USB wi fi

poruka: 3
|
čitano: 1.852
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
USB wi fi

Zdravo raja

Ovo sam slučajno skonto. Skidam igre na Steamu maksimalno brzinom od 700 KB/S. I rođak mi se nakačio na wi fi (na laptopu) i krenem skidat na njegov Steam neku igru kad kod njega brzina 1.8 MB/S. Imam D Link dwa-125.

Shvatio sm da je dio problema što sam preko ovog kabla konektovo USB. Kad ga direktno prikopčam na komp brzina ide do 1.3 MB/S al dalje ne. Prijedlozi?

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.11.2014 16:51 (VahaMaha).

0 0 hvala 0
11 godina
Re: USB wi fi

Nema veze taj kabal sa brzinom već povoljan položaj antene za bolji prijem/predaju prema ruteru.

Kabal usb sa postoljem ti omogućava da postaviš taj wi-fi stick na poziciju gdje imaš najbolji signal.( Laptop ima puno bolju antenu od antene u tom wi-fi stiku).

To što ti rođak ide bolje znači da je vjerovatno bliži tj. ima bolji signal ili ima manje smetnji od drugih uređaja u okolici ( smartfoni, susjedi itd.)

Šteta što nemaš LAN kabal da se spojiš na ruter, i da je 60m imao bi maksimalnu brzinu a sa kablom nemaš ni smetnji :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.11.2014 9:04 (AF139).
11 godina
neaktivan
Re: USB wi fi
AF139 kaže...

Nema veze taj kabal sa brzinom već povoljan položaj antene za bolji prijem/predaju prema ruteru.

Kabal usb sa postoljem ti omogućava da postaviš taj wi-fi stick na poziciju gdje imaš najbolji signal.( Laptop ima puno bolju antenu od antene u tom wi-fi stiku).

To što ti rođak ide bolje znači da je vjerovatno bliži tj. ima bolji signal ili ima manje smetnji od drugih uređaja u okolici ( smartfoni, susjedi itd.)

Šteta što nemaš LAN kabal da se spojiš na ruter, i da je 60m imao bi maksimalnu brzinu a sa kablom nemaš ni smetnji :)

USB prikopčan na kablo je u dosta boljem položaju i bliže ruteru nego kad kad je usb direktno ukopčan u komp. Provjereno gubim brzinu kad spojim preko kabla

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice