Vodič Za Odabir Monitora.

poruka: 8
|
čitano: 4.506
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Monitori

U ovoj temi ću prezentirati LCD monitore od 17“ do 27“i uz svaki dodati moje misljenje o njemu.

17“-Monitori za posao

SAMSUNG SM 723N-Imamo ga u firmu i mogu reci samo rijeći hvale.Svakodnevni rad na njemu se moze obavljati bez problema i bez glavobolje sto i opravdava njegovu visu cijenu.

19“-Monitori za posao pa cak i solidan gaming

AOC 931SWL-Jeftin monitor neloše kvalitete

SAMSUNG 933SN-Super

ASUS VH196D-Monitor koji ce vas zadovoljiti zeljeli vi raditi na njemu ili se pak igrati

LG M196D-

SAMSUNG 933HD-Zadnji ali i ne najlošiji,ovaj monitor je sigurno jedan od najboljih na tržištu na njemu čete moči igrati,gledati filmove ili nesto drugo.

20“Monitori

AOC 2036Sa i ASUS VH203D-Dva odlicna monitora ne visoke cjene

LG M2062D-Odlican monitor

SAMSUNG 2033HD-Odlican za filmove i ako ga planirate uzet necete pogriješit

22“

SAMSUNG P227OH

SAMSUNG T220HD

SAMSUNG SM2233RZ

LG W2253TQ-PF

LG M22262D

ASUS 22T1E

23“

ASUS VH232T

LG M2362D

LG M237WD

SAMSUNG P2370HD

AOC 2434Pw

AOC 2436Swa

24“-Monitori za filmove

ASUS 24T1E

ASUS VH242S

SAMSUNG P2470HD

SAMSUNG SM2433BW

27“-Monitori za najzahtjevnije

ASUS 27T1E

LG M2762DP

SAMSUNG P2770HD

***************************TEMA JOŠ NIJE GOTOVA********************************************

Ne komentirate, jer je tema jos u izradi.

Svi Monitori su iz LINKS-A

Ako želite pomoći javite se pp

xRALEx-BFBC2
Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan

Savjet - rađe stavi o priključcima, matrici, kontrastu, tipu, svjetlini i sličnome, omjeru dijagonale i udaljenosti / pogodnosti, jačini GPU koja je potrebna, ovo ti je malo neprecizno a duplo više posla...

Prodajem: Matičnu ploču Matsonic + Intel Pentium IV 1.7 Ghz, Floppy Disk Drive + odgovarajući kabel, Modeme (PCI), AsRock MBO + Athlon XP 2600+, ATI Radeon 9200 SE
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Sve prozvodjaci monitora za mase...

I od kada se to monitori prema zahtjevima dijele prema inchima ?!?!

Pa radije cu dati vise para za kvalitetnu '22 matricu, nego za neki '27 TN sljam.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Žešći vodič nema šta!

Autora teme molim da ako već misli nešto konkretno postići sa ovom temom onda nek ubaci pokoju recenziju i tehničke podatke jer ovo ovako nema smisla (lokot mi je spreman).

World championships: 7, GP started: 250, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,369...Mislim da ce se to promjenit uskoro (na bolje)

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Vodič Za Odabir Monitora.

LCD ili (liquid crystal display) je Ekran koji se temelji na tehnologiji tekućih kristala.LCD je ravan i tanak monitor čiji je zaslon sastavljen od određenog broja piksela.

Razlučivost ili rezolucija je broj piksela od kojih je načinjena slika na zaslonu.

Razlučivost se iskazuje u brojevima piksela po horizontali i vertikali zaslona ili imenom npr. VGA 640x480

Omjer širine prema visini(Aspect Ratio)

5:4 za LCD

16:9 ili 14:9 za LCD i TV

U tim se omjerima odnose i brojevi piksela po širini i visini računalnih zaslona pri odabranoj razlučivosti. Veća razlučivost daje preciznije razlaganje sitnih detalja slike, širi obuhvat objekata većih od prostora zaslona, ali i manju veličinu elemenata slike.Optimalnu i maksimalnu razlučivost monitora definira proizvođač, dok izbor standardnih razlučivosti u rasponu od 640 x 480 do maksimalne,zavisi do grafičke kartice.

Frekvencija osvježavanja slike

Frekvencija pokazuje koliko se puta u sekundi osvježi.Većom frekvencijom se izbjegava titranje slike bol u glavi nakon rada te druge nuspojave.Frekvencija kod LCD zaslona se vrti oko 60-85 Hz a s jačom grafičkom karticom možete postič i više od 100Hz.

xRALEx-BFBC2
17 godina
odjavljen

joj šta imamo od tog,to uglavnom svi znaju,po tvom su svi super i nema razlika

monitori se testiraju malo žešće,pogledaj si par review-a na netu

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
RE: Vodič Za Odabir Monitora.
DJECHACHIC kaže...

LCD ili (liquid crystal display) je Ekran koji se temelji na tehnologiji tekućih kristala.LCD je ravan i tanak monitor čiji je zaslon sastavljen od određenog broja piksela.

Razlučivost ili rezolucija je broj piksela od kojih je načinjena slika na zaslonu.

Razlučivost se iskazuje u brojevima piksela po horizontali i vertikali zaslona ili imenom npr. VGA 640x480

Omjer širine prema visini(Aspect Ratio)

5:4 za LCD

16:9 ili 14:9 za LCD i TV

U tim se omjerima odnose i brojevi piksela po širini i visini računalnih zaslona pri odabranoj razlučivosti. Veća razlučivost daje preciznije razlaganje sitnih detalja slike, širi obuhvat objekata većih od prostora zaslona, ali i manju veličinu elemenata slike.Optimalnu i maksimalnu razlučivost monitora definira proizvođač, dok izbor standardnih razlučivosti u rasponu od 640 x 480 do maksimalne,zavisi do grafičke kartice.

Frekvencija osvježavanja slike

Frekvencija pokazuje koliko se puta u sekundi osvježi.Većom frekvencijom se izbjegava titranje slike bol u glavi nakon rada te druge nuspojave.Frekvencija kod LCD zaslona se vrti oko 60-85 Hz a s jačom grafičkom karticom možete postič i više od 100Hz.

kakvo titranje za lcd? lcd monitori nemaju problema sa titranjem niti uopće titraju,i svi uglavnom imaju 60Hz,i kak sa "jačom" grafičkom možeš imat 100Hz,ako je monitor 60Hz nemože se nikako pretvorit u monitor od 100Hz

sry za dupli

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 19:48 (M4X).
15 godina
neaktivan

Vlasnik sam Samsunga P2370 oko 5 mjeseci i već je uspio izdahnut. Nema slike. Smeće!

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice