jeli ima netko novi XIAOMI MiniLED G Pro 27Qi (2026)?
Zanima me jeli popravljena mana sa "reddish whites"?
Imam dilemu što uzeti do cca 300eura (27", 2K).
Volio bi svakako IPS.
Nema baš reviewova još.. navodno je lošiji od starijeg modela, isto nema mogucnost firmware upgradea, a gle, uzmi pa vrati, imaš tu mogućnost..
Sa reddita:
I also think about buying it, red tint seems to have been fixed but it has problems with HDR on standard mode as other have mentioned, but everything else seems great compared to other displays in my country for the same price
Frend mi ima 5070ti i 4k monitor i uz ove frame gen stvari meni to super izgleda, mene je malo strah sa 9070xt ali na 5070ti mislim da nemaš brige
Ma da.Baš te strah zbog 1.5% razlike. 
Jel ima netko tu da koristi OLED telku kao monitor, kakav je tekst?
Prelazim sa 34" 3440x1440 VA, 100% scaling bi zadrzao.
Izbor je u biti izmedju LG C5 42" i Samsung G75F 40" UW 5K2K puno vise naginjem OLEDu pogotovo jer bi morao nadogradit graficku za uopce vozit 5K2K@165Hz
Izbor je u biti izmedju LG C5 42" i Samsung G75F 40" UW 5K2K puno vise naginjem OLEDu pogotovo jer bi morao nadogradit graficku za uopce vozit 5K2K@165Hz
Nesto gore u životu nisam vidio, osim ako stavis skaliranje na nekih 600% tad je ok
Ja cekam G-sync Pulsar Mini led u nekoj 28-32" 4k ili jos bolje 5k pa da mogu skalirati na manju rezu "bez" gubitka kvalitete ostalo je sve drek s manjim ppi ili bilo koji drugi panel a da nije VA/Ips.
Dobar dan!
Nakon godina korištenja 15.6" i 17.3" 1080p ekrana na laptopima, htio bih prijeći prvi put na zasebni ultawide monitor 34" 21:9 1440p OLED do 175 Hz za koji nemam iskustva niti sam uživo vidio i koji bi zasad spajao na laptop, a kasnije isti prebacio i spojio samo na stolno računalo, kada skupim novce (prvo kupujem monitor, a kasnije stolno računalo s komponentama i zvučnike). Razlog prelaska na ultrawide je to da mi je dosadio klasični monitor i 1080p rezolucija. Ultrawide bi se koristio za svakodnevno surfanje, gledanje filmova i serija i gaming. Problem je prostorija koja ima dosta prirodnog svijetla, a po noći umjetnog, u kojoj bi bio monitor. Koliko vidim, neki ultrawidei imaju problema s odrazom na ekranu koje je kao staklo. Do 1000 eura bih dao i to u kešu. Unaprijed hvala na savjetima i na pomoći.
| 1 | Asus ROG Strix XG34WCD |
|---|---|
| 3 | Gigabyte MO34WQC |
| 0 | SAMSUNG LS34DG850SUXD |
Dobar dan!
Nakon godina korištenja 15.6" i 17.3" 1080p ekrana na laptopima, htio bih prijeći prvi put na zasebni ultawide monitor 34" 21:9 1440p OLED do 175 Hz za koji nemam iskustva niti sam uživo vidio i koji bi zasad spajao na laptop, a kasnije isti prebacio i spojio samo na stolno računalo, kada skupim novce (prvo kupujem monitor, a kasnije stolno računalo s komponentama i zvučnike). Razlog prelaska na ultrawide je to da mi je dosadio klasični monitor i 1080p rezolucija. Ultrawide bi se koristio za svakodnevno surfanje, gledanje filmova i serija i gaming. Problem je prostorija koja ima dosta prirodnog svijetla, a po noći umjetnog, u kojoj bi bio monitor. Koliko vidim, neki ultrawidei imaju problema s odrazom na ekranu koje je kao staklo. Do 1000 eura bih dao i to u kešu. Unaprijed hvala na savjetima i na pomoći.
Oled onda definitivno nije za tebe poradi extremnog odraza, doslovno su ko zrcalo, na svijetlu takoder koma ne vidiš ništa, zemi si neki ips/va i ne vodi brigu oko icega nesto ovako:
https://www.nabava.net/monitori/dell-alienware-aw3425dwm-monitor-cijena-va-34-21-9-720634661
Pozdrav.
Zanima me koja bi bila najbolja opcija u ovom cjenovnom rangu, odnosno postoji li uopće monitor koji zadovoljava ove uvjete.
Trebao bi mi IPS monitor, 1440p rezolucije, s najmanje 120 Hz i HDMI 2.1 podrskom.
Budzet mi je 250–300 € i monitor bi prvenstveno koristio za PS5 Slim, pa mi je bitna podrška za VRR.
Po trgovinama sam uspio filtrirati gotovo sve specifikacije, ali nigdje se jasno ne navodi koja je HDMI verzija, pa mi je teško pronaći odgovarajući model.
Hvala.
Borise lupaš toliko gluposti da to nije normalno, treba ti hlađenje pod hitno....osvrt na Oled, ima ih glossy i ima ih u antuireflektivnim mat ili semi gloss premazima tako da je to na odabir kako kome paše kao i kod drugih ekrana, što se tiče korištenja tv kao monitora ovo mi je drugi koji imam/lg 42 c3, poznajem još par ljudi koji tako koriste i prezadovoljni su, također jedan od kolega nam koji ima dugogodišnje iskustvo i svoju dobro poslujuču firmu i koristi računalo za rad i zabavu je uzeo g5 sa kojim je prezadovoljan pa ako čita ovo neka napiše koju......eto Borise/stjepanjino ja ne znam zbilja tko te uzima za ozbiljno no ako ima još itko čisto pišem da se zna....
Pozdrav.
Zanima me koja bi bila najbolja opcija u ovom cjenovnom rangu, odnosno postoji li uopće monitor koji zadovoljava ove uvjete.
Trebao bi mi IPS monitor, 1440p rezolucije, s najmanje 120 Hz i HDMI 2.1 podrskom.
Budzet mi je 250–300 € i monitor bi prvenstveno koristio za PS5 Slim, pa mi je bitna podrška za VRR.
Po trgovinama sam uspio filtrirati gotovo sve specifikacije, ali nigdje se jasno ne navodi koja je HDMI verzija, pa mi je teško pronaći odgovarajući model.
Hvala.
Pozdrav, kada nađeš nešto što ti je ok upiši ime od monitora te zatim review i zaguglaj ili pitaj ai tipa chatgpt ili sl. koji je tip hdmi za postoječi uređaj, nije teško, sretno
Pozdrav.
Hvala.
Poz, malo je problem s tim hdmi 2.1 tesko je naci model koji ima pravi 2.1 jer hrpa proizvođaca stavlja te nazive ili dodatke u zagradama koji nemaju veze s mozgom jer rade kao 2.0 a ps5 striktno zahtjeva puni 2.1 protokol da bi VRR radio kak spada!
Ja sam ti pronasao ova dva modela u 27 i 32" pa si pogledaj koji ti vise odgovara barem sto se tice dijagonale i ppi, ono ipak si na konzoli pa mozda si htio malo veci monitor neznam dali se igras na kontroleru pa si malo dalje ili na stolu s nekom drugom periferijom.
Sto se tice slike oba su stvarno ok nebi te trebalo apsolutno ista zabrinjavati, za taj novac s novim 2.1 neznam tesko kod nas jer je ponuda jako losa, vani vjerovatnije.
https://www.rtings.com/monitor/reviews/lg/27gr83q-b
https://www.displayninja.com/lg-32gq850-review/
ps5 monitori 4k
AOC Q27G40XMN 2k
LG UltraGear 27GR93U-B 4k, na akcijama se zna nači za oko 300e, vidi Amazon.de
ps5 monitori 4k
AOC Q27G40XMN 2k
LG UltraGear 27GR93U-B 4k, na akcijama se zna nači za oko 300e, vidi Amazon.de
nades neki žblj random post a da niti neprovjeriš
Taj Aoc nepodrzava hdmi 2.1 a vrr na pc mu je katastrofa.
4k monitori s 2.1 su preko 500€...fulao si apsolutno svaku stavku
Monitor je buđetna opcija uz ove druge koji to nisu i sposoban je za 144hz u 2k što mu je i više no dovoljno za ps5, ne treba mu hdmi 2.1 u 2k
ocjenjen je poprilično dobro za te novce, nitko nije rekao da ga mora kupiti, čisto da ga uzme u razmatranje
AOC Q27G40XMN Review - RTINGS.com
Do 200e kakav je Lenovo Legion R27qe Gen2 ?
Do 200e kakav je Lenovo Legion R27qe Gen2 ?
Kažu ljudi jako dobar, no imas i recimo ovu Evniu:
https://www.nabava.net/monitori/philips-27m2n3501pa-monitor-cijena-ips-27-16-9-768368261
pa si pogledaj, i mala opaska Ovaj Lenovo podrzava i FreeSync Premium pa bi trebao i bez problema raditi i na Nvidiji tj podrzava veci tj širi spektar sync standarde. Svakako naruciti prek weba zbog mrtvih piksela i sl.
Imam 42 inch LG C4. ako ciljas OLED, LG je najbolji. Tekst je savrsen, nema tako zvani font smudge, iako je WRGB panel. Radim sa hrpom excel tablica, graficki dizajnom i video produkcijom, i ne bih mogao raditi posao na ekranu gdje tekst nije savrsen, a sjedim 50 cm od ekrana i buljim u njega 12 sati dnevno :)
PC monitori u toj klasi su preko 1000 EUR i to 32 inch. Prednost PC monitora naspram TV je u tome sto imaju DP i USB C sa power delivery, sto TV nema,
Imam Macbook kao primarno racunalo i WinPC kao sekundarno, pa mi jednostavnost USB C jedino fali, medutim ne toliko da bih platio vise za monitor.
C4 je savsenstvo, a C5 samo refresh sa novim SoC i jacim osvjetljenjem, te 144Hz umjesto 120Hz, pa ako mozes naci negdje da jos imaju C4, uzmi njega, jeftiniji je, ako ti nisu bitna C5 poboljsanja, s time da su na C5 maknuli DTS passthrough, sto C4 ima. Mada to nije nesto uzasno bitno. Preporucio bih da, ako mozes pricekas, jer ce pred kraj godine izaci C6, pa ce se rjesavati lagri C5 sa akcijama i dobrim cijenama, tamo negdje pocetkom 9. mjeseca.
LG ti ima staklo ispred panela, pa ako ti je stol, na koji mislis staviti TV, kraj prozora, vidjet ces refleksije na ekranu, spustanje roleta to rjesava imam dvostruku frontu pa samo spustim roletu na ovoj kraj koje je TV, a i podizanje osvjetljenja takoder nivelira refleksije, mada meni visoko osvjetljenje osobno je uzas, ne mogu to gledati ni kada radim niti kada gledam filmove.
Imas sve sto ti treba za vrhunski gaming, 4k@144Hz, Gsync, Adaptiv sync Premium, ALLM, Dolby Vision, HDR, 4 HDMi 2.1 porta, WiFi 6, Gigabit Lan i najbolji daljinski upravljac.
E da, ergonomija je nepostojeca, za razliku od monitora, gdje moze podesavati visinu i nagib, pa racunaj da ako ti ne bude odgovarao kako stoji sa nogicama s kojima se isporucuje, morat ces kupiti monitor arm neki. Imao sam srece. da mi je taman tako kako je. Takoder, osobno mi je 42 inch limit, vise od toga mi ne odgovara, tipa 48 ili 55, pa bi bilo dobro da nekako isprobas dimenzije, prije kupnje.
Ako te jos nesto zanima, pitaj
Tekst je savršen na c4?
a sve recenzije govore da mu je to najgora tocka
Ova zadnja rečenica ti Borise/Stjepanje sa skaliranjem dokazuje i pokazuje koliko i kakve količine gluposti lupaš da je to strahota, kvaliteta texta i skaliranje nemaju veze jedno sa drugim, ako je nešto govno kako tvrdiš da skaliraš koliko hočeš ne može biti lino lada već bude još gore.... šteta što te tako malo banalo 
Inače u Win postoji opcija Clear Type Text, možda si kao veliki stručnjak i entuzijast to trebao znati i samo si podesiti.
Ako nije ni to u pitanju onda smo ipak mi koji kupujemo njihove olede ipak hrpa idiota i neznalica koje čekaju da nas ti ispraviš i izvedeš na pravi put. Nakon ovoga jer ti si naravno u pravu očekujem barem palac gore i tvoju podršku da barem sljedeći put izaberem /mo neki bolji monitor koji češ nam ti savjetovati 
Gore ti je test jednog i drugog, clear type na pc baš i nepomaze na oledu (jer je stvoren iskljucivo za rgb strukturu piksela
) a i valjda vidis na ovom testu jer je ispod doticni
, vec samo skaliranje na ogroman dpi, jer je "piksel" krljav na sve strane, izgleda da i ti trebas kod oftamologa
, jesi razmislio da pocnes raditi kao trgovac jer poznavanje materije i samo iskustvo s panelima jer ocigledno da nemas blagog pojma