- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Taj poemecaj je polomljen ekran... Čisto mehaničko oštečenje... svaka čast
Nije fizički slomljen, boje se jesu "polomile", ali fizičkog loma nema.
Ekran nije isto sto i staklo ekrana. Unutra se display slomio, a vanjsko staklo koje ga stiti je citavo.
Znači ne bi prošlo pod garanciju?
Uvijek mozes probati, ali tesko jer je to fizicka steta. Probaj, nista te ne kosta.
Evo da nastavim u istoj temi, nakon zamjene monitora, ne novog i originalnog, nego polovnog i identičnih specifikacija, povremeno se, dok je na bateriji čuje zujanje, negdje desno gledajući u ekran, znači uz desni rub ekrana. ali kažem, samo dok je na bateriji. HP255 G2
Moguće je da ti neki kondenzator zuji (možda tonom koji odgovara PWM frekvenciji, odnosno frekvenciji treperanja pozadinskog osvjetljenja? javlja li se zujanje i kad je laptop na bateriji, a ekran si stavio na 100% svjetline?), ili eventualno zavojnica. Ako je u pitanju nešto od toga, onda bi trebalo pronaći kondezator ili zavojnicu koji zuji i zamijeniti je ekvivalentnim elementom.
Mislim da je problem nastao nakon zamjene polomljenog monitora sa zamjenskim. Ovo se događa samo na bateriji. Ne znam gdje bi se trebale nalaziti kondenzator ili zavojnica. U kućištu ekrana nema ništa osim kabela za spajanje, web kamere, mikrofona i wifi antena. Ovaj ekran je polovni sa toshibe L650D i samsung je proizvođač.
Rekao si da se zujanje čuje uz desni rub ekrana - valjda tamo ima neki SMD kondezator ili zavojnica.
Nisi odgovorio zuju li i kad osvjetljenje ekrana staviš na 100%. Ako tada ne zuji, onda je vjerojatno razlog PWM, odnosno ovo što sam napisao. Ako i dalje zuji, onda je uzrok negdje u napajanju laptopa kad se napaja iz baterije.
Zuji i kad je osvjetljenje na 100%. Zvuk dolazi iz desnog dijela ekrana. Kad je osvjetljenje ispod 100, onda na bateriji treperi, a na napajanju je sve u redu i nema zujanja.
Nisam baš siguran što želiš da ti kažem. Bez lemilice problem vrlo vjerojatno nećeš riješiti, a možda ni s njom. S vremenom možda samo od sebe prestane. Recimo meni je laptop nekad znao zujati - otišlo samo od sebe.
Moje mišljenje je , da ovaj ekran nije 100% kompatibilan sa ovim laptopom, vjerojatno vuče više struje, pa mu baterija ne može dati dovoljno dok na napajanju funkcionira u redu. Original laptop je bio "Innolux" proizvođača, a ovaj je "Samsung".
Ako misliš da je veća potrošnja uzrok zujanju, onda bi zujanje trebalo nestati kad bi ekran potamnio.