- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Planiram kupiti ovaj monitor od LG-a.Ako ga netko ima neka da svoje mišljenje,ili preporuči nešto drugo.
Grafa na koju će se budući monitor spajati, je ati 5770.
I ja također razmišljam o tom monitoru. Prema expertreviews.co.uk to je jedan od najboljih 27" monitora na tržištu (naravno gledajući samo monitore s tn matricom, ips matrica je nemjerljivo kvalitetnija za sve osim igara). Monitor je opremljen d-sub (vga) portom, dvi te hdmi portom. Ima i integrirane zvučnike, led pozadinsko osvjetljenje i jedan je od najtanjih 27" monitora. Ima i jednu čudnu opciju: ako se skine baza postolja, a gumb na vratu postolja se pritisne, on (vrat) postane kao oslonac te se monitor može postaviti negdje i gdje inače ne bi bilo dovolno prostora po vertikali. Kao jedine mane spomenuta stranica navodi: nedostatak mogućnosti postavljanja na zid vesa nosačem i upotrebu senzora osjetljivih na dodir umjesto tipki. Kod kalibracije slike izbornikom treba postaviti ručno temperaturu boja na 6500K (misli se Kelvina), ili koristiti preset "sRGB".
Razmisli i o ASUS VK278Q, ima vrlo slične opcije, izvrsnu kvalitetu slike, gotovo sve moguće priključke uključujući i DisplayPort. Podupire i postavljanje na zid VESA nosačem 100x100 mm. Ima i ugrađenu web kameru od 2MP (to jest podupire full hd).
Jedina mana ovog asusa - pomalo klimavo postolje (velik monitor, mala baza stalka). U optimum računala (optimum-online.hr) je samo 290 kuna skuplji od tog LG-a. Puno je bolji i od Asus VE276Q, koji je pak dostupan kod linksa.
To su dva kod nas najbolja 27" monitora ne gledajući IPS monitore. Samsungi ovakve kvalitete su daleko skuplji. U ovom cjenovnom rasponu jedini Samsung koji valja spomenuti jejt p2770hd koji, za razliku od svog manjeg rođaka (p2370hd), ne prikazuje boje jednako po cijeloj površini. P2770hd nije niti led nego CCFl osvjetljeni monitor (dosta debel, troši dosta el. energije), no ima ugrađen solidan DVB-T/C prijamnik. Ipak BEST BUY je po meni LG E2750V-PN.
To su dva kod nas najbolja 27" monitora ne gledajući IPS monitore. Samsungi ovakve kvalitete su daleko skuplji. U ovom cjenovnom rasponu jedini Samsung koji valja spomenuti jejt p2770hd koji, za razliku od svog manjeg rođaka (p2370hd), ne prikazuje boje jednako po cijeloj površini. P2770hd nije niti led nego CCFl osvjetljeni monitor (dosta debel, troši dosta el. energije), no ima ugrađen solidan DVB-T/C prijamnik. Ipak BEST BUY je po meni LG E2750V-PN.
Samsung ti nema ništ posebno kvalitetnije, monitore ak se radi o TN modelima a treba imat u vidu i samo dvogodišnju garanciju koju nudi Samsung za razliku od LG ili AOC recimo koji daju trogodšnju garanciju. Ta razlika u garanciji nije mala stvar sigurno, i dosta je bitna u odluci kaj češ kupit uglavnom onak usput moš si pogledat kaj nudi ovaj dole AOC 27 model.
http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/aoc-e2795vh/117739.aspx
Samsung ti nema ništ posebno kvalitetnije, monitore ak se radi o TN modelima a treba imat u vidu i samo dvogodišnju garanciju koju nudi Samsung za razliku od LG ili AOC recimo koji daju trogodšnju garanciju. Ta razlika u garanciji nije mala stvar sigurno, i dosta je bitna u odluci kaj češ kupit uglavnom onak usput moš si pogledat kaj nudi ovaj dole AOC 27 model.
http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/aoc-e2795vh/117739.aspx
Testni primjerci tog aoc-a imali su MVA panel (umjesto uobičajenog TN-a), no finalna proizvodna inačica ipak koristi TN panel. Na expertreviews.co.uk kažu da je malo kompliciraniji za kalibrirati i da mu hdmi port ne radi baš kako treba. Isto tako kažu da je slika putem vga ili dvi porta izvrsna, samo hdmi malo zafrkava (ubijene boje). No, s obzirom na cijenu, uopće nije loš monitor.
Ipak se još uvijek dvoumim između LG e2750V-pn i Asus vk278q. Jesu skuplji, ali mi se čine bolji.
Ako se ipak odlučim za taj aoc, naručio bih ga kod magazinRS-a. Kakva su iskustva s njima (mislim na magazinRS)?
Planiram kupiti ovaj monitor od LG-a.Ako ga netko ima neka da svoje mišljenje,ili preporuči nešto drugo.
Grafa na koju će se budući monitor spajati, je ati 5770.
I ja također razmišljam o tom monitoru. Prema expertreviews.co.uk to je jedan od najboljih 27" monitora na tržištu (naravno gledajući samo monitore s tn matricom, ips matrica je nemjerljivo kvalitetnija za sve osim igara). Monitor je opremljen d-sub (vga) portom, dvi te hdmi portom. Ima i integrirane zvučnike,
Monitor je davno kupljen i radi za 5,ali nema integrirane zvučnike,to se misli -ako se spoji sa hdmi kebelom- na monitor se mogu spojiti slušalice.
Odustao sam od tog lg-a (optimum ga više nije imao) pa sam uzeo Philips E273LH u Magazin RS. I mogu reći da sam super zadovoljan. Naručih ga jučer (četvrtak 1. 3.) oko 9:40 na radnom mjestu u Kninu. Oko 10:30 mi je na mail stigla druga potvrda narudžbe, ovaj put s brojem žiro računa magazinrs-a. Uplatih 2.420,17 kn (uračunata dostava od 49 kuna) oko 11:00. Istog dana mi oko 17:00 stiže poruka da su primili potvrdu iz banke kod koje imaju račun da je novacc uplačen. Danas (petak) me dostavljač zove oko 10:20 i kaže da nema nikoga kod kuće. Naime svi smo bili na svojim radnim mjestima. Sad tipkam ovo na tom monitoru. Slika je izvrsna, ima ugrađene zvučnike, DVi, Dsub i HDMI ulaz, ali i dodatni 3.5 mm audio ulaz. Slika je izvrsna pogotovo ako se izabere sRGB preset temperature boja (u osd izborniku monitora).
Kvaliteta izrade mi se čini izvrsna. Antiglare zaštita nije agresivna kao kod dell u2412m (o kojemu sam također razmišljao). Sviđa mi se što ovaj philips nije previše visok (postolje mu je dosta kratko), pa mi ispod police, koja mi je iznad radnog stola, stane bolje nego moj "stari" Samsung Syncmaster T220. Boje mi se čine puno realističnije na ovom monitoru nego na mom starom t220. Za razliku od lg e2750v, philips e273lh ima vesa 100x100mm mogućnost montaže na zid. Nekima bi se kod e273lh moglo činiti čudnim vrijeme odaziva od 3,5 ms po gtg mjerenju, ali se podiže na 1 ms ako se uključi overdrive opcija.
Možda i jedina mana ovog monitora, po meni, je nedostatak opcija u osd izborniku (onaj lg ih je imao više, a da ne govorim o dellu u2412m).
Nedostatak fizičkih tipki na monitoru i nije neka mana iako sam na više mjesta vidio da recenzije monitora to ubrajaju u mane.
PS: Ako se nekome ipak više sviđa LG E2750v-pn, neka razmisli i o LG E2770V-pn. To da E2750v ima ugrađene zvučnike vidio sam na expertreviews.co.uk, no možda su u toj recenziji govorili o modelu bez onog -pn dodatka, a dali su mu ocjenu "ultimate", koju je kod njih u zadnje vrijeme dobio samo još jedan samsungov model (barem od 27" monitora s tn matricom). Kao best buy oni navode onaj prije spomenuti AOC i jedan IIYAMA-in model (čini mi se da se radi o IIYAMA ProLite E2773HDS), no ne znam da li iti jedna trgovina kod nas drži iiyamine monitore.
Nadopuna: ghosting nisam primjetio, ali backlight bleeding postoji, doduše vrlo malo i primjeti se rijetko. Monitor je za svoju cijenu izvrstan.