Laptopom na Internet

poruka: 5
|
čitano: 4.015
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
offline
Laptopom na Internet
pitanje

Imam megabitni DSL pristup, pa sa stolnim računalom surfam po netu. Ali bilo bi dobro da se isto može sa laptopom, koji je moj preko vikenda. Nikako mi ne idu ove mreže, zapravo su mi najslabija karika:)

Je l' ima neko da detaljno objasni što točno trebam kupiti i napraviti da svoju ( u BiH) skupo plaćenu vezu na Internet iskoristim i na laptopu, sjedeći u naslonjaču?

Inače, laptop nema ništa sa prefiksom bežično i marke je Asus A9R, ADSL modem je marke Kasda, Windowsi su XP Pro SP2.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
offline
RE: Laptopom na Internet

I ja imam Kasdu, ali je "žičana" verzija. Koliko sam uspila shvatiti ti se želiš bežično spojit na Internet bez žica. Dakle, pitanje je: jeli taj ruter wifi osposobljen (podržava bežičnu vezu) ili je ovaj obični model koji i ja imam? Koliko sam skužila, tvoj laptop nema wifi adapter ugrađen, ali možeš kupit usb ili PCMCIA wireless adapter. Ali prvo javi kakav ti je modem.

16 godina
neaktivan
offline
RE: Laptopom na Internet
Pa kupi ruter,i gotovo
16 godina
neaktivan
offline
RE: Laptopom na Internet

Znaci trebao bi imati ili nabaviti WLAN PC Card ili WLAN USB Adapter uz sve to treba ti i bežični ADSL router za pristup internetu.Sve skupa izgleda ovako http://www.t-com.hr/privatni/kzona/kakodonas/tcentri/uredjaji.asp?t=2&k=3&c=0.A sto se tice postavljanja bezicne mreze u tvojem stanu probaj kontakitrati SZK tvojeg provajdera.Oni bi te trebali voditi kroz instaliranje bezicne mreze....nije nista komplicirano ako imas neke osnove oko racunala.

 

Istra ti Materina
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.2.2008 7:57 (RAUL).
15 godina
offline
Laptopom na Internet

Imam Dell laptop i max-adsl bezicni internet, dobila sam i usb stick. Problem je sljedeci. U uputama pise kako se sto spaja i piše mi da treba mrežna kartica . Jel to istina ? Ne kužim baš. Kako bi internet bio bezicni ako moram nekaj uštekat u tu karticu pls. pojasni mi

-___________________________________________________________________________________________________

 

Citat od jedne osobe. Pomagajte.

OCZ power supply 500W Intel Core 2 Quad Q6600 MB Gigabyte EP45 HDD Seagate 320 GB GF GTX 260 Kingmax MARS 1066MHz 2048Mb /x2 DVD+RW/-RW Pioneer
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice