u igrama gubim sliku, vjerojatno je to zbog grafičke koju trenutno imam, jesu li te točke zbog nje isto?
Problem s t220
- poruka: 14
- |
- čitano: 5.770
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
u igrama gubim sliku, vjerojatno je to zbog grafičke koju trenutno imam, jesu li te točke zbog nje isto?
Ak su mrtvi pikseli a vjerojatno jesu, to se moze dodatno preciznije provjerit s ovim malim programcicem. Uglavnom kliknes Launch kad se otvori, i onda misem klikas za promjenu boje redom i dobro pregledas ekran na svakoj boji i vidit ceš mrtve piksele ak se o njima radi bez problema.
Smrdi na problem s grafičkom....
Jel su te točkice, kad ugasiš pa ponovo upališ komp na istom mj ili drugom? Ak su na drugom - grafa
Nisu to mtrvi pixeli nego stuck pixeli, mrtvi su crne boje i nedaju se popraviti a stuck je samo "zapeo". Ima više načina da se poprave, pogledaj malo ovo:
http://www.wikihow.com/Fix-a-Stuck-Pixel-on-an-LCD-Monitor
Ja sam s ovim jscreenfix-om na t200 popravio 2 stuck pixela a jednog se nemrem riješiti nikak
E i to nema veze s grafom. Inače, Samsung ne priznaje jamstvo ako nije manje od 17 stuck pixela tj. bar je tak bilo kad sam ih ja pito prije cca god. i pol.
Pikseli ne umiru niti pocinju "zapinjati" (bar ne u vecoj kolicini) samo tako odjednom. Gotovo sigurno ti graficka tj.
njezina memorija otisla, isto se meni dogodila samo u malo ekstremnijem obliku ali takoder
crveno-zelene tockice po cijelom ekranu (njaprije manje, pa sve vise i vise). Meni su radile igre ali sam imao uzasne artifakte.
Probaj najprije spustiti takt memorije graficke, ako nemas neki program mozes probati s msi afterburner, koji radi s ati i nvidia,
a najbolje bi bilo da probas s nekom drugom grafickom da znas za sigurno.
EDIT: Zasto uvijek zaboravim, napravi screenshot, ako su tockice na screenshotu kriva je graficka, zamijeni graficku,
ako nisu onda je monitor.
Pikseli ne umiru niti pocinju "zapinjati" (bar ne u vecoj kolicini) samo tako odjednom. Gotovo sigurno ti graficka tj.
memorija otisla, isto se meni dogodila samo u malo ekstremnijem obliku ali takoder
crveno-zelene tockice po cijelom ekranu (njaprije manje, pa sve vise i vise). Meni su radile igre ali sam imao uzasne artifakte.
Probaj najprije spustiti takt memorije graficke, ako nemas neki program mozes probati s msi afterburner, koji radi s ati i nvidia,
a najbolje bi bilo da probas s nekom drugom grafickom da znas za sigurno.
E ajd malo proguglaj o stuck pixelima to je i prečesta pojava (pogotovo na Samsungu s lošijim panelom), grafa nemre utjecat na to, može dakako ako joj je vram otišao al onda bi vidio iskrivljene ili prelivene boje a to očito nije to.
Nisu to mtrvi pixeli nego stuck pixeli, mrtvi su crne boje i nedaju se popraviti a stuck je samo "zapeo". Ima više načina da se poprave, pogledaj malo ovo:
http://www.wikihow.com/Fix-a-Stuck-Pixel-on-an-LCD-Monitor
Ja sam s ovim jscreenfix-om na t200 popravio 2 stuck pixela a jednog se nemrem riješiti nikak
E i to nema veze s grafom. Inače, Samsung ne priznaje jamstvo ako nije manje od 17 stuck pixela tj. bar je tak bilo kad sam ih ja pito prije cca god. i pol.
Isto ti je mrtvi, krepani , zaglavljeni, pixeli mrtva puhala ili slicno. S onim programcicem se njih sve moze pronaci pa i one koji se teze primjete a sad popravak toga je nekaj drugo.
evo slike http://s813.photobucket.com/albums/zz56/kanizajleon/?action=view¤t=ScreenShot004.jpg
ali se ne vidi dovoljno dobro
ugl vidi se ta točkica i ovako.
na većem overclocku ti se zna gubit slika u igrama i pixelizira ti se ekran... puno malih točkica se pojavi, ako glađenje nije adekvatno overkloku...
Tako je, jer monitor nema veze s screenshotom, on sluzi samo za prikaz slike koju salje graficka,
da je mrtvi ili zaglavljeni piksel nebi bio na slici.
ja imam isti taj problem
tj bar po opisu mi se čini
evo stavljam slike slikane mobom
ne javlaju mi se kod provjere boja greške, niti samo jedan piksel
nego na određenoj boji koju sam našao u photoshopu se ovo javlja!!!
molim pomoć!
ta zelena boja su te greske
Prijatelju moj, ti nemaš problema sa monitorom, nego sa moguće više drugih stvari:
1. Grafika
2. kabel od monitora
3. RAM
4. Nestabilnost OC-a/jezgri CPU-a
5. Driveri