Koji wireless router za Bnet?

poruka: 41
|
čitano: 31.306
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Da ali ja ne želim njihov ruter, već bi kupio svoj.

Zato tražim preporuku rutera koji podržava ulaz za koaksijalac i da radi stabilno ? (naravno sa WIFI-em)

I da li na jedan takav ruter mogu spojit svoj digitalni prijamnik ?

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Koji wireless router za Bnet?
dirtyjack kaže...

Da ali ja ne želim njihov ruter, već bi kupio svoj.

Zato tražim preporuku rutera koji podržava ulaz za koaksijalac i da radi stabilno ? (naravno sa WIFI-em)

I da li na jedan takav ruter mogu spojit svoj digitalni prijamnik ?

To sumnjam da ces uspjet....oni imaju svoj FW i DNS, i onda jos za TV posebne protokole...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hr
17 godina
neaktivan

Znači ja ne mogu imat svoju opremu, već te strikno ograničavaju na najam njihove i potpisivanje onih šug*vih ugovora ?

Ako se ne varam moguće je od njih kupit uređaje, ali po paprenim cijenama

0 0 hvala 0
16 godina
"Za korištenje usluge B.net interneta zbog održavanja, nadzora i tehničkog supporta, potrebno je koristiti B.net modem. Svaki naš modem je posebno programiran za rad na našoj mreži."

FAQ...tako je kod svih, ne mozes ti uc u njihov DNS bez registriranog uredaja kod njih
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hr
16 godina
dirtyjack kaže...
Pozdrav, Trazim wifi router za bnet, i sad ste me malo zbunili. Koji bozji modem oni naplaćuju ako imam ruter. Pitam iz razliga što u drugom stanu imam isto bnet al bez ikakvog modema vec sve Ide direktno na ruter. Može pojašnjenje?

-bnet naplaćuje sve (najam opreme, oprema je njihovo vlasništvo).

-standardni žični cable-modem (namjerno) je ograničen na jedno računalo. Wlan modem je dodatnih 15kn/mj (cjene iz sjećanja, provjeri, već neko vrijeme su u vlasništvu vipa pa može biti promjena..)

-modem je uređaj koji signal iz linije demodulira... npr cable za kabelsku ili adsl (kao nekad tel.modem-fax..). Router je mrežni šef i nema zapravo veze s internetom-ISPom, sve to se nalazi u jednoj (nazovimo) kutiji koja može imati razne funkcije, npr media player, router, modem, wlan, printserver, dhcp server, firewall.. itd. Tek da razumiješ nazive modem-router.

dirtyjack kaže...

Kako god...

uglavnom niti jedan od gore navedenih linkova ne rade, pa bi molio neku preporuku rutera koji ce mi podržavati Bnet internet (WiFi) ?

p.s. da li za Bnet TV trebam imat jos nekakav uređaj za gledanje ili ?

Kolko se sjećam od prije to je išlo direkt u TV, (cable antena) medjutim kako će onda internet funkcionirat {#} ?

Hvala na savjetima

trebaš njihovu opremu (modem i tv prijemnik za digitaliju, analogni ako još radi ne treba ništa, jer to je kabelska-antenski kabel). Oni spoje kabel, spliter za tv-modem, to je sve.

-na takav modem dodaš svoj router koji mora imati WAN port, to je optimalnije nego od njih tražiti wlan modem (cijena kroz godinu dana je takva da kupiš i imaš svoje uz par dodatnih opcija koje normalna oprema ima, dok ISP to obično onemogući u svom firmwareu-softwareu uređaja).

.. svejdeno koji router-marka-model, naravno samo prolistaj specifikacije i odaberi što ti odgovara. AP je vrlo sličaj normalnom routeru, obično AP može glumiti klasičan router i router može raditi kao AP-repeater... ali router je ''jači'' u dodatnim opcijama, cijene su iste.. od 130-250kn (+ više ako tražiš neke dodatne funkcije kao NAS, media player itd..). Ne reporučan mi jedna model, jer je to 'rizik'...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina

Bnet ti ima koaksijalni kabel za internet stoga brijem da ti treba i takav router. Imao sam onaj njihov zicni i kad mi je zatrebao wifi jbg uzeo sam ipak taj njihov thompson.  

Zaboravi, nisam procitao par postova iznad :-D

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to became insane.
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.8.2014 13:15 (gocc01).

0 0 hvala 0
16 godina

Trenutno najbolji router kojeg znam, i kojeg kupujem/preporucujem za svugdje je Asus NT66 http://www.amazon.com/RT-N66U-Dual-Band-Wireless-N900-Gigabit-Router/dp/B006QB1RPY

U vise firmi/domova radi besprijekorno...

Isplati se uloziti malo vise, ipak ces ga stalno koristiti

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.8.2014 13:28 (Mitch).

0 0 hvala 0
16 godina

Ja već nekoliko godina bez problema koristim D-LINK DIR-655, trenutno je nekih 560-600 kn.

Ali možeš naći i jeftiniji od bilo kojeg proizvođača (sa manje opreme/mogućnosti),

ne bi trebalo biti problema, glavno da ima WAN port.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hvala na odgovorima...

Ako je tako mislim da me je najisplativije za 300 kn uzet njihov modem, i iza njega stavit neki wifi router.

Za TV se još predomišljam...

S obzirom da imam njihovu žicu u stanu od prije...koja je trenutno ne aktivna, da li moram potpisat ugovor na 24 mjeseca (ili platit cca 1500 kn ) za "priključak i aktivaciju" ?

0 0 hvala 0
15 godina

Moraš.

16 godina
Kad radis novu liniju mora ic na ugovor.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice