USB wireless adapter

poruka: 243
|
čitano: 166.065
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: USB wireless adapter
partwish kaže...

Evo ja sam se "usrećio" s usb adapterom. Platio sam ga 150kn i gle čuda, ruter je u dnevnoj sobi od kompa udaljen ne više od 4 metra i dijeli nas jedan zid... a meni signal 2/5! PA ja nevjerujem! Isplati li se uzeti onu klasičnu wifi mrežnu karticu za 30-40kn? Hoće biti bolji signal?

Kao prvo kakav USB adapter si uzeo? dali se može pojačavati antena na njemu? Jer ako si uzeo takav možeš samo kupiti malo bolju antenicu i rješiti svoj problem.

A kao drugo USB adapteri su slabiji od pci kartica.. ja hvatam wireless sa nekoliko kilometara preko obične TP linkove wifi pci kartice antenom od 24dbi a signal mi se kreće oko 60-70%

Još postoji jedno riješenje koje ti je možda i najbolje. Kupi si produžni USB-kabal i pruži ga do prostorije u kojoj je router... na kraj normalno prištekaj tu USB karticu i to je to...

15 godina
neaktivan
Bellatrix kaže...
partwish kaže...

Evo ja sam se "usrećio" s usb adapterom. Platio sam ga 150kn i gle čuda, ruter je u dnevnoj sobi od kompa udaljen ne više od 4 metra i dijeli nas jedan zid... a meni signal 2/5! PA ja nevjerujem! Isplati li se uzeti onu klasičnu wifi mrežnu karticu za 30-40kn? Hoće biti bolji signal?

Kao prvo kakav USB adapter si uzeo? dali se može pojačavati antena na njemu? Jer ako si uzeo takav možeš samo kupiti malo bolju antenicu i rješiti svoj problem.

A kao drugo USB adapteri su slabiji od pci kartica.. ja hvatam wireless sa nekoliko kilometara preko obične TP linkove wifi pci kartice antenom od 24dbi a signal mi se kreće oko 60-70%

Još postoji jedno riješenje koje ti je možda i najbolje. Kupi si produžni USB-kabal i pruži ga do prostorije u kojoj je router... na kraj normalno prištekaj tu USB karticu i to je to...

Uzeo sam intellinet 150n 524438. nemam nikakve mogućnosti stavljanja antene... A pošto sam htio wireless nema smisla da provlačim kabel do druge sobe, zar ne!? :) Kontam da ću uzet PCI. Neka preporuka?

http://www.powerplaymanager.com/r802803/ sportski menađer. probaj i uživaj!
15 godina
neaktivan
USB wireless adapter

Uzmi ovakvu PCI karticu TP Link i ovu antenu

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
USB wireless adapter

Pooz ljudi, mene isto zanima domet signala w lana. Cuo sam da postoji nekakav adapter nalik na onaj za komarce i da se usteka u uticnicu i s njim mozes produziti signal jos 20-ak metara.

Da li je to samo izmisljotina ili toga ima kupit?? Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

kupi na ebayu repeater i miran si ! nije izmišljotina!

16 godina
USB wireless adapter

Da ne otvaram novu temu.. Problem je sa Airliveom wl-1700usb-om.
Software se instalira bez problema,i poslje restarta kada ubodem karticu u računalo, driver se neće instalirat(win 7 x64). Kaže da je failed.
Probao sam kod prijatelja na njegovo računalo instalirati( isto win 7 x64) bez ikakavih problema se instaliro i šljaka sve u 16!
Molim savjet,pomoc!

EDIT system restore napravio, i opet nece {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.9.2012 16:16 (ludimata).

0 0 hvala 0
12 godina
USB wireless adapter

Pozdrav,

trenutno imam OVAJ wireless adapter pa me zanima postoji li neko jednostavnije rješenje (pritom mislim da mi ne smeta taj USB na stolu), a da imam isti ili čak bolji signal?
Što mi preporučate, nešto OVAKVO ili skroz nešto drugo?

Unaprijed hvala! 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
USB wireless adapter

moze preporuka nekog USB wireless adaptera za laptop, signal mi je udaljen od prilike 100 metara, i mogu se spojit, ali skroz mi puca veza...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Netko je iz prvog posta preporucio http://protis.hr/products/details/wireless-adapter-usb-airlive-wl1700usb-long-range-11g-5dbi-dipole-antenna/27282 , kupi ga kosta 200kn a hvata odlicno isprobano i radi kao sat + imam jagi antenu tako da nema problema a ako ti treba veci luk uzmes neku omnicu i sve 5..

14 godina
neaktivan
USB wireless adapter
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
duzda kaže...

Netko je iz prvog posta preporucio http://protis.hr/products/details/wireless-adapter-usb-airlive-wl1700usb-long-range-11g-5dbi-dipole-antenna/27282 , kupi ga kosta 200kn a hvata odlicno isprobano i radi kao sat + imam jagi antenu tako da nema problema a ako ti treba veci luk uzmes neku omnicu i sve 5..

Ta airlive wl-1700 je najbolja kartica koju sam imao. ima: realtekov chipset , odvojivu antenu , lovi na veliku daljinu. Imao sam je na moru prošle godine. Ima standardni priključak za sve wlan antene , pa po izboru se mogu spajat bilo kakve , ovisi po potrebi.  garancija 18 mjeseci

franc
14 godina
neaktivan

Na koliko metara si hvatao signal, kakve su brzine i dali si imao kakve prepreke?

12 godina
neaktivan
MatejCro kaže...

Na koliko metara si hvatao signal, kakve su brzine i dali si imao kakve prepreke?

Prepreke su bile neki borovi , ali mislim da je bila daljina 500m , 3-4 crte je pokazivalo signal od jednog kafica u kojem sam dan prije bio na cugi i pitao za šifru, te sam je dobio. 

Posle tjedan dana bila promijenjena šifra , ali sam ponovno bio na cugi u istom kaficu i dobio novi wpa kljuc. Ta wlan kartica se isplatila , doduše morala je biti na balkonu ali lovi kao luda. Skype kvaliteta bila ok , youtube otvaralo solidno.  eto

franc
13 godina
neaktivan
USB wireless adapter

Pozdrav...imam nekoliko pitanja jer nisam skužio baš sve. Dakle ja imam desktop računalo i htio bi se preko wlana spojit na router. I sad imam ponuđene dvije opcije: PCI wlan karticu i USB wifi adapter. Na oba tipa uređaja antena (čija se snaga izražava u dBi kolko sam shvatio) je najčešće prikačena na sam uređaj. e sad ovdje dolazi dio koji me najvše zbunjuje. Pročitao sam savjete drugih da stave jaču antenu i onda su linkali kombinacije USB il PCI adaptera sa nekim antenama.

Onda su se tu spominjale antene za router tj. za pojačavanje signala wlan signala kojim router odašilje. Iz ovoga slijedi pitanje: te antene za router, jesu li to iste one antene koje se stavljaju na USB wlan adaptere/PCI wlan kartice?

Ako sam ja sve to dobro skužio ja bi onda sebi mogao uzet neku PCI wlan karticu, neku jebačku antenu (npr. ovu jačine 12dBi, iako nisam siguran jel to za router il za PCI karticu) i kupit kabal koji mi omogućava da ta antena ne bude fiksirana na moju PCI karticu. Znači shematski bi to trebalo ovako izgledati: 

moj truli komp sa PCI wlan karticom - kabal od 5 metara - überpower antena usmjerena prema nekom routeru

hoće li mi neka dobra duša objasnit koji mi tip kabla treba za ovako nešto (i linkat neki primjer) i zapravo reći jesam li ja sve to dobro skužio i ako nisam da mi lijepo objasni. Unaprijed hvala :)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Dobro si sve skuzio, ali moras paziti koji kabel kupujes i koje duljine... sa kabelom od 5 metara ces imati gubitke na signalu, i jos ako nemas opticku vidljivost sa tim routerom... Najbolji kabel bi ti bio LMR 400, kosta oko 20 kn/metar, ali zato on ima male gubitke... Mislim da na njemu imas odma i konektore... Znaci tu antenu mozes odma spojit sa PCI karticom...

13 godina
neaktivan
USB wireless adapter

htjel bi sa stolnim računalom hvatat wireless signal na udaljenosti od 500m. Mislio sam uzeti sa ebay-a ovaj usb, i na njega staviti neku drugu antenu koju bi sam napravio.Soba mi je u potkrovlju pa bi tu antenu stavio na krov. Jel bi bio dobat taj USB i kantena ili tako neka homemade antena za tu udaljenost?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
USB wireless adapter

Mene zanima koliku udaljenost hvata Airlive WL-1700USB sa njenom antenom?

Never let a computer know you're in a hurry.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Starino moja,adapter o kojem ti zboriš ja sam imao 6 godina,i prije dva dana mi je crknuo.Dali sam bio zadovoljan sa njim,i više nego zadovoljan,ali sada zbog velike daljine od glavnog TP-Linka moram kupiti jači,ali ako ti treba duljina do 10m ja bih ga uzeo(moja je puno veča i treba mi jači).

15 godina
neaktivan
USB wireless adapter

Pozz .. može pomoc ekipa?

Ovak, trebao bi preporuku za

1. neki dobar wireless adapter

2. neku antenu da pojaca izlazni signal iz routera > imam thompson TWG 850

signal bi trebao za nekih 20-ak m kroz zid (u zgradi) .. vec ima u tom drugom stanu laptop koji kolko tolko prima signal sa mog routera ... a sad bi trebao i pc wirelesom povezat, pa mi treba adapter (tj mrezna wireless) i antena za router koji salje signal ..

Hvala unaprijed !!

E d i T

Našao sam ovo: adapter + antena (iako piše da je antena vanjska-NIJE, provjereno na službenim stranicama) 

jel to ok?

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.11.2012 20:36 (domba_Os).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
domba_Os kaže...

Pozz .. može pomoc ekipa?

Ovak, trebao bi preporuku za

1. neki dobar wireless adapter

2. neku antenu da pojaca izlazni signal iz routera > imam thompson TWG 850

signal bi trebao za nekih 20-ak m kroz zid (u zgradi) .. vec ima u tom drugom stanu laptop koji kolko tolko prima signal sa mog routera ... a sad bi trebao i pc wirelesom povezat, pa mi treba adapter (tj mrezna wireless) i antena za router koji salje signal ..

Hvala unaprijed !!

Taj ruter ima fiksnu antenu tako da ju ne možeš jednostavno mijenjati, trebaš neki AP ubaciti.

15 godina
USB wireless adapter

Samo da javim da sam imao problem sa wirelessom na udaljenosti od 100 metara. Laptop je uredno lovio nekih 6 mjeseci dok nije signal pao na 1 nestabilnu crticu.

Probao sam sa USB TP-Link WN721N -  100 KN  - Nije lovio ništa

Pa sam probao  USB TP-Link WN822N - navodno je duplo jači od ovog gornjeg  - 200 KN  -Lovio je nestabilno jednu crticu 18-20%

Zatim sam uzeo Air Live - WL-1700USB -  200 KN - SIGNAL JE NA 70 - 85 %, RADI FANTASTIČNO

Zato ako trebate preporuku USB wirelessa evo je, slučajno da ne lovi kupite dobru štapnu ili usmjerenu antenu , dodate i to je to

2 0 hvala 0
15 godina
USB wireless adapter

Preporuka USB Wirelessa - Air Live WL-1700 USB 

Gdje ostali ne rade, ovaj radi, ako trebate dodat jaču antenu , dodate je, zasada sa njegovom antenom na 100 metara radi besprijekorno,

dok drugi jedva da su vezu uspostavili, kad ulovim vremena probat ču kod frenda na 400 metara optičke vidljivosti

1 0 hvala 0
14 godina
USB wireless adapter

Dali je potrebno staviti jacu antenu umjesto tu od 5 dbi na tom modelu airlive 1700.?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
USB wireless adapter

dok probaš znat češ, kako sam gore naveo probao sam nekoliko koji upoče nisu radili dok airlive to rješava lako....

0 0 hvala 0
14 godina
USB wireless adapter

Imam tu USB WLAN karticu, radi bez problema. Malo je skuplja, ali ja sam prezadovoljan, PREPORUKA.

Valentin

0 0 hvala 0
14 godina
USB wireless adapter

uzeo sam od kolege ovu antenu da isprobam kako hvata signal http://factory.dhgate.com/network-cards/16g-54mbps-blueway-wifi-usb-adapter-p43916571.html

ali jedva crticu uhvati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
USB wireless adapter

a sa originalnom antenom ne lovi ništa? a udaljenost, prepreke?

0 0 hvala 0
14 godina
Wontay kaže...

a sa originalnom antenom ne lovi ništa? a udaljenost, prepreke?

kako mislis orginalnom, samu taj usb adapter ima s antenom. ima negdje malo manje od 100m zracne linije. 3 zida prepreke i veliki bor heheh

15 godina
USB wireless adapter

pa rekao si da si uzeo antenu 9db od frenda, originalna - ona koja je došla sa air1700....  makni bor pa probaj, siguran sam da češ uloviti{#}

0 0 hvala 0
14 godina
Wontay kaže...

pa rekao si da si uzeo antenu 9db od frenda, originalna - ona koja je došla sa air1700....  makni bor pa probaj, siguran sam da češ uloviti{#}

pa da blueway iz linka hvata crticu, zato sam i pitao dal je potrebna jaca od one koja se dobije uz air1700 da znam odmah kupiti uz uredaj {#}

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice