Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.220
|
čitano: 5.266.955
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Koji monitor kupiti
Boris grozni kaže...

Moj je overklokan na 76hz, slab si mi
Jednostavno shvati da nisi zasluzio da ti se ista preporuci a imam jedan opaki model da ga samo vidis u zivo, slican mome IPS savrsenstvu samo u 32"!

kako to da svoje savršenstvo mijenjaš za oled.......

a svi znamo da je na svakom oledu tekst nečitljiv.............

nabijen vas.............
4 godine
suspendiran
Tko je rekao da cu ista mijenjati? 🤷
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.3.2025 10:20 (Boris grozni).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ushirlo kaže...

kako to da svoje savršenstvo mijenjaš za oled.......

a svi znamo da je na svakom oledu tekst nečitljiv.............

Centrala je kod njega problem, ne monitor

14 godina
Boris grozni kaže...
Tko je rekao da cu ista mijenjati? 🤷

nitko.....

Boris grozni kaže...

Moj muški radno zabavni oltar , sve je više manje u potpisu, fali jedino novi 4k oled no on stize u ponedjeljak pa kad slozim poslikam!

ps. ako je riječ o dodatnom monitoru/televiziji.... ispričavam se na nesporazumu.....

nabijen vas.............
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.3.2025 12:06 (ushirlo).
2 mjeseca
Koji monitor kupiti

Ekipa imam kodove za -30% popusta za nove Samsung monitore koji su jučer izašli...javite se u PP ako kome treba

3 0 hvala 0
13 godina

Jesu to ove fore za 1. april? 

2 mjeseca

Haha moraš probat pa ćeš vidjet :)

14 godina
Koji monitor kupiti

Boris grozni  , kad ustelas settingse javi dojmove o novom 42" OLEDU . Kakav je hdr u igrama? , jel imas flickering? , jel je izrazen dimming kod svijetlih povrsina ( npr kad surfas po webu )? 

Usporedba sa starim monitorom itd..

Ja na svom imam dark temu , te taskbar na auto-hide. Skoro 5 god me sluzi ko od prvog dana , nikakvi burn in , no issues  whatsoever.

Cekam da 8k oledu padne cijena na bar 2k€ , uz dijagonalu od 42" . Nadam se da ce se 8k pocet sirit  od 2026.  tak da ubodem rtx 6090 pocetkom 2027. 

ire
Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
Koji monitor kupiti

Sa Alienware aw3423dwf QD-OLED-om sam imao los prikaz teksta out of the box , al nakon malo googlanja , sredio setingse pa i 10bit collor na 165Hz.

CX 48" lg oled  ima savrsen prikaz texta out of the box , treba samo namjestiti settingse za gejmanje , hdr .. cak se i dimming moze iskljuciti sa service remote-om.

U biti sve se moze kad se hoce

ire
Moj PC  
0 2 hvala 0
4 godine
suspendiran
DukeOs kaže...

Boris grozni  , kad ustelas settingse javi dojmove o novom 42" OLEDU . Kakav je hdr u igrama? , jel imas flickering? , jel je izrazen dimming kod svijetlih povrsina ( npr kad surfas po webu )? 

Ja na svom imam dark temu , te taskbar na auto-hide. Skoro 5 god me sluzi ko od prvog dana , nikakvi burn in , no issues  whatsoever.

Cekam da 8k oledu padne cijena na bar 2k€ , uz dijagonalu od 42" . Nadam se da ce se 8k pocet sirit  od 2026.  tak da ubodem rtx 6090 pocetkom 2027. 

Malo testiram na PC-u ipak ovo nije monitor vec tv s svojim mušicama i nekompatibilnosti, vise manje sve ok osim krljavog teksta koji donekle popravi "monitor" preset na tv-u. Ogroman manjak ppi(oštrine) pošto ja volim da je to preko 150 ovdje je 10x sitno pa me to muci dali da ga ostavim!
Za sad se igramo, inace ovo je 100% panel iz LG c3 koliko sam procitao cheers

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.4.2025 18:14 (Boris grozni).
14 godina
Boris grozni kaže...
DukeOs kaže...

Malo testiram na PC-u ipak ovo nije monitor vec tv s svojim mušicama i nekompatibilnosti, vise manje sve ok osim krljavog teksta koji donekle popravi "monitor" preset na tv-u. Ogroman manjak ppi(oštrine) pošto ja volim da je to preko 150 ovdje je 10x sitno pa me to muci dali da ga ostavim!

Ako ti je presitno namjesti si Scale .

ire
14 godina
Koji monitor kupiti

Ne kuzim kako nemas 10 bita na tom panelu . Namjesti to u control panelu.

ire
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina

Ako nema hdmi 2.1 kebel onda nema 10bit

14 godina
Wiz3m4n kaže...

Ako nema hdmi 2.1 kebel onda nema 10bit

Normalno , to je prvo sto trebas.

Ja nisam sa kablovima imao nikakve probleme , koji god sam bio ubo sve je radilo a imam ih 5 .

ire
4 godine
suspendiran
DukeOs kaže...
Boris grozni kaže...
DukeOs kaže...

Ako ti je presitno namjesti si Scale .

meni paše 150%

DukeOs kaže...

Ne kuzim kako nemas 10 bita na tom panelu . Namjesti to u control panelu.

jucer je bio update za prvi april, tv je doslovno poludio nista nije radilo sad je ok bez brige!

10 godina
Koji monitor kupiti

Jel ima tko glossy monitor ili možda ovaj ASUS ROG Swift PG32UCDM,

naime naletio na jeda ili dva u dućanu novi vraćeni po 880 eura cca...vidim te dvije ocjene sa 1 zvijezdicom je taj kaj ga je 2 puta  vraćao zbog crtica na okviru vjeerovatno,sad me zanima koliko je to vidljivo ili nije i smeta ili ne?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav,

molim preporuku monitora isključivo za gaming;

poželjno 2k, može i 4k rezolucija, RR preko 60Hz je ok, dijagonala 27-32'' prvenstvena namjena igranje FPS-a

Ako ima kakav dobar nadolazeći model u najavi, može i preporuka za to, neću odmah uzimati.

WHITE STONES VARAŽDIN
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Koji monitor kupiti

Kada upalite HDR koji vam je peak brightness ?

To možete provjeriti taka kada  ukljucite HDR pa odete na display information.

Slika mog monitora niže

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
ZGamer kaže...

naime naletio na jeda ili dva u dućanu novi vraćeni po 880 eura cca...

asus je smeće, drže cijenu premium proizvoda, a ugrađuju komponente i materijale kakve koriste non-premium brendovi i još gore, nešto poput samsunga

čak štoviše, brendovi poput asrocka ugrađuju kvalitetnije komponente od asusa s manjom konačnom cijenom - jer nisu premium

još nekako da to prati kvalitetna podrška, ali asus je među najgorim firmama po aftersale podršci

zaobići u širokom luku

17 godina

Što bi se zamarao uopče sa tim podatkom??

Kod Lg oleda je 1450

10 godina

Ok,kaj mi preporučuješ od 4k oleda 32inca gsync monitora do 900 eura?

17 godina

Tu nemaš nekog izbora velikog.....

Dell Alienware AW3225QF

MSI MAG 321UP

Philips Evnia 32M2N8900

Gigabyte Aorus FO32U2

pogledaj si 45ce i 49ke ako imaš mjesta za to, one su čak i jeftinije.....inače ove 32ke su ti sve iznad 1000e barem za sada, to je najskuplji segment.....32 i oled 4k 240hz  ako gledaš prostor i broj piksela te osvježavanje

10 godina

Ma znam, ništ ne kupujem još samo naletio na tog asusa vraćenog radi crtica po okviru ...davat 300 eura više za msi,nez baš da vrijedi.Igra samo 32-35" za monitor veličina

17 godina

Ja bih pričekao da cijene još malo padnu i malo škicnuo Amazon i sl. nebi taj Asus gledao

12 godina
ZGamer kaže...

Ok,kaj mi preporučuješ od 4k oleda 32inca gsync monitora do 900 eura?

ništa, samo opaska na kupovanje asus proizvoda

da ne bi bilo kako sam neki mrzitelj, od asusa sam kupovao sve i svašta, od matičnih ploča zadnjih 15 godina - svih 4-5 komada od njih, do asus wifi kartice koje i dan danas koristim

opaska je čisto na temelju forumaških iskustava zadnjih par godina, pogotovo za reklamacije i slično

osobno bez nekih većih problema osim wifi kartice koja nekad radi nekad ne baš najbolje

9 godina
Koji monitor kupiti

pozz, kupio bi novu graficku pa koji kvalitetan monitor preporucate. Specifikacije moraju biti 27 inch, 4k UHD rez, 144hz minimum, preferiram 160hz. Vidio sam na amazonu KTC H27P22S za 350€, ima 4k, 160hz, hdr400, ips, 27 incha. Jel to najbolja ponuda za te novce ili ima sta bolje. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
picajzla0707 kaže...
ZGamer kaže...

naime naletio na jeda ili dva u dućanu novi vraćeni po 880 eura cca...

asus je smeće, drže cijenu premium proizvoda, a ugrađuju komponente i materijale kakve koriste non-premium brendovi i još gore, nešto poput samsunga

čak štoviše, brendovi poput asrockaugrađuju kvalitetnije komponente od asusa s manjom konačnom cijenom - jer nisu premium

još nekako da to prati kvalitetna podrška, ali asus je među najgorim firmama po aftersale podršci

zaobići u širokom luku

Uhh skoro sam zaboravio,to već neko vrijeme pokušavam uskladiti,Asrock je ustvari u vlasništvu Pegatron grupe koja je vlasnik Asusa i orginalno je bio zamišljen(Asrock) kao jeftinija alternativa Asus-a.

17 godina
HolyPotato kaže...

pozz, kupio bi novu graficku pa koji kvalitetan monitor preporucate. Specifikacije moraju biti 27 inch, 4k UHD rez, 144hz minimum, preferiram 160hz. Vidio sam na amazonu KTC H27P22S za 350€, ima 4k, 160hz, hdr400, ips, 27 incha. Jel to najbolja ponuda za te novce ili ima sta bolje. 

ROG Strix XG27UCS  oko 360e do 390e je u našim trgovinama

ROG Strix XG27UCS | Gaming monitors|ROG - Republic of Gamers|ROG Global

9 godina

mislis da je taj bolji od KTC-a?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice