Pozdrav ekipa!
Pretraživao sam forum, ali nisam uspio naći rješenje za svoj problem, pa se nadam da će mi netko moći pomoći.
Imam problem s t-comovim routerom (Thomson tg782i) i hvatanjem signala, nakon što smo pravili razmještaj u kući, sada mi je slab signal u sobama u kojima mi je potreban internet. Nakon googlanja i traženja po internetu, odlučio sam kupiti antenu od 8dbi i staviti ju umjesto ove male od 2dbi koja je na routeru. Kupio sam ovakvu antenu, i budući da se ona ne može spojiti direktno na router kupio sam ovakav adapter za spajanje. Problem je u tome što kada spojim tu jaču antenu, signal mi se uopće ne pojača. Išao sam s laptopom po kući i s inSSIDer-om mjerio jačinu veze, i sve vrijednosti su mi gotovo jednake i s originalnom antenom od 2dbi i s ovom kupljenom od 8dbi.
Po nekoj mojoj logici, mislim da je problem u jednoj od ove dvije stvari:
1. Izlazna snaga routera je premala i stavljanjem ove jače antene nisam ništa postigao. Tražio sam po internetu kako mogu pojačati izlaznu snagu, i izgleda da se to nemože uopće podešavati.
2. Signal mi se gubi na ovom malom adapteru kojeg sam kupio, ali mi je opet čudno da su vrijednosti podjednake, pa bih to ipak eliminirao.
Nadam se da netko ima ideju kako bih to mogao riješiti?