Dell u2311h(rewiew)+ips vs tn sa lg m228wa i 5v8ms

poruka: 8
|
čitano: 7.696
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Evo otac donio sa hvara lg-ovu televizijicu /ekran flatron m228wa , materi se nije svidjela pa meni palo napamet da je ja prisvojim za sekundarni ekran , jos cu se odlucit sta se toga tice , dakle s obzirom da dell u2311h koristim već par mjeseci napisat ću o njemu par riječi , napraviti usporedbu boja tn vs ips i snimiti video 5ms na lg-u vs 8 ms na dell-u i pobit "mit" o ghostingu haha , pa da poćnemo , sa dell-om sam i više nego prezadovoljan otkad ga koristim , od prekrasnih boja , svježe bijele i tamne crne , do 8-satnog rada ispred njega bez ikakvog umaranja oćiju , preko dizajna samog ekrana , svime sam oduševljen , još da se nisam zajeb_ao i uzeo ga u telebitu za 2300kn nego prićekao adm sve bi bilo krasno xd , ekran je u radu jedva topal , ne troši preko 30w struje i manje od 1w u stand by modu , i ima tu svetu ips matricu koju su svi s punim pravom toliko savjetovali , zašto ? mislim da dolje navedene slike govore 1000 rijeći , vjerujte mi kad nakon ips matrice pogledate u jednog nekvalitetnog lg-ovog tn-a okrene vam se želudac , dakle nemojte padat na led pozadinsko i ostale điđe , ekran definitivno ima sve savjete od mene , također sam snimio par minutni video igranja call of duty 4 , lg ima odaziv 5ms a dell 8 ms , i svi se zabrinjavaju oko toga , kažem vam naigrao sam se s ovim ekranom i to je jedno hardcore marketinško smeće , znam da je kvaliteta videa očajna al jbg , i moja kamera je , imate i 2 slike pod kutom da vidite kako ips matrica ne gubi boje , pa eto uživajte :  

Moj PC  
12 0 hvala 7
14 godina
neaktivan

Hvala puno, kupujem ga sljedeći tjedan vjerovatno.

Kruger
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Da li bi mogao opaliti par fotki ali tako da ti monitori stoje u ravnini, ovako kad stoje pod kutom mi se čini da dell ima dosta manje detalja pri prikazu tamnijih slika (pogotovo se vidi na predzadnjoj slici).

logic sense of no sense.
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.3.2011 19:02 (Saryne).

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Dell u2311h(rewiew)+ips vs tn sa lg m228wa i 5
Saryne kaže...

Da li bi mogao opaliti par fotki ali tako da ti monitori stoje u ravnini, ovako kad stoje pod kutom mi se čini da dell ima dosta manje detalja pri prikazu tamnijih slika (pogotovo se vidi na predzadnjoj slici).

stvarno ih nemam gdje nagurat da stoje ravno , mozda bi mogao iskombinirat nesto... ali ne shvacam , kakvi detalji ? sto se tice kvalitete slike dell pomete pod tn-om

16 godina

Znam da je ips tata mata za tn ali me ipak malo bode onaj nedostatak detalja koji se može primjetiti naspram lg-a pored njega(konkretno na predzadnjoj slici ispod onog čovjeka na bike-u desno od one lubanje; na lg-u se vidi kao neka bijela linija, valjda predstavlja neku padinu a na dell-u toga uopće nema, odnosno barem se na slici ne vidi). Vjerovatno je do kamere, btw i ja mislim uzet dell-a, za te pare nema boljeg!

logic sense of no sense.
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.3.2011 19:29 (Saryne).

1 0 hvala 0
15 godina
Saryne kaže...

Znam da je ips tata mata za tn ali me ipak malo bode onaj nedostatak detalja koji se može primjetiti naspram lg-a pored njega. Vjerovatno je do kamere, btw i ja mislim uzet dell-a, za te pare nema boljeg!

uopće ne shvaćam o kakvom nedostatku detalja govoriš , kamera i je smeće višemanje , jbg nemam bolju , smatram da što se kvalitete slike i detalja tiće lg nema šta radit pokraj ovog della.EDIT: aaaa na to misliš , a to je sad djelomićno do kuta ekrana , fotoaparata i većeg brightnessa na lg-u , uživo to drukćije izgleda , dell boje prikazuje nekako tamnije i ljepše , mogu mu ja dignut brightnees al ovako mi je ljepše

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.3.2011 19:32 (athlon64).
16 godina

Ma nije bed, samo mi je upalo u oko pa me zanimalo jel ima problema s tamnim detaljima, ali sudeći po tvom iskustvu problem je u kameri kao što sam i pretpostavio. Brightness nemoj pojačavati jer je to izaziva umaranje očiju, uostalom na ips-u to nije ni potrebno. Čak se i preko ovih slika vidi koliko ima manje isprane boje od lg-ovog tn-ca.

logic sense of no sense.

0 0 hvala 0
15 godina
Saryne kaže...

Ma nije bed, samo mi je upalo u oko pa me zanimalo jel ima problema s tamnim detaljima, ali sudeći po tvom iskustvu problem je u kameri kao što sam i pretpostavio. Brightness nemoj pojačavati jer je to izaziva umaranje očiju, uostalom na ips-u to nije ni potrebno. Čak se i preko ovih slika vidi koliko ima manje isprane boje od lg-ovog tn-ca.

toćno , na lg-u ti uvjek brightness izgleda prejak , spuštaš ga , rezultat je . ne vidiš sliku , podižeš ga , slika samo sve više blijedi i bole te oči , na ips-u ako ti se čini da je slika tamna podigneš brightness i dobiješ željeni rezultat , iako boje su toliko dobre da i na nižem brightnessu sve vidiš tako da ti oći mogu ostat odmorne.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice