USB wireless adapter

poruka: 243
|
čitano: 166.112
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran
USB wireless adapter

E ovako, imam neku Airlive PCI karticu za WiFi, komp je na katu, ruter u prizemlju, znači između su 2 zida, i jedan strop te 8 metara udaljenosti.

Na laptopu sam imao puni signal, na mobitelu imam puni signal, ali na kompu s karticom imam jedva polovičan, i od 5 megabita, imam samo 1 i pol.

U čem je problem? Tj. jel se može ovo ikako pojačat softverski il kaj. 

Kartica ima i antenu iza.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
USB wireless adapter

Pozdrav

Imam tele2 wireles net i dali su mi mifi modem koji konvertira 3g u wifi te se na njega moze spajati vise uredjaja. Imam 2 pc-ja i 1 laptop. Laptop ima ugradjeni wireless i sve radi bez problema, a za PC moram kupiti adapter. Zanima me isplati li se vise kupiti neki router tipa TP-LINK TL-WR741ND ili da kupujem dva ovakva adaptera koji idu preko USB-a? I jedan i drugi imaju snazne antene, a cijena im je ista. Pa ako je moguce ovaj router spojiti sa mifi modemom (Alcatel y580d) pa na njega 2 pc-ja preko ethernet kabla, ustedio bih 200kn. Tu je i problem s lagom. Koja opcija bi bila bolja za smanjenje latency-ja, ili je to jednostavno boljka 3g interneta? Jer signal na laptopu je dovoljno jak i brzina je 5-6 mbita sa 1+mbitnim uploadom, a opet u multiplayeru latency ne pada ispod 150ms.

PS

link za router:

http://www.links.hr/?naziv=adsl-router-tp-link-tl-wr741nd-4-port-switch-10-100-bezicni-gigabit-router&option=artikl&id_artikl=053.524.065

link za usb adapter:

http://protis.hr/products/details/wireless-adapter-usb-airlive-wl1700usb-long-range-11g-5dbi-dipole-antenna/27282

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
USB wireless adapter

Ako imaš mogučnosti ja i si ovo uzeo.. http://geekbeat.tv/d-link-shareport-go-review/

Let it be

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: USB wireless adapter

Ako je upuceno meni, to nije ono sto meni treba. Moram spojiti desktop PC-je na kucnu wifi mrezu koju stvara mifi modem, to mi je zamjena za DSL jer ne mogu imat DSL, pa se dvoumim izmedju dvije antene za 400kn ili jednog routera pa preko ethernet kabla za 200kn. Nije samo cijena u pitanju, vec i latency. Sto bi proizvelo bolje rezultate?

Sto se tice ovog proizvoda, pa i smartphone moze biti hotspot u par clicka i hotelska soba ti ionda naplati samo jedan uredjaj. Barem moj galaxy s2 to moze, i onda preko njega mozes spojiti ostale uredjaje. Vezano uz fileshareing, ovaj alcatel ima u sebi slot za sd karticu odmah kraj simm kartice. Tele2 ga reklamira kao "32 gb media centar", ali ti ne daju SD karticu s njim, barem meni nisu. Nije mi to toliko bitno, jer unutar homegroupa obicno streamam video sa PC-ja. Htjedoh od Wii-ja napravit media centar, ali tamo naplacuju web preglednik i onda sam odustao od toga. Nema smisla za moj 50cm CRT tv koji pripada u muzeju. Pravi TV nemam, pa tako nemam ni potrebu za HD streamingom.

11 godina
neaktivan
USB wireless adapter

Evo da nastavim ovdje u topicu s pitanjima u vezi usb wifi adaptera.U stanu imam dvije sobe i dva kompa,jedan je pored rutera s kom je spojen preko adsl kabla,a drugi komp je u drugoj sobi koji je udaljen jedno 15-20m jer je izmedju wc tj dijele ih dva betonska zida i ne bi htio bušiti niti provlačiti kablove niti kupit skupe tp link utičnice s adsl priključkom,pa bi uzeo najjednostavnije usb wifi adapter ali koji?Kasens G9000 s realtek chipom ili airlive w1700usb?Ili su to prejaki?Šta biste vi preporučili?Molim savjete

Bez obzira na sve zivot ide dalje
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
USB wireless adapter

I nitko ništa?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
AnteTina kaže...

I nitko ništa?

Uzmi si Airlive w1700usb, osobno taj koristim, udaljenost isto kao kod tebe i dva zida između, signal je odličan.

Generic XOR2 70 ccm, Motorforce Sport 70 ccm kit ,Tec racing radilica,Malossi Multivar, Dell'orto 19mm,LeoVince ZX,Malossi red sponge,Žute opruge, Kevlar remen, vrištećih 12500 rpm ,max.brzina:105km/h
11 godina
neaktivan
USB wireless adapter

Super,hvala na odgovoru!Lijep pozdrav

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
USB wireless adapter

Bnet mi je ponudio Linksys Wireless adapter-G WUSB54GC v3 za 180kn i kupio sam ga jer nemogu provlačiti kabele kroz stan. WLAN modem mi je u dnevnom boravku dok je PC u sobi,udaljenost je oko 7 metara i na putu su samo pregradni zidovi,nosivih nema. Hoće li signal biti dobar i naravno brzina?

0 0 hvala 0
16 godina
ReaperXx kaže...

Bnet mi je ponudio Linksys Wireless adapter-G WUSB54GC v3 za 180kn i kupio sam ga jer nemogu provlačiti kabele kroz stan. WLAN modem mi je u dnevnom boravku dok je PC u sobi,udaljenost je oko 7 metara i na putu su samo pregradni zidovi,nosivih nema. Hoće li signal biti dobar i naravno brzina?

Sve će biti ok sa signalom i brzinom. Jedino si ga previše platio, realna cijena je oko 100 kn.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
12 godina
neaktivan
USB wireless adapter

Danas mi je došao čovjek iz bneta i instalirao mi WLAN modem a pošto mi je PC u sobi a modem u dnevnom kupio sam nedavno i USB adapter i instalirao sam ga, ali je signal jako loš, veza stalno puca a često mi neće niti učitat stranicu. U čemu je problem?

Da napomenem, udaljenost od modema do PC-a je jedno 7 metara.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
USB wireless adapter

hy ljudi,imam \D-Link\DWL-G122_DWA-110 i valjda par hotspopta(car net i jos neki) kak se vec zove u zgradi.imam dobar ili izvrstan siglan-doje u desnome kutu valjda je to to pise,ali jako sporo ucitava i nemogu skidat  stvari npr igre filmove itd jer mi je jako spora brzina.sad me zanima ima ljudi koji su spojeni na tu mrezu 4  covjeka trenutno ,pa jel ima veze ak su vise ljudi spojeni s brzinom i sto oznacava brzina kod g b a tipa.i da je stvar gora imam taj g tip a ovaj 2 hotspot je  b tip i sad nez dal da uzmem drugi s b ak mi moze te neki predloziti da je dovar??i jel ima veze brzina dowloada s mjestom gdje mi se nalazi taj usb ili je to samo stvar signala?? koji nemogu micati kabal je 1 m.{#}{#}nekuzim se u te stvari  pa bi bio jako zahvalan da mi to malo pojasni i pomogne tnx:).

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
USB wireless adapter

postoje a, b, g, n, ac standardi. b je najsporiji i najstariji. g je nešto noviji, brži i danas najviše zastupljen. svi wlan adapteri su unatrag kompaktibilni. ako oćeš brže pitaj admina te prristupne točke da ili zamjeni router ili da omogući g ili još bolje n standard ali to neće namjerno napravit jer namjerno na taj način limitira brzinu. koliko para toliko muzike. 0 para - skoro 0 muzike

0 0 hvala 0
15 godina
USB wireless adapter

Pozz.

zanima me, postoji li ikakva razlika između usb wifi stickova sa (link) i bez antene? Naime, imam d-linkov usb bez antene i cesto se zna desavati da gubi signal. filmici na youtube-u su negledljivi itd (modem mi je na katu). uglavnom, da li se isplati kupiti usb sa antenom umjesto postojeceg (rado bih isprobao prvo, ali nemam prilike)

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
USB wireless adapter

Pozdrav svima.

Kao kolega ReaperXx,posjedujem Linksys Wireless adapter-G WUSB54GC v3 međutim udaljenost od routera do PC-a je jedno 10.5-11 metara,provlačenje kabela je praktički nemoguće,signal varira,kasno navečer je odličan ali tokom dana je jako loš. Igranje igrica online je nemoguće,ping ide i preko 1000,jučer ping u BF3 1900,dobio sam instant kick on admina. Kupio sam neku 8dB antenu i razlika je skoro nikakva od one koju sam dobio sa routerom(Thomson TWG 850-4). Download speed isto varira,kasno navečer je do 12mbps kakav bi i trebao biti,tokom dana do 2mbps,ponekad i do 1mbps(koristim bnet).

Što mi preporučujete da mi signal tokom dana bude odličan kao i brzina skidanja i ping? Ubrzo dolazi BF4 a igranje na ovakav način neće ići...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
USB wireless adapter

možda po danu netko skida cijelo vrijeme preko wifi-ja a ti si na istom kanalu kao i on te zbog toga brzina pada (preko backtracka -> airodump-ng -a mozes vidjet tko je to ako  si npr u zgradi) pa samo promjeni kanal

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
USB wireless adapter

Ljudi, molim vas za pomoć.Preselio sam iz stana i sad sam u situaciji da imam T COM paket  interneta, telefona i MAX TV-a.

Dakle, imam onaj njihov bijeli Thompson ruter iz kojeg ide UTP za MAX TV.

Ostatak stana bi trebao biti spojen wireless.

Laptop sam spojio bez problema nakon što sam u routeru konfigurirao WPA šifru i sve to, odašilje ok.

No, sad se postavlja problem jer imam svoje računlo u drugoj sobi, daleko od mrežnog kablela i želim se spojiti bežično.

Tu stupa problem na scenu; imam neko malo shranje od Wireless Adaptera kojeg sam dobio ko zna gdje.

NE ZNAM GA SPOJITI NI NAMJESTITI, NAPROTIV - NEMAM POJMA ŠTO DA RADIM.

Probao sam instalirati drivere koje sam dobio s njim i instalirao sam hrpu nekakvih Realtek ludosti koje su me totalno zbunile.

mislio sam da se ovo naprosto uključi u USB porti i poveže na bilo koji otvoreni wireless u dometu.

Molim vas pomagajte, u banani sam, ne mogu igrati BF4 {#}

Something witty.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
peace_of_cake kaže...

možda po danu netko skida cijelo vrijeme preko wifi-ja a ti si na istom kanalu kao i on te zbog toga brzina pada (preko backtracka -> airodump-ng -a mozes vidjet tko je to ako  si npr u zgradi) pa samo promjeni kanal

Nema nikoga, adapter pronalazi samo moj WiFi.

15 godina
neaktivan
forzzuk kaže...

Ljudi, molim vas za pomoć.Preselio sam iz stana i sad sam u situaciji da imam T COM paket  interneta, telefona i MAX TV-a.

Dakle, imam onaj njihov bijeli Thompson ruter iz kojeg ide UTP za MAX TV.

Ostatak stana bi trebao biti spojen wireless.

Laptop sam spojio bez problema nakon što sam u routeru konfigurirao WPA šifru i sve to, odašilje ok.

No, sad se postavlja problem jer imam svoje računlo u drugoj sobi, daleko od mrežnog kablela i želim se spojiti bežično.

Tu stupa problem na scenu; imam neko malo shranje od Wireless Adaptera kojeg sam dobio ko zna gdje.

NE ZNAM GA SPOJITI NI NAMJESTITI, NAPROTIV - NEMAM POJMA ŠTO DA RADIM.

Probao sam instalirati drivere koje sam dobio s njim i instalirao sam hrpu nekakvih Realtek ludosti koje su me totalno zbunile.

mislio sam da se ovo naprosto uključi u USB porti i poveže na bilo koji otvoreni wireless u dometu.

Molim vas pomagajte, u banani sam, ne mogu igrati BF4 {#}

Ja imam nes slicno iz linksa za 100kn.

Princip rada bi trebao biti:

spojis u USB

instaliras drivere/software sa prilozenog cd-a

trebao bi onda dobiti shortcut na desktopu za taj software

kad ga startas trebao bi dobiti meni slican kao sto je na svakom Laptopu koji se spaja preko WI-Fi

odaberes svoju mrezu, uneses key, i nakon toga spustis software u tray (ili ga ugasis)

nakon toga bi svaki put kad upalis komp on se trebao sam spajat na mrezu, bez potrebe za pokretanjem software-a (eventulalno pogledaj ako trebas stavit neku kvacicu za autoconnect)

P.S.

na linku koji si dao imas manual za njega sa slikama za cijeli postupak instalacije i spajanja na WI-Fi

skini "Manual English" i pogledaj

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.11.2013 0:16 (Zmalamuth).
15 godina
USB wireless adapter

Molim pomoć. Imam ovakvu situaciju. Desktop računalo u dnevnom boravku, router TP-Link TD-W8951NB (antena 5 dBi), Optima telecom. U dječjoj sobi desktop računalo koje se spaja preko wifi sa usb adapterom Aqprox App usb 150 (bez antene). Udaljenost cca 8 metara i između su dva zida.

Signal uglavnom između Low i Good i rijetko Excellent, brzina većinom od 5,5 Mbps do 11 Mbps, ponekad začudo čak i 36 Mbps. Zanima me kako uz što manja ulaganja dobiti bolji signal i brzinu.

Napominjem da isti problem imam i kad se iz iste prostorije spaja preko tableta.

Unaprijed zahvaljujem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
mrgud1 kaže...

Molim pomoć. Imam ovakvu situaciju. Desktop računalo u dnevnom boravku, router TP-Link TD-W8951NB (antena 5 dBi), Optima telecom. U dječjoj sobi desktop računalo koje se spaja preko wifi sa usb adapterom Aqprox App usb 150 (bez antene). Udaljenost cca 8 metara i između su dva zida.

Signal uglavnom između Low i Good i rijetko Excellent, brzina većinom od 5,5 Mbps do 11 Mbps, ponekad začudo čak i 36 Mbps. Zanima me kako uz što manja ulaganja dobiti bolji signal i brzinu.

Napominjem da isti problem imam i kad se iz iste prostorije spaja preko tableta.

Unaprijed zahvaljujem.

Odlučio sam se na zamjenu usb adaptera. E sad, dvoumim se između Airlive WL-1700USB i Airlive VN-380USB. S obzirom na gore navedenu opremu i brzinu interneta od 4 Mbit/s zanima me šta je bolje odabrati.

Molim savjet što prije pošto bi danas to realizirao.

Hvala i pozdrav.

15 godina
USB wireless adapter

Da ne otvaram novu temu pa će se valjda naći dobra duša i odgovoriti {#}

Trenutno imam airlive 1600 i počeo me zezati signal, tj zna mi se desiti da mi po nekoliko puta dnevno se adapter iz čista mira isključi (crvena X ikona u taskbaru).

Danas sam malo gledao po tehnomaxu u Jokera u Splitu i naišao na dvi moguće solucije:

Netis WF-2116 i TP-Link TL-WN7200ND

Koja bi po vama bila bolja šta se tiće boljeg prijema signala?

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.11.2013 18:42 (TiMi79).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
USB wireless adapter

Pozdrav! pitanje.
Imam Air live wl - 1600 usb adapter sa 5db, i hvatalo je cca 100m signal, kupim iz dosade sa ebay ovu antenu: http://www.ebay.com/itm/Wifi-2-4GHZ-20-DBI-Booster-Antenna-RP-SMA-Wireless-WLAN-For-PCI-Card-USB-Modem-/181238574115?pt=LH_DefaultDomain_15&hash=item2a32a92c23

jacina se nije pojacala mozda 20% e sad pitanje jel to zato jer je slab adapter (malo mW)? ili mozda škart antena :) hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
USB wireless adapter

moze preporuka nekog dobrog USB WLAN adaptera za laptop, znaci da dobro hvata i naravno bude izmedu ostalog kompatibilan sa BackTrackom i slicnim OS-ovima/programima. Cijena do nekih +-150 KN

Respect the Raise...!

0 0 hvala 0
16 godina
ibro16 kaže...

Pozdrav! pitanje.
Imam Air live wl - 1600 usb adapter sa 5db, i hvatalo je cca 100m signal, kupim iz dosade sa ebay ovu antenu: http://www.ebay.com/itm/Wifi-2-4GHZ-20-DBI-Booster-Antenna-RP-SMA-Wireless-WLAN-For-PCI-Card-USB-Modem-/181238574115?pt=LH_DefaultDomain_15&hash=item2a32a92c23

jacina se nije pojacala mozda 20% e sad pitanje jel to zato jer je slab adapter (malo mW)? ili mozda škart antena :) hvala

Da znas kako velika bi antena morala biti da bi imala 20dbi, ovu nebi ni nikad kupio. Realno gledajuci nema vise od 8dbi.

Ako zelis pojacati domet kupi usmjerenu, a ne omnicu..

definho kaže...

moze preporuka nekog dobrog USB WLAN adaptera za laptop, znaci da dobro hvata i naravno bude izmedu ostalog kompatibilan sa BackTrackom i slicnim OS-ovima/programima. Cijena do nekih +-150 KN

LINK Odlicno hvata signal. Mislim da jedna od boljih sto se toga tice..

Ohne Audi geht es nicht..
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.11.2013 19:34 (andreas11).
14 godina
USB wireless adapter

na nju sam i ciljao, samo sam jos trazio potvrdu, zahvaljujem :)

Respect the Raise...!

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
USB wireless adapter

Koji usb adapter odabrati i zasto?

Asus USB-N14 http://goo.gl/SJC5NQ

ili

AirLive WL-1700USB http://goo.gl/sQg0RR
...My life, My game, My rules...
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
SoynTech kaže...

Koji usb adapter odabrati i zasto?

Asus USB-N14 http://goo.gl/SJC5NQ

ili

AirLive WL-1700USB http://goo.gl/sQg0RR

Koje su preporuke Asus ili AirLive ?

...My life, My game, My rules...
11 godina

Asus je bolji...novija generacija sa "n" modom pa ima veću propusnost podataka nego Airlive kome je 54Mb najveća brzina {#} .

Antena na Airlive nije dipol jer dipol ima od 2-3dBi max.  ali ove na Asusu ne zaostaju već su podjednake.

11 godina
neaktivan
USB wireless adapter

pozdrav, pitat ću ovdje da bezveze ne otvaram temu, unaprijed hvala na odgovorima

ovako, želim se bratiću spojiti na net, on je udaljen nekih 300-400 metara max od mene, ako i toliko, ali ipak podosta, znači trebala bi mi usmjerena wifi antena,

pa vas pitam kolike snage bi ta antena trebala biti, inače se radi o naselju pa će tu biti i nekih smetnji možda, nije čistina, i drugo da li uzeti neku yagi usmjerenu antenu 20db ili slično,

na njuškalu ili ove kasense razno razne što prodaju sa kao nekim 60db usmjerenim antenama tipa ovo http://www.njuskalo.hr/wireless-wlan/kasens-wifi-usb-adapter-6000mw-60dbi-antena-oglas-9077377

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice