Problem s antenom na routeru

poruka: 6
|
čitano: 2.252
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Problem s antenom na routeru

Pozdrav ekipa!

Pretraživao sam forum, ali nisam uspio naći rješenje za svoj problem, pa se nadam da će mi netko moći pomoći.

Imam problem s t-comovim routerom (Thomson tg782i) i hvatanjem signala, nakon što smo pravili razmještaj u kući, sada mi je slab signal u sobama u kojima mi je potreban internet. Nakon googlanja i traženja po internetu, odlučio sam kupiti antenu od 8dbi i staviti ju umjesto ove male od 2dbi koja je na routeru. Kupio sam ovakvu antenu, i budući da se ona ne može spojiti direktno na router kupio sam ovakav adapter za spajanje. Problem je u tome što kada spojim tu jaču antenu, signal mi se uopće ne pojača. Išao sam s laptopom po kući i s inSSIDer-om mjerio jačinu veze, i sve vrijednosti su mi gotovo jednake i s originalnom antenom od 2dbi i s ovom kupljenom od 8dbi.

Po nekoj mojoj logici, mislim da je problem u jednoj od ove dvije stvari: 

1. Izlazna snaga routera je premala i stavljanjem ove jače antene nisam ništa postigao. Tražio sam po internetu kako mogu pojačati izlaznu snagu, i izgleda da se to nemože uopće podešavati.

2. Signal mi se gubi na ovom malom adapteru kojeg sam kupio, ali mi je opet čudno da su vrijednosti podjednake, pa bih to ipak eliminirao.

Nadam se da netko ima ideju kako bih to mogao riješiti?

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.9.2013 9:39 (neznamasd).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Problem s antenom na routeru
Kupi ap i njega ustakaj u thomsona....
13 godina
neaktivan

ma znam da mogu to, ali onda moram platit još 150-200kn minimalno...a izgubio sam previše vremena oko ovoga, i kupio antenu i adapter, pa bih sad pokušao ovo sredit ako je ikako moguće...

12 godina
neaktivan
neznamasd kaže...

ma znam da mogu to, ali onda moram platit još 150-200kn minimalno...a izgubio sam previše vremena oko ovoga, i kupio antenu i adapter, pa bih sad pokušao ovo sredit ako je ikako moguće...

Kupi produzni kabel za antenu i razdjelnik za antenu ili repeater wifi signala.

Inace imam isti problem, kupio jacu antenu, signal ostao isti, postavke isto nemogu promjeniti, a iz bnet-a su mi na routeru vec pojacali wifi signal i isti vrag.

Dakle ili zovi operatera da nesto pokusa napraviti ili kupi repeater.

Ili jednostavno stavi jacu antenu na uredaj koji prima signal a ne na router.

Što hladnije to bolje...
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.9.2013 1:03 (Praedator).
13 godina
neaktivan

Morat ću onda nešto od toga iskombinirati....a baš sam htio riješiti ovo s jačom antenom na routeru pa da mogu fino i ispred kuće imat dobar signal

14 godina
neznamasd kaže...

Morat ću onda nešto od toga iskombinirati....a baš sam htio riješiti ovo s jačom antenom na routeru pa da mogu fino i ispred kuće imat dobar signal

- Jednostavno je, kupiš si neki router, spojiš router (WAN port) na ovoga Thomsona (na neki Ethernet utor), prije toga Thomsona staviš u Bridge mod, novi router staviš u PPPoE mod (upišeš korisničko ime i lozinku od T-COMA).

- DHCP na Thomsonu ugasiš, a na novom routeru upališ.

- E sada ovisno koliko para izdvojiš, možeš kupit router s mnoštvom mogućnosti (raspodjela brzine itd. itd.), s jačim WIFI antenema.

- Preporuka je ovo:

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_32_396_397&products_id=9397

--- Rijeka se prepoznaje plivanjem, a čovjek razgovorom. -- Sva pitanja i nejasnoće molim na PM. Hvala :D
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice