Monitor zuji

poruka: 5
|
čitano: 4.479
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Monitor zuji

Kao što piše pod "Moj PC" Imam AOC e2250Swda monitor koji je prakticki najjeftiniji monitor od 21.5" sa full HD rezolucijom, 60Hz i ugradjenim zvucnicima. Ali, imam problem. Ne znam da li da stavim ovu temu tu ili u softverske probleme, pošto ne znam je li problem to monitora ili do softvera. Naime, kada sam u igri ili nekoj aplikaciji koja se vrti s mnogo fpsa, monitor pocne zujiti(zvucnici). Kada ih stavim (na podesavanju monitora) na manje od 100 zujanje se malo smanji. U nekim slucajevima, ako ugasim zvuk totalno (ali samo preko fizickih tipki na monitoru) zujanje prestane, u nekima ne. Zna li netko u cemu je problem? Iritantno je, a i bojim se da nije neki kvar. Ako radi stetu kompjuteru, moze li izdrzati do bozica kada budem kupovao novi headset? Takodjer, monitor nije prikljucen HDMI konekcijom vec DVI (ili DVI-D ne znam u cemu je razlika, ima li razlike?) i posebnim kablom za zvuk. Staviti cu i sliku u slucaju da nisam dobro pojasnio konekciju s kompjuterom. Naime, taj kabel je u DVI utoru, i imam jos neki D-SUB utor... 

Znaci dva pitanja.

U cemu je problem? 
Moze li se popravili/Kako da se popravi? 

[img]http://ch-slike.com/images/2013/09/09/buyYn.png[/img]

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Monitor zuji

Jel zuji i kad je na standby?

Meni je isto prije koji mjesec monitor zujao sve dok ga jedan dan više nisam mogao uopće uključiti. Kod mene su otišli kondenzatori, što je manja šteta jer se oni lagano zamijene, no ako je problem u inverteru onda je popravak neisplativ jer on košta više nego monitor. Probaj ga nekom odnijeti neka ga rastavi i provjeri kondenzatore jer su se vjerojatno napuhnuli.

poz

Commodore 64 OC ~ 67, TV RIZ 15 cm upgrade to 15,5 cm - color
13 godina
neaktivan
Štefek kaže...

Jel zuji i kad je na standby?

Meni je isto prije koji mjesec monitor zujao sve dok ga jedan dan više nisam mogao uopće uključiti. Kod mene su otišli kondenzatori, što je manja šteta jer se oni lagano zamijene, no ako je problem u inverteru onda je popravak neisplativ jer on košta više nego monitor. Probaj ga nekom odnijeti neka ga rastavi i provjeri kondenzatore jer su se vjerojatno napuhnuli.

poz

Ne. Samo kada je u aplikaciji/igrici koja je na 45 fpsa ili vise. Tamo gdje imam 60 fpsa manje zuji nego negdje gdje imam 120 fpsa (naprimjer dead space 3 u kojem imam 100-120 fpsa zuji nepodnosljivo, probao sam staviti sve na maksimum kvalitetu ali i dalje imam 90ak fpsa minimum i on i dalje zuji). 

Btw cijela konfa sa "mog pc-a" je stara jedva dva mjeseca... 

16 godina
neaktivan

Hm, jedni kaj ti mogu savjetovati je da probaš s drugim kablovima, ako ti se bude i dalje događalo nosti ga na garanciju jer se možda radi o tvorničkoj grešci. Kaj se tiče zujanja mislim da ne može naštetiti ostatku računala. Pošto se radi o novim komponentama možda je najbolje ipak odnijeti monitor na reklamaciju.

Commodore 64 OC ~ 67, TV RIZ 15 cm upgrade to 15,5 cm - color
13 godina
neaktivan
Štefek kaže...

Hm, jedni kaj ti mogu savjetovati je da probaš s drugim kablovima, ako ti se bude i dalje događalo nosti ga na garanciju jer se možda radi o tvorničkoj grešci. Kaj se tiče zujanja mislim da ne može naštetiti ostatku računala. Pošto se radi o novim komponentama možda je najbolje ipak odnijeti monitor na reklamaciju.

A ufff, dobro, hvala! :)
Ako netko ima jos nesto da moze dodati ili se sloziti sa Štefekom, dobrodošli su...  

Edit: Mislim da je do kabla za zvuk, kada ga isključim ne zuji više... Probat ću zamijeniti kabel, ako ne ide s tim, odnijeti ću na reklamaciju ili pitati ljude na servisu... :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.10.2013 22:43 (Svenos).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice