Vanjska antena - vaša preporuka ??

poruka: 3
|
čitano: 2.811
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Vanjska antena - koju kupiti

imam vipov internet  i thompson ap njihov koji je loš do bola

htjeli bi sa 2 susjeda da si dijelimo posto su rjeđe doma pa im se ne isplati uzimat nesto

susjed jedan udaljen 100m a drugi isto oko 100 al je fora da je jedan na sjever a drugi na istok u odnosu na moju kuću

ima koja vanjska antena da je spojim lan kabelom na thompson i da ona baca okolo dobar wifi signal oko 100m?

svaka preporuka dobro došla

hvala

0 0 hvala 0
12 godina
Vanjska antena - vaša preporuka ??

probaj ovo http://www.bug.hr/forum/topic/samogradnja-opcenito/pojacivac-wireless-signala/25477.aspx. nije skupo i nesto pomaze.

EDIT: tek sad sam skuzio da želiš sa 2 (DVA) susjeda povezati se. neznam nemem puno iskustrava. nabavi jos jedan access point prikladno ga lociraj a za antenu nezz ovaj pojacivac je dosta ok. to je sistem da reflektor od folije aluminijske tvori parabolični oblik a antena je u fokusu parabole.

Fejzore na pozdrav kad vidiš komandanta, fejzore u zrak kad vidiš komandanta!!
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.9.2015 19:50 (Lieutenant commander Data).

0 0 hvala 0
12 godina
Re: Vanjska antena - vaša preporuka ??

Kao prvo uvijet za zadovoljavajuću wifi vezu je optička vidljivost tvoje antene sa njihovim antenama (paziti da koaksijalni kabal sa antene do wifi uređaja nije predugačak).

Druga stvar je kut među njima je 90-tak stupnjeva pa bi ti trebao koristiti antenu kružnog zračenja a oni usmjerene antene prema tvojoj kući.

Ukoliko u okolini vas ima još dosta korisnika wifi uređaja trebali bi izabrati radni kanal sa najmanje smetnji od njih.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice