Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.574
|
čitano: 5.690.396
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Koji monitor kupiti

Vidim da ponuda rabljenih i nije neka pa trebam pomoc u kupnji novog monitora...

22inca pa nadalje ips obavezno i cijena do 1000kn.primarno za gaming

Molim preporuku

0 0 hvala 0
12 godina
Re: Koji monitor kupiti
GSP kaže...

Vidim da ponuda rabljenih i nije neka pa trebam pomoc u kupnji novog monitora...

22inca pa nadalje ips obavezno i cijena do 1000kn.primarno za gaming

Molim preporuku

Klik

17 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav,

razmisljam o kupovini novog monitora, trenutno imam Viewsonic 24 incha TN panel.

Htio bih 27 incha, neki bolji panel. Sad je pitanje rezolucije...dal uzimati 1080p ili nesto vise. Vjerujem da bih trebao ici na vise zbog dugoročnosti. Trenutno imam i5 4440 i Radeon R9 270x.

Komp se koristi 50% za uredski posao i 50% za igranje, a bitno mi je da ima 2 ulaza da mogu spojiti i konzolu.

Kupujem bilo gdje, preferiram alzu ili amazon jer mogu na firmu bez pdv-a.

Hvala unaprijed :D

EDIT: dizajnerski mi se jako svidja - OVAJ, jel to ok izbor? Iako se ne bih bunio niti ako ima koji drugi, a da je best buy.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.4.2017 12:49 (Penzo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Rubilius kaže...

Pozdrav ljudi! 

Zamolio bih vas za preporuku u vezi kupnje 34" UltraWide 1440p monitora. Grafička je GTX 1070.

Cijene su dosta visoke i ne mislim izdvojiti 6000+kn ali opet htio bih nekakav pristojan monitor. Jel to izvedivo?

Gledao sam po našim trgovinama i razlika zna biti i do 2000kn naspram Alze tako da mislim da ću tamo kupiti.

npr.  https://www.alzashop.com/34-acer-b346ckbmijphzx-4k-uhd-d3859990.htm?o=1  -  to mi je nekakva maksimalna cifra koju bih dao, možda malo više ako se isplati.

E sad, šta vi preporučujete? Kupiti ovaj malo lošiji 34" ultrawide(primarno za filmove,igre, multitasking) ili neki drugi 34" ultrawide? 

P.S.-zanima me Vaše mišljenje o tom monitoru(34" Acer B346CKbmijphzx) 

Hvala! 

Ako mi nitko ovdje neće odgovoriti možete li me uputiti na neku drugu temu gdje bih mogao dobiti odgovor? Pa nije valjda da nitko ništa nema za reći? :) :nestrpljiv: hehe

17 godina
Rubilius kaže...
Rubilius kaže...

Pozdrav ljudi! 

Zamolio bih vas za preporuku u vezi kupnje 34" UltraWide 1440p monitora. Grafička je GTX 1070.

Cijene su dosta visoke i ne mislim izdvojiti 6000+kn ali opet htio bih nekakav pristojan monitor. Jel to izvedivo?

Gledao sam po našim trgovinama i razlika zna biti i do 2000kn naspram Alze tako da mislim da ću tamo kupiti.

npr.  https://www.alzashop.com/34-acer-b346ckbmijphzx-4k-uhd-d3859990.htm?o=1  -  to mi je nekakva maksimalna cifra koju bih dao, možda malo više ako se isplati.

E sad, šta vi preporučujete? Kupiti ovaj malo lošiji 34" ultrawide(primarno za filmove,igre, multitasking) ili neki drugi 34" ultrawide? 

Hvala! 

Ako mi nitko ovdje neće odgovoriti možete li me uputiti na neku drugu temu gdje bih mogao dobiti odgovor? Pa nije valjda da nitko ništa nema za reći? :) :nestrpljiv: hehe

Ako ti je gaming primarna namjena, ne bih ti preporucio monitor od 60Hz refresha, a opet 1440p ultrawide sa vecim refreshom su ti iznad budžeta.

Razmisli o ovom LG-u, manja rezolucija (2560x1080), 34", ips, 144hz refresh. Odličan za gaming. Cijenovno se uklapa u budžet.
Ako sjediš na 60+ cm od ekrana, sve izgleda odlično ne vide se pixeli, a i manji je napor za graficku pa mozes nabiti detalje do maxa.

Ovaj acer sto si linkao se cini ok za prosjecnog korisnika, ali nije bas za gaming, sto zbog 6ms GTG odaziva (BTB je sigurno znatno veci) tu jos zbog 60hz a i veca rezolucija je hardverski zahtjevnija pa ce biti manje fps-a ako ne podesis detalje malo.

Na kraju se sve svodi na to, koja ti je primarna namjena.

8 godina
neaktivan

Hvala na preporuci ali nikako mi ne odgovara taj LG. Nisam natjecateljski gamer i stvarno mi ne treba 144Hz, a ni 1ms. Više SP igre tipa Witcher 3 i filmovi.

Smatram da rezolucija 1080p na toliko velikom ekranu ne izgleda baš najbolje i zato sam spreman odreći se i zakrivljenosti ekrana i tih puno hertza u korist većeg ppi-a.

Sa GTX1070 ionako ne mogu postići preko 100fpsa na 1440p u novijim igrama pa mi štima i 60hz u krajnjem slučaju, a negdje sam pročitao da ovaj Acer B346CK ide do 80Hz preko DisplayPorta

(jel se taj DP može convertat adapterom na HDMI ako nemam na grafičkoj DP??).

17 godina
Rubilius kaže...

Hvala na preporuci ali nikako mi ne odgovara taj LG. Nisam natjecateljski gamer i stvarno mi ne treba 144Hz, a ni 1ms. Više SP igre tipa Witcher 3 i filmovi.

Smatram da rezolucija 1080p na toliko velikom ekranu ne izgleda baš najbolje i zato sam spreman odreći se i zakrivljenosti ekrana i tih puno hertza u korist većeg ppi-a.

Sa GTX1070 ionako ne mogu postići preko 100fpsa na 1440p u novijim igrama pa mi štima i 60hz u krajnjem slučaju, a negdje sam pročitao da ovaj Acer B346CK ide do 80Hz preko DisplayPorta

(jel se taj DP može convertat adapterom na HDMI ako nemam na grafičkoj DP??).

1070 ima DP sigurno. Slican je HDMI-u ali obicno ima simbol pored utora ili pise DP..

Ako nisi competitive gamer, nema frke, i taj ce ti biti sasvim dovoljan onda, a jos ako se moze dici na 80 Hz, odlicno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.4.2017 22:05 (zzZZzz).
8 godina
neaktivan

Ima DP grafa, sad sam pogledao. 

Meni to izgleda dobro za 573€, s tim da su 34" 1440p poprilično skupi. Jučer je bio 650€ pa mi je sad još primamljiviji.

Average response time 14ms,min 6ms. Jel to puno s obzirom da sad imam prastari TN 22"1680 x 1050 60Hz sa 2ms?

specifikacije: Acer B346CKbmijphzx 34" 

17 godina
Rubilius kaže...

Ima DP grafa, sad sam pogledao. 

Meni to izgleda dobro za 573€, s tim da su 34" 1440p poprilično skupi. Jučer je bio 650€ pa mi je sad još primamljiviji.

Average response time 14ms,min 6ms. Jel to puno s obzirom da sad imam prastari TN 22"1680 x 1050 60Hz sa 2ms?

specifikacije: Acer B346CKbmijphzx 34" 

Mislim da ti tih 6 ms GTG nece biti problem za single player igre.
Dugo sam koristion Dellov monitor sa 8ms GTG i u brzim kompetitivnim igrama, pa je radio sasvim dobro.

14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Jeftin monitor  1920x1080 24¨ sa IPS panelom cijena do 1250kn. Prvenstveno za Adobe paletu.

Pitanje je koji se najviše isplati kupiti šta se tiče reprodukcije boja? 

I’m an alien clone from Hyperion origin..
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
planety kaže...

Jeftin monitor  1920x1080 24¨ sa IPS panelom cijena do 1250kn. Prvenstveno za Adobe paletu.

Pitanje je koji se najviše isplati kupiti šta se tiče reprodukcije boja? 

Klik

15 godina
neaktivan
zzZZzz kaže...
Rubilius kaže...
Rubilius kaže...

Pozdrav ljudi! 

Hvala! 

Ako ti je gaming primarna namjena, ne bih ti preporucio monitor od 60Hz refresha, a opet 1440p ultrawide sa vecim refreshom su ti iznad budžeta.

Razmisli o ovom LG-u, manja rezolucija (2560x1080), 34", ips, 144hz refresh. Odličan za gaming. Cijenovno se uklapa u budžet.
Ako sjediš na 60+ cm od ekrana, sve izgleda odlično ne vide se pixeli, a i manji je napor za graficku pa mozes nabiti detalje do maxa.

Ovaj acer sto si linkao se cini ok za prosjecnog korisnika, ali nije bas za gaming, sto zbog 6ms GTG odaziva (BTB je sigurno znatno veci) tu jos zbog 60hz a i veca rezolucija je hardverski zahtjevnija pa ce biti manje fps-a ako ne podesis detalje malo.

Na kraju se sve svodi na to, koja ti je primarna namjena.

Ovaj gore Lg mi izgleda ok reazmišljam da si ga uzmem. Ima slučajno netko taj monitor da podijeli dojmove o njemu? Zanima me samo na toj rezoluciji 1440 p kako izgledaju filmovi i sadržaj u 1080 p i720 p. Znam gledati   dosta Nba utakmica koje su u 720 p pa me zanima kako bi to izgledalo na takvom monitoru da ne bi bilo previše pikselizirana slika?

sake08
15 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

Ako ti je prepikselizirano nemoj gledat u fullscreenu i zdravo..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Koji monitor kupiti

Mene isto zanima taj LG 34UC79G...

Al pošto sad imam Samsungov P2770HD sa tv tunerom i koristim ga kao tv u sobi,zanima me kakva bi bila slika sa nekim usb tunerom upiknutim u komp...?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Penzo kaže...

Pozdrav,

razmisljam o kupovini novog monitora, trenutno imam Viewsonic 24 incha TN panel.

Htio bih 27 incha, neki bolji panel. Sad je pitanje rezolucije...dal uzimati 1080p ili nesto vise. Vjerujem da bih trebao ici na vise zbog dugoročnosti. Trenutno imam i5 4440 i Radeon R9 270x.

Komp se koristi 50% za uredski posao i 50% za igranje, a bitno mi je da ima 2 ulaza da mogu spojiti i konzolu.

EDIT: dizajnerski mi se jako svidja - OVAJ, jel to ok izbor? Iako se ne bih bunio niti ako ima koji drugi, a da je best buy.

Isto sam nestrpljiv kao kolega pa pliz ako netko može dati neki insight :)

17 godina
Koji monitor kupiti

Ja sam taj LG testirao samo u gamingu.

Nagađam, ali TV i youtube sadržaj će vjerovatno imati crne rubove sa strane.

S druge strane, filmovi nece vise imati crne rubove gore i dolje :)

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Da, to me i mučilo oko FreeSync-a tj. rado bi uzeo Dell U2715H pošto mi se čini kao odličan monitor, ali nema FreeSync.
Igre koje igram: Civ V/VI (i sl.), Diablo 3, neke RPG naslove....RTS....makar većina vremena su u pitanju igre tipa Civilization.
Ne bi bilo loše imati Free Sync kada mi lupi u glavu npr. BF1. :)
Po ovome znači da trebam izbaciti Dell U2715H i pogledati neki 27" BenQ ili neki drugi brand, samo da ima FS, 2k rezoluciju i da ne prelazi nekih 3500-600 kn.
Na kraju ispada da smo i za te novce gadno ograničeni kada tražimo ok monitor, a da je "univerzalan".
Od 32" sam definitivno odustao, jednostavno mi ne ide u radnu sobu, a zbog tipkanja ne bi volio imati monitor daleko udaljen od sebe (jedva i ovako vidim s ovom dioptrijom :) ).
Nikada se nije dogodilo da mi tako dugo stoje novci samo zato što ne znam šta kupiti (prije je kupovina monitora bila puno jednostavnija....uzeo si npr. 19" CRT Samsung i milina :) ).
First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
P. S.

Kako to da više nitko ne spominje Iiyama monitore?
Imaju dosta modela, kod CRT-a su bili odlični, a sada ih više nitko ni ne spominje.
Zar su tako loši ili...?
First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zzZZzz kaže...

U pravu si što se tiče crnih rubova sa strane za youtube i tv.Daj mi reci kad si probao gaming kakva su ti iskustva ? Jesi probao kakav FPS kako izgleda u gamingu?

sake08
10 godina
win32 kaže...
....
 Nikada se nije dogodilo da mi tako dugo stoje novci samo zato što ne znam šta kupiti (prije je kupovina monitora bila puno jednostavnija....uzeo si npr. 19" CRT Samsung i milina :) ).

Bome i ja u sličnom problemu.. bemti tolko modela, varijacija, veličina i čuda ima oko tih monitora.

Na kraju ubost i zaboravit ovaj thread na par godina opet ko i sa svim drugim komponentama :-)

9 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Kupujem monitor 32 inca za gaming, i gledanje filmova. Do nekih 2k kn. Naišao sam na ovog lg-a. 

https://www.hgshop.hr/monitor-lg-32mp58hq-p-31-5-ips-full-hd-5-ms-vga-hdmi/proizvod/219165

Da li je to dobar izbor? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Da, ali zasto ne iz edigitala imas isti za 1650kn?
9 godina
neaktivan

Čitao sam njihovu temu na forumu i ljudi bas nemaju dobra iskustva sa njima kako mi se čini.. 

17 godina
maxis kaže...
zzZZzz kaže...

U pravu si što se tiče crnih rubova sa strane za youtube i tv.Daj mi reci kad si probao gaming kakva su ti iskustva ? Jesi probao kakav FPS kako izgleda u gamingu?

U gamingu izgleda odlicno, gotovo sve novije igre i dio starijih podržavaju 2560x1080 rezu, za neke koje ne podrzavaju postoje fixovi kojekakvi, a ako igra ne podrzava rezu, imat ces crne rubove okolo.

Pogotovo u fps-ima, imas prosireno vidno polje sa strane zbog ultrawide reze.

Jedino u Overwatchu nemas jer Blizz kaze kako ultrawide daje ne fer prednost pa umjesto da imas vece vidno polje, oni su ti samo zumirali i rastegli UI kako bi popunili rezu, a zapravo vidis manje na kraju.

Za Diablo 3 postoji fix nekakav, ostale igre radile bez problema.

Visok refresh rate, ips, freesync..solidan paket.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.4.2017 12:28 (zzZZzz).
17 godina
Koji monitor kupiti
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
toxic kaže...

Ja koliko sam uspio vidjeti an netu to je TFT panel

12 godina
toxic kaže...

TN

12 godina
Penzo kaže...

Pozdrav,

taj u alzi imas i kod nas jeftinije sad https://www.nabava.net/search.php?q=Q2781PQ

a mozes jos bacit oko i na ovo https://www.nabava.net/monitori__90/acer-monitor-cb271hubmidprx-ips-led__31178071

12 godina
toxic kaže...

Ako zelis IPS za sličnu cijenu imaš ovo: 

klik

11 godina
neaktivan
dabar_solta_V2 kaže...
Da, ali zasto ne iz edigitala imas isti za 1650kn?

U Edigitalu je garancija 2 godine, u HGspotu je 3 godine garancija. I uz sto ako bude imao problema sa monitorom
edigital ima jako losu reputaciju (zasluzeno) sa rjesavanjem problema. Razlika u cijeni je 500 kuna, s obzirom na sve navedeno
mislim da se ne isplati riskirati u edigitalu.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice