Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 20.927
|
čitano: 5.023.918
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Koji monitor kupiti

Pa zar ti nisam pomogao??

Napisao sam ti da se ne zamaraš sa hdmi 2.1 i dao ti 2 prijedloga, kud više

16 godina
Lfcynwa1892 kaže...

A 34" ili 32" mi je iskreno pre veliko jer nemam prostora na stol ugurat njega i svoj stari monitor ( a radije bi koristio 2 manja nego samo 1 veci). Na par videa sam primjetio koliko uzasno izgleda scrolanje pogotovo u dark modu na VA monitorima. Jesu li novi monitori mozda uspjeli smanjiti taj problem black smearinga?

Netko je osjetljiv na to a netko niti ne primječuje, ako zamječuješ gledaj IPS onda, ja na zadnjem Lg Va panelu nisam zamjetio takvo šta, no kako rekoh nismo svi isti.

14 godina
Ja sam zbog toga, tj. brzine išao na Fast IPS 240Hz...
15 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav svima,

trebao bih preporuku za monitor, uglavnom za PS5, cijena do 350€.

Bio sam gledao Xiaomi G34WQI, UWQHD, VA.

Zahvaljuem 

0 0 hvala 0
10 godina
XFX kaže...

Pozdrav svima,

trebao bih preporuku za monitor, uglavnom za PS5, cijena do 350€.

Bio sam gledao Xiaomi G34WQI, UWQHD, VA.

Zahvaljuem 

Bok,

imaš od LG-a 27GR83Q. 240 hz. ima ti HDMI 2.1 kae super za PS5 IPS ekran QHD reza

LG MNT

b
tw ultrawide monitore nećeš moć iskoristit na konzolama, jer to konzole ne podržavaju. imat će crne rubove sa strane

tko zna zna tko ne zna ima ko zna
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.12.2024 15:53 (guzda22).
6 godina

A ovi kao poslovni monitori sa usb hubovima, koliko je to zapravo korisno. Ima li neke razlike umjesto da spojim laptop sa monitorom preko usb-c kabela i istovremeno extendam display i punim laptop da umjesto toga spojim laptop preko hdmia i da ga punim preko njegovog power kabela. Ili ono uštekavanje usba(miš) u monitor umjesto u laptop , koja je svrha toga? 

16 godina
Pa imas manje kablova, sto drugo? Usb c monitor - lap i ne trebas jos jedan dodatni kabel za punjenje lapa. Uredniji stol, manje zica. Meni super stvar.
Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
11 godina
Koji monitor kupiti

Od jucer koristim 27GS85Q i mogu rec da je monitor super, kalibrirao boje (navodno out of box nisu bas nekaj, ali ima na LG stranici postavki), stavio 200hz i to je to.. Jedino tih 200fpsa u igri necu vidjet dok ne uzmem drugu grafu, jer 1660ti nije bas za 1440p (iako drzi pubg na 100-140 fpsa). Mrtvih pixela nema, onog IPS bleeda ima ali nista strasno (ja to tak iskreno niti ne vidim osim ako komplet zamracim sobu i imam crnu podlogu, uostalom dok padne noc upalim led trake iza stola...)

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Kimera kaže...
Wiz3m4n kaže...

Glossy modeli i jesu čar po mraku ako nema svjetla nasuprot njega jer daju nekako drugu dimenziju slike a nema refleksije kao po danu da bi bio minus, meni je osobno glossy ekran veliki plus, no to ovisi čisto o osobnom stavu, smještaju ekrana u prostoriji i sl.

Koji god da uzmeš vjerujem da budeš zadovoljan. Javi na kraju što si uzeo i neke dojmove

Eto uzeo sam ROG Strix OLED XG27ACDNG 27-inch  1440p QD-OLED panel, 360 Hz, 0.03 ms

Prvi dojmovi su jebeni! Boje su čudo, 

Prešao sam sa Samsunga odyssey g7 27 inch 240hz(TN panel). Ralika između ova 2 monitora je nebo i zemlja. Mislio sam da neću primjetit razliku prelaska sa 240 na 360Hz, ali u CS2 je sve fluidnije. Jedino na što se još ne mogu naviknuti je ravan monitor (budem s vremenom :))..., jer Samung je fakat imao velik radijus (R1000, a prvo sam se dost dugo navikavao na taj radijus..). I još jedino što mi NE fali je taj brightness, jer nakon dužeg gejmanja po noći kad upalim browser (govorim o Samungu) oči su mi znale ispast (kao da se probudiš usred noći i neko ti rokne duga svijetla od auta drito u oči)..

Pozdrav kako je sa kvalitetov teksta jer zbog podpixela OLED uvijek govore da ima mutnija slova od obicnih va ili ips monitora

to me zanima jer i ja bi uzeo ovog kao i ti

hvala

SAMSUNG S23 ULTRA 512GB
15 godina
pasko kaže...

Pozdrav kako je sa kvalitetov teksta jer zbog podpixela OLED uvijek govore da ima mutnija slova od obicnih va ili ips monitora

to me zanima jer i ja bi uzeo ovog kao i ti

hvala

Već je bilo govora o ovome u ovoj temi.Tu je fotografija sa usporedbom prikaza teksta na IPS monitoru 163 ppi,PG32UCDM QD-OLED 140 ppi i OLED 110 ppi pa pogledaj i zaključi sam.

Također i usporedba prikaza oštrine teksta na dva monitora QD_OLED PG32UCDM 32"4K i IPS M28U 28"4K na Rtings.com koji imam/sam imao.

12 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav ekipa, 

Trenutno imam 27" 1080p 165Hz monitor,

Isplati li se upgrejdati na 1440p monitor?

Znam da bi boje definitivno bile bolje od trenutnog (AOC 27G2SPAE), međutim brinu me stvari poput veličine slova koja bi bila dosta sitnija?

Trenutno razmatram Dell G2724D ili LG 27GS85QX-B.AEU 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
CroAtTheTop kaže...

Pozdrav ekipa, 

Znam da bi boje definitivno bile bolje od trenutnog (AOC 27G2SPAE), međutim brinu me stvari poput veličine slova koja bi bila dosta sitnija?

Po meni se definitivno isplati.

Ako te i budu smetala mala slova, možeš povećati windows scale (System-Display-Custom Scaling).

Sam pazi sa tom grafom/kompom fps će ti dosta pasti (ako igraš igre).

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.12.2024 21:32 (evincar).
16 godina
CroAtTheTop kaže...

Pozdrav ekipa, 

Neće ti biti mala slova na 27" 2560x1080. To je oko 109PPI ako se ne varam, idealno je ako imaš dobar vid.

11 godina
CroAtTheTop kaže...

Pozdrav ekipa, 

Nece bit sitnija jer je ppi veci.. inace presao sa 1080p 144hz na upravo taj 27gs85q prije 2 dana

12 godina
hahhaajaads kaže...
CroAtTheTop kaže...

Pozdrav ekipa, 

Nece bit sitnija jer je ppi veci.. inace presao sa 1080p 144hz na upravo taj 27gs85q prije 2 dana

Jel moze kratki osvrt na taj model? Vidim da je gotovo nemoguce nac review, neka ekipa spominje yellow-glow?

Definitivno mi je interesantniji od G2724D! 

11 godina
CroAtTheTop kaže...
hahhaajaads kaže...
CroAtTheTop kaže...

Pozdrav ekipa, 

Jel moze kratki osvrt na taj model? Vidim da je gotovo nemoguce nac review, neka ekipa spominje yellow-glow?

Definitivno mi je interesantniji od G2724D! 

Ne vidim nikakav yellow glow iskreno, a i da ima monitor ima postavke za nekakav yellow/green/red/blue/cyan/magenta hue i saturation (znaci moze se namjestit tu oni koji imaju taj yellow glow).. ima onaj standardan ips glow u mraku ali nista strasno, jedino treba kalibrirat boje jer out of box navodno nisu nesto, ima na lg stranici ili na redditu postavke (ja sam sa reddita uzel)...

Iako, meni to iskreno nista ne smeta, ja uvijek na svakom monitor pojacam digital vibrance u nvidiji (pojaca boje) stavim max hz i gotovo... za casual gaming iem sluske ukopcam direkt u monitor i stvarno glasno se cuje.. ne znam, ja sam prezadovoljan

6 godina

A mislim slažem se da je urednije al na kraju krajeva to je samo 1 kabel manje a razlika u cijeni je umjesto 150 230 € zbog toga. Tako da nisam siguran jel to vrijedno 50% povećanja cijene :/

16 godina

Na koja dva monitora uopće misliš?

edit:
vjerojatno se ne isplati, ovisno što ti je bitno. Kao LED vs OLED tv.

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.12.2024 14:14 (Pero Dinamit).
6 godina

Npr Dell P2425H i P2425HE

11 godina
Preveliki ,dali ima 27'?
Hvala
GS
9 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav, ima li netko neku preporuku monitora do 150 eura max? Namjena je samo za remote posao, ništa više od tog, a ciljao bih 24 incha 1080p ili 27 incha 1440p (ako je ta druga opcija uopce moguca u ovom budzetu). Zahvaljujem unaprijed.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.12.2024 11:55 (perix231).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Monitor AOC 23.8" 24G4X, IPS, gaming, NVIDIA G-Sync 180Hz, 1ms (GTG), HDR10, 2xHDMI, DP, Zvučnici, Pivot, Full HD

12 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav ljudi, kupujem novi komp za cca 1300 eura da ne nabrajam specke, i trebam novi monitor, veličina bi bila 27 inča i mislim da mi treba qhd rezolucija, komp mi koristi dosta za gledanje videa, filmova, rada za fax... spojio bih ps5 ponekada na njega, i na kompu igram dosta igre tipa LOL...

Molio bih Vas da mi preporučite neki model do 400 eura koji bi zadovoljio navedeno, stvarno nije moje područje pa ne bih volio uletiti u nešto i kasnije požaliti... Hvala Vam puno i svako dobro za blagdne :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.12.2024 16:35 (Soldjer330).

1 0 hvala 0
15 godina
Soldjer330 kaže...

Pozdrav ljudi, kupujem novi komp za cca 1300 eura da ne nabrajam specke, i trebam novi monitor, veličina bi bila 27 inča i mislim da mi treba qhd rezolucija, komp mi koristi dosta za gledanje videa, filmova, rada za fax... spojio bih ps5 ponekada na njega, i na kompu igram dosta igre tipa LOL...

Molio bih Vas da mi preporučite neki model do 400 eura koji bi zadovoljio navedeno, stvarno nije moje područje pa ne bih volio uletiti u nešto i kasnije požaliti... Hvala Vam puno i svako dobro za blagdne :)

Evo moje preporuke https://www.nabava.net/monitori/aoc-q27g3xmn-monitor-cijena-va-27-16-9-517767431

Pogledaj recenzije prije pa vidi jeli ti odgovara https://www.rtings.com/monitor/reviews/aoc/q27g3xmn

Svako dobro i tebi,sretne i vesele blagdane.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.12.2024 23:07 (ghibli7).
10 godina
perix231 kaže...

Pozdrav, ima li netko neku preporuku monitora do 150 eura max? Namjena je samo za remote posao, ništa više od tog, a ciljao bih 24 incha 1080p ili 27 incha 1440p (ako je ta druga opcija uopce moguca u ovom budzetu). Zahvaljujem unaprijed.

1440p se može naći, ali nema ih puno i definitivno ne u svim dućanima. Tesla 27MC645BQ meni se skroz čini ok za remote posao, 100Hz je sasvim dovoljno.

ako uzmeš 1080p nađe se ok monitora za 100 eura. nema potrebe da trošiš novce na ovog AOC-a. odličan je monitor, imam ga, ali vjerojatno ne trebaš tih 180Hz.

16 godina

Kupuje monitor jer će gledati u njega narednih 5g. Sigurno. Nije stvar samo u hz. Bi li ti sebi u kauflandu kupio tesla tv. Ja ne i!!!

14 godina
Zanimljivo da ima ičega po domacim ducanima, inace su prazni za Novu... ja sam prije 2 g. kupio zapravo mjesec nakon Nove kad dođe roba...
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Koji monitor kupiti

Smatrate li da je ovaj monitor ok za gore navedeno sto meni treba? Gledanje videa, posao, Fax igre na računalu i ps5

https://www.mall.hr/monitori-27-ili-vise/lg-27gr83q-b-ultragear-gaming-monitor-ips-2560x1440-240hz-2x-hdmi-dp-27gr83q-b?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=cse

hvala!!!

0 0 hvala 0
10 godina
Wiz3m4n kaže...

Kupuje monitor jer će gledati u njega narednih 5g. Sigurno. Nije stvar samo u hz. Bi li ti sebi u kauflandu kupio tesla tv. Ja ne i!!!

ma ne bi ni ja, pogotovo za ono što mi treba, nije to poanta. tesla je samo primjer monitora u tom budžetu, ako baš želi 1440p i 27". jednostavno u tom budžetu nema puno modela, kako sam i napisao. za 170-180 se već nađe ozbiljnijih brendova i to bi osobno ciljao za uredski rad. sama rezolucija bi dosta poboljšala ukupan dojam, ako već pričamo o gledanju u monitor idućih 5 godina.

a 24" 1080p može se naći i za 110 eura koji ima sve što treba i od kojeg također nikom neće ispasti oči. ne možemo reći da su baš svi ti monitori loši. ok, ne pričamo o velikoj razlici u cijeni, ali ipak je to 30% i nekom je možda bitno. nemoj ništa zamjeriti, tvoj prijedlog je sasvim ok.

16 godina

Ma što bih zamjerio, ja iznosim svoj stav samo, nisam nužno u pravu , 1080p i 24 inch su tu između 100 i 150e i ima dobrih izbora, a ionako je to sve vrlo subjektivno i na 100 preporuka istog modela možeš potrefiti loš primjerak panela sa ips glow, lošim pixelima i sl.

lutrija, no ima zato povrata u 14 dana pa se nebi puno zamarao sa time

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice