Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.583
|
čitano: 5.705.623
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Koji monitor kupiti

Kakve igre igraš?Puno je to para za te specifikacije/po meni jako loš/skup odabir 

HardcoreOrGohome!
15 godina
neaktivan
ZGamer kaže...

Kakve igre igraš?Puno je to para za te specifikacije/po meni jako loš/skup odabir 

Grand Theft Auto V, Witcher 3, Dying Light... I meni se čini preskupo...

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.10.2016 16:29 (speedydust).
14 godina
Koji monitor kupiti

Mozes uzeti rx470 nitro/rx480 i freesync monitor jeftinije je a isto sranje.

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Da, uzmi RX 480 s 4gb (cca 2000 kn) i ovo za 2600 kn. Iste specifikacije, samo što još dobiješ VA panel i 27 inča (iako neki kažu da je to previše za FHD monitor).

Ako ti 144 hz refresh nije toliko bitan, razmisli da si uzmeš neki freesync monitor sa 75hz refreshom i IPS matricom, imaš recimo LG 24-inčni za 1500, 27-inčni za 2000 ili 29-inčni UW za 2300.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.10.2016 21:09 (Domdom32).
11 godina
speedydust kaže...
ZGamer kaže...

Zašto ne na veću rezu i dijagonalu bez g-synca i standardnih 60Hz...jest da je igra fluidnija na 144hz i g-sync to sve dobro sinkronizira bez vsynca ali jedinu "pravu" prednost tu vidim u nekakvom kompetativnom fps-u...Witcher 3 na  2560X1440p 27″ je no brainer pored tih svih fičera za mene...razmisli o tome ili o jeftinijoj verziji g synca sa amd freesyncom ako si baš zagrizao za trendove... evo jedan 1440p Benq GW2765HE

HardcoreOrGohome!
17 godina
ZGamer kaže...
speedydust kaže...
ZGamer kaže...

Zašto ne na veću rezu i dijagonalu bez g-synca i standardnih 60Hz...jest da je igra fluidnija na 144hz i g-sync to sve dobro sinkronizira bez vsynca ali jedinu "pravu" prednost tu vidim u nekakvom kompetativnom fps-u...Witcher 3 na  2560X1440p 27″ je no brainer pored tih svih fičera za mene...razmisli o tome ili o jeftinijoj verziji g synca sa amd freesyncom ako si baš zagrizao za trendove... evo jedan 1440p Benq GW2765HE

samo što 480 i 1060 ne mogu dogurati do 60 fps-a na max postavkama na 1440p.
 a uzimati novu grafu i monitor i onda igrati na medium da bi islo fluidno... meh...

11 godina
ivanzu kaže...

Kupio sam benq GW2470h,monitor ima odlicne boje i kontrast jedini minus je lose napravljen drzac monitora koji se ljulja na najmanji pokret.

Imam 22" verziju tog monitora sa istim stalkom. Da nemas mozda klimav stol jer se meni nist ne ljulja, osim kad mrdam okvir monitora. Bitan je onaj stalak koji ide na stol, da se to ne ljulja kad lupis sakom o stol.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.10.2016 2:09 (The_Fichek).
11 godina
zzZZzz kaže...
ZGamer kaže...
speedydust kaže...
ZGamer kaže...

samo što 480 i 1060 ne mogu dogurati do 60 fps-a na max postavkama na 1440p.
 a uzimati novu grafu i monitor i onda igrati na medium da bi islo fluidno... meh...

Nešto mogu nešto ne mogu ali i tweakan 1440p je daleko ispred max fhd... 

HardcoreOrGohome!
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.10.2016 16:06 (ZGamer).
16 godina
Koji monitor kupiti 27" +

Trebam monitor za posao, trenutno imam 2x24" Dell, problem je sta me vec boli vrat od putovanja lijevo desno. Razmisljam o kupnji 27" ili cak i vecega, potrebno je da je kvalitetan min 10h dnevno sam pred kompom. Jedan od postojecih bih pivotirao, mozda i dva. Dal ima smisla uzeti ultrawide? a novci, neki best buy, mogu se protegnuti i do 5k kn. Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Jel zna neko u HR neki ultrawide monitor s pet godina garancije ili cak i vise...

Gledam LG-ijev 34inčni monitor 21:9 ali samo s 36 mjeseci garancije pa ono jel ima nekakvih monitora da dobim onako 5-7 godina garancije,planiram potrosit negdje oko 3000 kuna

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.10.2016 13:35 (pomett).

0 0 hvala 0
11 godina

Idi na novi i veći.. samo 200 kuna razlike 

HardcoreOrGohome!
9 godina
neaktivan

treba mi jedan za gaming al sam cuo da amva nisu bas nesto za gaming, ako ima nesto u tom cijenovnom rangu da je bolje rado bih cuo preporuku

13 godina
protjeran
pomett kaže...

treba mi jedan za gaming al sam cuo da amva nisu bas nesto za gaming, ako ima nesto u tom cijenovnom rangu da je bolje rado bih cuo preporuku

to ti je rekao netko tko nema pojma o nicemu! ako ces neki kakti gaming onda "moras" (jer inace nisi gamer:) uzeti TN od 1ms i 144hz! imas ih od 2000kn pa na vise(24")...no nemoj dolaziti tu i pitati zasto je sva slika usrana!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
9 godina
neaktivan

ne treba mi za competitive, samo casual sa solidnom reprodukcijom boja tipa ips ili amva i ne prelosim imput lagom, znam da tn nema karakteristike kao ips pa sam upikirao ovaj model. sto se tice 144hz nemam toliko jaku grafu pa je 60-75hz ok

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.10.2016 14:48 (pomett).
13 godina
protjeran

Inace s IPS panelima od 1500 kn ces imati "vrhunsku" sliku 

13 godina
protjeran
pomett kaže...

ne treba mi za competitive, samo casual sa solidnom reprodukcijom boja tipa ips ili amva i ne prelosim imput lagom, znam da tn nema karakteristike kao ips pa sam upikirao ovaj model. sto se tice 144hz nemam toliko jaku grafu pa je 60-75hz ok

gore linkani benq 27" je van svih konkurencija sto se tice omjera ulozeno-dobiveno! ako zelis malo bolji monitor morat ces potegnuti u dep za dodatnih 1300kn+ gdje mozes birati vec 1440p(27") ili neki bolji ips s takoder vecom dijagonalom, ili 144hz s tn-on!lp

9 godina
neaktivan

Mislim da ce ovo biti dovoljno za narednih par godina, hvala na pomoci!

12 godina
Koji monitor kupiti

Poz ekipa! Uglavnom, planiram upgrade monitora, pa trebam koji savjet ili dojam.

Ovaj model dell-monitor-u2515h zapeo mi za oko, a u igri je i dell-monitor-u2415. Što mislite o tome, možda još neki drugi jeftiniji model?

Koristit će se za igre(RPG, strategija i to, ništa fps) i surf, najmanje multimedija.

Duže već imam IPS i navikao sam na to, a bome i na stalak s podešavanjem...

p.s. stol je dubok 80cm.

coffe,coffe,coffe.....
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.10.2016 21:20 (metallic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Koji monitor kupiti

Mislim da ne mozes pogrijesit s tim :)

Ja sam narucio Dell Ultrasharp up2516d sa CU pa cekam da dodje.. Malo visa cijena ali mislim da vrijedi :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav ljudi, trebam savjet.

Što više postova i članaka pročitam to sam više zbunjen. Trebam novi monitor do cca. 1500 kn. Imam R9 380, pa sam mislio da uzmem neki s freesyncom. Igraju se najviše RPG-ovi, ali uskoro i Battlefield. Rezolucija je 1080p. Najjednostavnije pitanje: da li da trošim pare na freesync ili na veću dijagonalu monitora? Nemam para za 144 Hz, a i grafa nije toliko jaka. Navodno da freesync i nije nešto potreban za 1080p igranje. Da li je dobar za igre u kojima fps pada na 35-40 fps? Onda se kao dobiva osjećaj da je 70 fps? Mislio sam kupiti LG 23MP68VQ-P ali vidim da ga više nemaju u protisu. Što da radim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav ljudi, što mislite o ovome i da li netko ima iskustvo za zakrivljenim monitorom , 

http://www.samsung.com/hr/consumer/it/monitor/curved-monitor/LC24F390FHUXEN

tražio sam sa boljom matricom, ne igra se ništa posebno neka strategija i civilizacija, ostalo sufr, posao...multimedija.... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav, treba mi monitor do 1100kn kojeg bi koristio kao drugi monitor. Za oko mi je zapeo Benq gw2470h, djeluje odlicno za tu cijenu.

Je li ima neki bolji u tom rangu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Ne!lp
10 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

pozdrav Fichek i ostali znalci!

kupio sam PC i čitajući vaše pohvale ovdje dvoumim se između Benq GW2270h i Benq GW2470h monitora. Naime nisam siguran na kojem 1080p izgleda bolje - pogotovo za gaming. Moram napomenuti da monitor gledam sa cca 70cm udaljenosti (ne mogu se odmaknuti dalje od zida :-)) pa mi je najbitnije da slika ne bude "zrnata" odnosno da bude oštra s obzirom na navedenu udaljenost.

hvala i lp vam svima

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.11.2016 9:54 (Dudlica).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pa veći ti je bolji, naravno :D 24 inča se ionako smatra sweetspotom za 1080p.

10 godina
neaktivan

to i ja mislim no strah me da sa 70cm neću morati okretati glavu da bi sve vidio

8 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

http://www.benq.hr/product/monitor/gw2870h/features/ kakvo je ovo čudo za gaming jel ima ko kakva iskustva?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Dudlica kaže...

to i ja mislim no strah me da sa 70cm neću morati okretati glavu da bi sve vidio

Ma bez brige, nije ti to tako veliko :) Ja sam na 70 cm od 29'' ultrawide pa ne moram ništa okretati.

Realno, zbilja je šteta kupiti bilo što manje od 24 inča, pogotovo zato što su razlike u cijeni minorne, a monitori se baš i ne kupuju svake godine.

10 godina
neaktivan

hvala ti! tako ću i napraviti

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice