me razumijete

sup bro?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Wifi share oprema(HITNO)
Skini si connectify,pa preko jednog kompa dijeli svima
14 godina
g3arv8 kaže...
Skini si connectify,pa preko jednog kompa dijeli svima

A kako, molim te da s istom antenom djelim i shaream wifi i to bez rutera?

sup bro?
13 godina
Laptop ili neke externe wifi kartice mogu share-ati vezu
14 godina
Wifi share oprema(HITNO)

Okej, imam 2 usb wifi kartice, no i dalje, preko tog programa mi neradi, spoji se ali nema interneta i nakon 15minsrusi komp

sup bro?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Wifi share oprema(HITNO)

Pokusaj preko tih laptopa sto imas.Znaci spojis se na taj internet preko laptopa preko njegove interne wifi kartice.

1.Create a Wifi hotspot

2.Internet to share (ime tvog interneta)

3.Start hotspot.

Ako neradi , nemam nazalost ideje  :) cekaj nekoga pametnijeg

edit, mozda glupa ideja no ako se nitko pametnijeg ne sjeti, da mozda kupis lan switch, lan kabele i to je to ? 

edit 2 android phone, spoji ga na taj internet i pokreni hotspot u mreznim opcijama telefona

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.1.2015 19:30 (g3arv8).

0 0 hvala 0
15 godina
Wifi share oprema(HITNO)

Kad već neki telefoni hvataju mrežu zašto ne iskoristiš njih da kreiraš "Hotspot"? Većina telefona to može. Znači, telefon koji prima signal dijeli ga dalje. Vidi slike u prilogu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
phoenix2003 kaže...

Kad već neki telefoni hvataju mrežu zašto ne iskoristiš njih da kreiraš "Hotspot"? Većina telefona to može. Znači, telefon koji prima signal dijeli ga dalje. Vidi slike u prilogu.

A koliko ja znam, da telefoni mogu shareat samo internet s sim-a? Može ime jednog programa da probam?

sup bro?
13 godina
Koje mobitele imas
14 godina
g3arv8 kaže...
Koje mobitele imas

Pa mislio sam koristiti stari ruski mob koji mi se vuce po kuci, Fly Iq238 android 2.3.5

EDIT: Od ostalih imas Xperiu Go! St27i,HTC ONE M7,HTC Desire 500,Galaxy S4,Galaxy Duos...

sup bro?
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.1.2015 23:38 (Strm).
15 godina
Wifi share oprema(HITNO)

Možeš nabaviti i Wi-Fi USB i ubosti ga u laptop na kojem ćeš kreirati "Ad-Hoc" mrežu (pod uslovom da laptop postaviš da ti bude prijemnik). Možeš i telefon podesiti da ti bude prijemnik i pomoću USB-a ga povezati sa laptopom da tako dijeli svoj internet.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
phoenix2003 kaže...

Možeš nabaviti i Wi-Fi USB i ubosti ga u laptop na kojem ćeš kreirati "Ad-Hoc" mrežu (pod uslovom da laptop postaviš da ti bude prijemnik). Možeš i telefon podesiti da ti bude prijemnik i pomoću USB-a ga povezati sa laptopom da tako dijeli svoj internet.

Spojio sam 2 usb wireless sticka, Tp-Link(TL-WN722N) da jedan prima a drugi daje  i widnoza 8.1 mi svakih 15ak minuta izbaci bsod "system_thread_exception-not-handled" . Bio sam probao u bridge mod stavit ta dva i nista

sup bro?
15 godina
Wifi share oprema(HITNO)

Iz nekog razloga (ne pitaj me kojeg) moraš kreirati "Ad-Hoc" mrežu: http://windows.microsoft.com/en-us/windows/set-computer-to-computer-adhoc-network#1TC=windows-7

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Wifi share oprema(HITNO)

Neznam od kud si i koja je mreža, ali nema šanse da dijeliš vezu ako ti je ISP ograničen sa login-om, zatraži od njih PPPoE i postavi si wifi ruter u kuću i onda šeraš kolko hoćeš, bar je tak kod mene, samo se to dodatno naplati par kuna...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
David87 kaže...

Neznam od kud si i koja je mreža, ali nema šanse da dijeliš vezu ako ti je ISP ograničen sa login-om, zatraži od njih PPPoE i postavi si wifi ruter u kuću i onda šeraš kolko hoćeš, bar je tak kod mene, samo se to dodatno naplati par kuna...

Pa ima kao mikrotik login kad se spojis na wifi i 1 user se moze 2 puta spojit odjednom. I htjeo sam 1 user bude komp, a drugi neka bude nekakav ruter koji ce mi jedan internet djelit po kuci tako da od tog tog 1 usera pretvori u kolikogod se moze na ruter spojit. Sto ej PPPoE i kako mi to može pomoć?

sup bro?
15 godina
Wifi share oprema(HITNO)

Evo ima jedan dobar program. Sjetio sam se, koristi ga jedan moj prijatelj. Program se zove Virtual Acces Point: http://www.virtual-ap.com/

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Wifi share oprema(HITNO)

Kontaktiraj ih i zatraži to kaj sam ti ja sad napisal, oni budu znali o čemu se radi i onda nemaš brige više, ovak nema šanse da se spaja više uređaja istodobno...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
phoenix2003 kaže...

Evo ima jedan dobar program. Sjetio sam se, koristi ga jedan moj prijatelj. Program se zove Virtual Acces Point: http://www.virtual-ap.com/

Probat cu, ali nemogu ono s ad-hoc jer toga nema u win 8.1?

sup bro?
16 godina

problem:

-router se spaja na npr WAN port za internet, ne npr WLANom...

.. da spojiš na WAN port, dailup-ppoe.. ostalo bi radilo kako si zamislio. Sad još samo dio koji će se kao neki AP/wlan spojiti na ISPa i dati žicu na WAN routeru.. ali i potrebne opcije npr ppoe tuneling itd..

-dali to neki router može sam (bez drugog prijemnika?) .. možda, možda netko da odgovor.. (sumnjam).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
David87 kaže...

Kontaktiraj ih i zatraži to kaj sam ti ja sad napisal, oni budu znali o čemu se radi i onda nemaš brige više, ovak nema šanse da se spaja više uređaja istodobno...

Dobro, nadam se da nece bit frke jer mi je isp susjed prjekoputa

sup bro?
14 godina
ihush kaže...

problem:

-router se spaja na npr WAN port za internet, ne npr WLANom...

.. da spojiš na WAN port, dailup-ppoe.. ostalo bi radilo kako si zamislio. Sad još samo dio koji će se kao neki AP/wlan spojiti na ISPa i dati žicu na WAN routeru.. ali i potrebne opcije npr ppoe tuneling itd..

-dali to neki router može sam (bez drugog prijemnika?) .. možda, možda netko da odgovor.. (sumnjam).

ihush, inace si filozof, ali sad te ama bas nista nisam razumio

sup bro?
16 godina

-u normalnim prilikama postoji npr modem koji dobija ISPov internet (sporedno dali je ADSL, ISDN, Sat, Cable..).

-router (ne ISPov ADSL modem), je ugl 95% s WAN portom, progooglaj dalje.

-npr u slučaju kad se želi Carnet/dailup.. (viditi teme Bnet i sl. kod njih je jednako ograničenje na žićnom modemu jedan juzer kroz MAC.. tad je router rješenje..).

-svaki router s WAN portom ima i ppoe.. (ali ostatak opcija ovisi o softwareu-firmwareu.. cijeni, ista stvar je firewall samo jedna nula više).

-dakle, ako router na WAN port dobije potreban signal, može ostatku mreže dati željeno..

-tko će njemu dati signal + dozvoliti dailup? (to može ISPov modem.. u bridgeu, nema ga).

-najflexibilnije je probati s PCjem, ubaciti uz žičanu mrežnu i wlan, spojiti se na ISP, sherati.. jer na PCju postoji neograničena količina softwarea za soft.routing (može neki live liniux..).

Teoretski to može neki Router/AP.. (router=AP samo AP ima manje opcija i drugačije defaulte, npr ugašen DHCP ili ga uopće nema).

Dali su dva Routera (ili jedan AP) rješenje? Sumnjam (ali pošto može imati dvije konkekcije, moguće).

Dali neki router može kroz wlan spojiti se i istovremeno biti router za ppoe? .. šansa 0,2%

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
Strm kaže...

Uzmi ovo, http://www.futura-it.hr/katalog/mrezna-oprema/wireless-indoor/tpl-tl-mr3220/.

Postaviš u repeater mod preko ovoga turorijala (video ispod), tako budeš s routerom uhvatio wifi signal iz sela,

a onda lako mobitele, računalo ili bilo što s čime pristupaš webu možeš spojiti na router bilo kabelom ili na

njegov wifi.

Life is about passions. Thank you for sharing mine.
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.1.2015 18:17 (Valentin17).
14 godina
neaktivan
Wifi share oprema(HITNO)

Probaj MyPublicWiFi.

0 0 hvala 0
14 godina
Wifi share oprema(HITNO)

Pozz! Trebao bih nekoga da mi preko teamviewera namjesti wifi share na lan i onda konfigurira ruter da mi sharea wifi, unaprjed zahvaljujem!

sup bro?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Strm kaže...

Pozz! Trebao bih nekoga da mi preko teamviewera namjesti wifi share na lan i onda konfigurira ruter da mi sharea wifi, unaprjed zahvaljujem!

bump

sup bro?
15 godina
Wifi share oprema(HITNO)

Open Network and Sharing Center pa idi na označeno na slici Change adapter settings. Kada se otvori prozor idi desni klik na WLAN pa properties pa Sharing pa stavi kvačicu u polje označeno na slici Allow.... .Zatim iz označenog polja izaberi LAN. Klik na OK i trebalo bi raditi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.1.2015 23:17 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
phoenix2003 kaže...

Open Network and Sharing Center pa idi na označeno na slici Change adapter settings. Kada se otvori prozor idi desni klik na WLAN pa properties pa Sharing pa stavi kvačicu u polje označeno na slici Allow.... .Zatim iz označenog polja izaberi LAN. Klik na OK i trebalo bi raditi.

Znaci i da na lan-u i wifi-u upalim shareing?

sup bro?
15 godina
Wifi share oprema(HITNO)

Sharing samo WLAN, jer na njemu imaš internet i taj internet dijeliš drugome (LAN).

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
phoenix2003 kaže...

Sharing samo WLAN, jer na njemu imaš internet i taj internet dijeliš drugome (LAN).

Vec jesam, to se podrazumjeva. No i dalje mi nepokazuje da ga djelim, a i kad pokazuje(ponekad) i dalje neradi, evo ti slika stanja 

sup bro?
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice