Imam monitor LG FLATRON W2243 bio je spojen s običnim vga kabelom koji sam dobio uz njega i max rezulucija je bila 1920x1080 sad sam stavio pozlaćeni vga kabel s feritnim jezgrama i u nvidia control panelu gdje postavljam rezoluciju pojavile su se nove veće rezolucije za odabir (1920x1200,1920x1440,2048x1536) sad molim da mi netko kaže kako je to moguće?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jesi li mozda nove drivere snimao?
Ne samo sam stavi taj kvalitetan kabel i odmah nove veće rezolucije!
edit u desktop-properties isto mi nudi veću rezoluciju
itko jel mi moze netko rec jel to normalno !
Meni je malo cudno, ali moze svasta biti.
Sad sam stavio na vecu rezoluciju ali monitor kaže da ih ne podržava!Što je i logično jer mu je max rez. 1920x1080.
Da li si proverio da li ti windows prepoznaje ispravno oznaku modela? Moze se desiti da se zablesavio pa koristi default monitor driver. Tako ti ponudi sve moguce rezolucije koje podrzava.
piše default monitor
Vjerojatno ili novi kabel guši signal s kojim monitor javlja grafičkoj svoje podatke ili ta linija uopće nije implementirana. Nove rezolucije nemaju veze s kvalitetom kabela, već s tim da Win ne zna koji je monitor spojen i koje rezolucije podržava.
ah shit bolje da sam ga spojio s telefonskom žicom nego s kablom od 80 kn sta da sad radim jel problem u kablu ili u cemu vec
ah shit bolje da sam ga spojio s telefonskom žicom nego s kablom od 80 kn sta da sad radim jel problem u kablu ili u cemu vec
pa vrati stari kabel!! DA PROBLEM JE U KABELU...
Vratio sam stari i radi dali se ovaj kabel može vratiti kao neispravan!
Vratio sam stari i radi dali se ovaj kabel može vratiti kao neispravan!
sumnjam....di si kupio,i koja je marka?
Neka HQ
uglavnom probat cu ga sutra vratit sacuvao sam racun!
Neka HQ
uglavnom probat cu ga sutra vratit sacuvao sam racun!
hehe...HQ...dobro, vrijedi probat!!sretno!
da znam HQ znači high qualitiy ali samo to piše na kutiji!
to je normalno i nemas razloga za brigu..
taj kabel ocigledno je bolji od proslog i on podrzava tolko kolko i tvoja kartica.. dok monitor nemoze naravno podnest vecu rezolucije od njegve maximalne..
da ali mi se kad imam taj kabel u propertiesu pojavi default monitor
btw dali ima kakve veze (štete ) ako ostane taj kabel
nema to veze default monitor je normalno i nemoze ti nikakvu stetu nanjet dapace bolji je to kabel
a ako ti smeta da ti pise defult monitor instaliraj drivere za svoj monitor (sve ce ti biti isto samo ces dobit umjesto default monitora naziv svog monitora)
Pa stavi CD od monitora (tako sam bar ja napravio sa svojim flatronom - pogledaj Moj PC) i u device manageru napravi update drivera. Ja nisam mogao odabrati nijednu rezoluciju osim 1440x900 i 800x600 na XP SP2.
BTW, nek ostane kabel. Dokle god je slika ok (ne titra), kabel je ok.
Hvala svima odlucio sam zadrzati kabel osjeti se kvaliteta slike samo me to brinulo dali je sve uredu!
Zašto VGA kabel, a ne DVI kabel?
Monitor nema Dvi
Edit:zato sam uzeo kavalitetniji vga kabel da bi nadoknadio nedostatak DVI
Monitor nema Dvi
Edit:zato sam uzeo kavalitetniji vga kabel da bi nadoknadio nedostatak DVI
nemoze se to nadoknaditi, DVI je DVI, VGA je VGA...prednost ti je sto kod DVI ti uvijek graficka napravi rezu za monitor, i sto slika uvijek bude centrirana na monitoru...druge razlike ja niti ne primjetim!
Skužio sam u cem je problem kablu fali jedan pin ali tog pina tvornički niti nema dali je to možda uzrok zašto mi komp ne prepoznaje monitor!
Skužio sam u cem je problem kablu fali jedan pin ali tog pina tvornički niti nema dali je to možda uzrok zašto mi komp ne prepoznaje monitor!
moguce!
moguce!
Vrlo vjerojatno. Na VGA konektoru nalaze se četiri pina koja su vezana uz DDC, odnosno Display Data Channel. Ako jedan (ili dva) od njih nedostaju, jasno je da je moguće da nedostaje baš onaj preko kojeg monitor informira računalo o maksimalnoj rezoluciji i frekvenciji osvježavanja.